Přejít na obsah

´´Dědova sbírka´´

Doporučené příspěvky

No co, prostě vylepšují hodinky jedinýma dostupnýma dílama na trhu. Chápu to. Kdo se o Primky zajímá víc, ten to pozná, kdo ne, tomu je to jedno.

Luneta je spíš polská, Parexo luneta má minutové indexy dlouhé přes celou lunetu, jako 5minutové.

EDIT: ani to nemusí být nějaký zlý úmysl. Stačí zajít k hodináři se sportama a zeptat se: Nemáte novou tuhle stupnici? Jasně že mám...

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jo, to jsou automaty, toho jsem si nevšiml. Na tenhle strojek nožičky normálního sport ciferníku nepasujou?

Nepasujou , mají jinou rozteč. Jediná cesta ( je to prasárna) ubrousit nožičky a přilepit ciferník ke strojku.

Upraveno uživatelem kutilprim
Odkaz ke komentáři

Také jsem koukal, jak děda hodinky zbastlí a hnedle je prodá jako "sbírku" :)

Tenhle ciferník pasuje na kalibr 69, tedy ten, který se používal v Prim Sport Automatech. Ale je klidně možné, že zde je ten ciferník nabastlený. Také ručičky jsou samo bastl.

Jinak luneta je originál, i když vypadá nějak ploše, jde to poznat podle čísla "4".

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Také jsem koukal, jak děda hodinky zbastlí a hnedle je prodá jako "sbírku" :)

Tenhle ciferník pasuje na kalibr 69, tedy ten, který se používal v Prim Sport Automatech. Ale je klidně možné, že zde je ten ciferník nabastlený. Také ručičky jsou samo bastl.

Jinak luneta je originál, i když vypadá nějak ploše, jde to poznat podle čísla "4".

Já bych to viděl opačně - děda si pořídil automaty kal.69 a nabastlil tam z nějakejch babiččino zásob cifr z potápek. Prostě děda šikulka.

Odkaz ke komentáři

Já bych to viděl opačně - děda si pořídil automaty kal.69 a nabastlil tam z nějakejch babiččino zásob cifr z potápek. Prostě děda šikulka.

Tak teď už tomu vůbec nerozumím, nabastlil tam originál stroj, originál pouzdro, originál lunetu, korunku, číselník a ručky.

A aby uškodil, ubrousil nožky číselníku, který tam pasoval, a přilepil ho tam kváskem?

Není to zralý na mokrej hadr na hlavu? :suicide_anim:

Upraveno uživatelem mechano
Odkaz ke komentáři

Tak teď už tomu vůbec nerozumím, nabastlil tam originál stroj, originál pouzdro, originál lunetu, korunku, číselník a ručky.

A aby uškodil, ubrousil nožky číselníku, který tam pasoval, a přilepil ho tam kváskem?

Není to zralý na mokrej hadr na hlavu? :suicide_anim:

Prostě jen zdvihání ceny - automaty jsou dražší než manuály a potápky jsou dražší než třeba humberta = logická úvaha, nabastlímeli potápky do automatu, tak se prodají ještě dráž. Tak chápu dědu já. :2guns:

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Strojek nevím,ale luneta i korunka je opravdu originální. Mám ten náhražkový Hněvsův čínský brak doma a rozdíl je poznat na první pohled. Co jsi ty za kutila Prima,když to nepoznáš a máš ty náhražky doma taky. Nebo je to prima? Nebo jen príma?

Korunku od Hněvsy jsem viděl jen zběžně na fotkách a přišlo mi, že je to ona. Jinak ta luneta mi přijde jako replika, doma mám origo staré zásoby a luneta je dost výrazně reliéfní oproti té z fotky. Jináč teu lunetu od Hněvsy jsem si taky pořídil a testuju jak dlouho vydrží ten potisk.

Odkaz ke komentáři

Když jsme u těch bastlů pánové - tyhle sice nejsou od Dědy, ale možná od Šváry nebo tak něco... Jsou vám povědomý nebo je to bastl?? - kamarád mě pověřil koupí levnejch primek, ale nerad bych mu koupil skládanku pro srandu (dědovejm) králikům, a tohle jsem nikdy neviděl.

post-5889-087992500 1290350061.jpeg

Odkaz ke komentáři

ja bych lunetu tipoval na polsko-slovensky vyrobek v nove, inovovane verzi (oproti puvodni prvni verzi se lisi jinym typem pisma)

edit - prikladam obrazky:

-dve lunety na bilem podkladu - vlevo original, vpravo prvni verze "polskych"

-dve lunety na zlutem podkladu - obe jsou nove verze "polskych"

edit2 - tak jsem na to znova mrknul a beru zpet :) polske lunety a lunety z dedovy sbirky se lisi v delce minutovych indexu

post-1383-073469800 1290356132.jpg

post-1383-022791500 1290356153.jpeg

Upraveno uživatelem docent_tecka
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...