diver60 Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 Aku hlbku znesu Casio Protrek/Pathfinder s WR100m? Predpokladam ze 10-15 metrov nevydrzia, vsak? Ma s tym niekto skusenosti? Co teda Casio Pathfinder PAW-1500T su WR200? Jelikoz se potapim i s hodinkama a nejen ve vane mam s tim celkem nejakou zkusenost. Hodinky nosim na ruce 24h denne uz cca 20 let tzn. do sprchy, 1x týdně bazen, do sauny vcetne prechodu horka sauna studeny bazen nebo ted lepe snih no a spanek to si odpocinou. Nebojte mam je na volno takze se umyju i pod nima a vlastne ze jsou porad ve vode neni je treba nejak zvlast umyvat ale jednou za cas je sundam a umyju mydlem. Delam to tak od doby co jsem poridil tehdy prvni Casia WR-290 (WR200) ty jsem sice utopil dvoje ale pri cene cca 1100Kc me to ani tak nemusi mrzet. Protoze kdybych je dal pretesnit do servisu s vymenou baterie dostal bych se na 1/2 ceny. S temi nebyl problem do 40m. Ted mam G-7700 a s temi jsem byl v 58m. Hodinky nejsou pri mem potapeni primarni casomíra na to mam jinou masinku, je to pouze zaloha. WR100 bych bral tak na snorchlovacku do 10-15m, WR200 jsou vhodne pro rekreacni pristrojove potapeni se vzduchem coz je do 40m (nekteri vyrobci uvadi s kyslikem coz je blbost). V pripade Casia uz jsou to dost odolne hodinky u jinych vyrobcu nemuzu posoudit pac jsem jiny nemel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 V pripade Frogmanu je 200 metru 200 metru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 V pripade Frogmanu je 200 metru 200 metru. v tom jejich reklamním filmečku jsou to frogmany, co je pouštěj do 200m. je to dáno celokovovým tělem? kolik asi vydržej běžný plastový g-shocky? asi je to dost individuální model od modelu..? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 diver60: mydlovou vodou bys na hodinky radeji nemel moc sahat. Vyrobce pise, ze jim to nedela dobre, coz je dano asi tim, ze jednak muze byt agresivni na tesneni a jednak meni povrch. napeti vody a ta pak lip zateka. Ale osobne jim taky cas od casu pomuzu od usazenin a spiny kartackem na zuby a mydlem. Frogy jsou Diver 200m, to je rozdil oproti klasickym 200m- treba tim, ze by mel byt testovany kazdy kus na jine podminky. Material tam muze taky hrat urcitou roli, ale myslim si, ze ne zas tak zasadni jako zpusob utesneni a celkova preciznost vyroby.Velice uzitecny je tento text : http://forums.watchuseek.com/f17/water-resistance-myth-vs-reality-159142.htmlMyslim ze to celkove meni pohled na vec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 At jsou frogy co chteji, ja pisu vlastni zkusenost s DW-290 coz ani nebyly "G" a nebyly ani "Diver" coz uz tehdy Casio delalo s oznacenim WR300 ale nevim jak se ten typ jmenoval. V pohode chodily do 40m bez zateceni a mozna by snesly jeste vic. Kamos je ma take uz mozna 15let a potapi se s nimi dodnes bez zateceni. Pokud chces aby ti do nich nezateklo (myslim pri potapeni) tak vymenu baterie res pres autorizovany servis aby ti tam vymenili vsechny "o" krouzky a tesneni. Ale rikam ze u techto levnejsich hodinek je to skoro polovina jejich ceny. Tim mu chci poradit pokud to s potapenim s hodinkami mysli vazne tak radeji WR200 a je celkem jedno jestli "Diver" nebo ne. WR200 jsou spolehlive utesneny na bezne pristrojove potapeni. Jo jeste umyvam je normalnim mydlem ne tekutym. U hodinek za2k to neresim. Do doby vymeny baterie to vzdycky vydrzely.Tolik moje zkusenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kave2 Odesláno 2. prosince 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2010 Cawte, rozhodol som sa pre Riseman. Tie extra funkcie Pathfinderov aj tak velmi nevyuzijem, Risemany vyzeraju lepsie, odolnejsie, WR200, veelmi cool, a este aj o dost lacnejsie.Dnes ich idem objednat z Jomashop.com , ma niekto skusenosti s tymto obchodom? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2010 (upraveno) Cawte, rozhodol som sa pre Riseman. Tie extra funkcie Pathfinderov aj tak velmi nevyuzijem, Risemany vyzeraju lepsie, odolnejsie, WR200, veelmi cool, a este aj o dost lacnejsie. Dnes ich idem objednat z Jomashop.com , ma niekto skusenosti s tymto obchodom? ceny g-shocků mají dobrý, ale kolik si řeknou za poštovný - těch 20 babek? koukni ještě na http://www.nywatchstore.com/casiogshock.html tam je poštovný 16usd Upraveno 3. prosince 2010 uživatelem lub Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2010 Jak už se tu psalo. Sprcha nevadí. Ale ta teplá voda co z ní teče jo. Rok se sprchuj v teplé vodě s hodinkami, plus mýdlo atd. a pak si skoč do bazénu. Někdy těsní, někdy už nemusí. Ale docela nechápu výrobce. Existují těsnící materiály použité např. u hodinek Sinn, které jsou odolnější jak proti vyšším teplotám, tak různým chemikáliím. Podle mych zkusenosti nevadi nic. Ani sprcha s mydlem, ani sauna mam vyzkouseno na trojici hodinek Casio nekolik roku to tak delam. 2x mi do nich zateklo ale az po vymene baterie coz je u dnestnich hodinek cca 4-5let zalezi co s nimi delas (sviceni atd.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 20. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2010 Tak to jsou Casio DW-290 o kterych jsem se tu zminoval mel dvoje nejsou to "G" a snesly toho hodne fotku jsem pouzil zde z fora Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník MraMor Odesláno 1. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2013 pri hlbovom potapaní by som si isto dával pozor na vyrovnávanie tlaku a nebral by som so sebou hodinky za 5000 cz ale skor nieco od suunta - kvoli zdraviu a bezpečnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 1. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2013 (upraveno) Hlavne si dávej pozor na spam tady na fóru! Upraveno 1. srpna 2013 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 1. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2013 Hlavne si dávej pozor na spam tady na fóru!Už jsem to chtěl psát do jinýho vlákna, které otevřel po 3 letech. Máme tu archeologa (nic proti nim, já brigádničil v archeologickém ústavu léta) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 2. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2013 (upraveno) At jsou frogy co chteji, ja pisu vlastni zkusenost s DW-290 coz ani nebyly "G" a nebyly ani "Diver" coz uz tehdy Casio delalo s oznacenim WR300 ale nevim jak se ten typ jmenoval. V pohode chodily do 40m bez zateceni a mozna by snesly jeste vic. Kamos je ma take uz mozna 15let a potapi se s nimi dodnes bez zateceni. Pokud chces aby ti do nich nezateklo (myslim pri potapeni) tak vymenu baterie res pres autorizovany servis aby ti tam vymenili vsechny "o" krouzky a tesneni. Ale rikam ze u techto levnejsich hodinek je to skoro polovina jejich ceny.Tim mu chci poradit pokud to s potapenim s hodinkami mysli vazne tak radeji WR200 a je celkem jedno jestli "Diver" nebo ne. WR200 jsou spolehlive utesneny na bezne pristrojove potapeni.Jo jeste umyvam je normalnim mydlem ne tekutym. U hodinek za2k to neresim. Do doby vymeny baterie to vzdycky vydrzely.Tolik moje zkusenost. Když už tu máme otevřené tak staré téma, tak si taky přisadím....NOJO, DW-290, to jsou NEJLEPŠÍ DIGI forever ...ale to není žádná novinka...novinka pro mne je, že teď vím, že vydrží i 40M hloubky - tahle informace teď ještě víc upevňuje náš vztah Upraveno 2. srpna 2013 uživatelem Chilliluk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se