Filip.J Odesláno 6. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2011 Vážení,spadl jsem do mechanických hodinek (a zájmu o hodinky vůbec) nedávno, ale začíná to ve mně pěkně hlodat. Pokud se ptám na něco, co se tady někdy v minulosti probíralo, omlouvám se a prosím o nasměrování.Zalíbily se mi tyhle hodinky: http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/citizen/panske/215-hodinky-citizen-ny2300-09g-automatic-diver.phpJsem kancelářská krysa, která nemusí dodržovat žádný dresscode, takže nosím jeansy a trička nebo casual košile, k tomu mi myslím půjdou dobře. Nedostatek pohybu v práci kompenzuji ve volném čase běháním, sem tam plaváním, a snad se teď dostanu i na kolo, v létě jezdím na vodu.Tyhle hodinky bych v ideálním případě tahal všude, takže chci od zkušených vědět, jestli třeba není blbost brát si je do terénu na kolo. Nejezdím žádné divočárny, ale na MTB po lesní nebo polní cestě to přeci jen místy dost drncá. Nejde mi o bouračku, rozbít si je můžu i doma, ale o ty otřesy za jízdy. Myslím si, že škodit jim to nějak bude, ale nevím, jak moc, a jestli je tedy radši při téhle příležitosti nesundat. Jinak se mi líbí, že s nimi můžu do vody, a s běháním asi problém nebude. Další věc je safírové sklo s antireflexem. To jsem na hodinkách nikdy neměl, ale co čtu, musí to být super. Pomůžou mi s tímhle v hodinářství, nebo kde se můžu zeptat? Máte někdo rámcovou představu o tom, co by to mohlo stát? Případně budu vděčný za tipy na podobné automaty se safírem v podobné cenové hladině, na kolik by s danou úpravou vyšly tyhle. Předem díky!
onney Odesláno 6. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2011 Ahoj Filipe. Pokud se ti líbí tento styl, podívej se třeba ještě po značce seiko nebo orient.http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=seiko+skx&_sacat=See-All-Categorieshttp://shop.ebay.com/i.html?_nkw=orient+mako&_sacat=0&_odkw=seiko+skx&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313Jinak jsou to potápky, takže voda by jim rozhodně nevadila. Běh taky asi ne, ale s tím kolem nevím. Je teda fakt, že zde na fóru někdo psal, že např. v Monstrech (najdeš tady o nich hodně informací) štípal dříví a že jsou pekelně odolné. Obecně ale nárazy automatům nedělají dobře.Co se týče toho safíru, ten bys musel objednat od některého z prodejců, kteří se tímto zabývají (opět zde najdeš info).Jinak kdyby se ti zalíbily hodinky Seiko, zkus kontaktovat místního člena Yvaine.
onney Odesláno 6. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2011 Diversky od Seika jsem měl několikrát a rozhodně jsou to perfektní hodinky výkon vs. cena.
lub Odesláno 6. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2011 jen si dej pozor na velikost, jsou o něco menší než "referenční" diversky seiko skx007: http://www.chronograph.com/store/mli_viewItem.asp?idproduct=518 http://www.chronograph.com/store/mli_viewItem.asp?idproduct=151 japonské diversky ti tady doporučí asi každý, za tu cenu je to super volba. jo, a je to návykové, tak bacha.jenom na to kolo jsou asi lepší digitálky.
Filip.J Odesláno 6. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2011 (upraveno) Díky, pánové. Ta Seika jsou taky pěkná, 1 mm rozdíl ve velikosti by mi nevadil, mám tenkou ručku, momentálně na ni sedí 30mm Seika 5, takže tak jako tak je to skok na největší hodinky, co jsem kdy nosil.Zdá se mi to, nebo má Seiko víc zapuštěné sklíčko pod úroveň lunety?Na Citizenu se mi líbí víc čísílek na ciferníku, ještě o tom popřemýšlím.Na kolo je teda brát nebudu. A o návykovosti mi radši nic neříkejte Upraveno 6. ledna 2011 uživatelem Filip.J
miccalek Odesláno 6. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2011 Nechci zakládat nové téma, tak to fláknu s prominutím zde. Děcka, kdo máte Seika 007, změřte mně prosím vás průměr pouzdra. Já se furt nemůžu dobrat rozměrů. Někde píšou 40 bez korunky, někde 42 bez korunky a někde 43 (bez ničeho). Dík.
little_w Odesláno 6. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2011 pokud netrvas na te pepsi lunete, asi bych volil NY0040. 2300 ma 40mm, 0040 ma 41mm. je to sice davno, ale kdyz jsem je kupoval, bal jsem se, jestli nebudou moc velke. uz tenkrat jsem ale zjistil, ze jsou spis drobnejsi, a to nejsem zadnej nacelnik Medvedi Tlapka. proste, ten 1mm navic je prkotina, ale asi zjistis, ze fajn. kalibr maji, pokud se nepletu, stejnej. jinak je Miyota naprosto v pohode. spolehlivej strojek, proverenej dlouhymi roky otloukani na zapestich pochybnych existenci na celem svete
Filip.J Odesláno 6. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2011 Na pepsi lunetě až tak netrvám, s velikostí OK, půjdu po těch větších, nechám si poradit. Sakra, na tom eBay jich je! Asi se ještě ozvu s dotazem na jiný model, až si to trochu vytřídím...
Filip.J Odesláno 9. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2011 Tak nakonec to vyhrála Seika SNZD 23, 100 metrů vodotěsnoti mi stačí, dostal mě ten ciferník i celkový vzhled, prostě se mi tyhle sportovní pětky líbí víc než "čistokrevné" potápky, které jsem řešil na začátku. Se sklíčkem uvidím, jak píšu o pár příspěvků výše, mám teď Seika 5 asi půl roku a hardlex je zatím bez škrábance, přičemž na pár čundrech už se mnou byly, takže to asi nebude tak horké. Jinak jsou to Seiko 5 Military a mají 36 mm, ne 30, jak jsem napsal - ale to už jste si asi všichni všimli Díky všem za rady!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se