Axel Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Hmm, Spidererovy breitlingeny udělaly 2 vteřiny do plusu za půl roku, pokud si dobře pamatuji. Přitom podle výrobce by měly dělat -4/+6 denně. Bude třeba napsat do fabriky, že někde udělali chybu Už i ty... ? Tak co se dá dělat, bohužel vést tady nějakou diskuzi založenou na faktech se nevyplácí a je to jen ztráta času. Hlavně jak ovce vše odkývat, třebaže by někdo tady tvrdil, že 2+2 je 5.. Plácat se po zádech, to vám tady jde všem skvěle. Jen tak dál. Mimochodem bráchovi Casia za 100 dolarů dělají za rok 0,0001 sekundy.. Štěstí na kus. A mám to změřený podle kostelního zvonu, ten bije u nás přesně, seřizuje ho každého půl roku kostelník podle kukaček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Ja porad nechapu, proc by to nemohla byt pravda. Odchylkou 1 sec. po trech mesicich u svych SBCM023 jsem si jistej.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Ja porad nechapu, proc by to nemohla byt pravda. Odchylkou 1 sec. po trech mesicich u svych SBCM023 jsem si jistej.... akorát je malý problém v tom, že SD jsou poháněny pérem - trochu jiná technologie, ale to je fu.ck Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Gruzinci maju prislovie: Nehadaj sa s hlupakom, lebo si vas ludia pomylia.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 (upraveno) akorát je malý problém v tom, že SD jsou poháněny pérem - trochu jiná technologie, ale to je fu.ck Kazdej z nas je obcas pohanen pouze perem.... EDIT: Z prispevku Axela jsem pochopil, ze u naramkovych hodinek ((jakychkoliv) ne radiove rizenych:) je takova presnost nedosazitelna... Upraveno 16. listopadu 2010 uživatelem Dantechno 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Kazdej z nas je obcas pohanen pouze perem.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Otázka je, jestli grand sledoval přesnost každý den, nebo třeba každých 6 hodin. Axel to nemyslí zase až tak úplně zle. Jestli to grand změřil po patnácti dnech, ještě to neznamená, že po pěti dnech, nebo po dvou, to je jedno, uvádím jen příklad, nemohli jít např. o 0,3s a pak se vrátit zpět. Ale nevím, grand snad objasní. Ale zacházet u takových hodinek do těchto detailů... Prostě maj plus minu vteřinu denně povolenou odchylku, tu splňují, tak co víc chtít. je to neměřitelné(ve standardních podmínkách) = i kdyby si je přilepil na strop tak zjistíš, že je odchylka +/- 0 = prostě se to projeví až po více než týdnu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 (upraveno) uvádím jen příklad, nemohli jít např. o 0,3s a pak se vrátit zpět Coz znamena, ze prumerna denni odchylka je 0.0 sek. A na to nemaji ani Dantechnovy sejka bez pera ani spidererovy brajtlingeny s perem . Upraveno 16. listopadu 2010 uživatelem skalis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 (upraveno) ... Upraveno 30. března 2011 uživatelem Chumpus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Coz znamena, ze prumerna denni odchylka je 0.0 sek. A na to nemaji ani Dantechnovy sejka bez pera ani spidererovy brajtlingeny s perem . Ale moje Seika maj koule.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Ale moje Seika maj koule.... ale chybí jim péro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 ale chybí jim péro Taky nebyly drahy.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Jasný, jak jsem psal, zacházet do takových detailů... grand prostě se po patnácti dnech podíval na hodinky, změřil odchylku 0,1s a může být spokojený. tak sem právě změřil velké D po 13 dnech a odchylka činí +1,9230769 denně 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 (upraveno) Jasný, jak jsem psal, zacházet do takových detailů... grand prostě se po patnácti dnech podíval na hodinky, změřil odchylku 0,1s a může být spokojený. Jen detail, nenaměřil.. Nenaměřil vůbec nic, ani v jednom postu to nevysvětlil a nedivím se, protože jak by někdo chtěl měřit odchylku 0,1 sekundy? Čím? Nevím, jak vám, ale moje hodinky (Steiny) mi dělají standartně cca 2,5 sekundy denně.. Netuším, jak bych je přiměl k tomu, že jednou se opozdí, druhej den naopak půjdou dopředu a to při zachování mých denních stereotypů.. Zkrátka během dne a nočního klidu se to vše sejde tak, že výsledkem je -2,5 sekundy.. A věřím, že i u ostatních mechanických hodinek a ostatních uživatelů se to denně ustálí na nějaké stabilní hodnotě. Chápu, že tady někteří naráží na možnost určitě hypotetické situace, souhry takových okolností, kdyby strojek sice šel o 1 sekundu denně, ale oběma směry a tak se náhodou stane, že po měsíci naměříme např. jen +3 sek.. Pak vyvstává otázka, co rozumíme slovem přesnost chodu strojku?Je to hodnota plus/minus 1 sekunda (kterou stabilně strojek vykonal za den) nebo 0,107 sek do plusu při rozpočítání souhrné odchylky 3s na 28 dnů v měsíci? Upraveno 16. listopadu 2010 uživatelem Axel 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grand Odesláno 16. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 (upraveno) Otázka je, jestli grand sledoval přesnost každý den, nebo třeba každých 6 hodin. Axel to nemyslí zase až tak úplně zle. Jestli to grand změřil po patnácti dnech, ještě to neznamená, že po pěti dnech, nebo po dvou, to je jedno, uvádím jen příklad, nemohli jít např. o 0,3s a pak se vrátit zpět. Ale nevím, grand snad objasní. Ale zacházet u takových hodinek do těchto detailů... Prostě maj plus minu vteřinu denně povolenou odchylku, tu splňují, tak co víc chtít. Tak to objasním. Hodinky som prvý krát nastavil 20. 10. 2010. Keďže som očakával odchýlku okolo pol sekundy denne, nedal som si na tom veľmi záležať a hneď v prvých momentoch mohli meškať okolo pol sekundy. Zdalo sa mi, že tento rozdiel skoro vôbec nenarastá, a tak som sa rozhodol nastaviť ich presnejšie pri prechode z letného času na štandardný (31. 10. 2010). Odvtedy som kontroloval zobrazovaný čas každý deň a merateľne sa každých 4 až 5 dní omeškali o cca 1/30 s (33 ms). Žiadne zrýchľovanie alebo spomaľovanie ich behu v priebehu dňa som nepozoroval, hodinky sa javia akoby išli stále konštantnou rýchlosťou. Keby som chcel, mohol by som uskutočniť merania s podstatne menšou chybou, ale nevidím v tom zmysel, pretože ich presnosť aj tak vysoko prevyšuje moje pôvodné očakávania. Navyše viem, že v lete sa zrejme frekvencia ich kryštálu trochu zmení. Axelovi už odpovedať nemienim, evidentne sa má ešte veľa čo učiť. Jeho schopnosť porozumenia písanému textu (v slovenskom jazyku) je na relatívne nízkej úrovni. Upraveno 16. listopadu 2010 uživatelem grand Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sgonza Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Tak to objasním. Hodinky som prvý krát nastavil 20. 10. 2010. Keďže som očakával odchýlku okolo pol sekundy denne, nedal som si na tom veľmi záležať a hneď v prvých momentoch mohli meškať okolo pol sekundy. Zdalo sa mi, že tento rozdiel skoro vôbec nenarastá, a tak som sa rozhodol nastaviť ich presnejšie pri prechode z letného času na štandardný (31. 10. 2010). Odvtedy som kontroloval zobrazovaný čas každý deň a merateľne sa každých 4 až 5 dní omeškali o cca 1/30 s (33 ms). Žiadne zrýchľovanie alebo spomaľovanie ich behu v priebehu dňa som nepozoroval, hodinky sa javia akoby išli stále konštantnou rýchlosťou. Keby som chcel, mohol by som uskutočniť merania s podstatne menšou chybou, ale nevidím v tom zmysel, pretože ich presnosť aj tak vysoko prevyšuje moje pôvodné očakávania. Navyše viem, že v lete sa zrejme frekvencia ich kryštálu trochu zmení. Axelovi už odpovedať nemienim, evidentne sa má ešte veľa čo učiť. Jeho schopnosť porozumenia písanému textu (v slovenskom jazyku) je na relatívne nízkej úrovni. Takových, co nebudeme stát za odpověď asi bude víc, protože ani já jsem stále nepochopil, jak měříš tu odchylku 1/30s. Mimochodem,aby by bylo jasno, jsou to nádherné hodinky, kdybych byl ochotný za hodinky tolik utratit, byl by to můj horký kandidát, takže gratuluju ke skvělému výběru. Ale to měření pro mne zřejmě již navždy zůstane záhadou, protože netuším, jak na hodinkách odečíst 1/30 s. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyfo Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Tak to je naprosto paradni presnost, Spring drive mne uchvatilo hned jak jsem se o nich poprve dozvedel. Jeste jsem se nestetkal s tak presnyma hodinkama a proto jsem nemel potrebu tak presne merit, a priznam se ze na to nemam techniku, coz se muze zmenit jak si poridim neco podobne presneho. Chtel jsem vylepsit muj program na sledovani presnosti o moznost kontroly stopek ale vzhledem ke kratkym mericim intervalum jsem neprisel na nic pouzitelneho. Ale nehazim flintu do zita. A co se tyka hodinek tak se stale nemohu rozhodnout jestli se mi libi vice tyto nebo ty YPOvo, zatim vedou ty druhe ale jen co trochu dospeji tak to budou tyto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 (upraveno) Takových, co nebudeme stát za odpověď asi bude víc, protože ani já jsem stále nepochopil, jak měříš tu odchylku 1/30s. Mimochodem,aby by bylo jasno, jsou to nádherné hodinky, kdybych byl ochotný za hodinky tolik utratit, byl by to můj horký kandidát, takže gratuluju ke skvělému výběru. Ale to měření pro mne zřejmě již navždy zůstane záhadou, protože netuším, jak na hodinkách odečíst 1/30 s. To se od něj nedovíš.. Protože to nejde (teda šlo, ale nebudu mu napovídat, ať se snaží ) Odvtedy som kontroloval zobrazovaný čas každý deň a merateľne sa každých 4 až 5 dní omeškali o cca 1/30 s (33 ms). rofl... Takže 33ms za 4 dny, to máme za jeden den 0,00835 sekund zpoždění.. Jasný, a pak ses probudil a vyndal ruku z nočníku Opět si neřekl způsob, jakým si to změříl a za další opět jsme tam, kde jsme byli. A seš si mimochodem jistý, že máš na ruce spring drive stojek a né náhodou prototyp náramkových atomových hodin? Třeba ti z toho Seika omylem poslali něco jiného, možná i z budoucnosti... Upraveno 16. listopadu 2010 uživatelem Axel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grand Odesláno 16. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Takových, co nebudeme stát za odpověď asi bude víc, protože ani já jsem stále nepochopil, jak měříš tu odchylku 1/30s. Mimochodem,aby by bylo jasno, jsou to nádherné hodinky, kdybych byl ochotný za hodinky tolik utratit, byl by to můj horký kandidát, takže gratuluju ke skvělému výběru. Ale to měření pro mne zřejmě již navždy zůstane záhadou, protože netuším, jak na hodinkách odečíst 1/30 s. Majme dvoje hodinky, nech sú prvé tie, ktorých rýchlosť meriame ( A ) a druhé nech sú referenčné ( B ), ktorých odchýlka zobrazovaného času od UTC je stále rovnaká (napr. v rámci jednotiek milisekúnd). Ak kamerou, ktorá dokáže zaznamenávať obraz rýchlosťou 30 snímkov za sekundu, urobíme dostatočne dlhý videozáznam obsahujúci súčasne hodinky A aj hodinky B, sme schopní určiť rozdiel časov zobrazených na hodinkách A a B s presnosťou na 1/30s. Nech na začiatku roka, t.j. 1. 1. 2010 o 0:00:00, zobrazujú hodinky A a B úplne rovnaký čas. Ak na konci roka 31. 12. 2010 o 23:59:59.999 pomocou kamery zistíme, že hodinky A zobrazujú napríklad o 1,8333 sekundy viac (+-1/30 s), znamená to, že každý deň nadbehli priemerne 1,8333 / 365 = 5,023 milisekúnd (+-91,33 mikrosekúnd). Samozrejme, úvahy o tom, či nadbehli alebo meškali o celočíselné násobky 24, prípadne 12 hodín, som teraz ponechal stranou. Celý tento postup je pre praktické účely veľmi zjednodušený až na primitívnu úroveň, je v ňom množstvo zaokrúhlovacích chýb a v žiadnom prípade by som ho nepovažoval za vedecky presný. Je to len orientačný nástroj pre chronomagorov. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Mám dotaz. Hodinky B, co je to za značku a model? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se