mechano Odesláno 25. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2010 Já bych vyjádření velice uvítal, Já bych býval taky vyjádření uvítal ale pan kolega se nám nějak zasekl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Království hodin Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2010 (upraveno) Dobrý den a úspěšný nový rok přejeme všem návštěvníkům tohoto fóra. Původně jsme chtěli pouze objasnit, jak jsme se dostali na částku 100.000,- Kč za konvolut součástek na hodinky Prim Sport a dalších modelů, ale i kompletních hodinek. Reakce, která následovala, si myslím zaslouží, abychom se vyjádřili nejprve k následující diskusi. Všeobecně jsou tři názory: 1) věci jsou sice drahé, ale někdo to možná koupí, 2) věci jsou opět drahé, nicméně před časem by se prodaly bez problému, 3) věci jsou předražené a prodejce hledá buďto hlupáka, nebo tím sleduje nějaké jiné osobní zájmy. Nejostřejší byly příspěvky dopisovatele pod jménem ?B.F.G.? Samozřejmě jsme tyto názory předpokládali. Mám-li být upřímný čekali jsme to mnohem horší. Proto jsme toto vlákno nezaložili a pana ?Kristiana? neznáme, alespoň se tak domnívám. To ale neznamená, že pan ?Kristian? nezná nás. Jsme totiž hodinářství se zaměřením na starožitné hodiny. Pozor, to že hodinky nejenom opravujeme, ale i prodáváme neznamená, že jsme vetešnictví nebo bazar a už vůbec ne překupníci, kteří se nemohou dočkat až někoho podvedou nebo okradou. Možná jste si všimli, že jsme uvedli jak název Království hodin, což je název našich internetových stránek, tak i adresu našeho obchodu. Nevidíme totiž důvod, proč se schovávat za nějakou anonymní přezdívku. Samozřejmě, lidé kteří hledají za vším podvod si řeknou no jo, ale proč si říkají Království hodin a ne Hodinářství Matouš? Odpověď je jednoduchá. Když jsem otvíral tento obchod před dvaceti lety mělo se jednat pouze o opravnu hodin specializovanou na opravy starožitných hodin a hodinek a název, ve kterém figurovalo moje jméno měl být zárukou serioznosti. Jméno Království hodin naopak slouží ke snadnému zapamatování si adresy v obrovské škále názvů, které se na internetu vyskytují. To, že jsme obstály 20 let na stejné adrese v Mikulandské ulici hned u Národní třídy v konkurenci několika starožitnictví také o něčem svědčí. Už jen proto, že obrazy šperky či sochy se prodávají za mnohem větší ceny než hodinky. A to že jsme nabídli tyto věci na Aukru neznamená, že jsme stejní jako řada podvodníků, kteří stejné praktiky zkoušeli i na nás, dávno předtím, než nějaké Aukro existovalo. Tady trochu odbočím, je mi vážně líto slušných lidí, kteří od těchto ?expertů na slovo vzatých?, nic zlého netuše, koupí ?zaručeně pravou věc? za ?opravdu solidní cenu?. Často svůj omyl zjistí až když je pozdě. Jistě se mnou budete souhlasit, že tímto jednáním přispívají k tomu, že místo toho, aby sběratel pouze řešil, jak hodinky, které si pořídil, co nejlépe zachovat do budoucna, zkoumá jestli to náhodou není celé podvod a nakonec se raději věnuje něčemu úplně jinému. Ale zpátky k tématu, souhlasím s názorem, že nejsme levní, není totiž důvod. Nejsme v zoufalé situaci, ani jsme tyto věci neukradli, jak se to tady snažil někdo naznačovat a ani jsme nikoho nepodvedli. Jsme profesionálové, kteří platí daně a naše činnost je průběžně kontrolována, což se bohužel o řadě jiných prodejců říci nedá. V této chvíli slyším, jak si říkáte ?a je to tady zase?. Levná reklama zadarmo. Pokud se na to díváte takto, tak samozřejmě ano, máte pravdu, ale ne všichni nás znají a mohli by nabýt dojmu, že jsme nějací podvodníčci nebo obyčejní šmelináři. A to opravdu nejsme. Tímto jsme to chtěli objasnit. Ti, kteří nás navštěvují určitě potvrdí, že u nás opravujeme a prodáváme hlavně hodinky, které jsou ze Švýcarska a nebo speciální či starožitné. Sběratelství starších Primek považujeme za český fenomén poslední doby, který odstartovala výroba hodinek v reedici ve firmě Eaton v Novém Městě nad Metují. Jejich práce si nesmírně vážíme, protože cesta, kterou se vydali není snadná a jsme přesvědčeni, že v budoucnu budou muset překonat ještě řadu problémů, než si náš stát uvědomí, jak moc jsou pro nás tito lidé užiteční. To se ale ukáže až časem. Je možné, že se mýlím, ale skalní sběratelé se mnou budou jistě souhlasit, že cena modelů jako jsou Prim Sport, Diplomat, Orlík nebo Spartak či Pavouk se prudce zvedla, až když lidi zjistili, že nové stojí přibližně okolo 50.000,- Kč. To ale není nic mimořádného. Kvalita nových hodinek je mnohem vyšší než byla u původních modelů, a protože znám kreativitu našich lidí, věřím, že toto je jenom začátek a do budoucna se máme na co těšit. To mi jistě každý odborník potvrdí. Podobná cenová situace nastala již dříve v Německu, když začala vyrábět hodinky firma Lange & Söhne. Historie se zkrátka opakuje. Díky tomu, že se většina lidí soustředila na tyto hodinky zůstala řada zajímavých modelů Primek nedoceněna a čeká ještě na své místo na slunci. Já osobně si pamatuji, jak jsem ještě před několika lety přesvědčoval našeho klienta, ať si koupí Sporty jedničky s červeným číselníkem v hezkém stavu za 400 korun s tím, že to sice nejsou Omegy nebo Schaffhausenky, ale ještě mu dobrou službu udělají. Kdeže loňské sněhy jsou. Nicméně zpátky do reality. Souhlasím s názorem, že některé Primky jsou drahé. To je realita. Cenu určuje zájem trhu o konkretní výrobek a trh je neúprosný. Pravdou je, že zatímco někomu tato situace vadí, řada jiných díky tomu tuto věc nevyhodí do popelnice a nabídne jí k dalšímu využití, což by jinak neudělala. Stejné je to i s náhradními díly. Pokud jich je na trhu dostatek, je zbytečné je přeplácet. Situace se ovšem radikálně mění ve chvíli, když se zásoby ztenčí pod únosnou mez. Řekl bych, že toto je konkrétní případ. Já osobně už nepředpokládám, že se dostanu na další věci, už jenom proto, že čas pracuje proti nám a tento konvolut jsme dávali dohromady přes dvacet let... Omlouváme se, ale nějak jsme se do problému ponořili a zděšeně pozorujeme, že píšeme příliš obšírně. Pokud Vás však zajímají hlavní důvody prodeje, případně i pokračování tohoto článku nebo k tomu máte nějaké, ať pozitivní či negativní připomínky, budu jedině rád. Ještě jednou se omlouváme, že jsme vás zdržovali svými názory a děkujeme za pochopení. Království hodin - Hodinářství Matouš. Upraveno 28. prosince 2010 uživatelem Království hodin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildafleck Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2010 Myslím že je zbytečné se tady nějak ospravedlňovat díly jsou vaše a cenu by měl každý respektovat a pokud se mu to zdá drahý nikde prodejce neuvádí že si to musíte kupovat je úctihodné že se vúbec něco takového dochová.A pro ty co se jim to zdá drahý rada jednoduchá ať si koupí hodinky v Lídlu nebo v Kauflandu kolikrát mají akci za 49kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2010 Omlouváme se, ale nějak jsme se do problému ponořili a zděšeně pozorujeme, že píšeme příliš obšírně. Takhle mluvil Werich jako císař Rudolf II. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2010 Myslím, že z běžné prodejní nabídky, i když rozsáhlostí a cenou neběžnou, se stalo úplně zbytečně vlákno zkoumající serióznost prodejce. Vlastně by stačila zcela běžná reakce, třeba jako ta má- hm, já bych za to ty peníze nedal. Ale to si řeknu velmi často, ve většině renomovaných obchodů po celém světě, kde se hodinky prodávají. Jen namátkou- Pařížská, Letiště Praha, atd. Ale nikdy by mě nenapadlo uvažovat způsobem, že prodejci jsou obyčejní překupníci, protože prodávají s nemalým ziskem. Domnívám se, že dlouhé vyjádření prodejce vše vysvětluje, ještě k tomu obsahuje některé krásně optimistické teze týkající se budoucnosti právě českých hodinek, což je z úst profesionálů povzbudivé, i když nevím, nakolik reálné. Protože prodejce osobně znám, navíc s vícenásobnou velmi pozitivní zkušeností servisu, nákupu a prodeje, rád bych mu touto cestou popřál vše dobré v Novém roce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2010 Jsem rád za ten příspěvek, čekal jsem na něj a řekl bych, že má (podle očekávání) hlavu a patu. Někomu to třeba může pomoci, podívat se na věci realističtěji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2010 (upraveno) Každý kdo se zabývá hodinkama, již jistě má zkušenosti s nákupem náhradních dílů. Komu se poštěstilo sehnat díly za lidovku, tak řekne, že je to předražené. Někdo jiný kdo nemá možnost sehnat díly bude vděčný, že se něco vůbec vyskytlo a rád je koupí, ( teď nemyslím celou tu hromadu). A pak jsou lidi co přehazujou prachy vidlema těm je jedno kolik to stojí, protože co chtěj tak to si koupí. Sám jsem zvědav jak to s prodejem dopadne a pokud se to bude rozprodávat jednotlivě třeba taky něco koupím . Upraveno 29. prosince 2010 uživatelem kutilprim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildafleck Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2010 Souhlasím každý má nějaký omezený rozpočet ale jsou mnohem a mnohem dražší koníčky.Když někdo například koupí známku za 80000kč je to v porovnání ze složitostí výroby hodinek velká cena ale je to zběratel a je odhodlanej cenu respektovat.Stejně tak je to s jakým koliv zběratelstvím.Musím si uvědomit že se jedná o kus naší historie která už se nebude už nikdy opakovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2010 Vítám obšírnou a vyčerpávající odpověď. Čekal jsem něco podobného. Každý má právo chtít svou cenu, obzvlášť u věcí, u nichž je jisté, že se už moc často objevovat nebudou. Osobně doufám, že se to neprodá a že na mě v jednotlivém prodeji něco zbyde... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jata Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2010 ..Neviem si pomôcť, ale Ja v tom vidím predom pripravovanú reklamu (žiadna náhoda neexistuje) ......ten dlhy predslov ma ?dojal? Proste niekto potreboval ukázať koľko pre niekoho cenných vecí ma......(a ďalej si to domyslite) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2010 ..Neviem si pomôcť, ale Ja v tom vidím predom pripravovanú reklamu (žiadna náhoda neexistuje) ......ten dlhy predslov ma ?dojal? Proste niekto potreboval ukázať koľko pre niekoho cenných vecí ma......(a ďalej si to domyslite) Pojmu "předem připravená reklama" fakt nerozumím. Nějak jsem se nevšiml, že by prodejce zde založil vlákno a cokoliv propagoval. Pouze se velice slušným způsobem snaží objasnit po předchozí chronomagovské diskusi, proč a za jakou cenu to prodává. Znám ho osobně a je to velmi férový a transparentně se chovající člověk. A princip je stejně jako u všeho na Aukru jednoduchý - ber nebo nech být.............Právo si u piva zanadávat jak je vše drahý samozřejmě ale nikomu neberu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jata Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2010 ...a kde si čítal,že som napísal o neslušnom človeku??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2010 ...a kde si čítal,že som napísal o neslušnom človeku??? A kde jsi četl že rozporuji "neslušného člověka". Rozporuji cituji "predom pripravovanú reklamu" s dodatkem, že se jen snaží po diskusi na chronomagu slušně objasnit svoji nabídku na aukru, nic víc, nic míň. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Království hodin Odesláno 31. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2010 Zdravíme všechny, vzhledem k tomu, že zde diskutovaná aukce se blíží ke konci, už se k ní nebudeme vyjadřovat, abychom jí neovlivňovali. Pouze děkujeme "Mischovi" za přání k Novému roku a zveme ho, ať přijde na kus řeči. Samozřejmě i všem ostatním přejeme krásný Silvestr, a aby nový rok splnil jejich očekávání. Děkujeme všem, kteří o nás napsali pozitivně, protože v dnešní době a obzvláště v dnešní době to pro nás má mnohem větší cenu než peníze. Protože byl ohlas na těchto stránkách nebývale veliký a měli jsme pocit, že je zájem o řadu věcí samostatně, tak pokud se nenajde kupec na aukru v celku a tyto věci nám zůstanou rádi bychom Vás informovali, co se s nimi stane dále, ale to zde nesmíme. Jednalo by se o reklamu, což je zde zakázané. Pokud tedy budete mít zájem, kontaktujte nás jinou cestou. Neděláme to ve vidině horentních zisků, ale v možnosti pomoci sběratelům Primek. NE PŘEKUPNÍKŮM. Mnoho dalších krásných kousků do sbírky Vám přeje Království hodin - Hodinářství Matouš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 31. prosince 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2010 My císař Kristian Vám děkujeme a přejeme taktéž šťastný Nový rok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 11. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2011 (upraveno) Jak to dopadlo koupili jste to nekdo? nebo neco z toho? Upraveno 11. ledna 2011 uživatelem diver60 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Objednal jsem si sklo a korunku na PS1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Jeden vážený místní člen se tam skoro zrujnoval, ale nebudu jmenovat. Jestli bude chtít, tak se napráší sám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Jo, něco málo jsem si také vzal.... ehm, tedy koupil..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 jsem si také vzal.... ehm, tedy koupil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se