amateur Odesláno 11. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2011 Až budou třeba jednou rozdávat Primky v poslanecké sněmovně budou mít pro budoucí zběratele taky nějakej příběh třeba jak je po někom hodily a nejcenější budou třeba ty co někoho trefí do hlavy a ono se mu rozsvítí nebo něco podobného. ve sněmovně primky zatím moc nefrčí.. Casio, Armani, Tommy hilfiger, pokud se zaštěstí, tak omega nebo IWC. ale pokud by se někomu rozsvítilo, byl by to třeba i příběh se šťastným koncem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amateur Odesláno 11. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2011 Hodinky s příběhem mohou být zajímavé, zéleží však na kvalitě příběhu. Tento je však ubohý a trapný. ..rád se od zkušeňějších nechám poučit o tecnických detailech, modelech, zkušenostech a tak..... respekt. Ale kvalita příběhu? coto,K...A, je? si Hammingwajhův brácha? mi tenhle přide třeba komický.. ale to je subjektivní. někomu může přijít, smutný, jinýmu trapný.. ale "nekvalitní"? prostě je to zajímavá limitka,má svou historku a podle mě stojí za to je mít . Podle Tebe třeba ne.. každopádně je to věc názoru. Každopádně ještě nemám prozkoumaný celý fórum, ale třeba mě odkážeš na na nějaký vlákno, kde najdu poučku, co je to "kvalitní story". určitě se pobavím, asi ještě nejsem úplně "in" neboť zatím mi přidou legrační i některý diskuse třeba na téma "jaká velikost hodinekje nejlepší" ,nebo "jestli jsou lepší římský, arabský,nebo žádný indexy..." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Promiň, když ten příběh nemáš za sebou, nebo jsi ho jen někde četl, nebo viděl v bedně, neměl bys to posuzovat. Tvůj pohled je zcela neobjektivní, bez jakýchkoli asociací, jako nějaká pohádka. To, co je pro Tebe komické, je pro mě v mnoha ohledech tragické. Jako poměrně zkušenější chronomagor Tě mohu s radostí poučit, že na tomto modelu hodinek není vůbec žádný zajímavý technický detail / kromě té z...vené hvězdy, před kterou se muselo sklonit i logo výrobce/. Žádané modely najdeš celkem snadno a zkušenosti a tak? Těch je tady na fóru také mraky. A kvalitní story? Omega Speedmaster Moonwatch, Bulova Accutron, nebo Officine Panerai, to jsou story, Ne nějakej rudej sjezd a k tomu s ohledem na předchozí ikony, zcela podprůměrné a nezajímavé hodinky. Technické detaily, modely a zkušenosti bych Ti mohl předávat mnoho dní, naproti tomu, ten bolševický příběh, za předpokladu, že budeš vnímavý, bych Ti vysvětlil během deseti minut. Kdybys to náhodou nebyl schopen pochopit, nemělo by smyslu přistupovat na vyšší level v podobě hodinek a jiných věcí, kterých se toto fórum týká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 (upraveno) ve sněmovně primky zatím moc nefrčí.. Casio, Armani, Tommy hilfiger, pokud se zaštěstí, tak omega nebo IWC. ale pokud by se někomu rozsvítilo, byl by to třeba i příběh se šťastným koncem Pokud se nepletu jedna ministryne jich zakoupila 300ks a obdarovavala sve poddane Upraveno 12. ledna 2011 uživatelem diver60 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atim Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Nějak jsem se nechtěl k tomuto tématu VŮBEC vyjadřovat ale přesto jsem ho tu a tam četl, nějak mi to nedalo... Reagovat jsem také nechtěl ale musím! Mischa to totiž za mne vyjádřil naprosto přesně. Děkuji Ti za takový názor a navíc velmi trefně formulovaný, myslím že je nás takových více. Více asi není třeba, zbytečně hutnit takové vlákno, i já se omlouvám za OT ale to Mischa - DÍKY. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 (upraveno) Správně, jen tupci nerozlišujou a chamtivci senzací glajchšaltujou , mischo - do nich !! , vždyť hodinky eSeS jsou dneska taky sběratelský kousek s příběhem, je jasný, že některým ptáčkům ten náš komunistický přijde taky jímavý ..... panejo. Jinak XV. sjezd byl v roce 1976, takže ta legenda s potleskem urvanými setrvačkami se musí týkat jiných hodinek, přepokládám sjezdu tak XIII z r. 1966 ?? Z toho plyne, že tyhle jsou zajímavé opravdu jen tím, že za normalizace byla rudá hvězda obráceně postavená hrotem nahoru pro některé vrstvy společnosti prostě vším .... celkem banální prázdná nuda. Upraveno 12. ledna 2011 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildafleck Odesláno 12. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Vy se tady snažíte vysvětlovat proč se ty hodinky nelíbí vám ale to je váš názor.Já osobně ho nezdílím a hodinky ve své sbírce mám a jsem za ně rád.Ke každým hodinkám Prim si umím najít cestu a jsou pro mě něčím zajímavým.Jestli do toho někdo plete politiku pak ať má ve své sbírce prázdné místo třeba z nápisem:Zde mají být hodinky věnované delegátům XV sjezdu KSČ jenomže protože jsem zapřísáhlej odpůrce minulého režimu tak je tady jenom ten papír.To jestli se tyto hodinky někomu líbí to si musí srovnat každý sám.P.S jenom pozor na to aby jste neměli ve své sbírce jenom ty papírky!!!!!!!!!!!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Ano, je to vlákno o hodinkách k 15. sjezdu KSČ a aby byla jeho existence co platná, měli by sem jejich majitelé dávat pěkné fotky, příběhy jak k nim přišli, eventuálně, jak moc se jim líbí, či nelíbí. Považuji za normální, že třeba ve vlákně o Omega Moonwatch bude spousta příspěvků, týkajících se astronautiky, stavu beztíže, měsíce, hvězd a dalších věcí, které s tímto typem hodinek souvisí. Ohledně sjezdových hodinek má také každý právo napsat, jestli a proč se mu líbí, či nelíbí a samozřejmě, jak kdo vnímá jejich ideologicky zaměřenou orientaci, která v mém případě má co dočinění s morálně etickým kodexem, v žádném případě s politikou. Já jsem pouze napsal, že se mi nelíbí a také proč a následně, jaký je můj postoj k výrobkům tohoto typu. A asi třikrát jsem zdůrazňoval, že je to můj specificky vyhraněný názor, který v žádném případě nikomu nevnucuji. Vlastně reaguji pouze na příspěvky jiných, kteří se mě snaží přesvědčit o nesprávnosti mého názoru pomocí nesprávného vysvětlení, či pochopení toho, co jsem napsal /samozřejmě, vynechávám humorně laděné reakce, které jsou zde vítaným zpestřením/.Tedy musím reagovat i teď. O politice dosud nepadlo naštěstí ani slovo, a já věřím, že většina místních členů ví, že politika není hodna jakékoli diskuse ve fóru chronogentlemanů, v případě, že by byla, dokáže taková věc rozdělit i silná přátelství.A ohledně té cedulky ve sbírce, kdybych něco takového nutně potřeboval, asi by tam stálo: Ke každým hodinkám Prim i přesto, že jsou absolutně nezajímavé, jsem si našel cestu. Tyto jsou jediné, které tu však nebudou, ne proto, že bych byl odpůrce režimu /není už čemu odporovat / ale proto, že jsem v té době já, mí rodiče, spousta přátel a mnoho dalších lidí žili a neměli jsme právo volby žít jinak. Vzhledem k tomu, že mi tu dobu dodnes připomíná mnoho jiných věcí, nemám bytostnou potřebu vystavovat další předmět s touto dobou související.Já si umím představit, že budou lidé, kteří nebudou mít rádi hodinky Prim s pohraničním symbolem třeba proto, že jeho otec byl zastřelen při "narušení státní hranice". Také si umím představit člověka, který se nemůže podívat na Igeny, protože je měl na ruce při nepovedeném pokusu o přeplavání Bajkalského jezera. Někomu se může otevírat kudla v kapse, když uvidí Diplomaty, třeba proto, že je měl na ruce frajer, který mu přebral krásnou blondýnku, která třeba byla jeho manželkou. Tak je asi jasné, že těch důvodů, proč jsou ty samé hodinky někomu blízké a jinému nikoli je bezpočet. Ale tady bylo i několik příspěvků, jejichž pisatel napsal věcné argumenty týkající se např. estetiky a designu, proč se mu líbí, či nelíbí, tam se dá diskutovat, ale ohledně subjektivních pocitů s konkrétními hodinkami souvisejících, tam by měl mít každý právo na vlastní názor.To poslední P.S jsem nepochopil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcello Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Naprosto souhlasím s Mildou. To co se tu řeší je subjektivní pocit jehož opakem je objektivní informace, která je dle mého u jakékoli diskuze "o něčem" (tedy ne o ničem) zásadní a nejdůležitější. Pokud někdo něco sbírá a a např. hodinky si do své sbírky nepořídí protože "je na sobě měl celník, když mu zastřelili otce při přechodu hranic", nebo "protože je měl borec co mu přebral holku" ... a to jsme v mateřské školce??? Tohle snad řeší člověk s nějakou poruchou osobnosti nebo sociopat... nicméně chápu, že pokud někdo rozhoduje podle takového klíče má ve sbírce spoustu papírků (viz. Mildův post script) ... možná by jsme mohli zjistit, jaké měl oblíbené hodinky Husák, nebo Chruščov ... kdyby jsme je náhodou měli doma, zasloužili by si minimálně roztlouct kladivem ... nebo je hodit na aukro od korunky a vydělané peníze zaslat do "ústavu pro studium totalitních režimů" .... a co na to Jan Tleskač? Nevím, jestli vyrovnání se z minulostí je skutečně problém hlavně čechů, ale možná by jsme to poznali, kdyby se německý sběratel hodinek stejně tak zhnusil nad německými hodinkami se svastikou. Jinak ty hodinky XV sjezdu do sbírky každopádně patří, ne pro svou symboliku, ale protože už jich zase tolik v oběhu není a samozřejmě patří k tomu, co z fabriky vyšlo. Pro mě jsou svým vzhledem spíše nehezké, ale to mnoho věcí z té doby. Podobné hodinky bych ke sbírce přijal. Navíc pokud bude názor jejich majitelů tak antikomunistický jako některých zdejších přispěvatelů, půjde o nedostatkové zboží. Když tak nad tím uvažuju, možná bych měl všechny svoje "swiss made" kapesky vyhodit, protože švýcary považuju za národ zbabělců a zlodějů, kteří svou ekonomiku založily na penězích mrtvých židů a půjčováním peněz jejich vrahům ... aneb "povezte mi Kefalín, čo je to také absurdné?" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Pokud někdo něco sbírá a a např. hodinky si do své sbírky nepořídí protože "je na sobě měl celník, když mu zastřelili otce při přechodu hranic", nebo "protože je měl borec co mu přebral holku" ... a to jsme v mateřské školce??? Tohle snad řeší člověk s nějakou poruchou osobnosti nebo sociopat... nicméně chápu, že pokud někdo rozhoduje podle takového klíče má ve sbírce spoustu papírků (viz. Mildův post script) ... Tak se hlásím jako další sociopat s poruchou osobnosti. Nevím, jestli vyrovnání se z minulostí je skutečně problém hlavně čechů, ale možná by jsme to poznali, kdyby se německý sběratel hodinek stejně tak zhnusil nad německými hodinkami se svastikou. Jenže já mám tak nějak pocit, že němci neberou období Hitlerova vůdcování za zavržení hodnou část své historie. Tenhle tvůj příměr dost pokulhává od tematiky symbolů komunismu u nás - to pozná i takový sociopat jako já. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Zakládám tímto sociopatickou frakci třetišroubkařů s libovolnými poruchami osobnosti1. mischa, předseda- hledám sekretářku, která mi vysvětlí, co je to sociopat, já to nevím, i když jím jsem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Zakládám tímto sociopatickou frakci třetišroubkařů s libovolnými poruchami osobnosti 1. mischa, předseda- hledám sekretářku, která mi vysvětlí, co je to sociopat, já to nevím, i když jím jsem:clap: Tak si vyber - buď mne přijmeš jako místopředsedu , nebo ti budu dělat sekretářku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 2. honza manta je jmenován místopředsedou/ zvládnem to i bez bab, ačkoli jedna ambiciózní se objevila ve vláknu o Orlíkách/, sekretářku na vysvětlování cizích pojmů stále hledáme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amateur Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Promiň, když ten příběh nemáš za sebou, nebo jsi ho jen někde četl, nebo viděl v bedně, neměl bys to posuzovat. Tvůj pohled je zcela neobjektivní...... ..no fakt je, že já na tom sjezdu nebyl. Takže máš asi pravdu. Dám na Tebe a beru Tvůj názor za bernou minci. Osobní zkušenost fakt nenahradíš. Nicméně, nato, že na těch hodinkách vlastně není nic zajímavýho je v tomhle vlákně víc emocí, než by by odpovídalo "tecnické zajímavosti" či "kvalitě příběhu" těchhle hodinek.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Když jste u toho rozbíjení hodinek, čekám, kdy začnete mlátit kladivem do těch Orlíků a leteckých Primek, které tu všichni tak shánějí a uctívají. Soudruhy na sjezdu jsem viděl jen v televizi, ale komunistická lampasácká hovada jsem zažil osobně ve ztracenýchy dvou letech života v koncentráku zvaném základní vojenská služba. Hodinky za nic nemůžou, špatní jsou jen lidé. Rozbilí byste taky letecké hodinky s hákovým křížem po pilotovi Luftwafe? Nepřipadá vám šílené, že výrobci plastikových modelů z 2. světové války nesmí ke svým modelům německých letadel přidávat nálepky se svastikou? Je to součást historie a už to nikdo nezmění. Stejně tak hvězda. Červená vadí, žlutá na vlajce EU už ne? Ta na sovětské vlajce byla přece taky žlutá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Když jste u toho rozbíjení hodinek, čekám, kdy začnete mlátit kladivem do těch Orlíků a leteckých Primek, které tu všichni tak shánějí a uctívají. Soudruhy na sjezdu jsem viděl jen v televizi, ale komunistická lampasácká hovada jsem zažil osobně ve ztracenýchy dvou letech života v koncentráku zvaném základní vojenská služba. Hodinky za nic nemůžou, špatní jsou jen lidé. Rozbilí byste taky letecké hodinky s hákovým křížem po pilotovi Luftwafe? Nepřipadá vám šílené, že výrobci plastikových modelů z 2. světové války nesmí ke svým modelům německých letadel přidávat nálepky se svastikou? Je to součást historie a už to nikdo nezmění. Stejně tak hvězda. Červená vadí, žlutá na vlajce EU už ne? Ta na sovětské vlajce byla přece taky žlutá. Ono bohužel EU není nic jiného, než RVHP tlačená tentokrát zprava. Jen naštěstí to není podporváno "vládou pracujícího lidu". Takže symboly EU mne taky dost iritují. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Jasně, VS, v principu máš recht, veškeré ČSLA věci, tedy i třeba orlíky, nejsou košer, stejně jako wehrmacht. Ale porád o třídu přijatelnější, než Pohraniční Stráž (hodinky vrahů třeba už já nesbírám, štítím se jich) a o ceou školu přijatelnější, než relikvie samotné KSČ !! Hnusný hodinky pro hnusný grázly - a marcello, vůbec není subjektivní ! A dokonce ani úzce politický. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcello Odesláno 13. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Teď tomu prozměnu zase nerozumím já, ale co naplat. Hlavně sem proboha nepleťme politiku, to by totiž začala diskuze doslova "o " /koho volíš, Losnu - nebo Mažňáka ? / Já jen zkrátka žasnu nad tím, že někdo ve své sbírce nepřijme hodinky, které mj. vlastnil někdo, koho sběralel nesnáší. Přiznám se, že znám dost sběratelů mnoha jiných věcí než hodinek, ale s tímhle jsem se opravdu nesetkal - proti gustu, žádný dišputát. V tomto případě byla velmi trefná poznámka s těmi papírky... ono je totiž vysoce pravděpodobné, že 99% hodinek Prim z daného období měl na ruce komunista nebo chceme-li to pravými jmény tak komunistická svině. Co to znamená? Pokud se na to dívám alespoň trochu střízlivě a s nadhledem tak už vlastně vůbec nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildafleck Odesláno 13. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2011 Mám spoustu hodinek Prim Sport, a také nejsem zrovna nějaký sportovec Mám "Potápky" a nepotápím se. Mám i Diplomaty, diplomat nejsem. Mám také myslivecké, přitom na zvíře bych nevystřelil. Tady to biges napsal nejlíp jenom ještě chybí sjezdovky mám ale komunista nejsem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amateur Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 (upraveno) ..to že sem politika nepatří tady zaznělo dostkrát, a to i od těch, co by na sjezdovky vzali kladivo... Ale co jiného je tahat sem politický názory a odsuzovat hodinky za jejich majitele?Ty hodinky přece za nic nemůžou a když se podívám, kdo s kým se tu pře, tak nabývám pžesvědční hraničící s jistotou, že po pár letech sbírání hodinek ti zákonitě začne kapat na maják, popřípadě se část mozku, zodpovědná za logický úsudek, promění v hodinový strojek pochybného kalibru.. Mimo Bigese, který ,zdá se, i po letech odolává a má všech 5 stále pohromadě. Cigi - při kategorizací "míry zla" do stupnice- Wehrmacht - ještě ujde, funkcionář KSČ - všechno zlo světa, a lidové milice, někde mezi - tomu nasadil KORUNU . Ještě jednou absolutní souhlas s Bigesem.,mildafleckem a dalšími začátečníky. Přestaňte sem tahat politiku a napište prozměnu něco o hodinkách. .. Upraveno 14. ledna 2011 uživatelem amateur Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se