Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po delší době jsem obešel pár bazarů a v jednom jsem narazil na tyhle čtyři zajímavé kousky: Wyrel, Mockba, Kirovskie a kousek nejcennější (i když ne v ideálním stavu) Poljot Chronograf. Kromě Kiroskie všechny plně funkční a relativně za hubičku. Musel jsem se pochlubitPosted Image Teď půjdou do servízu. Dneska se mi bude dobře usínat.Posted Image

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

ty poljoty jsou pěkný, podobný Hujerům. Kolik stály, jestli se můžu zeptat?

Odesláno

Prosím o pořádnou fotku strojku Wyler. Kdyby byly kompletní, byl by to dost unikát.

Vyfotil jsem ho jen narychlo, po víkendu když tak přidám lepší fotky. Jinak strojek je plně funkční a jde i přesně...

Odesláno

Strojek vypadá hezky, taky by mě zajímalo v čem spočívá ta unikátnost, nevšiml jsem si, že by byly na internetu podobné hodinky nějak zvlášť ceněné.

Odesláno (upraveno)

Na těch starých Wylerech byl zajímavý systém tlumení Incaflex - setrvačka byla nárazuvzdorná (taková tlumicí spirála, či jak to nazvat, v ní byla namotaná). Prý Wyler kdysi dělal reklamní akci a házel hodinky z Eiffelovky a setrvačky vydržely.

Vintage Wyler se sice prodává docela levně, ale jako zajímavost je to do sbírky super (pokud tedy má Incaflex).

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

Jo o té věci s Eiffelovkou jsem taky četl. Každopádně tyhle mají na cifru napsáno INCASSABLE což je myslím něco jako "nerozbitný". Mají ještě pár nápisů na dýnku a taky z vnitřní strany dýnka. V týdnu je lépe nafotím v četně nápisů.

Odesláno

Jo o té věci s Eiffelovkou jsem taky četl. Každopádně tyhle mají na cifru napsáno INCASSABLE což je myslím něco jako "nerozbitný". Mají ještě pár nápisů na dýnku a taky z vnitřní strany dýnka. V týdnu je lépe nafotím v četně nápisů.

No jo, měly by být nerozbitný, bohužel, na všech obrázcích jsou už nekomletní.
Odesláno

Pokud bude kolem setrvačky taková mosazná klícka, bude to báječný.

Mosazná klícka? To si nedovedu moc představit, neexistuje nějaké foto? A jak to, že jsou už většinou takto nekompletní?

Odesláno (upraveno)

Trocha gůglu:

Posted Image To vypadá opravu zajímavě. V těch mých bych spíše řek, že nikdy nic takového nebylo, než že jsou nekompletní. Že to tenhle model prostě neměl. Nebo se mýlím?

Edit: To je zespodu setrvačky?

Upraveno uživatelem Kristian.nov

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...