Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

Teď jsem si všiml, že mají dýnko bez popisu (vypadá jako normální z devadesátšestek), než ty accutronovy. Tuší někdo, které je to "správné"?

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno (upraveno)

To dýnko by mohl asi rozřešit Accutron a pouzdro - nejsem si jistej, protože u kal.97 se vnitřní datový věnec posouvá zamačknutím korunky - takže nevím, jestli pouzdro není od toho z kal.96 nějak odlišné.

Edit: kouknul jsem se na fotky a pouzdro vypadá stejně.

Upraveno uživatelem Honza.manta
Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

panove, myslim, ze rozebirat cenu a jeste "narikat", ze cena v pomeru ke stavu hodinek je vysoka je podle meho zkromneho nazoru u 97 uplne pitomost

Asi to bylo na mě... to není naříkání, jen údiv. Pravda, když se poskládají do nového pouzdra (je-li shodné s 96), vyčistí se, tak budou fajn. Ale podle mě cenu vs výkon lze hodnotit vždy, jinak je mohl prodávající vystavit třeba za 60 nebo 160 tis. a kupec by se měl automaticky najít.

Ale nechci se hádat, asi tomu nerozumím.

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno

pouzdro je zamenitelne s 96 avsak problem je, ze u 97 je na prednich zkosenych hranach vroubkovane - a to uz bohuzel nejde sehnat... takze ja osobne byt majitelem bych je nechal v takovem stavu v jakem jsou... stejne si je nikdo nekupuje k tomu, aby je nosil, si myslim

Odesláno

Za to vidět na hodinkách

PON UTE STR CTV PAT SOB NED

to možná stojí:), komu se to poštěstí.

To si radši na seikách nebo nějakejch ruskejch krámech přepíšu fixou jména dnů :-)

Když už jsme u toho - proč vlastně rusáci tyhle day&date dělali běžně a u Primu je to takový "zázrak"?

Odesláno

pouzdro je zamenitelne s 96 avsak problem je, ze u 97 je na prednich zkosenych hranach vroubkovane - a to uz bohuzel nejde sehnat... takze ja osobne byt majitelem bych je nechal v takovem stavu v jakem jsou... stejne si je nikdo nekupuje k tomu, aby je nosil, si myslim

No nechci bejt válečnej štváč, ale ty co jsou tady na odkazu a prodával je Accutrron mají pouzdro hladké jako zrcadlo...

Návštěvník Ondra
Odesláno

No nechci bejt válečnej štváč, ale ty co jsou tady na odkazu a prodával je Accutrron mají pouzdro hladké jako zrcadlo...

Dobrej postřeh. Tak už jsou přehozený do pouzdra z 96, protože 97 mají fakt ty broušené plochy. Kibi má jedny na svých stránkách taky hezky nafocený.

Odesláno (upraveno)

takhle - v katalogu je vroubkovane. troje 97 ktere jsem v tomto designu v prubehu let drzel v ruce ho mely taky vroubkovane.

Je vsak pravda, ze napr ja mam 97 v hladkem pouzdu, navic ty moje nemaji ani nic vyznaceno pod setrvackou - jelikoz vime, na kterem utvaru ti hodinky vznikaly, resp kde mely

zaniknout, tak by nas takove kreativni nuance nemely rozladit :)

kazdopadne katalog rika vroubky

Upraveno uživatelem docent_tecka
Odesláno

takhle - v katalogu je vroubkovane. troje 97 ktere jsem v tomto designu v prubehu let drzel v ruce ho mely taky vroubkovane.

Je vsak pravda, ze napr ja mam 97 v hladkem pouzdu, navic nemaji nic vyznaceno pod setrvackou - jelikoz vime, na kterem utvaru ti hodinky vznikaly, resp kde mely

zaniknout, tak by nas takove kreativni nuance nemely rozladit :)

kazdopadne katalog rika vroubky

Jo, to je nějaká taková podobná tiskovina, jako třeba ta podle který ty Igeny co jsou v NMNM v muzeu vlastně neexistujou, ani jedny? :whistle:

Návštěvník Ondra
Odesláno

Sakra...já tam ty vroubky nevidím...no, tak už si radši tu další skleničku nedám...

No právě. Tady vidět nejsou. Na většině reálných 97 podle fotek jsou. Buď se "bastlilo" už tehdy a byly verze s vroubky i bez, nebo se bastlí až teď.

Odesláno

To si radši na seikách nebo nějakejch ruskejch krámech přepíšu fixou jména dnů :-)

Když už jsme u toho - proč vlastně rusáci tyhle day&date dělali běžně a u Primu je to takový "zázrak"?

Rusove meli/maji na prehazovani datumu tlacitko, tj. den se narizuje tocenim rucicek pres pulnoc a cislo cudlikem, coz je prakticke zejmena kazdy mesic kratsi nez 31 dnu... Jak to bylo vyresene u cal. 97 nevim, ale asi to narozdil od systemu pouzivaneho ve velike zemi nebylo moc spolehlive....?

Odesláno

No právě. Tady vidět nejsou. Na většině reálných 97 podle fotek jsou. Buď se "bastlilo" už tehdy a byly verze s vroubky i bez, nebo se bastlí až teď.

No, ale ty co prodal Accutron jsou taky hladký. Taky jsem posbíral nějaké různé díly co k nim patří- obě pouzdra, chromové i zlacené, jsou hladká.

Odesláno

To Kerob: Gratuluji k úlovku a postupu do dalšího vyššího primkařského levelu :) .

To Ondra: Díky za link na starý prodej 97-ček. Cena z r.2007 už je ale dávno passé, dnes by se za ty peníze táhla fronta přes celý václavák :D . Myslím, že 30k za fukční strojek (hlavně překlápění dne) a cca průmerný a kompletní stav hodinek je odpovídající.

Dobrej postřeh. Tak už jsou přehozený do pouzdra z 96, protože 97 mají fakt ty broušené plochy. Kibi má jedny na svých stránkách taky hezky nafocený.

Ano, taky si myslím že mi je Kibi docela slušně nafotil :P .

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...