Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím poradíte mi někdo co je to za druh PRIMek? Z jakého roku jsou přibližně. Mají 15 rubínů a dole napsáno CZECHOSLOVAKIA. U natahováni mají vyražen asi punc. Je na něm nějaká laň a nějaké čísla. Např 20ms. Děkuji velice za pomoc

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

osobně to tipuju na kalibr 50?? ve vlákně o kalibrech PRIM zkus najít podrobnější info

Je to TYP 0111 nevíte bližší informace o nich, z jakého jsou roku a jejich bližší hodnota? Velice děkuji

Odesláno (upraveno)

Pokud tam je opravdu punc, tak se patrně jedná o dodělávku z tehdejšího družstva Safina. V 60-tých letech se těšily docela oblibě. 20 ms zase spíše indikuje pouhé pozlacení 20ti mikrony. Cenu Ti pomůže určit trh. Já celozlaté Primky nakupoval v intervalu 4-6 tisíc korun. Pozlacené jsou úplně jinde.

Upraveno uživatelem Bert
Odesláno

Prosím poradíte mi někdo co je to za druh PRIMek? Z jakého roku jsou přibližně. Mají 15 rubínů a dole napsáno CZECHOSLOVAKIA. U natahováni mají vyražen asi punc. Je na něm nějaká laň a nějaké čísla. Např 20ms. Děkuji velice za pomoc

Jestli je tam 20ms - tak to dle mého jsou pozlacené hodinky a síla pozlacení je 20 mikronů. Celozlaté měly zlaté i dýnko a puncy byly i uvnitř dýnka.

Odesláno (upraveno)

Jak píše Bert a Honza, pokud je tam číslo 20, značí to s největší pravděpodobností pozlacení. Nejdříve se zlatilo 2O mikrony, pak už jen 10mikrony.

Všechny celozlaté pouzdra ze Safiny měly hlavně punc i na vnitřní straně dýnka (víčka) , u používané ryzosti 14 karátů byly s vyraženým oficiálním číslem 585 ale viděl jsem už i 583 ( 14 karátů je 14/24 = ryzost 0.5833).

Jako punc se používala pro drobné šperky 14karátů čajka - používaný v Československu 1921-1928 a znovuzaveden 1949-1992.

Obě náležitosti - číslo 585 a punc čajka jsou vidět na přiloženém celozlatém dýnku.

Upraveno uživatelem stanik73

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...