Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nazdar hoši.

Tak kde je ten prďola, co tady čepuje to pivo? eee ctihodný člen, co mi poradí, co si mám koupit?

Nějak jsem dospěl k závěru, že ke kulatým narozeninám v r. 2011 potřebuju hodinky. Ne že bych se Seiko Alpinist nebyl spokojen. Postupně jsem přemýšlel, že časem si dokoupím Seiko Spirit...ale... já nevim. Dospěl jsem k závěru, že optimální velikost pro mě je (40-)41-42 mm. Chodím teď celý den v obleku. Z pyžama do obleku, z obleku do pyžama. Jen v sobotu na nákup džíny. Občas motooblečení při jízdě na moto. Takže tak.

1) chci, aby hodinky byly vodotěsné na koupání. Nepotápím se, ale hodinky by měly snést i trochu drsnější zacházení, myšleno jízda na moto (4 válec, žádné vibrace), taky můžu i jet pár stovek km a třeba bude pršet a voda zateče všudemožně, pak třeba když někde jsem mimo domov (sl.cesta, dovolená) a sprchuju se, nesundávám nikdy hodinky... tedy WR 100m a více (WR50m vydrží myslím chvíli, raději chci jistotu)

2) čitelnost ciferníku vždy a jasně. Ciferník přehledný. Asi černý. Žádný maglajz, cirkus etc. A už vůbec ne chrono.

3) luminiscence. No já vím, že mám digibudík...ale ráno si natáhnu hodinky, za tmy (vstávám fakt BRZO!) a ještě tak 10 min musím přemýšlet vleže. A někdy se mi nechce ani otočit hlavu... :sleeping_03anim: A na hodinky - to zas mrknu, to jo. Vím, že asi nic svítivost Seiko nepřekoná, ale aspoň aby důstojně prohrály srovnání...

4) něco švýcarského?

5) musí mít kovový tah (já vím, mechano, náramek...ale tohle slovo mi neleze u pánských hodinek z huby :rolleyes: )

6) nesmí být extra tlusté. Aby se vešly pod manžetu košile.

7) nesmí to být cirkus. Už můj antracitovo/šedý oblek mi někdy přijde příliš frivolní :whistle:

8) automat, den v měsíci

9) no a cena. Chci nové. Limit +/- 35.000,- Móóóžná dejme tomu že třeba až 40.000,- ale to teda fakt nevím a kroutí se mi prsty :)

Můj závěr - kancelářské potápky.

K mému výběru mě ponouklo to, že jsem šel tuhle kolem Dušáka. Vůbec nic jsem nechtěl, ale jen tak jsem zašel dovnitř. A skoro hned u dveří mi padly do oka TH Aquaracer. Okukování, zkoušení, rozhovor s prodavačem (chovali se ke mě mile a příjemně)... K mému údivu cena, která je akceptovatelná v určitém horizontu. Pak ještě zkouška TH Carrera. Dobrý, ale ne tak přehledné na 1.pohled. Odolal jsem vnucování Omega-bondovek s upřimností, že na to moje příjmy nestačí. Mno, bylo hezky v pátek, tak jsem procházku z pracovní schůzky v centru protáhl až kolem Koscomu. Okoukat TH, co mají tam. A Longines... A teda pozdě odpoledne jsem zjistil, že musím přece jen jít do ještě jedněch hodinek. Tak to vidíte.

Moje zatím tipy. Ty Fortisky asi neberte vážně, nějak mi ta značka není sympatická... teda zatím

Další návrhy?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem X-Bob
Odesláno

A co bondovky?Jak už tu někdo psal,hodí se k obleku i riflím...

Odolal jsem vnucování Omega-bondovek s upřimností, že na to moje příjmy nestačí.

:thumbsup_anim:

Nicméně.. napadly mě taktéž.

A abych jen nerýpal... co Oris?

Odesláno

no jo, jedny Oris vypadaly zajimave.

Omegy-nevim nevim, i tak asi jsou ve svete drahe,ne? U Dusaku myslim 82.000,-??? A ze by jinde byly az tak levnejsi???

Odesláno

zkus se mrknout jak se dá srazit ta cena bondovek nákupem v cizině...

jinak z těch fotek co jsi přidal ke svému dotazu bych si osobně vybral asi ty hodinky FORTIS s GMT funkcí. Navíc když říkáš že jezdíš na služební cesty ...

Návštěvník Kamil
Odesláno

A musí být nové, slušný stav se všemi doklady ne?

EDIT: Místo bondovek bych radši 2254.50.00. Podívej se na Peťanovo srovnání.

Odesláno

Jen malinkej OT pro vyjasnění pojmů: Kancldajvry jsou podle mě potápěčský hodinky, který by si jejich majitel v životě nevzal pod vodu. Takže né jakýkoli dajvry, na to pozor, Bobe. Podle mě v tvým připadku by to mohlo fakt začít u těch Bondovek. :)

Odesláno

vyber kancldajvrov :)

Posted Image

Jen malinkej OT pro vyjasnění pojmů: Kancldajvry jsou podle mě potápěčský hodinky, který by si jejich majitel v životě nevzal pod vodu. Takže né jakýkoli dajvry, na to pozor, Bobe. Podle mě v tvým připadku by to mohlo fakt začít u těch Bondovek. :)

• Hlasovat proti 3
Odesláno

A skoro hned u dveří mi padly do oka TH Aquaracer.

Ked som si ja skusal tieto Aquaracery, nepozdavala sa mi luneta. Tym ze su hodinky celkovo nizke, co je pre teba plus, aj luneta bola nizka = okraj, dost zle sa mi s nou manipulovalo, smykalo sa to...ehm, ehm. Ak ju nebudes vyuzivat, potom v pohode, ale to si pamatam, to ma na nich stvalo.

Nemal si podobny problem?

Odesláno (upraveno)

To Sureshot:

Docela v reálu:

Bod 9:

no a cena. Chci nové. Limit +/- 35.000,- Móóóžná dejme tomu že třeba až 40.000,- ale to teda fakt nevím a kroutí se mi prsty :)

Upraveno uživatelem Radimk
Odesláno

A musí být nové, slušný stav se všemi doklady ne?

EDIT: Místo bondovek bych radši 2254.50.00. Podívej se na Peťanovo srovnání.

Kamil mam recht, pri cteni tveho popisu me napadly Omega Seamaster Professional. Bud chronometer 2254.50.00 nebo quartz 2264.50.00
Odesláno

Podle mě Longines Hydroconquest splňují zadání přesně, možná bych preferoval modré.

A ještě mě napadly Raymond Weil Nabucco.

Zdroj fotek: www.precisiontime.co.uk

Odesláno (upraveno)

Konzultovali jsme to spolu už několikrát, ale nepadlo jméno firmy, která mě poslední dobou zajímá. Vůbec nevím, jak jsem na ni mohl zapomenout, název zní Louis Erard  KLIK. V Čechách zastoupena velmi solidně, hodinky kvalitní, bezvadně zpracované, ceny příznivé. Běž se na ně podívat.

Ilustrační foto mám bohužel jen s bílým číselníkem, ale chtěl si vidět náramek a k dispozici byla jen tato varianta.

zdroj - http://www.montres-l...dele=408&type=1

Upraveno uživatelem thesis
Odesláno

Řeším uplně stejný problém, pomalu a pomalu zvyšuju cenu, co do hodinek dám. Vždycky něco vyberu a pak to zase zavrhnu, v obleku sem celý den a úplné oblekovky by se na mě kvůli věku asi nehodily. A něco mezi potápkami a oblekovkami je geniální. Otázka je co, lakají mě Omegy, ale zase jsou mimo limit a tolik pěnez bych za quartz nikdy nedal. Navíc, nejsou až moc známé? Mě se z výběru nejvíc líbí ty Tudory, jsou krásný. A Longines Legend Diver.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...