orlando1 Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2011 Ve čtvrtek jdu za jedním dědou, který má hodinářský soustruh, zkusí mi přebrousit kroužek z kal. 68, tak uvidíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2011 Relativně dal Nebo použít od automatů PS2 nebo od PS2 s kalibrem 64. Kal. 68 má 25mm a kal. 64, 69 a 96 má 25,6mm. Jen bys tam ještě měl udělat po přebroušení taky výřezy na upevňovací šroubky strojku. Anebo koupit Parexo na letecké automaty. Myslím že za 24 Kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2011 Anebo koupit Parexo na letecké automaty. Myslím že za 24 Kč. Mám dojem, že tenhle díl parexo je původní originál a ne čína. Alespoň mně seděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2011 Ahoj všichni, jsem tu relativně nový a ceny Primek i jejich náhradních dílů mě pořád ještě lehce překvapují. Dneska se na Aukru vydražil ciferník na Prim letecké (tímto váženému členovi gratuluji) , který se už moc často v nabídce neobjevuje. Na fóru jsem však narazil na info, že původně bylo vyrobeno "celkem 7000 (!) ciferníků Prim letecké, to znamená při nějakých 3000 pro armádu a 500 ve volném prodeji jich ještě mezi lidmi a ve skladech je cca 3500". Elton při renovacích nabízí nový ciferník s lumi (za 600Kč), Parexo prodává trapnou napodobeninu. Kde se tedy toulá tolik ciferníků? zdroj: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/28620-prim-sport-2-dily-z-parexa/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2011 Předmět: Počet originálních číselníků PRIM Letecké Automatic .. Na fóru jsem však narazil na info, že původně bylo vyrobeno "celkem 7000 (!) ciferníků Prim letecké, to znamená při nějakých 3000 pro armádu a 500 ve volném prodeji jich ještě mezi lidmi a ve skladech je cca 3500". Elton při renovacích nabízí nový ciferník s lumi (za 600Kč), Parexo prodává trapnou napodobeninu. Kde se tedy toulá tolik ciferníků? zdroj: http://forum.chronom...-dily-z-parexa/ Obávám se, že číslo 7000 originálních ciferníků bude nutno brát opravdu, opravdu s velkým nadhledem. :lol2: Případně se zeptat autora tohoto údaje. Ing. Jiří Hněvsa, který se prodejem taky ?originálních číselníků? živý, určitě rád vysvětlí, kde k tomuto číslu přišel. Ale já osobně jsme velmi skeptický. Jak si někdo může 30 let pamatovat, pokud u toho byl (věk na to má), kolik přesně se vyrobilo číselníků? A navíc pro (na svou dobu) vlastně velmi početně omezenou sérii hodinek. Lidská paměť je nespolehlivá. Ještě před cca 6 lety nikdo ani nevěděl, kolik hodinek PRIM Letecké Automatic pro letectvo vzniklo a ještě donedávna panovalo předsvědčení, že hodinky vznikly v roce 1977 a správnou dataci na rok 1983 dohledal až loni Accutron v Eltoňáckém firemním archívu. A bohužel, spoustu věcí k těmto hodinkám se dosud nepodařilo dohledat ani tam, ani ve státních nebo armádních archívech. A takový detail, jako kolik číselníků se vyrobilo, se taky nenašel. Takže, když zatím neuspěla taková super kapacita a profesionál v oboru jako je Accutron, tak je málo pravděpodobné, že někdo bude mít lepší infromace. Nebo že by přeci jen Ing. Jiří Hněvsa překvapil? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2011 Předmět: Počet originálních číselníků PRIM Letecké Automatic Obávám se, že číslo 7000 originálních ciferníků bude nutno brát opravdu, opravdu s velkým nadhledem. :lol2: Případně se zeptat autora tohoto údaje. Ing. Jiří Hněvsa, který se prodejem taky ?originálních číselníků? živý, určitě rád vysvětlí, kde k tomuto číslu přišel. Ale já osobně jsme velmi skeptický. Jak si někdo může 30 let pamatovat, pokud u toho byl (věk na to má), kolik přesně se vyrobilo číselníků? A navíc pro (na svou dobu) vlastně velmi početně omezenou sérii hodinek. Lidská paměť je nespolehlivá. Ještě před cca 6 lety nikdo ani nevěděl, kolik hodinek PRIM Letecké Automatic pro letectvo vzniklo a ještě donedávna panovalo předsvědčení, že hodinky vznikly v roce 1977 a správnou dataci na rok 1983 dohledal až loni Accutron v Eltoňáckém firemním archívu. A bohužel, spoustu věcí k těmto hodinkám se dosud nepodařilo dohledat ani tam, ani ve státních nebo armádních archívech. A takový detail, jako kolik číselníků se vyrobilo, se taky nenašel. Takže, když zatím neuspěla taková super kapacita a profesionál v oboru jako je Accutron, tak je málo pravděpodobné, že někdo bude mít lepší infromace. Nebo že by přeci jen Ing. Jiří Hněvsa překvapil? Tak nějak jsem chtěl reagovat taky, předběhl si mně. Jen navíc - byla to vlastně státní zakázka a myslím si, že kromě nějaké kvóty rezerv na opravy nebylo vyrobeno nic navíc. Takže jich těžko vyrobili víc než třeba 3500 kusů. A z toho 3000 na hodinkách bylo už namontováno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2011 Předmět: Počet originálních číselníků PRIM Letecké Automatic Obávám se, že číslo 7000 originálních ciferníků bude nutno brát opravdu, opravdu s velkým nadhledem. :lol2: ....... Díky oběma za odpověď, něco takového jsem čekal. Na to číslo v původním vlákně nikdo nereagoval (a to se tu kolikrát startuje na menší podněty). Chci si poskládat něco jako letecké na běžné nošení do nerez pouzdra a nejspíš tedy využiju nabídky Eltonu na nový cifr s lumi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe Lemonade Odesláno 9. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2011 Tak kdo chce "sbírku" korunek? http://aukro.cz/show_item.php?item=1454513228 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 9. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2011 No ja mel dnes radostnou zpravu ze budu mit mozna origos korunku na diplomaty, sklicko taky a mozna kdyz prohrabe jakousi krabici od bot kde ma ciferniky tak i cifr. Ja bych byl stastne jak Franta Venclovske kdyz preplaval kanal la manč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 25. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2011 Není to sice prim, ale nápadně to připomíná PS1http://cgi.ebay.com/VINTAGE-UNICHRON-17-JEWELS-AUTOMATIC-DIVERS-WATCH-RARE-/150568104441?pt=Wristwatches&hash=item230e8ef1f9 Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 25. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2011 (upraveno) Není to sice prim, ale nápadně to připomíná PS1 http://cgi.ebay.com/VINTAGE-UNICHRON-17-JEWELS-AUTOMATIC-DIVERS-WATCH-RARE-/150568104441?pt=Wristwatches&hash=item230e8ef1f9 Hezký. Tak schválně jestli a zakolik se prodají. Edit: Tak jsem se kouknul na poštovný ... Českou republiku tam vůbec nemá, ale poláky ano a do Polska to je 31 dolárků. Bratru necelých šest set českých. Chvíli jsem o nich uvažoval, ale to by musely stát tak do tisíce. Upraveno 25. února 2011 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2011 (upraveno) Ahoj, rád by jsem tu upozornil všechny méně zasvědcené a koupěchtivé na hrozbu, která se opět vyskytla na Aukru v podobě Prim automatic letecké. Fotka s řemínkem - originál, fotka ve stojánku - kopie made by Parexo. Aukce zde: http://aukro.cz/show_item.php?item=1480343904&msg=E-mail+byl+%C3%BAsp%C4%9B%C5%A1n%C4%9B+odesl%C3%A1n Popis aukce je napsán velmi opatrně, ale samozřejmě zde není ani zmínka že se jedná o kopii, fake, atd... Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Upraveno 26. února 2011 uživatelem Petr Svetr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xnokiax Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2011 zdravim. toto bolo vcera v inzercii. mozno to niekto videl. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rt=nc&nma=true&item=320660587138&si=ApMY2cQTVYbWYEXjZM5II6Z9mGo%253D&viewitem=&sspagename=ADME%3AB%3AEOIBSA%3AUS%3A1123 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rt=nc&nma=true&item=320660588207&si=ApMY2cQTVYbWYEXjZM5II6Z9mGo%253D&viewitem=&sspagename=ADME%3AB%3AEOIBSA%3AUS%3A1123 len zo zvedavosti som tam prihodil a nikto nedal viac tak mi to ostalo ma to daku hodnotu alebo to bol preslap a je to zbytocnost? vie niekto co je to zac prosim? ja som chcel tie zlate a cierne boli ked by nevysli prve. a oni vysli oboje vdaka za info Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2011 Ahoj, rád by jsem tu upozornil všechny méně zasvědcené a koupěchtivé na hrozbu, která se opět vyskytla na Aukru v podobě Prim automatic letecké. Fotka s řemínkem - originál, fotka ve stojánku - kopie made by Parexo. Aukce zde: http://aukro.cz/show...9B+odesl%C3%A1n Popis aukce je napsán velmi opatrně, ale samozřejmě zde není ani zmínka že se jedná o kopii, fake, atd... Navíc, podle těch oblých hran je pouzdro asi přechromovaný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2011 To by mě taky zajímalo, co to je. Že by Parexo pouzdro bylo až takhle ocucaný, to jsem si nemyslel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2011 To by mě taky zajímalo, co to je. Že by Parexo pouzdro bylo až takhle ocucaný, to jsem si nemyslel. Přechromované pouzdro. A protože Ing. Hněvsa sólo dýnko s legendárním číslem neprodá, tak se ještě někde potuluje lesklé nerezové pouzdro. Jsem zvědavý, co do nich autor nabastlí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2011 Přechromované pouzdro. A protože Ing. Hněvsa sólo dýnko s legendárním číslem neprodá, tak se ještě někde potuluje lesklé nerezové pouzdro. Jsem zvědavý, co do nich autor nabastlí. Asi to bude základ pro nějaký PS2 " po renovaci" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Odesláno 27. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2011 Já jsem prodejci napsal a zle se ohradil, že je vyměněno pouze pouzdro (nerez) a sklo. Ale samozřejmě pouzdro, sklo, ciferník, armovák, ručky, luneta a dýnko je Parexo. Možná jen strojek bude Prim.To dno mi přijde že má číslo 216, ale takto lesklé části a velké otvory pro otvírání originál nemá. Je to dost smutný, že se tohle děje. Takový hodinky jsou fakt hnus, zvlášť když se někdo ještě odváží je nazvat Prim letecké automatic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Odesláno 27. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2011 Ani nevím proč, ale nějak jsem na bastlení těchto hodinek vysazený, vlastně toto je už vyloženě "fejkování" tak asi proto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 27. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2011 navíc nějaký nešťastník už vyhnal cenu na úžasných 4550 Kč + poštovné....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se