Ondraj Odesláno 15. března 2006 Nahlásit Odesláno 15. března 2006 Poškrábat jde i safír, o tom není pochyb, ale vydrží ty "běžné" nástrahy. Viděl jsem osobně poškrábané Fortisy a rýha byla dost velká. Kamarád někde v přírodě s nimi křísnul o velký šutr či skálu. Osobně jsem minerální sklo ve většině případů škrábnul o zeď, nevím, jak by to vydržel safír, na zdi si fakt dávám pozor. Jednou jsem minerál škrábnul o nějaké kovové dveře, zde by safír určitě obstál. Myslím, že ocelí by safír bylo možno škrábnout (otázka je jak viditelně a hluboko) jen cíleným velkým tlakem např. kvalitní čepelí nějakého nože, jinak ne.
RomanP Odesláno 15. března 2006 Nahlásit Odesláno 15. března 2006 Já myslím, že by to šlo i předmětem, který by měl být měkčí, ale zase je ostrý. Takže že klíče nepoškrábou, skalpel ano. Pád na kočičí hlavy ano a štěrk taky. Já se přiznám, že to zkoušet nebudu, ale kdo to jakkoli udělá, získá zajímovou zkušenost jak moc (pocitově) stačí, což ostatní vědět nebudou.
RomanP Odesláno 15. března 2006 Nahlásit Odesláno 15. března 2006 nojo je to taková ta klukovina. Vědět co hračky vydrží, ale kde je ta hranice kdy testu nechat a spokojit se s výsledkem ? Myslím, že tohle vždycky končilo zlomenou pastelkou
Benelli_2000 Odesláno 15. března 2006 Nahlásit Odesláno 15. března 2006 nojo je to taková ta klukovina. Vědět co hračky vydrží, ale kde je ta hranice kdy testu nechat a spokojit se s výsledkem ? Myslím, že tohle vždycky končilo zlomenou pastelkou Zlomená pastelka by byla good. Ale rozkřáplý safírový sklo a od něj poškrábaný ciferník naštve víc :-( Každopádně by mě zajímalo, jak tahle diskuse vyvrcholí :-)
VS Odesláno 15. března 2006 Nahlásit Odesláno 15. března 2006 Já bych poškrábal i diamanat, kdyby mi záleželo na tom, ať se nepoškrábe Největší problém asi bude všudepřítomný prach. Stačí zrníčko křemičitého písku nebo korundu na rukávu a sklíčko je podřené hned. To zná každý, kdo fotí. čím víc leští objektiv, tím víc škrábanců na něm je.
Honza49 Odesláno 15. března 2006 Nahlásit Odesláno 15. března 2006 2 VS Objektiv se neleští. Na ten se vůbec nesahá. Ten se hlídá jako oko v hlavě
VS Odesláno 15. března 2006 Nahlásit Odesláno 15. března 2006 Já to vím a nesahám, ale jsou takoví, co leští rukávem při každém sundání krytky. A pak se ptají na internetu, jak odstranit škrábance z objektivu nebo utřít mastné otisky. Viděl jsem i takové, co to leští prstem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se