Přejít na obsah

Seiko versus Orient

Jeňa

Doporučené příspěvky

Zdravím, chtěl bych si koupit automaty do 2500 Kč. Takže se rozhoduju mezi Seiko z řady Automatic 5 a Orienty CEM5G003B. Máte s nimi nějaké zkušenosti? Především záležitosti hodinového strojku - přesnost, spolehlivost a celkové zpracování. Stojí vůbec automaty v této cenové kategorii za něco? Moc díky za informace. Jsem začátečník, tak prosím o shovívanost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem ty samý jako Baker a je pravda, že řemeslný zpracování mají Orienty špičkový a podle slov těch co je maj 10 let a více, pracují v nich s motorovou pilou atd, jsou Orienty hodinky nezmaři, dizajn ala Rolex Submarine a za ty prachy se není za co stydět. Jediná nevýhoda, že jsou fakt náchylný k nepřesnosti, jestli je máš na ruce jdou jinak a jestli leží den na stolku, jdou taky jinak. Seika jsou v tomhle lepší. Hodináři jim nikdy neodpustí, že nejdou ručně natáhnout, jenže přitom stačí 5x zakvedlat a jdou, tak nevím co jim vadí. Bral bych je klidně znova a pokud bych chtěll maličko připlatit, tak to samý v podobným od Seika. Jinak vřele doporučuju, kdo chce automaty do nepohody, je to dobrá volba a navíc bez strachu, že zničím nějaký fešný značkový švýcary za cenu skoro Fábie.

Odkaz ke komentáři

Jinak osobně jsem si na e-bay u prodejce hip-shop koupil tyhle seika 5:

za cenovku, kterou tam mají, jsou to automaty na denní nošení bez výčitek, a přitom velmi pěkné.

tyhle Seika jsem si vyhlédl v kamenném obchodě za nehorázných 2790,- Kč. To mě přivedlo před časem sem na fórum.

z těhle elegantních pětek mám zálusk na tyhle. Skvělá cena,krásný hodinky.

Odkaz ke komentáři

To by mě právě zajímalo, jestli u těch mých pětek jde nějak bezbolestně odtranit ty "pseudočlánky" kryjící stěžejku (stejný problém je i u těch černých, co si vybral petr a., vždyť je to stejné pouzdro), aby šlo ty hodinky dát na kůži?

Odkaz ke komentáři

To by mě právě zajímalo, jestli u těch mých pětek jde nějak bezbolestně odtranit ty "pseudočlánky" kryjící stěžejku (stejný problém je i u těch černých, co si vybral petr a., vždyť je to stejné pouzdro), aby šlo ty hodinky dát na kůži?

mám za to,že se jednoduše sundá kovový tah a nasadí se kožený. u těch bílých to očividně nejde,ale u těch černých by to mělo jít. jestli se pletu,tak se rád poučím

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...