Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Auf den ersten Blick wirkt die Penta 55 wie eine klassische analoge Herrenuhr, und zeigt erst bei näherem Hinsehen was so alles in ihr steckt. Das völlig neue Konzept bietet neben der Zeitanzeige auch noch die Funktionen von Kompass, Barometer, Thermometer, sowie einen Höhenmesser. Zuerst fällt der große zentrale Sekundenzeiger ins Auge, der gleichzeitig als Richtungszeiger für den integrierten Kompass dient. Die Peilung erfolgt in 3° Schritten (0° - 360°) mit Kompensation der magnetischen Deklination. Ein präzises Quarzwerk zeigt analog die Uhrzeit im 12/24 Stunden Format an, auch eine Alarmfunktion ist integriert. Von 0 bis + 9000 Meter zeigt der Höhenmesser in 10 Meter Schritten die jeweilige Höhe an. Bei Höhen unter 1000 m erfolgt die Anzeige nur über den Sekundenzeiger. Wetteränderungen werden mit dem Barometer in 3 Symbolen angezeigt. Auch die Temperatur lässt sich analog von -15°C bis + 45°C ablesen, für genaue Messungen sollte die Uhr dabei jedoch vom Handgelenk genommen werden. Das Gehäuse aus Edelstahl trägt ein gehärtetes Mineralglas und verfügt über einen verschraubten Boden. So lässt sich auch die enthaltene CR 2032-Batterie leicht selbst wechseln. Über eine Dornschliesse wird das 22 mm breite Lederarmband geschlossen. Die Lieferung dieses präzisen "Messinstruments" erfolgt in einer hochwertigen Geschenkbox. Wasserdichtigkeit 5 bar.

Maße: 16 x 45 mm ?.

Gewicht: 140 g

Zdroj: http://www.globetrot...p?mod_nr=137059

post-3194-095130600 1295449700.jpg

post-3194-053362100 1295449701.jpg

post-3194-011068200 1295449702.jpg

Odesláno

Tak konečně to dorazilo. Přiznám se že pro mne to byl krok do velkého neznáma. Všechny hodinky jsem zatím kupoval v kamenném obchodě a pečlivě si je dopředu osahal a oslintal.

Tady to bylo ale úplně jinak. Hodinky mě uchvátily už na fotce a byl jsem na ně strašně zvědavý. Navíc nestály až bůh ví jakou sumu tak proč to nezkusit. Počítal jsem s tím že pokud nebudou vyhovovat tak je hned nabídnu zde k prodeji. To se ale zatím nestane, možná později, jestli omrzí. Takže, po vyzvednutí balíčku na poště jsem si říkal že udělám domácí pohodu, kafíčko, fajfku a budu rozbalovat a zkoumat. Jenomže do toho skočila povinnost asistovat na stavbě. Proto se proces rozbalování odehrál v "pauze na cigáro" na předním sedadle v autě :smile_anim: . Těšil jsem se jak malej Jarda. Po rozbalení přepravního obalu se mi trošku sevřelo hrdlo při pohledu na papírovou krabičku. Tak jsem si říkal "to jsi zase jednou naletěl". S rozpaky jsem ji otevřel a koukám že uvnitř ještě jedna , pěkná kožená. Docela jsem si oddychl. Opatrně a nervózní jsem ji otevřel. Nebudu kecat, normálně nahlas jsem řekl "paráda, to jsem nečekal". Krásný masivní ocelový pouzdro, příjemný kožený řemen a spona i přes svou velikost nepřekáží. Jinak musím říct že ciferník je zahlcen spoustou informací a pro odečtení požadovaného je potřeba se pořádně podívat. Letmým pohledem se dá zjistit pouze to že hodinky jsou velký, rozložením myslím vyvážený a to je asi tak vše. Uvidíme až si na ně zvyknu a okoukám je. Chybí určitě luminiscence takže v noci budou jen jako závaží. Možná si na řemen připnu malou LED baterku :gora: .

Zkusil jsem už funkci kompasu, nadmořské výšky (včetně kalibrace), měření teploty ale zatím bez návodu neudělám nic. Musím to prostě nastudovat abych ho nemusel tahat v kapse. Tak to je zatím asi vše co k tomu můžu poznamenat.

tady je pár fotek

Odesláno

jj, čas je skutečně vedlejši, si nedokážu představit až půjdu z hospody. ale zase kompas se hodí :gora:

moje první hodinky skutečně jen na parádu

Odesláno

Ahoj, gratulujem k prírastku...

Som zvedavý na presnosť jednotlivých funkcií.

Značka Barigo je trošku menej známy výrobca outdoorových prístrojov a napríklad aj meteo-staníc. Keď som ešte pracoval v outdoorovom obchode, tak sme od tejto nemeckej značky mali ABC hodinky a kompasy a bol na ňu celkom spoľah.

Tak nech dlho slúžia a potom napíš, ako to s nimi vyzerá v outdoore.

Odesláno

Gratulujem, urcite zaujimavy kusok, ta presnost jednotlivych funkcii by ma tiez zaujimala tak hod potom nejaku malu recenziu.

Peter

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...