Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jelikož zde zatím nebyly přímo (alespoň dle mého letmého pátrání) prezentovány hodinky od ruského výrobce MAKTIME, rozhodl jsem se dát na fórum pár fotek a postřehů od hodinek, které mám cca rok. O značce Maktime zde různé informace jsou k nalezení, tedy nebudu opakovat již řečené. Ve zkratce lze říct, že společnost byla založena v roce 1996, od roku 2006 produkuje známý kalibr 3133 a jeho variace.

Jedná se o MAKTIME AVIATOR CHRONOGRAPH

Kalibr 31679 ? modifikovaný známý 3133

Rezerva chodu 42hod.

Funkce chronografu, datum, lunární kalendář

Průměr bez korunky 40mm, výška 13mm

Minerální sklíčko

Pouzdro z nerezové oceli, matný povrch

Pásek 20mm s rozšířením na 23mm

Vodotěsnost 3ATM

SuperLumiNova

Průhledné zadní dýnko ? dokoupeno

Tovární záruka jeden rok

Vše v stylové dřevěné krabičce

A mé postřehy: Velmi povedený dizajn (pokud Vám nevadí dosti nápadná podobnost s Fortis). Na tuto cenovou hladinu (cca 7tis včetně průhledného zadního dýnka (cca 500Kč)) pěkné zpracování. Vytknout můžu pouze nepatrně posunutý věnec s daty ? datum nesedí přesně do výřezu v ciferníku (určitě drobná vada tohoto jednotlivého kusu). Dále lze debatovat o kvalitě pásku ? v šířce 23mm je již dosti pevný a neohebný. Přesnost velmi uspokojivá ? naměřeno +3 až +7sekund za den, rezervu chodu jsem naměřil i 48 hod. Zásadní výtka se týká výřezu pro datum, který je na dvanáctce a je-li ručička chronografu vynulovaná, zakrývá políčko a datum je špatně čitelné ? nechápu, proč není výřez posunutý. Nedostačující je i vodotěsnost 3ATM, ale s tou se lze setkat u většiny ruských chronografů. Poslední provozní výtka je k lunárnímu kalendáři, který funguje výborně, ale posun o jednotlivé dny se nedá realizovat vracením se přes dvanáctku, jako u datumu, ale je nutné skutečně přetáčet ručičky přes celý 24 hodinový cyklus. Pro posun o jeden den, tj. přejedete-li nechtěně o jeden den dopředu, musíte přetočit 28 x 24 hodin! :suicide_anim: Chápu, že je to proto, aby bylo možné samostatně nastavovat datum, ale zkuste si přetočit hodinky a celý jeden měsíc! Ale jinak super hodinky za skvělou cenu.

Za kvalitu fotek se omlouvám, ale stále se mi focení hodinek jaksi nedaří. Poslední foto (kvůli ukázce krabičky, kterou se mi nechtělo lovit ze skříně) jsem si vypůjčil z ebay (lze zde vidět jiné provedení sčítací minutové ručičky - červené).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Zdravím. Taky se musím tedy pochlubit. Podařilo se mi sehnat v létě na Aukru Maktime kalibr 3133 (právě na tento strojek má Maktime zakoupená práva a strojky tak dodává do všech ruských chronografů různých značek). Hodinky vypadají velmi pěkně, jsou přehledné, mají diametr 40 mm, ale díky méně skloněnému okraji pouzdra hodinek u sklíčka dělají dojem o 3mm větších hodinek. Sklíčko je úplně rovné. Velmi hezky působí zelené číslice, ovšem svítivost ve tmě je mizivá. Mizerný je rovněž původní kožený řemínek. Stěžejky jsou sice 20 mm, ale samotný řemínek se u stěžejek rozšiřuje na 22 mm a tuto tloušťku má po celé délce. Rovněž je velmi slabý. Vyměnil jsem ho za hnědý Di Modell a musím říci, že zelené číslice hodinek a hnědý pásek vypadají podle mě bombasticky. Hodinky se zrychlují asi o 40 vteřin ať jsou jak jsou (což je v toleranci výrobce -20 až +50 vteřin), až bude čas, tak je nechám seřídit. Cena 5.500,- Kč, no nekupte to, když stejné hodinky od Poljotu stojí 10.500,- a Aviatory IV 14.500 (i když je pravdou, že tyto mají safír a strojek s 24 hod. ukazatelem).

Odesláno

Zdravím. Taky se musím tedy pochlubit. Podařilo se mi sehnat v létě na Aukru Maktime kalibr 3133 (právě na tento strojek má Maktime zakoupená práva a strojky tak dodává do všech ruských chronografů různých značek). Hodinky vypadají velmi pěkně, jsou přehledné, mají diametr 40 mm, ale díky méně skloněnému okraji pouzdra hodinek u sklíčka dělají dojem o 3mm větších hodinek. Sklíčko je úplně rovné. Velmi hezky působí zelené číslice, ovšem svítivost ve tmě je mizivá. Mizerný je rovněž původní kožený řemínek. Stěžejky jsou sice 20 mm, ale samotný řemínek se u stěžejek rozšiřuje na 22 mm a tuto tloušťku má po celé délce. Rovněž je velmi slabý. Vyměnil jsem ho za hnědý Di Modell a musím říci, že zelené číslice hodinek a hnědý pásek vypadají podle mě bombasticky. Hodinky se zrychlují asi o 40 vteřin ať jsou jak jsou (což je v toleranci výrobce -20 až +50 vteřin), až bude čas, tak je nechám seřídit. Cena 5.500,- Kč, no nekupte to, když stejné hodinky od Poljotu stojí 10.500,- a Aviatory IV 14.500 (i když je pravdou, že tyto mají safír a strojek s 24 hod. ukazatelem).

Vypadají krásně, dá se tahle značka koupit někde na českým eShopu?

Odesláno

Pěkný model Maktimů - tenhle mě vlastně k těm mým přivedl. Viděl jsem jej na Aukru a dále jsem pátral na ebay a zjistil jsem, že je k mání i model s lunárním kalendářem a překvapivě za úplně stejnou cenu. Pak již jen objednat přes někoho přímo z Ruska včetně průhledného dýnka...

Odesláno

Koukám, že je to tady samej hudebník - mimochodem já hraju na kytaru, mandolínu, banjo... :rolleyes:

OT: Mimochodem, já nehraju vůbec na nic. Mám absolutní hudební hluch. Jeden známý taneční mistr o mně dokonce prohlásil,že by dřív naučil tančit psa..... :wheelchair:
  • po měsících...
Odesláno

Tak hodinky už jsou na cestě. Měly by dorazit příští týden a skleněné dýnko během 14 dnů.

Odesláno

Tak hodinky už jsou na cestě. Měly by dorazit příští týden a skleněné dýnko během 14 dnů.

Myslel jsem tím MAKTIME AVIATOR CHRONOGRAPH. :smile_anim:

Odesláno

Musím říct, že se mě ty Maktime líběj víc a víc. Nemá někdo z jejich majitelů zkušenost s proklamovanou 30m voděodolností , Dá se s nima bez problémů umýt nádobí nebo si umýt ruce ? Děkuji za odpo

Odesláno

Musím říct, že se mě ty Maktime líběj víc a víc. Nemá někdo z jejich majitelů zkušenost s proklamovanou 30m voděodolností , Dá se s nima bez problémů umýt nádobí nebo si umýt ruce ? Děkuji za odpo

Ja mam za to, ze uplne v pohode. Mal som a mam 30m WR a nebol s nimi problem. Akurat do vane a sprchy s nimi nemozes.
Odesláno

Na eBay jsem se několikrát setkal s téměř totožnými ruskými chronografy, které se kromě malých detailů na ciferníku lišily jen nápisem Poljot (Polet) a nebo MakTime. Konkrétně tyto dva modely mají identický kalibr 3133, totožné pouzdro, korunku i tlačítka, liší se jen v názvu a drobných detailech na ciferníku (trošku jiný font, číslice 12, indikátory na pozicích 3, 6 a 9, lehce odlišné zbarvení sekundové ručky ...).

Zajímalo by mě, jestli tedy firma MakTime nějakým způsobem převzala výrobu tohoto chronografu od Poljotu nebo jestli jen pouze okopírovala jejich model? Oba modely se od sebe liší výrazně cenou, tak by mě zajímalo jestli někdo ví, v čem je mezi nimi zásadní rozdíl?

Odesláno

To víš hříchy mládí :guitar:

Jinak jestli rozumíš kytarám, tak tenhle krk dělal Ondřej Liška.

Ahoj, kytaram nerozumim, ale Ondra je muj kamarad. Svet je holt malej....

Odesláno

to:

yossarian Zásadní rozdíl v hodinkách je datum výroby. Najdeš tu v jiných vláknech, kdy přesně vznikla firma MakTime (tuším 2005?), že některé modely prodává VOLMAX atd. Jsou to firmy, které pokračují ve výrobě (hlavně kalibru 3133 a jeho modifikací) vše nástupci 1. MČZ (Moskovskij časovoj zavod) Levý obrázek je "původní" model AVIATOR 1.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...