Přejít na obsah

Agresivní řidiči

Doporučené příspěvky

Agrasivní řidiči, aneb honba na čarodějnice

Jak začít? Začnu sebou. Ročně najezdím přibližně 60 tis km z toho tak 70% po ČR, zbytek pro Rakousku, Německu a Itálii.

a) respekt k policii

Nebudu zapírat, že k české policii je respekt minimální. Je to dáno v podstatě tím, že je člověk "doma" v pohodě se domluví, zavolá atd. Výrazně větší respekt je ze zahraniční policie a to zejména proto, že nevím, jaké mají pravomoce a např. představa, že bych uprostřed Itálie něco řešil, nebo dokonce přišel o auto/papíry není příjemná. Respekt v tomto smyslu tedy dělají ostatní komplikace, než výše pokuty.

B) stav silnic a předpisy

ČR bezkonkurenčně nejhorší. Rakušáci jsou paranoidní a jejich "stovka na půlce dálnic mě přivádí někdy zoufalství, zejména, pokud mám namířeno až do Itálie. Nevypozoroval jsem, čím se řídí, ale jsou dni, kdy si nikdo nedovolí překonat rychlost a jsou dni, kdy ve 150 zdržuju celou dálnici. Jestli jsou informováni a akcích policie, nebo prostě, když se někdo utrhne, tak se za ním strhne lavina nevím. Německé úseky bez omezení jsou lázní pro mou dušii. Druhou věcí, kteroou v Rakousku nemám rád je předjíždění. Neboť, když zavládne dodržovací nálada, předjíždí se dvě auta deset minut, protože to první jede 100 a to druhé ho předjíždí ve 102. Navíc, pokud s nima hraju hru na pravidla, dám tempomat a neustále mě předjíždí dvě ta samá auta, která jedou bez tempomatu, takže mě jednou předjede, protože to nevydrží a jede 103, pak ho předjedu, protože jede 90 a tak dále a tak dále od Linze až do Salzburgu, kde se naštěstí obvykle rozdělíme.

Všechny státy shodně jezdí VPRAVO! a dodržují to (občas se někdo zapomene, to se stane). Porsche nás předjíždí a kkdyž ho zzdržujeme, tak si zabliká. Prostě krása, tak jak to má být.

c) Česká dálnice

V pravo nejezdí nikdo, Dokonce už ani autobusům, dodávkám a některým náklaďákům se do prava nechce. Pokud někdo jezdíte často dálnici Praha Brno, asi mi dáte za pravdu, že nejrychlejší pruh je mnohdy pravý pruh a že 70% kolon je v důsledku toho, že všichni jezdí v levém a středním pruhu. Nicméně idioti (nemohhu to nazvat jinak a v tomto smyslu to znamená neagresivní řidiči) jedou stále vlevo a to od 60 do 120 km. Kvůli těmto autům se v určitá období nedá normálně vyjet z Prahy.

A konečně k věci. Můj názor je ten, že tento řidič porušuje předpis a myslím, že je to dokonce hned první předpis, tedy že v ČR se jezdí vpravo. Pokud na něj zablikám, 90% z nich záměrně zpomalí. (Jen jako vsuvka, agresivní jsem v tuto chvíli já, jaký je ale on? Podle dnešního honu na čarodějnice jje to správný řidič, je uvědomělý a je v právu.) Jenže já mám za to, že tomu tak není. Mám za to, že je to vůl, buran a debil, terý svou jízdou v nepsrávném pruhu, blokuje plynulou jízdu ostatních řidičů a vyvolává stres. Všimněte si, že neupozorňuji na jeho pomalou jízdu, tu mu nikdo nebere, sám někdy pluju po dálnici v závěsu za kamionem osmdesátkou, ale jedu v nejpomalejším pruhu. Tento dement je dnes hrdinou, obětí, někým kdo dostal prostor v médiích a na základě něhož se změní předpisy. A já se chci ohradit, aby ze mně někdo dělal agresora, zločince, za to, že zablikám na někoho, kdo jede tam kde nemá. Nebo, že ho podjedu z prava. Chci, aby byly pokutováni všichni řidiči, kteří nejezdí v pruhu ve kterém mají, protože oni jsou příčinou následných událostí. Čistě logicky mám za to, že kdyby mě na 20 km úseku neblokovalo 6 aut, které jedou v levém nejrychlejším pruhu okolo 100, byl bych klidnější, nebyl nervozní, nemusel být nucen k ppodjíždění atd atd A to myslím platí pro všechny, kteří chtějí na dálnici jezdit jako na dálnici a ne jako na okresce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Je to tak. Taky nechápu ty srandisty, který jedou na třech pruzích zásadně v tom prostředním...

Druhá věc je ale taky ta, že na některejch usecích je využívanej levej pruh tak hojně, protože ten pravej je prostě dos.ranej od kamionů.

Odkaz ke komentáři

Typický flame vlákno. Já bych ho zavřel.

Občas jedu také delší dobu vlevo, ale dost rychle, přehled o stavu za sebou mám díky zpětnému zrcátku a rychlejší závodníky v pohodě pouštím. Vlevo ale jedu proto, že také dodržuju zákony - přizpůsobuju svou jízdu stavu vozovky :) Dost často se vpravo prostě jet nedá.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Nojo, takové nevinné probliknutí, které v Německu znamená "pozor, blížím se vyšší rychlostí než ty jedeš" je u nás považováno za projev agrese a místo uhnutí se dočkáš akorát tak vybrždění nebo minimálně záměrného zpomalení...

Ono by se mělo začít asi od kořenů problému - výuky v autoškolách a následného začleňování řidičů začátečníků do provozu. Ve svém okolí znám spoustu lidí, co si v 18ti udělali řidičák, pak 5 let co byli na vysoké za volant nesedli, no a po pěti letech si za to sedli s tím "přece mám papíry tak to umím...".

Hm, ani nevím, jestli se mi chce zase řídit, teď co pár měsíců neřídím, jsem takový v klidu a bez stresu :)

Odkaz ke komentáři

Typický flame vlákno. Já bych ho zavřel.

Občas jedu také delší dobu vlevo, ale dost rychle, přehled o stavu za sebou mám díky zpětnému zrcátku a rychlejší závodníky v pohodě pouštím. Vlevo ale jedu proto, že také dodržuju zákony - přizpůsobuju svou jízdu stavu vozovky :) Dost často se vpravo prostě jet nedá.

No jo, třeba Praha Rakovník. 70% cesty jedu vlevo, protože, jak říkáš, vpravo se je t nedá. Ale jedu vlevo do té doby, než vidím, že se kilometr za mnou objevilo rychleji jedoucí auto. O tom to ale není, je to o dementech, který tam pojedou 100kou a neuhnou a kterým to tu a tam někdo zadupne. A jediný výsledek by měl být ten, že policajti budou místo šikany 50 na vjezdu do Prahy pokutovat nesprávnou a nebezpečnou jízdu.
Odkaz ke komentáři

Přidám svůj názor na téma jízdy v levém pruhu.V levém pruhu se držím proto,jelikož pravý bývá,jak už to u nás na dvouproudových silnicích bývá,dok..venej od přetížených kamionů. Nezapomínám čučet do zrcátka,pokud někdo chce pustit,uhnu do pravého. Samozřejmě,pokud je pravý pruh ok,jedu v něm. To bohužel ale u nás nejde,jako například v Rakousku a jiných evropských státech.

Tolik moje zkušenost.

Odkaz ke komentáři

Nojo, takové nevinné probliknutí, které v Německu znamená "pozor, blížím se vyšší rychlostí než ty jedeš" je u nás považováno za projev agrese a místo uhnutí se dočkáš akorát tak vybrždění nebo minimálně záměrného zpomalení...

Ono by se mělo začít asi od kořenů problému - výuky v autoškolách a následného začleňování řidičů začátečníků do provozu. Ve svém okolí znám spoustu lidí, co si v 18ti udělali řidičák, pak 5 let co byli na vysoké za volant nesedli, no a po pěti letech si za to sedli s tím "přece mám papíry tak to umím...".

Hm, ani nevím, jestli se mi chce zase řídit, teď co pár měsíců neřídím, jsem takový v klidu a bez stresu :)

jo.

Přítelkyně mi nedávno říká, že přece těch co schválně zdržujií, nebo naopak zrychlí když jsou předjížděni je málo. Povídám, ano lásko, jenže poslední dva roky jezdíš se šesti válcem a nějaký pokus felicie ti znepříjemnit předjíždění skoro ani nepoznáš. Ale před dvěma lety se čtyřválcem to bylo na týdenním pořádku. Prostě po milionu najetých kilometrů mám za to, že nejvíc zla na silnici, kterého jsem byl svědkem způsobili pomalí řidiči ( a po česku závistivý, jinak si nedovedu vysvětlit ten český zvyk přidat, když je předjížděnej)

Odkaz ke komentáři

To zrychlovani pri predjizdeni je klasika v CR. Mam sice opravdu vykonne auto, ale uz me nebavi jezdit rychle a pokud jedu v levem pruhu, mam k tomu jediny duvod - predjizdim. Pokud na me nekdo zablika a ja ho prehledl rozumim tomu. Pokud predjizdim v levem pruhu a nekdo jede 240 a blika z dalky, tak to mam strhnout do prava a dobrzdit, aby zavodnik mel volny levy pruh po cele D1? Pokud si nekdo dela ze silnice zavodni okruh, musi holt pocitat s tim, ze ostatni pojedou o 100km/h pomaleji. Ovsem na druhou stranu je prasarna, kdyz tam nekdo vjede schvalne aby takove auto brzdil.

Odkaz ke komentáři

No jo, třeba Praha Rakovník. 70% cesty jedu vlevo, protože, jak říkáš, vpravo se je t nedá. Ale jedu vlevo do té doby, než vidím, že se kilometr za mnou objevilo rychleji jedoucí auto. O tom to ale není, je to o dementech, který tam pojedou 100kou a neuhnou a kterým to tu a tam někdo zadupne. A jediný výsledek by měl být ten, že policajti budou místo šikany 50 na vjezdu do Prahy pokutovat nesprávnou a nebezpečnou jízdu.

ááá soused :) taky jezdím tuhle trasu. Jak říkáš hlavně v tomto směru se v pravém jet nedá (v jednom úseku jsem o díru ohnul a rozbil elektron - v noci, rána jako z děla ... když jsem měl bouračku tak to takováhle prda nebyla). Proto tady už jezdím zásadně jen vlevo, nutno dodat že hodně svižně a předjelo mi tu za posledních pár let jen minimum aut, nicméně stále hlídám zrcátka a když se někdo blíží hned uhýbám aby nemusel zpomalit, natož bliknout. Nicméně takovýchto "spravedlivých" kteří jedou 120-130 vlevo a neuhnou ani po blikání je stále spousta :(

Odkaz ke komentáři

Ano, přesně souhlas! Hon na čarodějnice. Stačí, když se podívám, jaký poprask udělala média kvůli Bártově značce... Za tím vším je hluboce zakořeněná pravá česká nefalšovaná závist. Já osobně jezdím v pravém, pokud nejsou koleje a když jsou, tak v levém s tím, že rychlejším uhýbám zpět do pravého. Třeba okolo Brna jsou na D1 koleje opravdu příšerné. A jinak - ať si každý jezdí jak chce, pokud mě nohrožuje. Já se ostatním účastníkům silničního provozu taky snažím co nejvstřícněji vyhovět. Je to prostě o respektování se navzájem.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Josef01: Strhavat to nemusis, pokud nemas kam uhnout tak dej pravy bliknr abys mu dal najevo ze o nem vis a az budes mit moznost, tak mu uhni, neni potreba vyvolavat konflikt tim ze mu neuhnes...

Odkaz ke komentáři

K tomuto jedinné. Přidat toleranci na silnici a zrušit ty "rychlokvašky". Jinak se dnešní kurzy nazvat nedají. Z okolí vím, že jedna slečna (18let) na teorii chodit nemusí, tu se naučí na netu. Jízdy jí jdou, takže nemusí, Zkoušky na dvakrát. No a když podruhé jela sama autem, tak nedala přednost z vedlejší na hlavní. Dopadlo to dobře. Ale o 300m dál smyk v zatáčce a už byla v příkopu. A teď jejda, co dělat, kdo mě vytáhne? Protože to je v rodině, tak jsem to odnesl já. A když jsem se jí zeptal co dělala, tak jen řekla: "Víš jak to klouže?" Prostě masakr. Žádný respekt. Mám řidičák, takže umím jezdit. To je heslo, které se dnes razí.

Odkaz ke komentáři

To zrychlovani pri predjizdeni je klasika v CR. Mam sice opravdu vykonne auto, ale uz me nebavi jezdit rychle a pokud jedu v levem pruhu, mam k tomu jediny duvod - predjizdim. Pokud na me nekdo zablika a ja ho prehledl rozumim tomu. Pokud predjizdim v levem pruhu a nekdo jede 240 a blika z dalky, tak to mam strhnout do prava a dobrzdit, aby zavodnik mel volny levy pruh po cele D1? Pokud si nekdo dela ze silnice zavodni okruh, musi holt pocitat s tim, ze ostatni pojedou o 100km/h pomaleji. Ovsem na druhou stranu je prasarna, kdyz tam nekdo vjede schvalne aby takove auto brzdil.

Proč by to někdo strhával? To je podpásová argumentace.
Odkaz ke komentáři

ááá soused :) taky jezdím tuhle trasu. Jak říkáš hlavně v tomto směru se v pravém jet nedá (v jednom úseku jsem o díru ohnul a rozbil elektron - v noci, rána jako z děla ... když jsem měl bouračku tak to takováhle prda nebyla). Proto tady už jezdím zásadně jen vlevo, nutno dodat že hodně svižně a předjelo mi tu za posledních pár let jen minimum aut, nicméně stále hlídám zrcátka a když se někdo blíží hned uhýbám aby nemusel zpomalit, natož bliknout. Nicméně takovýchto "spravedlivých" kteří jedou 120-130 vlevo a neuhnou ani po blikání je stále spousta :(

Jen dodám můj poznatek, pomalé auto nehlídá zrcátka (spí). Je ukolébán pomaliu jízdou a svým dojmem bezpečnosti.

Odkaz ke komentáři

Tak diaľnica ako diaľnica, mne sa zdá, že v podstate sú vodiči všade rovnakí, ani v Nemecku nie je problém narazi´t na človeka, ktorý si to švihne do ľavého bez blinkru a ja brzdím z 200 na 100. Súhlasím s tým, že už ani nejde tak o úsporu času, ale o to neskutočné nervovanie sa, že sa niekto rozhodol obiehať konštantnou rýchlosťou 132km/h a najlepšie tak 3-4 autá....

Mňa v poslednej dobe iritujú autá, ktoré idú v 50tke 35, v 90tke 70, to sa mi na okreskách a mestách v rakúsku a Nemecku nestáva.

Odkaz ke komentáři

K tomuto jedinné. Přidat toleranci na silnici a zrušit ty "rychlokvašky". Jinak se dnešní kurzy nazvat nedají. Z okolí vím, že jedna slečna (18let) na teorii chodit nemusí, tu se naučí na netu. Jízdy jí jdou, takže nemusí, Zkoušky na dvakrát. No a když podruhé jela sama autem, tak nedala přednost z vedlejší na hlavní. Dopadlo to dobře. Ale o 300m dál smyk v zatáčce a už byla v příkopu. A teď jejda, co dělat, kdo mě vytáhne? Protože to je v rodině, tak jsem to odnesl já. A když jsem se jí zeptal co dělala, tak jen řekla: "Víš jak to klouže?" Prostě masakr. Žádný respekt. Mám řidičák, takže umím jezdit. To je heslo, které se dnes razí.

Přítelkyně po získání řidičáku měla podle instruktora řadit podle otáčkoměru, koukala před kapotu, zrcátka pouze akceptovala jako součást vozu atd atd ...

Mimo jiné můj instruktor a byl zároveň zkušební komisař mě nutil abych v obci, kde parkují auta podél chodníku jezdil tak, že jedu u kraje a u každého parkujícího auta dám blinkr, objeduho a vrátím se. A jak správně říkáš, tohle je kámen úrazu. Autoškoly jsou koncentrací magorů a pokud žák nemá doma otce/matku, která ho naučí jezdit, tak je to jen platební místo a řešení nezaměstnanosti v této zemi. Ostatně řada instruktorů je tam právě proto, že by byly jedině na pracáku.

Odkaz ke komentáři

Tak to já mám, pánové, docela odlišný názor od toho, co tady rozhořčeně píšete.

Začnu sebou, pokud jedu v levém pruhu a je přede mnou pomalé auto, tak tak zpomalím a jedu za ním (nejsem tak naivní, abych si myslel, že o mě neví). Žádné blikání, žádné troubení, žádné nalepení se mu až na kufr. Prostě počkám, asi má nějaký důvod jet jak jede. Zkrátka čekám, a o nic nejde.

A opačně, když jedu vlevo já, tak k tomu asi mám nějaký důvod. Nemá na mě nikdo co blikat, lepit se na mě, troubit, apd., prostě si počká a až to půjde, tak uhnu. Rozhodně kvůli někomu, kdo jede 200 km/hod nehodlám zrychlovat nebo překotně uhýbat, že jede rychle, to je jeho problém.

Pravdou je, že téměř všihni tito blikači-lepiči jsou hrozně rozčílení, gestikulují, najíždějí, to prostě není v tom, že by museli zpomalit a zničilo by je to, že do cíle dojedou o pár desítek sekund později, to je prostě agrese v těch lidech, kteří jen čekají na záminku, aby se mohli agresivně chovat. A to je, myslím si, na místě postihovat.

Všimli jste si, že někdy jede po silnici řidič, jede jak blázen, samá myška a pak za pár km je někde nějaké zpomalení a vy ho dojedete a jste třeba jen pár aut za ním? Takže rychlé ježdění je hlavně povahový rys a jen vyjiměčně obrovská časová nouze. Z toho bych vycházel.

Odkaz ke komentáři

Jedinej poprask v médiich si udělal ten chytrák sám...

Co to je za kec? Sorry, ale to bylo klasická česká sviňárna na udání. Ten kdo to udělal byl debil, policajti možná museli (záleží kdo to udal) a jestli to obhajuješ tak jsi stejnej. Tohle je českej humus. Udávat a závidět a kkdyž ne, tak aspoň závidět a udávat.
Odkaz ke komentáři

Tak to já mám, pánové, docela odlišný názor od toho, co tady rozhořčeně píšete.

Začnu sebou, pokud jedu v levém pruhu a je přede mnou pomalé auto, tak tak zpomalím a jedu za ním (nejsem tak naivní, abych si myslel, že o mě neví). Žádné blikání, žádné troubení, žádné nalepení se mu až na kufr. Prostě počkám, asi má nějaký důvod jet jak jede. Zkrátka čekám, a o nic nejde.

A opačně, když jedu vlevo já, tak k tomu asi mám nějaký důvod. Nemá na mě nikdo co blikat, lepit se na mě, troubit, apd., prostě si počká a až to půjde, tak uhnu. Rozhodně kvůli někomu, kdo jede 200 km/hod nehodlám zrychlovat nebo překotně uhýbat, že jede rychle, to je jeho problém.

Pravdou je, že téměř všihni tito blikači-lepiči jsou hrozně rozčílení, gestikulují, najíždějí, to prostě není v tom, že by museli zpomalit a zničilo by je to, že do cíle dojedou o pár desítek sekund později, to je prostě agrese v těch lidech, kteří jen čekají na záminku, aby se mohli agresivně chovat. A to je, myslím si, na místě postihovat.

Všimli jste si, že někdy jede po silnici řidič, jede jak blázen, samá myška a pak za pár km je někde nějaké zpomalení a vy ho dojedete a jste třeba jen pár aut za ním? Takže rychlé ježdění je hlavně povahový rys a jen vyjiměčně obrovská časová nouze. Z toho bych vycházel.

Možná to tak nevyznělo, ale nemluvím tu o těch 10%, kdy jede někdo v levém pruhu, protože musí (tedy předjíždí), ale proto, že tam už jede půl hodiny a nehodlá na tom co změnit. Jenže on je možná problém v tom co kdo považuje za předjíždění, protože řada individuí si myslí, že je to nekonečný rpoces plný očekávání a naděje a hlavně velká pohodička protože já jsem král a moje je silnice a všichni ostatní počkají a blikat může jenom totální kretén, agresor, zloděj a kriminálník, protože normální člověk má na všechno dost času, protože normální člověk po silnici jezdí "bjánko" na výlety a normální člověk nechvátá, nemusí nic stihnout, protože mu o nic nejde.

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...