Z. Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 Sledujete to? Doporučuju (CT24, BBC, CNN). Ti chlapi vypadají v těch brýlích, jako by se vraceli z dovolené u moře. Respekt jim i všem záchranářům!
Návštěvník Snow Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 (upraveno) Jasně, na CNN. Ano, RESPEKT je to správné slovo. Nevím, kolik strávili dní pod zemí, ale myslím, že byli zasypáni od srpna. Před záchranáři nutno seknout, původní prognózy pro jejich vysvobození vycházel až na prosinec. Upraveno 13. října 2010 uživatelem Snow
Z. Odesláno 13. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. října 2010 Jo, byli tam od 5. srpna. 625 metrů pod zemí. A prvních 17 dnů neměli naprosto žádný kontakt se světem, nevěděli, jestli mají vůbec nějakou šanci...
Návštěvník Snow Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 Přiznám se, že jsem vůbec v záchranu vůbec nevěřil. Prognózy byly jednou tak podruhé zase tak a způsoby vyproštění byly nejednou kostrbaté, nereálné.
Z. Odesláno 13. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. října 2010 (upraveno) Já tomu taky moc nevěřil. Hlavně když ta původní prognóza opravdu zněla, že je dostanou ven až na Vánoce. Říkal jsem si, že tam nemohou tak dlouho přežít. Alespoň ne všichni. A kdo ví jak by to dopadlo, kdyby tam opravdu měli být ještě dva měsíce... Takže ta rychlost záchranné operace je opravdu obdivuhodná. Upraveno 13. října 2010 uživatelem Z.
wave ceptor Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 Bravo záchranářům, já první dny po závalu taky nevěřil , ale pak když tam spustili kameru a viděl jsem jaké jsou to prostory tak jsem věřit začal. Ale nápor na psychyku tak byl, a ještě je. Stateční hoši! Jo a díky OAKLEY za brýle!
marosh Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 Strávit tak dlouhou dobu dole je strašný nápor na psychiku.Kdo byl někdy v ďuře, tak mi to potvrdí. Ti kluci chilští měli štěstí v neštěstí, že tam měli vodu, štrum, slušný prostor a že nebyli zranění.Ale i tak klapu dolů. Musel to být nádherný zvuk, když uslyšeli poprvé "pět" při výjezdu první kapsle.
bandicoot Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 (upraveno) Je to paráda... Ještě, že se to stalo v civilizovaný zemi. Bejt to na dálným východě, tak po nich ani pes neštěkne.Resp. tam se to asi děje taky, akorát to nevyvolá záchrannou akci, nemá to mediální dohru a tak o tom nevíme. Upraveno 13. října 2010 uživatelem bandicoot
Chorche Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 Tady je stručné představení každého z nich + citace role jejich velitele : "Jejich velitel Luis Urzúa se zaměřil na to, co americký Národní úřad pro letectví a vesmír považuje za nezbytné pro udržení jednoty v extrémních situacích, na smysl pro pořádek. Zavedl například příděly jídla a každých 48 hodin dával horníkům po lžíci tuňáka." Zdroj: www.idnes.cz Respekt před všemi a před ním obzvlášť
911 Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 me desi jen ta predstava tech 17ti dni, kdy nevedeli jestli je najdou nebo ne. to si myslim, musi byt ...nevim. jen myslenka na to me desi. pak kdyz uz s nima komunikovali, to uz musi byt mnohem vetsi pohoda. takze smekam. i pred zachranarema. doufam, ze se nepotkaji se zavisti z penez co utrzi jako odskodneni a z tech rozhovoru/knih/filmu
Chorche Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 me desi jen ta predstava tech 17ti dni, kdy nevedeli jestli je najdou nebo ne. to si myslim, musi byt ...nevim. jen myslenka na to me desi. pak kdyz uz s nima komunikovali, to uz musi byt mnohem vetsi pohoda. takze smekam. i pred zachranarema. doufam, ze se nepotkaji se zavisti z penez co utrzi jako odskodneni a z tech rozhovoru/knih/filmu Taky jde o to, zda jim vydrží ta soudržnost, venku na ně teď bude obrovský mediální tlak, ne všichni se s tím asi popasují. Jejich plánem bylo vydat společně knihu, tak jim držím palce, ať je vidina náhlého zbohatnutí nezaslepí, i když po tom, co si prožili je doufám tučná finanční náplast nemine.
honza71 Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 Taky jde o to, zda jim vydrží ta soudržnost, venku na ně teď bude obrovský mediální tlak, ne všichni se s tím asi popasují. Jejich plánem bylo vydat společně knihu, tak jim držím palce, ať je vidina náhlého zbohatnutí nezaslepí, i když po tom, co si prožili je doufám tučná finanční náplast nemine. Už je jich venku jedenáct. To jediný důležitý je, aby vytáhli ven všechny. To samo o sobě bude happy end jako hrom. Víc nemá cenu očekávat. Soudržnost jim pravděpodobně nevydrží, pár z nich se z toho asi "zcvokne" a zdaleka ne všechny čeká pohodovej život. Kluci budou mít starostí až nad hlavu. Každopádně jsou to kabrňáci !
Dantechno Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 Nevite nekdo proc dolu poslali dva zachranare? ( aspon co vim ) Neni to zbytecne riziko? Vzdyt instruovat je jak nastoupit muze i jeden....
Muffik Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 Podle mě je jen otázka času, kdy právě vidina zbohatnutí a mnaželčin nátlak jednoho z nich donutí udělat interview a pak už to pojede jak lavina. Ale ty peníze všem přeju.Na druhou stranu nic není černobílé (zde tedy bílé), byly tam prý hlavně během těch 17 dní nějaké ošklivé momenty, o kterých pak přísahali nahoře nepromluvit. Z nás to stejně nikdo nemůže soudit, tu hrůzu dole si nechci ani představit.
Seamaster Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 Bravo záchranářům, já první dny po závalu taky nevěřil , ale pak když tam spustili kameru a viděl jsem jaké jsou to prostory tak jsem věřit začal. Ale nápor na psychyku tak byl, a ještě je. Stateční hoši! Jo a díky OAKLEY za brýle! Jo, tak ted uz to tema muzeme snad zlehcit, me dopoledne taky napadlo, ze jak Oakley s brylema se tam mohla vetrit Omega se Speedmasterama, urcite by vznikla limitka X-33 (bylo jich tam zrovna tolik v tom dole)ve zlate nebo co to tam tezili, byly by v PVD uprave a mely by permanentni podsviceni Tritiem, nebo nejaky Indiglo, no asi jo, X-33 jsou baterkace. Jmenovalo by se to bud "Chile project" , nebo "From earth to surface" :-D
bandicoot Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 (upraveno) Každej dostane nějaký paušální bolestný a to bude pro všechny stejný.Jenže někdo tam dělá už 30 let jinej zas 3 měsíce.Tohle a vliv jejich manželek "hele, proč jsi dostal stejně jako Carlos, když ten byl u vás novej" je taky může rozkmotřit. Upraveno 13. října 2010 uživatelem bandicoot
911 Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 ja mam pocit, ze na zacatku se bud udelala nejaka sbirka, nejaky milionar snad nebo to bylo od toho dolu ted si to nepamatuju a ze pry dostanou tolik, ze uz nebudou muset pracovat. tak uvidime
jartop Odesláno 13. října 2010 Nahlásit Odesláno 13. října 2010 A také se tam prý potkaly manželky s milenkama... Někteří asi budou mít co vysvětlovat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se