Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 29. 11. 2011 v 19:04, 'nikdo' napsal:

to Long: kurňa tos to ještě nezjistil?Koukni do " Jaké Primky máte právě na ruce?

to Financ:pak by ti to mrzelo,jen si ho nech :D

Aha tak děkuji, nemám moc hledat jako Colombo.

Jsem docela dost vytížen a to nejen v práci.

Tak, že ORLANDO dělá z lidí blbce ? To má docela hroší kůži a pevné nervy, ale nerozumím tomu proč se tady bojíte pojmenovat pohádkáře a šmelináře, vždyť to přeci není nic špatného ukázat na nesolidní jednání.

Nebo je v pořádku dělat to tak jako většina Čechů raději mlčet, kývat a doma si potichu hezky ponadávat ?

Odesláno (upraveno)
  V 30. 11. 2011 v 9:03, 'long' napsal:

Aha tak děkuji, nemám moc hledat jako Colombo.

Jsem docela dost vytížen a to nejen v práci.

Tak, že ORLANDO dělá z lidí blbce ? To má docela hroší kůži a pevné nervy, ale nerozumím tomu proč se tady bojíte pojmenovat pohádkáře a šmelináře, vždyť to přeci není nic špatného ukázat na nesolidní jednání.

Nebo je v pořádku dělat to tak jako většina Čechů raději mlčet, kývat a doma si potichu hezky ponadávat ?

Já to musel dát sem,protože už pomalu smysl tohohle vlákna uniká jinam :)

No a něco k věci-tohle sem našel v prošlejch aukcích.Myslíte lidi,že je to autentické?Mimo orámování datumu mi to připadá jako z příspěvku zde na chronomagu,ale i to rámování může fotka zkreslit.

post-12679-029907800 1322656862.jpg

edit:ale teď sem tam našel ještě to,už mi to zase sm.dí to bude zas konspirační teorie :D .

post-12679-011545000 1322657410.jpg

Upraveno uživatelem nikdo
Odesláno (upraveno)
  V 30. 11. 2011 v 14:10, 'Honza.manta' napsal:

Nejsem si jistej, jestli to nemůže být z elton renovace. Vypadá to ale dobře.

Dobře ano, ale dal jsme si práci a šáhl do šuplíku pro ten originál.

Ten věnec je z Aukra dost nepravidelný a také struktura mi moc nesedí.

ORGINÁL vypadá asi takhle :

p.s po vložení mohu díky fontu prohlásit že je TEN Z AUKRA slušně řečeno hnus !!!

post-965-032684100 1322663265.jpg

Upraveno uživatelem long
Odesláno

Ten novodobý ciferník by mohl být pravý viz PRIM Letecké Automatic (Miyota) http://forum.chronomag.cz/index.php?/blog/46/entry-250-letecke-naramkove-hodinky-vzdusnych-sil-acr-cast-ctvrta/ Skoror bych řekl, že je.

V 30. 11. 2011 v 12:31, 'nikdo' napsal:

Já to musel dát sem,protože už pomalu smysl tohohle vlákna uniká jinam :)

No a něco k věci-tohle sem našel v prošlejch aukcích.Myslíte lidi,že je to autentické?Mimo orámování datumu mi to připadá jako z příspěvku zde na chronomagu,ale i to rámování může fotka zkreslit.

post-12679-029907800 1322656862.jpg

edit:ale teď sem tam našel ještě to,už mi to zase sm.dí to bude zas konspirační teorie :D .

post-12679-011545000 1322657410.jpg

Odesláno
  V 30. 11. 2011 v 14:55, 'wrist72' napsal:

Ten novodobý ciferník by mohl být pravý viz PRIM Letecké Automatic (Miyota) http://forum.chronom...cr-cast-ctvrta/ Skoror bych řekl, že je.

Potom nerizumím TOMU prč to neudělají pořádně ?

Vždyť je přeci na první pohled vidět ten rozdíl hlavně v kvalitě tisku

Odesláno

Podle mě je to bastl.Pokud vím tak Prim nedělal pouzdra nerez ,teda pokud to není nějaká nová produkce a navíc si myslím,že to dýnko je z nějakého automatu.Je nezvykle vysoké na běžný kal.Další věc je ,že je leštěný ,což jsem taky neviděl a nějak mě tam chybí těsnění.Teda pokud není va víčku.Což taky asi prim nedělal u šroubovaných vík.Možná se pletu ,když tak mě opravte a já se omluvím za šíření poplašné zprávy :notworthy:

Odesláno

jsem zvědav, jak se ktomu vyjádří zdejší ostřílení matadoři a znalci, ale já bych to tipoval taky na bastl.....

Odesláno
Myslím si že tenhle cifr se v 90. letech montoval do Prim Sport ala 3 generace s datumem na 6. Ale to pouzdro dle mého osobního názoru Primácký není ani náhodou. A pokud je to fakt bastl, tak bych typnul že za tuhle cenu co se nabízej někdo shání narychlo prachy na dárky. Opět v názvu "limitka", ale nechci někomu křivdit.
Odesláno
  V 30. 11. 2011 v 15:22, 'booker007' napsal:

Zdravím pánové, víte někdo něco o tomhle typu hodinek? Pokud to není bastl, tak bych si typnul výrobu poloviny 90. let v Eltonu, ale nikdy jsem tenhle typ hodinek neviděl. Jinak dle popisu a dalších obrázků cal. 64, hodinky jsou vodotěsné.

http://aukro.cz/prim-limited-cal-64-water-resistant-nerez-pouzdro-i1960975642.html

Je to bastl.

Návštěvník rama
Odesláno
  V 30. 11. 2011 v 17:10, 'accutron' napsal:

Je to bastl.

Svítící ciferník, ručky a kalibr by mohli být originální? Dělalo se to v těch 90. letech (viděl jsem ty samé ve Sport 3 pouzdru, ale nesvítící) nebo je to home made úprava? Fotka číselníku není detailní, ale ty indexy vypadají docela profesionálně - to si asi doma sám štětečkem či párátkem nevyrobím dle mých posledních nevalných pokusů.

Odesláno

Ten cifr SPORT PS bych řekl, že je na 100% novodobý, otázkou je, zda z ELTONU. V každém případě remake viz originál http://www.photowatches.eu/displayimage.php?album=404&pos=2. Ten druhý ciferník je i v originálu hůře zpracovaný, než u původních leteckých, kde je mnohem jemnější rastr. Na druhou stranu se těch hodinek novodobě dělalo jen málo kusů, takže se to asi moc neřešilo :sad01_anim:.

V 30. 11. 2011 v 15:20, 'long' napsal:

Potom nerizumím TOMU prč to neudělají pořádně ?

Vždyť je přeci na první pohled vidět ten rozdíl hlavně v kvalitě tisku

Odesláno

Zdravím pánové, víte někdo něco o tomhle typu hodinek? Pokud to není bastl, tak bych si typnul výrobu poloviny 90. let v Eltonu, ale nikdy jsem tenhle typ hodinek neviděl. Jinak dle popisu a dalších obrázků cal. 64, hodinky jsou vodotěsné.

http://aukro.cz/prim-limited-cal-64-water-resistant-nerez-pouzdro-i1960975642.html

To pouzdro je prapodivné. Tenhle typ cifru patří do posledních modelů PS2 s manuálním strojkem ZJS, automaty ZJS měly jiný cifr.
Odesláno

Taky jsem si myslel na ZJS,ale ty měly jinou rozteč upevňovacích nožek .Poku se ovšem nepletu.A jestli to tak je,tak při případném otevření a vyjmutí kalibru to bude docela hoňka dát zpět na místo.

Odesláno

http://aukro.cz/prim...1960975642.html

colombove....bastl na 1000000%

Návštěvník rama
Odesláno

Tyto tzv. Prim Sport 3 s tímto ciferníkem datumovka na 6 hodině, ale nesvítící verze co jsem viděl já měli dokonce cal. 68 a nožičky tam byly správně. Jsou i v bílé verzi ty samé, tady jedny zrovna v prodeji: http://aukro.cz/nadherne-hodinky-prim-sport-kal64-100-stav-i1961385003.html Nejsou nožičky těchto cifrů shodné jak pro cal. 68 i 64? Pak by byly správně obě verze. A jestli ještě navíc existují i ty samé svítící číselníky originál bude v tom pěkný guláš. A to se nebavím o pouzdrech.

Odesláno (upraveno)

Nožky u 68 a 64 jsou stejné ale asi bude rozdíl mezi těmito kal. a ZJS. To pouzdro však není určitě prim edit: zas ten dvojklik omlouvám se za plevel

Upraveno uživatelem skodna

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...