kutilprim Odesláno 20. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 To by mě zajimalo, jestli ten děda sbírá, nebo vyrábí bastly http://aukro.cz/item1317167339_prim_sport_2_potapec_automatic_dedova_sbirka_c_6.html Prej originální plastová otočná luneta i korunka ( z Parexa ). 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 20. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 Mě do kolen dostaly ty jeho Titoni po babičce 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 20. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 (upraveno) No co, prostě vylepšují hodinky jedinýma dostupnýma dílama na trhu. Chápu to. Kdo se o Primky zajímá víc, ten to pozná, kdo ne, tomu je to jedno. Luneta je spíš polská, Parexo luneta má minutové indexy dlouhé přes celou lunetu, jako 5minutové. EDIT: ani to nemusí být nějaký zlý úmysl. Stačí zajít k hodináři se sportama a zeptat se: Nemáte novou tuhle stupnici? Jasně že mám... Upraveno 20. listopadu 2010 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 20. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 (upraveno) Nejde jen o lunetu, taky je tam jinej strojek, nebo spíš ciferník. Taky si říkám jak je asi přidělanej ciferník, nejspíš bude pilepenej oboustrankou Upraveno 20. listopadu 2010 uživatelem kutilprim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 20. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 A jo, to jsou automaty, toho jsem si nevšiml. Na tenhle strojek nožičky normálního sport ciferníku nepasujou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 20. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 (upraveno) A jo, to jsou automaty, toho jsem si nevšiml. Na tenhle strojek nožičky normálního sport ciferníku nepasujou? Nepasujou , mají jinou rozteč. Jediná cesta ( je to prasárna) ubrousit nožičky a přilepit ciferník ke strojku. Upraveno 20. listopadu 2010 uživatelem kutilprim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 20. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 Také jsem koukal, jak děda hodinky zbastlí a hnedle je prodá jako "sbírku" Tenhle ciferník pasuje na kalibr 69, tedy ten, který se používal v Prim Sport Automatech. Ale je klidně možné, že zde je ten ciferník nabastlený. Také ručičky jsou samo bastl. Jinak luneta je originál, i když vypadá nějak ploše, jde to poznat podle čísla "4". 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tudorovec Odesláno 20. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 Strojek nevím,ale luneta i korunka je opravdu originální. Mám ten náhražkový Hněvsův čínský brak doma a rozdíl je poznat na první pohled. Co jsi ty za kutila Prima,když to nepoznáš a máš ty náhražky doma taky. Nebo je to prima? Nebo jen príma? 2 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tudorovec Odesláno 20. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 [Jinak luneta je originál, i když vypadá nějak ploše, jde to poznat podle čísla "4". To bude tím,že je nová (vypadá tak) a je to stará bolševická Elton kvalita. Ne jako ty braky od Hněvsy,ty z Polsko-Slovenska a rozplácliny z novýho Eltonu. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 20. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 Také jsem koukal, jak děda hodinky zbastlí a hnedle je prodá jako "sbírku" Tenhle ciferník pasuje na kalibr 69, tedy ten, který se používal v Prim Sport Automatech. Ale je klidně možné, že zde je ten ciferník nabastlený. Také ručičky jsou samo bastl. Jinak luneta je originál, i když vypadá nějak ploše, jde to poznat podle čísla "4". Já bych to viděl opačně - děda si pořídil automaty kal.69 a nabastlil tam z nějakejch babiččino zásob cifr z potápek. Prostě děda šikulka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 21. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2010 (upraveno) Já bych to viděl opačně - děda si pořídil automaty kal.69 a nabastlil tam z nějakejch babiččino zásob cifr z potápek. Prostě děda šikulka. Tak teď už tomu vůbec nerozumím, nabastlil tam originál stroj, originál pouzdro, originál lunetu, korunku, číselník a ručky. A aby uškodil, ubrousil nožky číselníku, který tam pasoval, a přilepil ho tam kváskem? Není to zralý na mokrej hadr na hlavu? Upraveno 21. listopadu 2010 uživatelem mechano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 21. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2010 Já rozumím - sice jako jednotlivé díly je to všechno originál, ale dohromady se to takhle nikdy nevyrábělo. Z dílů primek lze poskládat a nakombinovat téměř cokoliv, ale moji představu o originálu, ve smyslu původnosti modelu hodinek, to pak nesplňuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 21. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2010 Aha, to by teda bylo třeba, aby na to kouknul Accutron. Já mám totiž pocit, že jsem takový Primky viděl už několikrát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 21. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2010 Tak teď už tomu vůbec nerozumím, nabastlil tam originál stroj, originál pouzdro, originál lunetu, korunku, číselník a ručky. A aby uškodil, ubrousil nožky číselníku, který tam pasoval, a přilepil ho tam kváskem? Není to zralý na mokrej hadr na hlavu? Prostě jen zdvihání ceny - automaty jsou dražší než manuály a potápky jsou dražší než třeba humberta = logická úvaha, nabastlímeli potápky do automatu, tak se prodají ještě dráž. Tak chápu dědu já. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 21. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2010 Strojek nevím,ale luneta i korunka je opravdu originální. Mám ten náhražkový Hněvsův čínský brak doma a rozdíl je poznat na první pohled. Co jsi ty za kutila Prima,když to nepoznáš a máš ty náhražky doma taky. Nebo je to prima? Nebo jen príma? Korunku od Hněvsy jsem viděl jen zběžně na fotkách a přišlo mi, že je to ona. Jinak ta luneta mi přijde jako replika, doma mám origo staré zásoby a luneta je dost výrazně reliéfní oproti té z fotky. Jináč teu lunetu od Hněvsy jsem si taky pořídil a testuju jak dlouho vydrží ten potisk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 21. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2010 Já myslím, že dědeček byl stejnej šikula jako ten děda z Vyčítalovi písničky Cadillac... (kdo ji nezná, může se pokochat): ZDE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 21. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2010 Já myslím, že dědeček byl stejnej šikula jako ten děda z Vyčítalovi písničky Cadillac... (kdo ji nezná, může se pokochat): ZDE Tak to sedí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
henker Odesláno 21. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2010 Když jsme u těch bastlů pánové - tyhle sice nejsou od Dědy, ale možná od Šváry nebo tak něco... Jsou vám povědomý nebo je to bastl?? - kamarád mě pověřil koupí levnejch primek, ale nerad bych mu koupil skládanku pro srandu (dědovejm) králikům, a tohle jsem nikdy neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 21. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2010 (upraveno) ja bych lunetu tipoval na polsko-slovensky vyrobek v nove, inovovane verzi (oproti puvodni prvni verzi se lisi jinym typem pisma) edit - prikladam obrazky:-dve lunety na bilem podkladu - vlevo original, vpravo prvni verze "polskych"-dve lunety na zlutem podkladu - obe jsou nove verze "polskych" edit2 - tak jsem na to znova mrknul a beru zpet polske lunety a lunety z dedovy sbirky se lisi v delce minutovych indexu Upraveno 21. listopadu 2010 uživatelem docent_tecka 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmoobbyy Odesláno 21. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2010 A tu 4ku mají taky pořád blbě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se