nikdo Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 (upraveno) Bohužel u neorazítkovanýho a nevyplněnýho záručního listu je možný jedině rozbor tisku a papítu .To dělají soudní znalci cca za těch 5000 kč.Takže počítam,že další záručák bude už mít doklad o pravosti od nějakého českého "Detleva Niemana" (ten se na ty certifikáty radši vykašlal protože už nestíhal odhalovat padělky z WWII). Cenu si tvoří lidi sami,Jestliže jsou ochotni zaplatit za hodinky zrovna ne oslňující kvality a zpracování (teď se na mne sběratelé a uctívači PRIM nezlobte,sorry-beru to oproti jejich souputnikům s té doby a renomované značky) přehnané částky tak to takhle pujde dál.Za chvilku nějaký uhrmachr sežene zdroj ciferníků a kvalitních dýnek,skoupí všechny kal.96 (a to už se děje) no a pak tady bude pár tisíc originálních leteckých možná i s těma vyplněnýma záručákama.Na burzach se prodávaj prázdná pouzdra od PSII s vloženým ciferníkem ála PAREXO (osobně jsem to viděl v KV) a s historkou že je to pozustatek po jejich repasi v 90tých letech-nevyhovující znak.Zřejmě nějaký pozorný čtenář chronomagu .No to je tak všechno co bych k tomu měl.Teď můžete házet kamení..... edit:nepozornost a slabá znalost jazyka českého PS: a to jsem nezmínil jejich civilní odrůdy s nápisy "věnuje náčelník xxx" a nebo s věnováním od Remka... Upraveno 11. listopadu 2011 uživatelem nikdo
Návštěvník rama Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 Nikdo: .Na burzach se prodávaj prázdná pouzdra od PSII s vloženým ciferníkem ála PAREXO (osobně jsem to viděl v KV) V jakým bylo stavu to pouzdro a kolik za něj chtěl? Ciferník byl origo na letecké? Jedno pěkný pozdro by se mi hodilo. Já nikde nic takovýho neviděl.
nikdo Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 Nikdo: .Na burzach se prodávaj prázdná pouzdra od PSII s vloženým ciferníkem ála PAREXO (osobně jsem to viděl v KV) V jakým bylo stavu to pouzdro a kolik za něj chtěl? Ciferník byl origo na letecké? Jedno pěkný pozdro by se mi hodilo. Já nikde nic takovýho neviděl. Bylo to nejdřív za litr,ale šlo to levnějš.Ciferník byl origo PAREXO ( ) pouzdro vykazovalo známky nošení ale jinak velmi zachovalé,byla na tom i luneta,ale její stav si nevybavím. Takovou věc jsem taky viděl na burze poprvý,ale jak jsem psal na jaře o leteckých s dýnkem co je na něm věnování od Remka to už bylo víckrát (Chotusice a posleze Most) .
Honza.manta Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 Bylo to nejdřív za litr,ale šlo to levnějš.Ciferník byl origo PAREXO ( ) pouzdro vykazovalo známky nošení ale jinak velmi zachovalé,byla na tom i luneta,ale její stav si nevybavím. Takovou věc jsem taky viděl na burze poprvý,ale jak jsem psal na jaře o leteckých s dýnkem co je na něm věnování od Remka to už bylo víckrát (Chotusice a posleze Most) . S věnováním Remkovi se prodávaly i zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/26794-letecke-prim-unikat/page__p__387673__hl__%2Bprim+%2Bleteck%C3%A9__fromsearch__1#entry387673
nikdo Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 S věnováním Remkovi se prodávaly i zde: http://forum.chronom...__1#entry387673 To je síla,já zas viděl s věnováním od Remka .Nechci nikoho prudit už to nebudu komentovat .Jistá je jedna věc.Kvalita zpracování nápisu na zadním dýnku v odkazu od tebe je o 1000% lepší jak na všech těch ostatních.Ty poslední co sem viděl měly stejný gravír jak co byl v tomhle vlákně (věnuje náčelník LP) .
Honza.manta Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 Když jsme u toho, co si myslíš o tomhle: Já vím osobně o dvou kusech - ten druhý je taktéž téměř nos. Evidentně jsi dobrý kritik, tak mne zajímá tvůj názor.
Petr_P Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 ... Já vím osobně o dvou kusech - ten druhý je taktéž téměř nos. Evidentně jsi dobrý kritik, tak mne zajímá tvůj názor. Honzo, ty jsou teď tvoje? Ty jsi je od Nirmality koupil v rámci té předčasně skončené aukce na Aukru? A ty druhé LS-FMV, které zmiňuješ, jsou ty, které má Bedny? Nebo je to jinak? Vznáší se tady asi nevyslovená otázka, tak se zeptám otevřeně. Ohledně obou známých exemplářů s "věnováním od náčelníka LS-FMV", tak i exempláře s "věnováním generálovi J. Remkovi od spolupracovníků" - je tady něco, co by naznačovalo, že některý z těch nápisů není původní, ale je produktem naší doby za účelem zvýšit sběratelksou zajímavost nečíslovaných PRIM Letecké Automatic? Mně osobně připadá slovník a terminologie plně odpovídají době vzniku a výroby hodinek (1983). A gravírování mě také nazaujalo žádnou novou technologií, která by v té době nebyla k dispozici. Jsou sice odlišné (Remek vs. LS-FMV), ale to podle mě nic neznamená. On to například u letectva nebo letecké služby nemusel dělat ani hodinář nebo klenotník, ale nějaký šikula v leteckých dílnách.
Honza.manta Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 Je to tak. Bedny je koupil tak před cca třemi lety a já letos od Nirmality. Jsou téměř totožné. A ty věnované Remkovi, o kterých také nepochybuji o pravosti mají taktéž dost shodný typ rytí(gravírování) textu. Nemyslím si ani u jedněch, že jde o novodobý podvrh. Ty "věnované Remkovi" byly na prodej už před delší dobou a ty "LS FMV" na prodej nejsou a co já vím, tak ani nikdy nebudou (mluvím o těch dvou kusech - já a Bedny). Takže se nejedná o zdvihání ceny kusu. Navíc Bedny i já jsme snad náhodou oba koupili naprosto intaktní kusy (NOS), takže ta cena, kterou jsme zaplatili rozhodně byla slušná i bez nápisu.
Honza.manta Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 Honzo, ty jsou teď tvoje? Ty jsi je od Nirmality koupil v rámci té předčasně skončené aukce na Aukru? A ty druhé LS-FMV, které zmiňuješ, jsou ty, které má Bedny? Nebo je to jinak? Vznáší se tady asi nevyslovená otázka, tak se zeptám otevřeně. Ohledně obou známých exemplářů s "věnováním od náčelníka LS-FMV", tak i exempláře s "věnováním generálovi J. Remkovi od spolupracovníků" - je tady něco, co by naznačovalo, že některý z těch nápisů není původní, ale je produktem naší doby za účelem zvýšit sběratelksou zajímavost nečíslovaných PRIM Letecké Automatic? Mně osobně připadá slovník a terminologie plně odpovídají době vzniku a výroby hodinek (1983). A gravírování mě také nazaujalo žádnou novou technologií, která by v té době nebyla k dispozici. Jsou sice odlišné (Remek vs. LS-FMV), ale to podle mě nic neznamená. On to například u letectva nebo letecké služby nemusel dělat ani hodinář nebo klenotník, ale nějaký šikula v leteckých dílnách. Ještě jsem ty dvoje stejné neviděl pohromadě. Časem požádám Bednyho a udělám fotky pro porovnání.
Návštěvník rama Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 -50- Pěkná práce! NOSit je nebo raději neNOSit? Vyhledal jsem si Bednyho fotku pro porovnáví věnování: oboje vypadají na shodný font písma, akorát Bednyho exemplář působí jako tzv. "rytý hřebíkem" - asi tupou frézou, kdežto tyto zde nabroušeným rycím nástrojem. Jiný rozdíl na základě fotek nevidím, určitě to nebude ruční rytí. Nikdo: Nemáš fotku nebo aspoň znění toho věnování od genpor. Remka? U Remka to vypadá na guláš: rozdával soudruhům a zároveň přijímal od spolupracovníků ten samý model leteckých Primek? Nebylo tehdy na výběr i z jiných značek, třeba ruských?
nikdo Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 (upraveno) Je to tak. Bedny je koupil tak před cca třemi lety a já letos od Nirmality. Jsou téměř totožné. A ty věnované Remkovi, o kterých také nepochybuji o pravosti mají taktéž dost shodný typ rytí(gravírování) textu. Nemyslím si ani u jedněch, že jde o novodobý podvrh. Ty "věnované Remkovi" byly na prodej už před delší dobou a ty "LS FMV" na prodej nejsou a co já vím, tak ani nikdy nebudou (mluvím o těch dvou kusech - já a Bedny). Takže se nejedná o zdvihání ceny kusu. Navíc Bedny i já jsme snad náhodou oba koupili naprosto intaktní kusy (NOS), takže ta cena, kterou jsme zaplatili rozhodně byla slušná i bez nápisu. Honzo je to věc důvěry.pokud zdroji odkud jsou naprosto důvěřuješ a původ ti nějak rozumně vysvětlil je to na tobě.Jmenoval jsem tady pána co byl v té době velitelem,byl to samozřejmě policista z hodností plukovníka.Nechtěl jsem o tom psát předtím,ale abych nevypadal jako blbej rejpal tak to pustim do světa.Sloužil jsem jako jednadvacetiletej smrad u R.E.B. ve Slaným.Tenhle celej ansábl co tomu velel se skládal jen z vrtulníků Mi-2 a pak nejakého novějšího stroje ,asi Mi-8,nevím nejsem letec a nikdy jsem těm mašinam nerozuměl .Píšu o tom jen proto,že velitel mohl někomu věnovat hodinky v mimořádném případě,třeba za záchranu života(sloužili i jako záchranáři) a možná nějakému dlouholetému pracovníkovi k odchodu do důchodu.Ale většinou se věnovaly docela hodnotné dary a podstata věci je ta,že takové hodinky nikdo neměl.Já jsem ulítlej na hodinky od malička a asi bych si takovou věc pamatoval...bohužel co kdo měl tak byly PSI,PSII a nebo letecké švýcary s NZ armády.Nejlepší perličkou je,že ten zmiňovaný pán nosil digitálky (na to si pamatuju,sháněl do nich nedostatkovou baterii a nějakej vlezprdel od radistů mu tu starou nabijel plochou baterií do té míry,až explodovala).No takové hodinky s věnováním mají jistě i nějaký dekret komu nebo k čemu byly věnovány.To kdyby se k nim dochovalo asi by to odstranilo všechny takové cancy,nu bohužel není nic.To s tima Remkovo je zajímavé,skutečně je podstatný rozdíl ve vyhotovení nápisu.Ty od náčelníka nemají moc kvalitní gravír,skoro amatérský.No nic já už nemám co bych dodal a tak ti přeju jen to aby to byly originály. PS:ale ještě dodatek jestli nejsem uplně blbej objevily se na aukru potom hned další???Dělam si takovou soukromou foto evidenci a myslím že ten druhej štik nabízel dokonce i stejný prodejce jak ty tvoje. Upraveno 11. listopadu 2011 uživatelem nikdo
Honza.manta Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 Honzo je to věc důvěry.pokud zdroji odkud jsou naprosto důvěřuješ a původ ti nějak rozumně vysvětlil je to na tobě.Jmenoval jsem tady pána co byl v té době velitelem,byl to samozřejmě policista z hodností plukovníka.Nechtěl jsem o tom psát předtím,ale abych nevypadal jako blbej rejpal tak to pustim do světa.Sloužil jsem jako jednadvacetiletej smrad u R.E.B. ve Slaným.Tenhle celej ansábl co tomu velel se skládal jen z vrtulníků Mi-2 a pak nejakého novějšího stroje ,asi Mi-8,nevím nejsem letec a nikdy jsem těm mašinam nerozuměl .Píšu o tom jen proto,že velitel mohl někomu věnovat hodinky v mimořádném případě,třeba za záchranu života(sloužili i jako záchranáři) a možná nějakému dlouholetému pracovníkovi k odchodu do důchodu.Ale většinou se věnovaly docela hodnotné dary a podstata věci je ta,že takové hodinky nikdo neměl.Já jsem ulítlej na hodinky od malička a asi bych si takovou věc pamatoval...bohužel co kdo měl tak byly PSI,PSII a nebo letecké švýcary s NZ armády.Nejlepší perličkou je,že ten zmiňovaný pán nosil digitálky (na to si pamatuju,sháněl do nich nedostatkovou baterii a nějakej vlezprdel od radistů mu tu starou nabijel plochou baterií do té míry,až explodovala).No takové hodinky s věnováním mají jistě i nějaký dekret komu nebo k čemu byly věnovány.To kdyby se k nim dochovalo asi by to odstranilo všechny takové cancy,nu bohužel není nic.To s tima Remkovo je zajímavé,skutečně je podstatný rozdíl ve vyhotovení nápisu.Ty od náčelníka nemají moc kvalitní gravír,skoro amatérský.No nic já už nemám co bych dodal a tak ti přeju jen to aby to byly originály. PS:ale ještě dodatek jestli nejsem uplně blbej objevily se na aukru potom hned další???Dělam si takovou soukromou foto evidenci a myslím že ten druhej štik nabízel dokonce i stejný prodejce jak ty tvoje. Ta aukce byla zrušena - nabízeny byly jen jedny a ty mám já. Kolega Bedny má úplně stejné, jen je koupil o tři roky dřív než já. Oboje byly v nos stavu. Otázka je, jestli si je armáda nenechala vyrobit pro případné věnování za extrémně hrdinný skutek a nakonec k žádnému věnování nedošlo a díky tomu se nakonec oběvily ke koupi bůhví jak a odkud, ale nepoužité.
nikdo Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 Ta aukce byla zrušena - nabízeny byly jen jedny a ty mám já. Kolega Bedny má úplně stejné, jen je koupil o tři roky dřív než já. Oboje byly v nos stavu. Otázka je, jestli si je armáda nenechala vyrobit pro případné věnování za extrémně hrdinný skutek a nakonec k žádnému věnování nedošlo a díky tomu se nakonec oběvily ke koupi bůhví jak a odkud, ale nepoužité. Jenom ti opravím,nebyla to armáda ale veřejná bezpečnost.Pravdu by nám řekl ten kdo je věnoval.Ale nevím jestli je vůbec naživu,čert ví kolik mu bylo....dyk mně je už 50 a to mi bylo 21. Asi to zakopem a uvidíme co se ještě objeví.....
kutilprim Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 Tak to jsem zvědavej, kam až se to vyšplhá. http://aukro.cz/prim-sport-automat-i1927713950.html
Honza.manta Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 Tak to jsem zvědavej, kam až se to vyšplhá. http://aukro.cz/prim-sport-automat-i1927713950.html To já taky. Vždyť je to obyčejný bastl. Vnitřek z automat primek s kalibrem 96 naroubovaný do PS2 pouzdra. A aby se to tam vůbec vešlo, tak je odstraněn vnitřní armovací kroužek skla - to znamená nulová vodotěsnost. Jsem zvědav, kdo si naběhne.
kutilprim Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 (upraveno) To já taky. Vždyť je to obyčejný bastl. Vnitřek z automat primek s kalibrem 96 naroubovaný do PS2 pouzdra. A aby se to tam vůbec vešlo, tak je odstraněn vnitřní armovací kroužek skla - to znamená nulová vodotěsnost. Jsem zvědav, kdo si naběhne. Tak to já taky Poslední dobou se to na Aukru bastlama Primek jen hemží. Pomalu mám chuť vytvořit taky nějaký sběratelský skvost. Upraveno 11. listopadu 2011 uživatelem kutilprim
hirsch Odesláno 11. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2011 Zajímavě popsáno i nafoceno, určitě se chytne nějaký nešťastník,který zaplatí minimálně 1 500 Kč.
diver60 Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2011 To já taky. Vždyť je to obyčejný bastl. Vnitřek z automat primek s kalibrem 96 naroubovaný do PS2 pouzdra. A aby se to tam vůbec vešlo, tak je odstraněn vnitřní armovací kroužek skla - to znamená nulová vodotěsnost. Jsem zvědav, kdo si naběhne. Proti upraväm hodinek nic nemam, např. na Seiko se dělají ruzne modifikace (to je ovsem svetove proflakla znacka s velkym odbytistem). Pokud nekdo posklada ze tri typu seriovych hodinek jeden a snazi se to vydavat za raritu tak to je trestuhodny bastlir, navic kdyby byl jeste clen tohoto fora.
Návštěvník rama Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2011 Nikdo S tím věnováním od Remka je to pravda, nebo ne? Žádná jiná fotka kromě té jedné od spolupracovníků jemu na internetu není k nalezení. Tak přidám další: dnes ráno jsem na burze viděl letecké s věnováním v azbuce od???????. ?????. Cena bylo vysoká, fotka nebyla možná, ale vzal jsem si aspoň na toho překupníka kontakt.
Honza.manta Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2011 To by mně teda zajímalo, kterému rusákovi by je dával, zase na druhou stranu - oni byli proslavení svojí lačností po hodinkách - viz "davaj časy" a podobné. Ale přijde mi to už trochu moc. Jak vypadalo to rytí/gravírování?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se