Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Eltonská klasika. Kolik takových asi existuje?   :lol2:  :lol2:  :lol2:

pár asi jo. Krsková bude počet vědět určitě, možná Accutron

Vím že se vyrobilo pár kusů navíc, stejnou nabídku jsem dostal v počátcích jednání o limitce k padesátýmu výročí. (to abych už dal pokoj)

Nabídka byla na hodinky bez krabičky, ta s nápisem Orlík už tehdy nebyla k dispozici.

apropo krabička, přestože jsem si ji sám navrhl, nechal vyrobit pro sebe a svou limitku, tak se pravidelně objevuje(objevovala) v nabídce jednoho hodinkového serveru

Upraveno uživatelem financ
Odesláno (upraveno)

Tyjo- já myslel že krabička byla přesně dle originálu  :eek:

a víš co to bylo za oser na to vybrat materiály?

šak víš jak to myslím, ty s Maňtákem jste mi volali jako první když se tam objevily

Upraveno uživatelem financ
Odesláno

Když budu mít hodně peněz (tím myslím individuální náklady), tak mi jako vyrobí repliku Orlíků 1:1 i přesto, že to byla "neopakovatelná" limitka? To mi nepřijde jako férovka.

Odesláno

a víš co to bylo za oser na to vybrat materiály?

šak víš jak to myslím, ty s Maňtákem jste mi volali jako první když se tam objevily

To jo, to vím, jak to myslíš. Jen autor krabičky- tedy předlohy- je asi někdo jiný. Asi už ani nežije...Jo, já si dokážu představit ten porod. Fakt jo. 

Odesláno

Když budu mít hodně peněz (tím myslím individuální náklady), tak mi jako vyrobí repliku Orlíků 1:1 i přesto, že to byla "neopakovatelná" limitka? To mi nepřijde jako férovka.

ani mě ne. A doufám, přál bych si, aby se to už nedělo. Pár členů to vloni zkoušelo a neuspěli, tak snad je to dobrý signál

To jo, to vím, jak to myslíš. Jen autor krabičky- tedy předlohy- je asi někdo jiný. Asi už ani nežije...Jo, já si dokážu představit ten porod. Fakt jo. 

víš moc dobře jak je to myšlený a stejně chytáš za slovíčko. Že tě to baví

Odesláno

Inu, pravda je prostě fajn, no. Nic víc, nic míň. Nijak nesnižuju tvé zásluhy na limitce, kteréž jsem hrdým majitelem. Jen konstatuju fakta. Za pár let už tady na tom fóru bude takový nános ,,sedimentů", že by si někdo třeba mohl myslet, že jsi si ,, si ji sám navrhl, nechal vyrobit pro sebe a svou limitku"  i ty hodinky  :lol2:. Klobouk dolů, povedlo se to a máme z toho všichni radost. Já samozřejmě taky. 

Odesláno

Inu, pravda je prostě fajn, no. Nic víc, nic míň. Nijak nesnižuju tvé zásluhy na limitce, kteréž jsem hrdým majitelem. Jen konstatuju fakta. Za pár let už tady na tom fóru bude takový nános ,,sedimentů", že by si někdo třeba mohl myslet, že jsi si ,, si ji sám navrhl, nechal vyrobit pro sebe a svou limitku"  i ty hodinky  :lol2:. Klobouk dolů, povedlo se to a máme z toho všichni radost. Já samozřejmě taky. 

holt seš takovej od přirození

Odesláno

No- já chápu Tvoje rozhořčení, ale Orlíky vyvinuli v Eltonu velmi, velmi dávno. Těžko může někdo zakázat firmě, aby dělala remake svého původního výrobku, když se ke své historii zná. Kdybych neměl Financovu limitku, buď bych pásl po originálu, nebo bych se snažil z Eltonu něco takového vypáčit taky. Není to logický? 

Odesláno

Eltonská klasika. Kolik takových asi existuje?   :lol2:  :lol2:  :lol2:

Souhlas, pak zas může ELTON vyrukovat s nějakou jedinečnou limitkou. Že by se třeba pro změnu objevily nějaký originál nečíslovaný Tobruky /jako kopie limitky/ :boxing:

Odesláno

To je jak noční směna v Rolexu.

Jen to není vtipný. Přinesete do Eltonu několik set tisíc, za které si necháte udělat svoji limitku a oni si bokem nabouchají totožné kusy.

Na Zekonově limitce jsme zaplatili ručičky a ejhle, za pár měsíců je taky použili. A matrice byla zaplacená od nás.

Odesláno

Já myslím, že tady je třeba oddělit duševní vlastnictví od platby za přípravek, potřebný k výrobě, pokud někdo z Vás vymyslel tvar, design, atd., proč se nebráníte, na druhou stranu nechápu, proč by se výrobce hodinek měl někoho ptát, jestli může vyrábět svoje hodinky. Samozřejmě chápu, že někoho může iritovat, že bylo využito jeho know-how nebo nápad, ale tak se měl pokusit jim to prodat, nebo si to smluvně ošetřit...

Odesláno

To je jak noční směna v Rolexu.

Jen to není vtipný. Přinesete do Eltonu několik set tisíc, za které si necháte udělat svoji limitku a oni si bokem nabouchají totožné kusy.

Na Zekonově limitce jsme zaplatili ručičky a ejhle, za pár měsíců je taky použili. A matrice byla zaplacená od nás.

Tohle je limitka Eltonu, 45 Le a vyrobila se cca 6 let zpátky.

Naše limitka z padesatymu výročí vypadá trochu jinak.

Odesláno

Podle mého jde především o princip. Pokud ELTON vyrobí limitní serii jakýchkoliv hodinek, v tomto případě např. Orlík L.E. 45. Neměl by pak dále nikdy v budoucnu, byť pod vidinou zisku vyrobit úplně přesně stejné hodinky, které se v žádném detailu neliší od originální limitované edice. V tom spočívá dle mého jedinečnost limitovaných edicí. Pozorně jsem hodinky porovnal s originál L.E.45  a žádný rozdíl jsem nenašel. Pokud ano klidně mě na tento rozdíl upozorněte. Jediným rozdílem je, že tyto hodinky Prim Orlík, nabízené na aukru nemají na dýnu značení - rok a číslo v sérii a nemají tzv. certifikát /v deskách/.  Což si myslím že pro šikovného čecháčka není až takový poroblém. Navíc je k hodinkám přiložena totožná krabička jako u L.E. a záruční list vč. nauky o obsluze, který je číslován 10 049. To by tedy mělo znamenat, že hodinky jsou také z roku 2010 a vyrobeny jako čtvrté po čtyřicátých pátých.

Myslím, že sběratelství je o tom, že si na příslušné hodinky, pokud se mi je nepodařilo koupit v oficiální nabídce výrobce musím počkat až se někde objeví v prodeji a NE že mi je tedy Výrobce ještě tak jako nějak udělá, když se na mě nedostalo. Tento přístup mě slušně řečeno seRe. Zbytečné pořizovat L.E. Toť z mé strany vše. :bangin: 

Návštěvník Mitak
Odesláno

Panerai se kanibalizuje úplně stejně :-) Udělají limitku. Pro velký úspěch po čase udělají jinou limitku, prakticky stejnou a po čase udělají stejný model pro běžný prodej :-)

Odesláno

Podle mého jde především o princip. Pokud ELTON vyrobí limitní serii jakýchkoliv hodinek, v tomto případě např. Orlík L.E. 45. Neměl by pak dále nikdy v budoucnu, byť pod vidinou zisku vyrobit úplně přesně stejné hodinky, které se v žádném detailu neliší od originální limitované edice. V tom spočívá dle mého jedinečnost limitovaných edicí. Pozorně jsem hodinky porovnal s originál L.E.45  a žádný rozdíl jsem nenašel. Pokud ano klidně mě na tento rozdíl upozorněte. Jediným rozdílem je, že tyto hodinky Prim Orlík, nabízené na aukru nemají na dýnu značení - rok a číslo v sérii a nemají tzv. certifikát /v deskách/.  Což si myslím že pro šikovného čecháčka není až takový poroblém. Navíc je k hodinkám přiložena totožná krabička jako u L.E. a záruční list vč. nauky o obsluze, který je číslován 10 049. To by tedy mělo znamenat, že hodinky jsou také z roku 2010 a vyrobeny jako čtvrté po čtyřicátých pátých.

Myslím, že sběratelství je o tom, že si na příslušné hodinky, pokud se mi je nepodařilo koupit v oficiální nabídce výrobce musím počkat až se někde objeví v prodeji a NE že mi je tedy Výrobce ještě tak jako nějak udělá, když se na mě nedostalo. Tento přístup mě slušně řečeno seRe. Zbytečné pořizovat L.E. Toť z mé strany vše. :bangin:

jak říkáš, tady si někdo sere do kapsy.. :bangin:udělat limitku a jen tak mimochodem, vyplivnout "pár" dalších totál stejných kousků je podlě mě naprosté znehodnocení veškeré práce, nápadu a všeho kolem.. limitka je rázem nelimitka a ten kdo tohle dopustí musí být opravdu inteligent.. pokud na tom chtěli vyvařit tak je dnes jednoduchý prozkoumat zájem, určit počet vyrobených kusů, jejich cenu atd.. a vyvařit.. blijať.. :death: 

Odesláno

for hbj: Svatá pravda, cítím to stejně. Asi si to nikdo z vedení neuvědomuje, anebo ano, a myslí si že pár kousků navíc nikoho nezabije a nikdo /širší veřejnost/ se o tom nedozví. 

Odesláno

Já doufám že si to vedeni uvědomuje a podobný kokotiny se už opakovat nebudou. V loňskym roce proběhlo několik pokusů o výrobu "necislovane" limitky a co vím, tak nikdo neuspěl.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...