Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

"Dobrý den.

Napadlo mě v souvislosti s těmi hodinkami jak jsme o nich mluvili při auditu minulý týden. Minulý rok vydalo Národní technické muzeum CD Technologie náramkových hodinek PRIM vyráběných v Novém Městě nad Metují v letech 1954 ? 1986 od Jaroslava Vajsara (který v ELTONu dlouhá léta pracoval). Třeba by Vás to také zajímalo, jestli už o tom CD tedy nevíte. Mějte se.

Jan Čopík "

Toto mi napsal auditor, ale muzeum je v opravě a nebralo mi telefony :(

Odesláno

Sorry guys..toto CD je udajne nelegalni a nevydalo ho "Národní technické muzeum"! Je to osobni iniciativa jednoho cloveka a pokud jsem informovan, PRIM jedna o zastaveni teto cinnosti. Link odstranuju na zaklade predchozi prosby pana Prokopa. Jinak receno, to CD neni "koser".

Odesláno

Nevím, kde Odklízeč přišel na to, že CD je "údajně nelegální". Pouhým pohledem na stránky Národního technického muzea lze zjistit, že ho NTM nabízí a lze ho tam taky objednat. Právní věci ať si zainteresovaní pánové řeší soudní cestou ale takový moderátorský zásah se mi zdá přehnaný - má snad nahrazovat předběžné opatření soudu?

Odesláno

Ono to je skôr o tom ako tieto veci vidí Prim.A pretože Prim sa k tomuto fóru vždy choval korektne,tak sa teraz zachová fórum korektne voči nemu.

Odesláno

No ja to mam od Prima, takze bude lepsi pockat si na jeho vyjadreni, nez rozpoutavat vasne. Uz se to tu nekde i probiralo, nemuzu tu diskuzi ale najit. Moznosti tohoto fora jsou bohuzel omezene.

Odesláno

Tak to vidíte. Důkaz přísloví, že cesta do pekla je dlážděná dobrejma úmyslama. A to je prosím auditor :( a nosí letecký primky . Kdybych to uměl tak to smažu, ale neumím to. Neměl jsme rozhodně v úmyslu Prima nějak poškodit, což snad ví. :(

Odesláno

Tak jsem to omrnul na stránkách ntm.cz a vypadá to na doslova zkopírování resp. naskenování rukopisu (docela čitelného) zmíněného autora. Ten rukopis je asi uložen jako exemplář ve sbírkách ntm, jinak by se k němu předpokládám nedostali. Jsem zvědavej jak vopice, co že se to zase děje za zločiny?

Rovnou bych bez ptaní ntm srovnal se zemí a udělal o tom počítačovou hru!

Odesláno

Já vám nerozumím. Na burzičce jsem CD nabízel na výměnu a nikdo neprojevil sebemenší zájem a nyní po něm prahnete.

Velice hóóódně pochybuji, že by se jednalo o nějakou nelegálnost. Je to postavené na hlavu, asi tak, jako obvinit Národní muzeum, že vydává publikace kde jsou fotografie jeho exponátů.

Na druhé straně velice dobře chápu PRIMA a spol., kteří chtějí vydat knihu o jejich hodinkách a tento text by tam patrně rádi použili nebo z něj čerpali. Informace na CD jsou totiž skutečně detailní a jdou až k jádru pudla. Pochybuji, že někdo vymyslí něco lepšího. Je tam i pár fotografí a cosi jako technické výkresy. Logicky z toho plyne, že kdo má toto CD, už nebude mít zájem o drahou publikaci na křídovém papíře, která patrně kromě kvalitních fotografií nepřinese nic nového či objevného.

Zřejmě to bude jako vždy, o peníze jde až v první řadě a je to jen jedna z tváří konkurenčního boje.

Odesláno
CD mi dneska došlo, vypadá to na 322 stránek velice zajímavého čtení. Tuhle knížku by měl Prim vydat v nějakém kvalitním provedení.

...kolik to je MB?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...