Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

celá story je tady:

http://watchmakingblog.com/2010/10/22/kello-v2-measure-the-precision-of-mechanical-watches-with-your-iphone/

když jsem zkoušel první verzi, bylo to prakticky nepoužitelné, podle toho co píše autor nyní, by to snad mělo být mnohem lepší - v pondělí to zkusím porovnat s výsledky profi vibrografu a podělím se o poznatky.

Posted Image

• po měsících...
  • po měsících...
Odesláno

Tak to tu trochu oživím :)

Předevčírem jsem si po přečtení různých recenzí na různých serverech nainstaloval KELLO.

Důvod byl jednoduchej - SRP043 mi denně udělaly skoro 2 minuty do mínusu - po seřízení s pomocí KELLO jsou 1sec. do plusu, což samozřejmě po prvním dni ještě nic neznamená, ale zatím Kello vykazuje stejnou hodnotu.

Samotná aplikace je jednoduchá, trochu složitější je vychytat úroveň vstupního signálu z mikrofonu a to jak umístěním mikrofonu, tak nastavením úrovně přímo v aplikaci. Nicméně funguje :)

Nemám vibrograf - nemůžu porovnat s profesionálním přístrojem, ale jako základ myslím postačí.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Tak to tu trochu oživím :)

Předevčírem jsem si po přečtení různých recenzí na různých serverech nainstaloval KELLO.

Důvod byl jednoduchej - SRP043 mi denně udělaly skoro 2 minuty do mínusu - po seřízení s pomocí KELLO jsou 1sec. do plusu, což samozřejmě po prvním dni ještě nic neznamená, ale zatím Kello vykazuje stejnou hodnotu.

Samotná aplikace je jednoduchá, trochu složitější je vychytat úroveň vstupního signálu z mikrofonu a to jak umístěním mikrofonu, tak nastavením úrovně přímo v aplikaci. Nicméně funguje :)

Nemám vibrograf - nemůžu porovnat s profesionálním přístrojem, ale jako základ myslím postačí.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

hezky, tak to jdu hledat, to fakt vypadá dobře!

Odesláno

Kello je báječná aplikace s naprosto nevyhovujícím vstupním signálem z Apple mikrofonu. Kdo je šikovný, ten si nějakoý udělátko s mikrofonem vyrobí, pro nás ostatní zbývá jen koupě vibrografu.

Odesláno

Pavlucha: zajímavé, napiš pls pár postřehů z vlastního "naladění", zajímá mne především to vychytání s mikrofonem...

Odesláno

Cyber: ... ono to funguje i s mikrofonem telefonu (levá díra) přiloženým ke sklíčku/dýnku hodinek - nesmíš sedět vedle bagru, pak to bere ruchy. S mikrofonem od sluchátek to je spolehlivější.

Udělátka (předzesilovač) taky není potřeba vyrábět, stačí iRig, kterej se dá koupit u Apple a k tomu jakejkoliv "rozumnej" mikrofon, myslím. Já jsem používal jen sluchátkový mikrofon a v pohodě.

Ricouš: ... vychytání je popsáno přímo v návodu a v odkazu nahoře. Jde jen o nastavení správné vstupní úrovně, ale ta je popsaná přímo v nápovědě v aplikaci :)

Odesláno (upraveno)

Já jsem si hned vyzkoušel a zdá se že to normálně funguje i mikrofonem od sluchátek i od telefonu. Frekvenci strojku to identifikuje vždycky správně. Explorery to bere líp. Daytony jsou asi tišší, trvá mu to dýl. Nejdýl to trvá u Autavií, ale taky je to spolehlivě načte. Jediná otázka je, jestli jsou ty hodnoty správný <_<

Upraveno uživatelem parre
Odesláno

Dneska jsem měl u Mechana příležitost porovnat s vibrografem - SEDÍ TO! :)

v zásadě to sedět musí. Je to jen přepočet. To co mi vadí je ten problém s mikrofonem. Chtělo by to nějaký držátko na pouzdro, a pak ten bazmek co jsi ho linkoval. Měřit hodinky v šesti polohách s přiloženým mikrofonem telefonu je nesmysl. Ještě tak na zádech a s mikrofonem na sklíčku. Ale to je trošku k ničemu, protože vypadne jen jedna hodnota. Kupoval jsem Kello před rokem, ale pak usoudil, že pohodlnější je ten vibrograf.
Odesláno

v zásadě to sedět musí. Je to jen přepočet. To co mi vadí je ten problém s mikrofonem. Chtělo by to nějaký držátko na pouzdro, a pak ten bazmek co jsi ho linkoval. Měřit hodinky v šesti polohách s přiloženým mikrofonem telefonu je nesmysl. Ještě tak na zádech a s mikrofonem na sklíčku. Ale to je trošku k ničemu, protože vypadne jen jedna hodnota. Kupoval jsem Kello před rokem, ale pak usoudil, že pohodlnější je ten vibrograf.

On by nebyl ani možná ten bazmek potřeba. Dá se koupit obyč placatej piezzo snímač pro ak. kytary (něco jako tohle, ale klidně bazarovej) a pak si udělat nějakej úchyt, aby z hodinek nepadal. Síla vstupního (resp. výstupního) signálu bude určitě vyšší než z mikrofonu sluchátek a pokus se vydaří nějakej držák, tak se dá zajistit i "odhlučnění" okolí.

Odesláno

No to by bylo super, ale někdo by to musel celý vyrobit, ten úchyt, redukci do iPhonu, a malej stojánek. Kapesní, ale funkční vibrograf by se mi hodil. Obzlášť na cestách :)

Odesláno

No to by bylo super, ale někdo by to musel celý vyrobit, ten úchyt, redukci do iPhonu, a malej stojánek. Kapesní, ale funkční vibrograf by se mi hodil. Obzlášť na cestách :)

tak já bych si kdyžtak jeden kousek taky vzal, jestli se do toho někdo vrhne... :D
Odesláno

Vůbec tomu nerozumím, ale nestačil by piezo repráček z digitálek? Na hodinky přichytit normálně gumičkou, drátky napájet a pak je naletovat do jacku?

Odesláno

Vůbec tomu nerozumím, ale nestačil by piezo repráček z digitálek? Na hodinky přichytit normálně gumičkou, drátky napájet a pak je naletovat do jacku?

Ten bude mít slabej signál řekl bych ... to už by se dal použít mikrofon ze staryho telefonu nebo sluchátka :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...