Jump to content

Oblekovky v automatu s moonphase?

Alojz

Recommended Posts

Posted

Zdravím všechny Chronomágy :),

chtěl bych poprosit všechny zasvěcené o radu s koupí. Už delší dobu hledám decentní oblekový chronograf s moonphase. Problém je, že často zapomenu natáhnout strojek, tak chci raději automat do winderu. Už jsem něco hledal na webu a nejvíce se mým představám podobá: POLJOT INTERNATIONAL BAIKAL MOONPHASE. Přikládám obrázek ;). Neměl byste někdo prosím nápad na něco podobného v automatu a rozumné ceně, nebo nějaké jiné podobné oblekovky s klasickým designem? Díky všem, kdo si na mě uděláte chvilku a díky všem za radu...

Posted Image

Posted Image

Posted

Za mě je bílé provedení také jednoznačně lepší. Teď jsem na ně již koukal na webu a cenu jsem našel kolem 2200 Euro. Bohužel mám omezené finance cca od 20-30 tis. Proto jsem také musel slevit ze svých nároků a zabrousil jsem i na ruské výrobce. Hodinky jsou krásné, jen nevím, jestli si něco takového teď mohu dovolit. Tak by asi spíš moje otázka měla znít, jestli jsem vůbec schopen sehnat něco podbného, co hledám, v cenové relaci do 30 tisíc maximálně, spíš něco kolem 25... Děkuji za reakce.

Posted

Tak si kup tydle Longines http://www.chrono24.com/cz/longines/master-collection-mondphasen-chronograph-40mm--id1637404.htm?dosearch=true&picnum=0&query=longines+master&resultview=list&searchResultIndex=15&searchexplain=true&suchen=Hledat&tab=details&urlSubpath=/search/index.htm a máš klid. Přeskočíš jen jeden cenovej level a navíc si ušetříš jeden prodej Bajkalů, se ztrátou jak prase. Tak si tu ztrátu rovnou připočti k budgetu a potřebuješ už jen cca desetimámu.

Posted

Nebo prostě najeď na íbej, dej si do rubriky Jewelry and Watches heslo moonphase a po vyřídění tuny čínskejch sra.ek uvidíš dost dobrou nabídku. Protože mám taky rád moonphase, tak jsem si to teď prošel, a výsleky jsou OK.

Posted

Ty Longiny jsou úžasné. Už mě na ně upozorňoval jeden kolega. Přeskočil bych level rád, ale byla by to pro mě moc velká zátěž. Musím to zvážit. Přinejhorším se vzdám ještě na nějakou dobu moonphase a koupím nějaký pěkný mezistupeň a v dalším kole koupím rovnou něco takového jako jsou ty Master Collection. Nechám to stejně až na dobu po Vánocích, tak třeba někdo z blízkých tuší má přání a vyřeší můj problém :). Kéž by :). Každopádně děkuji za rady, jdu brouzdat a hledat...

Posted

Ty mě napadly hned na začátku, taky jsem je chtěl postnout, ale nemají chronograf...ale pokud by to Alojzovi nevadilo, jsou to moc pěkný hodinky.

Sú to nádherné hodinky, sám uvažujem o ich kúpe...a ten chronograf mi tam ani veľmi nechýba.

Posted

Každopádně z něčeho slevit budu muset, pokud mám takto omezený rozpočet. A ty Orisky a FC jsou docela dostupné a dost se mi líbí. Jsou přesně podle mého gusta. Perfektní tip. Máte někdo prosím nějaké zkušenosti s těmi strojky, co pohánějí tyto krásky? Vážně se mi líbí moc...

Posted

Jeden tip do budoucna.

Eterna Soleure Moonphase Chronograph

Jsou takové uhlazené a decentní. Vypadají moc dobře. Jednou snad, ale teď mě berou za srdce ty Orisky.

Posted

Jsou takové uhlazené a decentní. Vypadají moc dobře. Jednou snad, ale teď mě berou za srdce ty Orisky.

No tak to sme už dvaja :D

Posted

Každopádně z něčeho slevit budu muset, pokud mám takto omezený rozpočet. A ty Orisky a FC jsou docela dostupné a dost se mi líbí. Jsou přesně podle mého gusta. Perfektní tip. Máte někdo prosím nějaké zkušenosti s těmi strojky, co pohánějí tyto krásky? Vážně se mi líbí moc...

V Oriskách je upravená ETA, stejně tak to je u spousty dražších výrobců, takže ohledně strojku můžeš být klidný
Posted

Info o strojčeku zo stránky www.oris.ch:

Number: Oris 581, base ETA 2688/2671

Dimensions: ? 23.60 mm, 10 1/2???

Functions: Centre hands for hours, minutes and seconds, subsidiary dial for the date, the day of the week and the 2nd time

zone (24 h), pushers for setting, moonphase window, fine timing device and stop-second

Winding: Automatic winding, bi-directionally rotating red rotor

Power-Reserve: 38 hrs

Vibrations: 28?800 A/h, 4 Hz

Jewels: 17

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...