Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím.

Jsem tady nový, ale docela mě chrononemoc chytla. Pořídil jsem si automaty Orient a už koukám po dalších. Nicméně teď mi babička věnovala hodinky prim, které nosil děda. Já bych si z nich chtěl udělat hodinky na zvláštní příležitosti. Trď ale nevím, jestli renovovat a hlavně jak renovovat. Jde sehnat nové sklíčko a tělo? Nebo mám koupit jen nový pásek a vykašlat se na to? Co myslíte? Všem přítomným moc děkuji za rady.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Zdravím.

Jsem tady nový, ale docela mě chrononemoc chytla. Pořídil jsem si automaty Orient a už koukám po dalších. Nicméně teď mi babička věnovala hodinky prim, které nosil děda. Já bych si z nich chtěl udělat hodinky na zvláštní příležitosti. Trď ale nevím, jestli renovovat a hlavně jak renovovat. Jde sehnat nové sklíčko a tělo? Nebo mám koupit jen nový pásek a vykašlat se na to? Co myslíte? Všem přítomným moc děkuji za rady.

Já bych jen vyčistil a přeleštil pouzdro Sidolem /zlehka/ a sklo vybrousil smirkem 1400,2000 a přeleštil zubní pastou /postup najdeš na foru/.Sehnat nové nebo lepší pouzdro je možné buď na Aukru nebo za těžký peníz Elton,ale myslím že je to zbytečné.A nasadit nějaký kožený nový řemen cca 100-150kč.
Odesláno (upraveno)

sklo určitě, stojí pár korun. Tohle by se dalo i přeleštit, prasklé zdá se není. Návody se tady mockrát probíraly, stačí chvíli hledat. Pouzdro by teoreticky nějaký hodinář taky mohl mít, bylo celkem běžné. Případně zkusit velmi opatrně vyleštit, ale jen zlehka, to zlacení je velmi tenké. Každopádně nechat stroj v hodinářství vyčistit a pak už jen nějaký řemen. Pěkné se dají koupit už kolem 150 kč. Ten náramek z bílého kovu by se snad dal snést k něčemu chromovanému, ke zlacenému pouzdru jedině kůže.

edit: než jsem to dopsal tak už to je tady :-)

Upraveno uživatelem PepaSFI
Odesláno

sklo určitě, stojí pár korun. Tohle by se dalo i přeleštit, prasklé zdá se není. Návody se tady mockrát probíraly, stačí chvíli hledat. Pouzdro by teoreticky nějaký hodinář taky mohl mít, bylo celkem běžné. Případně zkusit velmi opatrně vyleštit, ale jen zlehka, to zlacení je velmi tenké. Každopádně nechat stroj v hodinářství vyčistit a pak už jen nějaký řemen. Pěkné se dají koupit už kolem 150 kč. Ten náramek z bílého kovu by se snad dal snést k něčemu chromovanému, ke zlacenému pouzdru jedině kůže.

edit: než jsem to dopsal tak už to je tady :-)

Však je to v podstatě tvůj postup. :cheers:
Odesláno

No to zlacení už je dosti omšelé a odřené.... Kožený řemen je jasný a to sklíčko uvidíme. Má někdo typ na dobrého Primkaře v Brně?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...