becherbitter Odesláno 21. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2010 Zdravím Už půl roku zoufale sháním čep na setrvačku, popř komplet celou setrvačku pro automaty Valjoux 7750. Stroj, ačkoli v mnoha podobách, je produkován snad více jak 40 let, tak by k němu ta setrvačka někde být mohla... Budu vděčný za každou informaci. (ty hodinky jsou typ Orfina - porsche design) a já je nemůžu nosit, páč se ani nehnou Díky BB
mechano Odesláno 22. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2010 Zdravím Už půl roku zoufale sháním čep na setrvačku, popř komplet celou setrvačku pro automaty Valjoux 7750. Stroj, ačkoli v mnoha podobách, je produkován snad více jak 40 let, tak by k němu ta setrvačka někde být mohla... Budu vděčný za každou informaci. (ty hodinky jsou typ Orfina - porsche design) a já je nemůžu nosit, páč se ani nehnou Díky BB Co třeba u hodináře?
haslermetra Odesláno 22. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2010 Jakým způsobem se ten čep zlomil, když je tam tlumič nárazu?
becherbitter Odesláno 22. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2010 Jakým způsobem se ten čep zlomil, když je tam tlumič nárazu? Musím uznat, že tu jsou opravdu hlavy otevřené Megazávislák - např. To by mě teda samotnýho nenapadlo! Můj hodinář nemá a nemá to ani kde koupit - říkal... -------------------------------------------------------------------------- Zlomený je hrot spodního čepu - blíž k ciferníku. Když jsou na desce stolu, tak jdou... Nevím že bych byl s hodinkama klepnul - jsem na to extrémě opatrný. Záhada... Možná je to dílo přítelkyně, ale barvu nepřiznala....
kubson Odesláno 22. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2010 Co zkusit jiného hodináře? Ten díl se dá objednat celkem bez problémů.
mischa Odesláno 22. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2010 U 7750 jsem vyděl ulomenej čep poté, co se do hodinek dostala vlhkost s následnou korozí a ta měla za následek, že při menší ráně se čep ulomil.A není jednodušší fakt najít hodináře, který tyto díly standardně má, nebo je schopen ¨je objednat? Jinak ekonomická verze je koupit celou setrvačku přes Ebay a úplně nejlevnější- koupit čínský derivát 7750, celý stroj, vybouchat z něj setrvačku a tu použít.
mechano Odesláno 23. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2010 Musím uznat, že tu jsou opravdu hlavy otevřené Megazávislák - např. To by mě teda samotnýho nenapadlo! Děkuju za poklonu, nestěžuju si.
JARDA2 Odesláno 26. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2010 Musím uznat, že tu jsou opravdu hlavy otevřené Megazávislák - např. To by mě teda samotnýho nenapadlo! dobrý.
amateur Odesláno 4. února 2011 Nahlásit Odesláno 4. února 2011 zcela jiste na ebay,ale 7750 je zaklad,seriove od 70let,takze poradnej hodinar by asi mel mit par vraku na soucastky
becherbitter Odesláno 21. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. února 2011 Tak jsem se rozkoukal po setrvačce a její pořízení ze zahraničí mi přijde dost šroubované. Vydám se tedy cestou lenochů a nejmenšího odporu. Dám si poradit a rozhodl jsem se na doporučení Mechana svěřit své mazlíky do rukou zkušeného hodináře vybaveného součástkami.Pokud máte nějaký tip na člověka na svém místě, pošlete mi na něj prosím kontakt. Jednalo by se mi oVýměnu čepu setrvačky, vyčištění stroje, správné usazení centrální vteřinovky. Fotky hodinek (mimo jiné jsem čerstvě vložil do galerie. Děkuji BB
ateista Odesláno 29. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2011 Zkus poptat - Hodinářství František Hanák, Rašínova 2, Brno
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se