Sorbus Odesláno 11. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2010 Rozhlížím se po oblekovkách v ceně do zhruba 80K. Jen nové, jen s datumem a průměr mezi 35 a 37 mm. Nepište mi, že si nemám vymýšlet a že hodinky pro chlapa začínají na X mm (kde X je 38, 39, 40, ...), případně že si mám změřit zápěstí a použít jakýsi obskurní vzoreček. Vím, jaká velikost na mně osobně nepůsobí rušivě a co se mi dobře nosí. Jak praví klasik, zde stojím a nemohu jinak :-) Pátral jsem na stránkách různých výrobců a jsem zděšen, jak trend zvětšování hodinek zase pokročil. Zatím jsem v cenovém limitu našel jen tři kandidáty: Omega De Ville Prestige Automatic (model 4875.50.01; trochu mne odrazuje to, že se jedná o "masovku"), Nomos Tangente nebo Ludwig (není to úplně můj šálek čaje, ale Nomosu se musí přiznat styl) a Prim Linea 36 (číselník ma mne dělá laciný dojem, pohlednější Elegant 39 už jsou přes 38 mm). Uvítám další nápady. Nikam nespěchám, vybírání je potřeba si užít.
mmako Odesláno 11. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2010 Máš ve výběru celkem konzervativní (co do vzhledu) kousky, tak Tě to snad nevyděsí - ale co Rolex Oyster Datejust? Ve verzi 1 mají příjemných 36mm, teď jsem v rychlosti zkusil chrono24 a kolem Tvého limitu se tam povalují v Německu a Švýcarsku několikery (= když si vyhádáš slevu cca 10%, tak se vejdeš :-)
sery.vlk Odesláno 11. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2010 (upraveno) Občas se dají najít NOS Zenith Elite: průměr 37 mm, malá sekundovka na pozici 9, zenithovské lichoběžníkové datové okénko. Jsou velice tenké, pohodlně se nosí, na to, jak tenké, se spolehlivým kalibrem Elite 650 (ruční nátah) a 680 (automaty). Zenith je vyráběl s bílým a černým číselníkem, v oceli a ve zlatě, na řemínku i na jemném náramku. (Pod novým vedením je Zenith letos znovu zařadil do kolekce, ve velikosti 40 mm a s lehce inovovaným kalibrem 681.) Přikládám odkaz na jeden prodej na chrono24 , dále jeden obrázek černé verze: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Větší fotky (automatická verze ve zlatě) má Ghill ve své recenzi a v prodejním inzerátě tady. Edit: na ty současné upozorňoval Snow zde, Upraveno 11. prosince 2010 uživatelem sery.vlk
Návštěvník Tada Odesláno 11. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2010 Jakékoliv Nomos s datumem a ještě ti zbyde na další hodinky...
Sorbus Odesláno 11. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2010 Některé Rolex Oyster bych si na ruce představit dovedl. K svému překvapení jsem ale zjistil, že strojek má některá kolečka potažená teflonem. Nějak mi to ke klasickým hodinkám nesedí, i když je to asi iracionální námitka. Zenith zařadím do okruhu kandidátů. Nomos mi je trochu cizí, jak jsem psal, ale jinak sympatická značka.
Návštěvník Tada Odesláno 11. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2010 Tak Nomos Club, porovnával jsem je s pár menšíma modelama Rolexu a zatím své volby nalituji 1 1
skalis Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 (upraveno) Neni co vybirat, volba je jasna. Podivej se na Rolex Datejust 116200 v ruznych barevnych verzich (nejhezci je asi cerna a bila). Okolo 80k se daji sehnat (ale asi ne uplne nove), prumer je prijemnych 36 mm a hodinky diky inovovanemu pouzdru rozhodne nevypadaji male. Mala ochutnavka... (fotku jsem pred nejakym casem stahl ze stranek vyborneho videnskeho obchodu Chronothek) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. EDIT: Ted tam zrovna maji tuhle verzi za 3340 EUR: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. prosince 2010 uživatelem skalis
sery.vlk Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 Podívej ještě na MIDO Baroncelli II - vyrábějí i v průměru 38 mm, jednoduché, elegantní, neokoukané, značka nyní sice ve SWATCH, ale svou historii má. odkaz
Sorbus Odesláno 12. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 To Skalis: Rolex Datejust 116200 jsou pěkné hodinky (další model, který mě zaujal, je Oyster Perpetual Date 115200). Dokonce jsem se kvůli tomu tady na fóru prokousal 27 stránkami vlákna "Co na těch roládách máte??", abych se poučil :-) Jak jsem psal výše, co mě na této značce odrazuje nejvíc, je použití teflonu na strojku. Barevná ozubená kolečka cítím v mechanických hodinkách jako něco nepatřičného, i když k tomu Rolex asi má dobrý důvod. To sery.vlk: Dík za další typ. Na rozdíl od Zenithu mne ale hodinky MIDO vizuálně vůbec neoslovily, takže jsem ani moc nepátral, co mají uvnitř.
skalis Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 (upraveno) Jak jsem psal výše, co mě na této značce odrazuje nejvíc, je použití teflonu na strojku. Barevná ozubená kolečka cítím v mechanických hodinkách jako něco nepatřičného, i když k tomu Rolex asi má dobrý důvod. Pokud vim, je to jen povlak cili povrchova uprava kola. Rolex kalibry jsou zname svoji kvalitou, presnosti a robustnosti a taky tim, ze nejsou videt skrz dynko. Barevne kolecko bych jako velky hendikep nepovazoval (resp. nepovazoval bych ho za zadny hendikep ), ale chapu Tvoje uvazovani. Pri vyberu takovych hodinek hraje kazda byt i iracionalni preference velkou roli. Nomos, ktery zminujes v prvnim prispevku je taky velmi zajimava moznost. EDIT: Rolex OP date 115200 jsou taky fajnovky, ale maji "pouze" 34 mm. Upraveno 12. prosince 2010 uživatelem skalis
krizko Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 O hodinkách z radu Grand Seiko si nerozmýšľal? Niektoré z nich spĺňajú podmienky (rozmer, dátum, cena) odkaz
Sorbus Odesláno 12. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 O hodinkách z radu Grand Seiko si nerozmýšľal? Niektoré z nich spĺňajú podmienky (rozmer, dátum, cena) odkaz Dík za odkaz, rád jsem si prošel specifikace jednotlivých modelů. Potěšil mne zejména model SBGW001 s ručním nátahem, rezervou chodu 50 hodin a průměrem 36 mm (bohužel bez datumu). Řadím si je osobně k Nomosu v tom smyslu, že to jsou skvělé hodinky (technicky a zpracováním je to jiná liga než Nomos), ale pocitově se mi zdají "technicky chladné".
Sorbus Odesláno 5. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Výběr ukončen, hodinky koupeny, vlákno je možné uzavřít. Skončil jsem u hodinek, které bych ještě před měsícem a priori vyloučil. Skalisovy fotky a jeho suverénní prohlášení "není co vybírat, volba je jasná" (to mne opravdu pobavilo) mě přiměly si jít naživo prohlédnout také Rolex. A když jsem si jedny "ústřice" nasadil na ruku, tak bylo všechno jinak. Několik návštěv hodinářství prokládaných sběrem informací o firmě a zkušenostech uživatelů stačilo, abych změnil svůj dlouholetý postoj. Fotografie by k tomu nestačily, ale při fyzickém kontaktu jsem k nim pocítil silnou náklonnost. Snad to způsobuje klasická uměřenost proporcí, celkově decentní vzhled a perfektní povrchové zpracování všech částí, snad něco jiného. Nakonec jsem jim odpustil i ten teflon uvnitř. Výsledkem jsou Oyster Perpetual Date s hladkým ocelovým pouzdrem a černým ciferníkem. Parametry tohoto archetypálního modelu jsou dobře známé: vodotěsnost do 100 m, šroubovací korunka, automatický in-house strojek s rezervou chodu 50 h, safírové sklo bez antireflexu a s lupou nad datumovkou. Šířka bez korunky 34 mm se většině členů fóra bude zdát nenositelně malá, ale na mé zápěstí sednou opticky i pocitově skvěle. Díky protáhlému tvaru pouzdra totiž působí na ruce daleko větším dojmem (dokonce jsem si je musel přeměřit, abych se ujistil, že Rolex uvádí šířku správně), datum je díky lupě opticky stejně velké jako big date na jiných hodinkách a jednoduchý číselník je jasně čitelný. Ostatně 34 mm bývala dříve běžná velikost pánských modelů. Ochotně uznávám, že bych u jiných značek našel za stejné nebo mnohem menší peníze stejně dobré menší hodinky z hlediska přesnosti, odolnosti i vzhledu. Jenže Oyster Perpetual pro mne navíc mají "duši" (je to samozřejmě jen můj subjektivní pocit a někdo jiný ji najde zase u jiných hodinek). Takže hotovo a doufám, že na dlouhá léta :-) A děkuji Skalisovi.
Kobliha Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Gratuluji, a myslím, že můžu mluvit i za ostatní: Už teď se těšíme na obrázky.
Josef01 Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Gratulace a závidím že sedí ten rozměr, já bych je měl přesně na polovině zápěstí!
Chorche Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 (upraveno) Nomosy by byly skvělá volba, ale vybral jsi ještě lépe. Měl jsem to s Rolexem přesně jako ty, moc mě neoslovoval, ale po živém kontaktu jsem změnil názor, co víc, dost mě nadchly. Další výhodou je, že i jejich malé rozměry na ruce nevypadají malé, ale skvěle sedí. Tak ať ti dobře slouží! A nepřidal bys sem nějaké fotky? Upraveno 5. ledna 2011 uživatelem Chorche
Sorbus Odesláno 5. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Díky za gratulace. Fotky možná časem, až se k tomu přinutím. Obávám se, že s mými technickými schopnostmi to bude práce na půl dne, pokud nemají dělat hodinkám ostudu :-)
kexx Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Gratulace, těším se na fotky. Já zatím pokukuju po Nomosech....
NIGHTinGALE Odesláno 6. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2011 Kvalitních hodinek menších velikostí má v nabídce dost třeba značka Dubey & Schaldenbrand. A to masovka není, takže bys mohl být spokojen. Já mám tyhle (model Diplomatic) a pořád mě baví, byť to jsou asi nejmenší hodinky na fóru Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Josef01 Odesláno 6. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2011 Hezký, ale 33mm si fakt nedovedu představit na větší ruce než s obvodem 15cm.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se