Joskas Odesláno 13. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2019 Polák umí, už i rez udělá na přání.https://www.ebay.com/itm/Big-rare-PRIM-SPORT-17-Jewels-Incabloc-Date-80s-Mint-Czechoslovakia/273706880916?hash=item3fba338f94:g:NNkAAOSw6xVcaXeQTohle je, ale komplet nerezová záhada, ne? A tímhle to celkem přehnal. Minimálně to dýnko je nerezové s čárkou nad S."The watch for many years in my private collection. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CsabaC Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 Tie cervene su na ebayi velmi dlho. Maju novy chrom a od hran zahady to ma este daleko. Fotka tie hrany by som povedal viac zaobluje. Sudim podla môjho záhadného puzdra. Cena je premrstena, ale to pochromovanie je podla mna jedno z najlepsich ake som na prim videl a neposobi to ako ocucany bombon.Zberatelsku hodnotu to znicilo jednoznacne. No uprimne, takto mal vyzerat podla mna original z eltonu. Lebo tie sportacke hrany mi zozrali uz nejednu koselu, sveter a aj lem rukava softshelky. Su proste dobre akurát tak do zbierky a na nosenie v lete. Ale nie na kazdy den. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CsabaC Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 Este trocha mimo temy doplnim. Hrana je dobra na rezanie rybárskej snury, ak nemam pri sebe nozik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joskas Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 (upraveno) To se mi nějak nezdá a nedává mi to smysl. To by původní pouzdro muselo být skoro nenošené. Nemůžu tam nikde najít opotřebení. Jenom hrany jsou zaoblené.Když se přechromuje skoro nenošené pouzdro tak chrom musí vypadat dobře. Jako ocucaný bonbon vypadají přechromovaná hodně opotřebovaná pouzdra.A proč tam dával nerezové dýnko mi taky není jasné. Kdyby bylo škrábnuté tak se dá přece sehnat pěkné originální. Upraveno 14. března 2019 uživatelem Joskas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CsabaC Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 ale ved dynko je na kazdom nerezove. ja mam doma puzdra, kde je chrom poskodeny tak, ze ako keby sa odlupoval, no zakladny material pod nim nie. takze ak by som ho dal opieskovat a niekto by dokazal naniest takto pekne vrstvu, bolo by ako nove len s oblejsimi hranami. myslim si, ze to robil preto, aby mohol pytat tu sumu od neznalých. toto je ale moj nazor, ktory sa zaklada na puzdrách, ktore mam. 3povodne a 1 zahadne. a hlavne to zahadne, nech sa snazim vyfotit akokolvek, hrany su na fotke ovela oblejsie ako tu. realita je pritom podla mna prijatelnejsia Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 Sony a CsabaC mají pravdu, jde to velice špatně poznat. Ty hodinky tam opravdu leží velice dlouho, já na to koukal tak před půl rokem. Při prvním pohledu jsem si myslel úplně to stejné, že pouzdro je ze záhady. Když jsem ale viděl ostatní části, že jsou originál, nedávalo mi to smysl. Proč by někdo krásně zachovalé originál díly dával do záhady když musel mít taky krásně zachovalé pouzdro(teoreticky taky nemusel:)). Bohužel tu osobu napadlo, že místa kde prosvítala mosaz zamaskuje novým chromem a rázem bude mít nos hodinky. Opak je pravdou, hodinky jsou nadobro zničené a cenu snížil minimálně o polovinu. Na 100% si ale jistý nejsem a potřeboval bych to vidět naživo, ty pouzdra vypadají velice velice podobně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joskas Odesláno 17. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2019 Tak se prodaly za 31200Kč.Koupil je někdo místní a přehodí si pouzdro? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kerob Odesláno 17. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2019 Taková pouzdra se jen tak někde nevaleji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maldaCZE Odesláno 17. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2019 Taková pouzdra se jen tak někde nevalejiJa třeba mám + K25, ale nemám ciferník a teď si nejsem jistý číslem na dynku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joskas Odesláno 17. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2019 Občas se pouzdro objeví. Tady stačí jenom pouzdro, ale to jsou další peníze a cena je IMHO už tak úlet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 18. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2019 Nejaké púzdro som videl teraz na aukre (link po ruke nemám) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina666 Odesláno 18. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2019 (upraveno) https://aukro.cz/prim-diplomat-cerny-cifernik-top-stav-6944856020 Na tohle jsem dnes narazil... nejsem odborník na PRIM, ale děsně bych Diplomaty v tomto stavu chtěl. Tak si nechám rád poradit.. Upraveno 18. března 2019 uživatelem tomas.helisek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maldaCZE Odesláno 18. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2019 https://aukro.cz/prim-diplomat-cerny-cifernik-top-stav-6944856020 Na tohle jsem dnes narazil... nejsem odborník na PRIM, ale děsně bych Diplomaty v tomto stavu chtěl. Tak si nechám rád poradit.. Tome napis mi. Udělám ti nabídku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joskas Odesláno 18. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2019 Pozor! Je to čínská mrdka. Není to originál. Nejspíš pozlacené nerezové pouzdro které se dřív nebo později ošoupe. Napíšou ti, že to je na běžné nošení lepší, ale to už si můžeš koupit quartz a budeš na tom líp. https://aukro.cz/prim-diplomat-cerny-cifernik-top-stav-6944856020 Na tohle jsem dnes narazil... nejsem odborník na PRIM, ale děsně bych Diplomaty v tomto stavu chtěl. Tak si nechám rád poradit.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maldaCZE Odesláno 18. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2019 je to spíš Polsko než čína, jako to záhadné na PS1. Já je mám v chromu/modré a musím říci, že je to velmi podařené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 18. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2019 Mně se ta "mrdka" taky líbí, kdyby to ve finále nestálo majlant, tak bych si je na takový to domácí žvýkání klidně koupil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 18. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2019 Neboj, za dva roky po tom neštěkne ani pes a pak budou za 2 tisíce:) Celkem nechápu lidi, co za to jsou ochotni dát takový ranec. Vyhozené peníze oknem a to doslova. Za stejné peníze se dají koupit originální hodinky v pěkném stavu. Otázka je, jestli to ty lidi ví, že je to fake. Na FB se borec chlubil tím, že ty hodinky koupil na blešáku a jsou zaručeně pravé, protože tam byl strojek Prim:) a ještě si pochvaloval, že na nich není ani škrábnutí pak se není čemu divit, že jsou prodejci takto úspěšní a já jim to vlastně přeji:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maldaCZE Odesláno 18. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2019 Neboj, za dva roky po tom neštěkne ani pes a pak budou za 2 tisíce:) Celkem nechápu lidi, co za to jsou ochotni dát takový ranec. Vyhozené peníze oknem a to doslova. Za stejné peníze se dají koupit originální hodinky v pěkném stavu. Otázka je, jestli to ty lidi ví, že je to fake. Na FB se borec chlubil tím, že ty hodinky koupil na blešáku a jsou zaručeně pravé, protože tam byl strojek Prim:) a ještě si pochvaloval, že na nich není ani škrábnutí pak se není čemu divit, že jsou prodejci takto úspěšní a já jim to vlastně přeji:)On ale ví, že to není originál. Nevím, jestli při nákupu, ale teď jo. Ale jens tím v poho, protože je moc chtěl. Víc co..nez čekat rok až bude k prodeji 100% originál v NOS stavu, proč si je neuzivat hned a pak si stejně koupíš ty NOS a dáš je do hry a budeš se na ně dívat, protože víš, že jsou choulostivý a chceš je mít top. Tak budeš nosit nerez. To je stejné jako IGENy. Má to své příznivce i odpůrce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Odesláno 18. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2019 Každý si může utrácet své peníze za co chce, je mi to opravdu jedno. Já jen vím, že cena těch hodinek půjde rapidně dolů a originál zůstane na svém a nebo ještě poroste. Rozhodně to není s tím nošením originálu tak tragické, protože to nejsou hodinky co budu nosit každý den. Když je vezmu párkrát do divadla a párkrát třeba na svatbu, tak ty hodinky neutrpí žádnou újmu. Nos diplomaty nemám a ani mít nebudu, nevidím důvod mít ty hodinky na vystavení. Nikoho ale nesoudím, někomu třeba nevadí nosit fakové hodinky. Já než si vzít fake, tak to nebudu mít na ruce raději nic:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LordSpar Odesláno 18. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2019 Je mi lehce nevolno z toho co se teď kolem Primek děje. Je to logicky dáno tím, že cena některých modelů šla dost zásadně nahoru. Rozeznat originál od kopie je náročnější a náročnější. Jako sběratel mám desítky Primek a různě je střídám, podle nálady. Za těch pár let jsem nezaznamenal ani u jednoho kousku, že bych ho nějak znehodnotil. Diplomaty jsou beztak hodinky do slavnostního prostředí, nebo do kanceláře - asi malá pravděpodobnost, že budou o něco otlučeny. Je to spíš dáno tím, že ty fejky jsou nové - jen září novotou - modré ciferníky a stříbrná pouzdra... no a nová generace "sběratelů" se neptá co jsou ty hodinky zač. Líbí se jim a tak si je koupí... jejich věc, jejich peníze a jejich rozhodnutí. Čas ukáže co si bude držet hodnotu a co půjde dolů. Také si myslím, že ty polsko/čínská pouzdra spíš hodnotu ztrácet budou a v mé sbírce určitě nemají co dělat. Pak sedíš s kamarády u piva - bavíte se a přijde řeč na hodinky. Každý má něco - ty máš nááádherný fejky Primek, já bych se za ně asi i styděl... Navíc Primek, kterých mají staří sběratelé ještě pořád doma stovky a tisíce a přehazujou je vidlema :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se