Přejít na obsah

Prodej

johny357

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim,

neberte to jako rejpani (upozornuju predem, protoze spousta lidi tady je naslapnejch az hruza), ale jako dotaz ohledne podminky 50-ti prispevku pro vstup do prodejniho vlakna a nasledne radu (zkousel sem prohledat forum, ale uspokojivou odpoved sem nenasel - predpokladam, ze me v tom nekdo chytrejsi rychle vyvede z omylu).

Pro spoustu lidi neni problem nasekat tech 50 prispevku behem par dnu (coz je trosku okaty, ale casto ucinny) nebo obezretneji treba behem mesice... ale je to tak dobre? proc vubec existuje podminka 50-ti prispevku, kdyz ma naprosto nulovou vypovidaci hodnotu. Z jednoho servru znam pripad, kdy uzivateli je umoznen plnohodnotnej pristup az mesic nebo pul roku po registraci.. Nema teda vetsi smysl podminit vstup do prodeje nejakym casovym limitem od data prvniho prihlaseni?

Samozrejme pohnutkou pro tento prispevek je (nejenom) muj pripad... na forum lezu denne, ale nemam potrebu komentovat vsechno co kdo napise, proste jsem ctenar (viz pocet mych prispevku). Ale rad nosim, menim, kupuju a prodavam hodinky. Kupovat pres SZ vetsinou lze, ale prodavat bohuzel... cili zaverem prosba o radu... mam nekam nasekat 50 nesmyslnych prispevku jen proto, abych legalizoval svuj vstup na prodej?

dik Michal

Odesláno

tak pridej par vtipu do vlakna HUMOR a za chvili je to doma. jinak se s tim da souhlasit, ale bohuzel procento "serioznich" mlcenlivych clenu je asi vyrazne mensi nez procento ruznych smelinaru... takze to holt resi tohle nedokonale pravidlo o 50 prispevcich.

Odesláno

Že se nad tím vždycky někdo podivuje, to už je snad v pravidelných intervalech...

Prodej tu je (nebo původně byl) jako něco extra pro členy "komunity", takový bonus navíc. Schválně píšu pro členy komunity, protože to mělo ocenit to, že sem někdo přispívá a tvoří zajímavý obsah. Samozřejmě, že když tu začne někdo sekat příspěvky během jednoho dne, tak dostane přes prsty. To tu celkem funguje, moderátoři už se totiž naučili banovat (jenom vtip :) ). Kupovat pod 50 příspěvků samozřejmě můžeš, ale je na prodávajícím zda na to přistoupí. Já radši něco prodám členovi, o kterým si můžu na základně příspěvků udělat aspoň nějaký obrázek, pokud ho náhodou neznám osobně. A prodávat pod 50 samozřejmě nemůžeš z toho důvodu, že by tady za chvilku mohla prodávat kdejaká čorka s 0 příspěvky a dnešním datem registrace. To fakt ne... Ber to tak, že prodejní sekce je něco jako výsada. Pravidlo to samozřejmě není dokonalý, ale zkus vymyslet lepší. Funguje to takhle na spoustě fór a většina to bere. Jsi tu rok a půl a píšeš, že sem lezeš denně, takže jsi měl dost času se seznámit s pravidly a napsat těch 50 příspěvků, což by zabralo tak maximálně 45 minut.

Odesláno

Mozna by nebyla od veci kombinace obojiho: pocet prispevku a cas od registrace. Ale zas klobouk dolu pred nekteryma clenama, kteri bedlive sleduji cetnost (nebo chcete-li "kadenci") prispevku novych uzivatelu a nezapomenou to patricne okomentovat :)

V zasade si myslim ze to tu funguje dobre a vykuky nebo podvodniky 50 prispevku spolehlive odradi.

Odesláno

Chumpus má celkem pravdu. Navíc, když rád střídáš hodinky, neměl by být problém se s nima pochlubit, přidat pár fotek do galerie, nebo i recenzi. Pak stačí pár vzájemných reakcí na Tvoje téma a je to tam, ani nevíš jak :)

Odesláno

Nasbírat 50 příspěvků není vážně problém. Já taky dlouho četl jen s pár příspěvkama a pak jsem se zapojil do dvou diskuzí a měl jsem hnedle spoustu příspěvků. Prodával jsem zde IWC tuším s 80ti příspěvky, ovšem až poté, co jsem se o nic radil a pak se jimi chlubil- prostě klasika. Ale souhlasím s tím, že by nebylo od věci zavést povinnost nejen 50ti příspěvků, ale i nějaký časový inteval od registrace. Nemá cenu řešit nějaké garance prodejců, pokud sem někdo hodí fake, bude to hned odhaleno, no a pokud nemá kupující jistotu, ověření nebývá problém... Tohle by ale eliminovalo počet šmelinářů a rychlosběratelů příspěvků. Bohužel to diskriminuje slušné členy čtenáře, ale jak už bylo řečeno, těch je tu méně, než těch nežádoucích :(

Odesláno

souhlasim s tim, ze pravidlo by bylo o kousek vymakanejsi, kdyby podminka byla, ze clen musi mit bud aspon 50 prispevku anebo musi byt na foru registrovany aspon 3 mesice.

Odesláno

Anebo to berte z druhé strany - než člověk naseká 50 příspěvků, má šanci si rozmyslet, zda chce do toho kolotoče kupování a prodávání spadnout. Takže je to vlastně ochrana pro nově příchozí:)

Odesláno

Anebo to berte z druhé strany - než člověk naseká 50 příspěvků, má šanci si rozmyslet, zda chce do toho kolotoče kupování a prodávání spadnout. Takže je to vlastně ochrana pro nově příchozí:)

Hezky řečeno Posted Image
Odesláno

premyslel sem, jestli odpovidat kazdymu z Vas zvlast, tim bych hodne nahnal body :) ale vybral sem si dva ke komentarum a ostatnim zatim diky :)

Ne musíš udělat 50 příspěvků, kterými někomu pomůžeš!

Pevne verim, ze kazdy z tvych 1262 prispevku, behem neceleho roku od registrace, pomohl uzivatelum tohoto fora posunout se kvalitativne o mohutny kus cesty dale... za nas vsechny ti za tvou dosavadni praci dekuji

Že se nad tím vždycky někdo podivuje, to už je snad v pravidelných intervalech...

Prodej tu je (nebo původně byl) jako něco extra pro členy "komunity", takový bonus navíc. Schválně píšu pro členy komunity, protože to mělo ocenit to, že sem někdo přispívá a tvoří zajímavý obsah. Samozřejmě, že když tu začne někdo sekat příspěvky během jednoho dne, tak dostane přes prsty. To tu celkem funguje, moderátoři už se totiž naučili banovat (jenom vtip :) ). Kupovat pod 50 příspěvků samozřejmě můžeš, ale je na prodávajícím zda na to přistoupí. Já radši něco prodám členovi, o kterým si můžu na základně příspěvků udělat aspoň nějaký obrázek, pokud ho náhodou neznám osobně. A prodávat pod 50 samozřejmě nemůžeš z toho důvodu, že by tady za chvilku mohla prodávat kdejaká čorka s 0 příspěvky a dnešním datem registrace. To fakt ne... Ber to tak, že prodejní sekce je něco jako výsada. Pravidlo to samozřejmě není dokonalý, ale zkus vymyslet lepší. Funguje to takhle na spoustě fór a většina to bere. Jsi tu rok a půl a píšeš, že sem lezeš denně, takže jsi měl dost času se seznámit s pravidly a napsat těch 50 příspěvků, což by zabralo tak maximálně 45 minut.

ve svym prispevku sem prave reseni ke zvazeni nabidl, a to stanovit casovy limit od registrace, (napr. 3 mesice) pro vstup do prodejniho vlakna. Osobne sem toho nazoru, ze je to objektivnejsi, pripadne kombinaci obou limitu (jak uz tady bylo pred chvili napsano, coz ale memu pripadu moc nepomuze) :)

Odesláno

Kluci maj pravdu, pises, ze mas rad hodinky, kupujes, vymenujes, stridas.. My tu mame sekci pochlubte se, sekci galerie, sekci svycarskych hodinek.. Prispet muzes kamkoliv. Vsichni mame radi fotky hodinek, recenze, apod. Ano, chvili to zabere, nez neco vyfotis, zmensis, postnes... Ale pokud te to nebavi, tak to nedelej, jen si pak nestezuj..

Odesláno

Ano, chvili to zabere, nez neco vyfotis, zmensis,

Bys měl začít pane.. Poslední dobou totiž jenom pRovokuješ.

A o prodejní sekci se ani nebavím... ;)

Prej "přínosné příspěvky", "něco pro fórum"..

To vykládej té mojí, dětem, no a v neposledné řadě přátelům, co mě radši co nejrychleji opijí, než by poslouchali kecy o novém materiálu na vlásek..

Edit: k tématu - prostě je tu nějaké pravidlo, ano, pravidla se mají updatovat, ale ti "pod 50" to dělat nebudou.

Takže vítej, přispívej, měň, bav se :guitar: a prodávej až za chvilku.

Odesláno

Kluci maj pravdu....

Souhlas, chvíli to trvá, než se člověk odhodlá jen nečíst, ale ber to tak, že je to výzva ke společné tvorbě.

Odesláno

Pevne verim, ze kazdy z tvych 1262 prispevku, behem neceleho roku od registrace, pomohl uzivatelum tohoto fora posunout se kvalitativne o mohutny kus cesty dale... za nas vsechny ti za tvou dosavadni praci dekuji

Není zač :) Každý příspěvek určitě nepomohl, ale na druhou stranu nikdo nemůže říci že všechny byly zbytečné!

Odesláno

Není zač :) Každý příspěvek určitě nepomohl, ale na druhou stranu nikdo nemůže říci že všechny byly zbytečné!

omlouvam se, ale musel sem si rejpnout :)

Odesláno

Bez urážky, ale toto je zase další totálně zbytečné vlákno, o pravidlu 50 příspěvků se tady toho napsalo už spoustu.

Nemají to být příspěvky nesmyslné, právě naopak. A takový problém to opravdu není.

Odesláno

Bez urážky, ale toto je zase další totálně zbytečné vlákno, o pravidlu 50 příspěvků se tady toho napsalo už spoustu.

Nemají to být příspěvky nesmyslné, právě naopak. A takový problém to opravdu není.

dekuju za prispevek do diskuse, ostatni meli vecny reakce, ktery chapu, beru a pokusim se jima ridit... osobne vsak obdivuju lidi, jako ses ty, kteri se bohuzel objevuji na vsech forech bez vyjimek a spoustu lidi od postu odrazuji... shazovat cizi prispevky nic nerikajici reakci chce notnou davku intelektu...

Odesláno

dekuju za prispevek do diskuse, ostatni meli vecny reakce, ktery chapu, beru a pokusim se jima ridit... osobne vsak obdivuju lidi, jako ses ty, kteri se bohuzel objevuji na vsech forech bez vyjimek a spoustu lidi od postu odrazuji... shazovat cizi prispevky nic nerikajici reakci chce notnou davku intelektu...

"Lidi, jako ses ty" - vůbec mě neznáš?! O tom, co za lidi se objevuje na jiných fórech, nemám (zřejmě narozdíl od tebe) potuchy, jsem aktivní pouze na tomto fóru. Nicméně není mojí snahou, tě tady od čehokoliv odrazovat, potažmo shazovat tvůj příspěvek. Mě osobně např. odrazuje útočný tón a vyznění tvého příspěvku.

V mém příspěvku bylo hned na začátku uvedeno - bez urážky. Nemusíš se do mě tedy navážet a posuzovat můj intelekt. Stejně tak to nebudu dělat já, jsem tady kvůli hodinkám, nikoliv kvůli urážkám a hádkám. Byl bych tedy rád, kdybychom začali znova :cheers:

Můj příspěvek se týkal pouze jedné věci - o pravidle 50 příspěvků se toho již napsalo opravdu dost, navíc podobná vlákna tady většinou vyvolají ostré diskuze, které se potom hemží urážkami a právě takovéto diskuze odtud potom lidi odrazují. A že jich tady bylo v poslední době dost. Pokud ti informace o pravidle 50 nestačily, jsem rád, že ti je kolegové dali.

Možností je skutečně spoustu, zmíněné chlubící vlákno, fotogalerie atd...dá se na to ale přijít bez zakládání nového vlákna, proto je dle mého názoru zbytečné. A s tím samozřejmě můžeš a nemusíš souhlasit, ale není třeba mě urážet.

Doufám, že jsem to vysvětlil jasně, s nikým jsem tady zatím neměl nejmenší problém a doufám, že tomu tak bude i nadále.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...