VasekN Odesláno 22. října 2010 Nahlásit Odesláno 22. října 2010 Ahoj, tak hodinky k obleku už jsem si více méně vybral, ale když jsem byl v Koskomu v Praze za výlohou jsem viděl opravdu pořádný potápky. Hodinky pěkný sice nevím co to bylo za značku/model ale zajímalo by mne jestli mají nějaké automaty potáky také hloubkoměr .... nevíte někdo?
Trňák Odesláno 22. října 2010 Nahlásit Odesláno 22. října 2010 (upraveno) No mají ho tyhle Aquatimer, ale cenu nechci ani vědět. Myslím, že jsme je viděli v Orisose, když jsme tam byli na výstavě IWC. Upraveno 22. října 2010 uživatelem Trňák
Trňák Odesláno 22. října 2010 Nahlásit Odesláno 22. října 2010 A když se tak ještě koukám tak tyhle: Favre-Leuba a tyhle: JLC
organic Odesláno 22. října 2010 Nahlásit Odesláno 22. října 2010 Aquadive Time Depth - sice to neni automat,ale zase nestoji statisice a je to cool vintage diving tool http://cgi.ebay.com/AQUADIVE-TIME-DEPTH-MODEL-50-200ft-SEAL-UDT-Diverwatch-/230524087900
VasekN Odesláno 22. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. října 2010 A když se tak ještě koukám tak tyhle: Favre-Leuba a tyhle: JLC Ty Favre Leuba jsou fakt pěkný ale 45m je málo, napadlo mne, že bych místo nových Suunto D4 koupil něco takového, ale začínám si myslet, že je to špatnej nápad :-)
Návštěvník Tada Odesláno 22. října 2010 Nahlásit Odesláno 22. října 2010 Automaty s mechanickým hloubkoměrem nejsou špatný nápad, jen velice drahý nápad
Bert Odesláno 23. října 2010 Nahlásit Odesláno 23. října 2010 Zbytečný přepych. Doporučuji kapilární hloubkoměr a zalaminované Buhlmanovy tabulky. Kecám, ale po potápění se mi stýská :-)
Návštěvník Snow Odesláno 23. října 2010 Nahlásit Odesláno 23. října 2010 Pierre Kunz Spirit Diver ovšem musíš prodat přítelkyni, automobil a ještě něco. Ty samé výdaje Tě čekají v případě Favre Leuba.
Trňák Odesláno 23. října 2010 Nahlásit Odesláno 23. října 2010 (upraveno) Zbytečný přepych. Doporučuji kapilární hloubkoměr a zalaminované Buhlmanovy tabulky. Kecám, ale po potápění se mi stýská :-) Přepych to ano, navíc dneska v době potápěčských počítačů...Sice jsem párkrát měl na konzoli nedigitální hloubkoměr, ale to byla spíše výjimka. Navíc by se to z hodinek asi blbě odečítalo a v cenových relacích v jakých se tyhle pohybují s nima nikdo do vody nepoleze. Upraveno 23. října 2010 uživatelem Trňák
VasekN Odesláno 23. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2010 Zbytečný přepych. Doporučuji kapilární hloubkoměr a zalaminované Buhlmanovy tabulky. Kecám, ale po potápění se mi stýská :-) Tak bezesrandy s kapilárním hloubkoměrem jsem absolvoval první hloubkově měřené freedivingové ponory do cca 20m ... pěkně blbě se to z toho četlo. Pak jsem pořídil první kompík Suunto D3 :-) Pierre Kunz Spirit Diver ovšem musíš prodat přítelkyni, automobil a ještě něco. Ty samé výdaje Tě čekají v případě Favre Leuba. No jak jsem tak koukal po foru hodinek "potápek" je mraky a přitom já bych předpokládal, že budou mít alespoň stopky sem tam nějakou takovou vychytávku jako hloubkoměr. Protože když už jedu někam na ponor beru si jen kompík a hodinky nechvám doma. Často se jedem potápět jen tak na místní lom kde je max. 30m hloubka tady mi stačí znát hloubku orientačně a potřebuju vědět čas jak dlouho jsem pod vodou. Potápky s takovejma funkcema s analogovým budíkem a nejlépe automaty by byly krásnej kousek a dovedu si představit, že bych je reálně využil ale cenová relace pro mne nejspíš není dostupná :-( Přepych to ano, navíc dneska v době potápěčských počítačů...Sice jsem párkrát měl na konzoli nedigitální hloubkoměr, ale to byla spíše výjimka. Navíc by se to z hodinek asi blbě odečítalo a v cenových relacích v jakých se tyhle pohybují s nima nikdo do vody nepoleze. To je fakt no .... opravdu špičkové kompy na potápění se pohybují kolem 15 až 30 tis. Takové automaty by musely být max v relaci do 50 tis aby mělo smysl si to na občasné potápění pořídit ... 50 tis. zatím nestála ani moje celá výbava :-)
VasekN Odesláno 23. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2010 Já bych si je představoval nějak takhle :-)
Trňák Odesláno 23. října 2010 Nahlásit Odesláno 23. října 2010 No právě, tykže se obávám, že automaty v "rozumné" cenové relaci neseženeš resp. do 50k. Být tebou tak na potápění zůstanu se Suuntem a vyberu si nějaké pěkné automaty na nošení.
VasekN Odesláno 23. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2010 No právě, tykže se obávám, že automaty v "rozumné" cenové relaci neseženeš resp. do 50k. Být tebou tak na potápění zůstanu se Suuntem a vyberu si nějaké pěkné automaty na nošení. Mám vybrané Hamilton jezzmaster chronograph a Suunto D4. Jen mne zajímalo jestli náhpdou nejsou k dispozici nějáké zajímavé potápky :-)
Jay Doll Odesláno 23. října 2010 Nahlásit Odesláno 23. října 2010 Ač jsem silným zastáncem mechaniky a automatických hodinek, na potápění to opravdu řeším jinak. Sice JLC s hloubkoměrem jsou super, ale přecejen nabídnou hrozně málo funkcí oproti potápěčským počítačům. Na potápění to vždycky řeším tak, že si vezmu na levou ruku buď Omega Seamaster s héliákem nebo Rolex Deepsea, a na pravou ruku pak potápěčský počítač Suunto Vyper. Mám tak přehled o čase pro případ, že by v Suunto došly baterky, ale jinak informace o hloubce, rychlosti vynořování a potápěčských tabulkách beru z něj.
VasekN Odesláno 23. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2010 Ač jsem silným zastáncem mechaniky a automatických hodinek, na potápění to opravdu řeším jinak. Sice JLC s hloubkoměrem jsou super, ale přecejen nabídnou hrozně málo funkcí oproti potápěčským počítačům. Na potápění to vždycky řeším tak, že si vezmu na levou ruku buď Omega Seamaster s héliákem nebo Rolex Deepsea, a na pravou ruku pak potápěčský počítač Suunto Vyper. Mám tak přehled o čase pro případ, že by v Suunto došly baterky, ale jinak informace o hloubce, rychlosti vynořování a potápěčských tabulkách beru z něj. Na freediving je zbytečný toho na sebe navlékat tolik. Určitě jsem nemyslel, že bych těma hodinkama kompík nahradil obzvláště při delším pobytu ve potřebuji některé funkce počítání času dělaj Suunta automaticky a při hlubších ponorech jpoužívám budíky a nasvícení displaye, spíš jsem to bral tak, že tyhle hodinky bych si bral na takové lehké šnorchlování kdy jdu třeba max do 15m nebo by sloužily jako nouzovej náhradní comp.
Jay Doll Odesláno 23. října 2010 Nahlásit Odesláno 23. října 2010 Tak doufám, že tady něco zajímavého vybereš. Já jsem zkoušel ty Jaegery Le-Coultre a ty jsou fakt dokonalé, škoda že se nedají využít i na běžné nošení, jsou příliš velké. Mimochodem, pochlub se nám svým osobním rekordem v konstatní zátěži a statické apnoe?
VasekN Odesláno 23. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2010 Tak doufám, že tady něco zajímavého vybereš. Já jsem zkoušel ty Jaegery Le-Coultre a ty jsou fakt dokonalé, škoda že se nedají využít i na běžné nošení, jsou příliš velké. Mimochodem, pochlub se nám svým osobním rekordem v konstatní zátěži a statické apnoe? Zas nějak zvlášť to nedřu jsem spíš rekreační freediver. Statická apnoe 4 min 20 sekund; Konstatní zátěž 40 metrů ... příští sezónu bych se chtěl dostat na 50 metrů. Statiku moc netrénuju spíš dynamickou apnoe s monoploutví a hloubku. Jinak na rovinu přiznávám, že jediné co jsem našel a tak trochu mne oslovilo jsou ty Citizen Eco-drive, když si vezmu, že příležitost pro jejich nošení je fakt jen občasná tak se mi do toho nějakou velkou sumu ani nechce investovat. Musel bych je mít jako hodinky pro volnej čas a přece jen mám ruku (zápěstí) na průměr tak maximálně 42mm ... už když mám Suunta jen tak na ruce vypadá to trochu .... zvláštně :-)
Návštěvník YPO Odesláno 23. října 2010 Nahlásit Odesláno 23. října 2010 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/26962-novinky-na-wristwatchphotocom/page__view__findpost__p__435290
VasekN Odesláno 23. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2010 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/26962-novinky-na-wristwatchphotocom/page__view__findpost__p__435290 Já myslím, že ty budou stát víc než moje auto :-)
Návštěvník YPO Odesláno 23. října 2010 Nahlásit Odesláno 23. října 2010 Já myslím, že ty budou stát víc než moje auto :-) tak to nevím - v CZ stojí cca 270t jestli si to dobře pamatuji
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se