pevo Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2011 Dnes mi přišel nový přírůstek do sbírky, tak se chci narychlo podělit. Ne že bych neměl hezčí Cortéberty, ale poprvé se mi podařilo sehnat komplet původní balení, tedy krabičku, seznam záručních opraven a záruční list z roku 1952. Úplně jsem si poslintal košili... Zajímavý je i kalibr 451, který jsem ještě neměl, automaty s rotorem, který běhá jen po cca třech čtvrtinách kruhu a odráží se od pružin. Omlouvám se za kvalitu fotek, ale snad je to z nich patrné... Mám je na ruce 6 hodin a zatím jdou přesně. Tah je samo nějaká pozdější volovina, nachystám jim lepší... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2011 tak to je naozaj zaujmavy kusok, dik za sharing gratulujemvintage ma nikdy nebrali ale v posl. dobe tu vidim par velmi zaujmavych kuskov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2011 Tak to se nedivým, že je to srdcová záležitost. Krása Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2011 Paráda. Pouzdro je ocel? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiribartl Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2011 Tak tomu říkám trefa, vypadají, že jsou v super stavu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ciferník Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2011 Ne že bych neměl hezčí Cortéberty Moc by mě zajímalo, jak vypadají ty hezčí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2011 velmi pekny kusok a ten rotor je sranda zaujimalo by ma ako to na ruke hrkoce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2011 Pěkný kousek! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2011 To kompletní balení je prostě paráda, koukám na to znova a je to prostě něco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2011 velmi pekny kusok a ten rotor je sranda zaujimalo by ma ako to na ruke hrkoce. Bump automat. Sú tam pružinky v oboch krajných polohách, takže nič strašné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 26. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2011 Díky za milá slova. Kalibr se skutečně chová na ruce velmi mravně a chce to hodně štrachání rukou, aby člověk registroval, že se uvnitř něco děje. Teď už můžu říct, že po 24 hodinách jsou -20s, což je krása i když o to zde vůbec nejde. Pouzdro je skutečně ocelové. Záručák mě fascinuje, ten tisk je nádhera! Jinak pokud vás to potěší, rád další Cortéberty postnu do tohoto vlákna jen co bude čas... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 26. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2011 Mimochodem, kdyby někdo z vážených členů měl o Cortébertech jiné informace než ty co se dají vygooglit, budu vděčný za upozornění! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 29. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2011 Tak když máme ten víkend a na fóru panuje dlouhodobá rolexmanie, přidal bych jedny Cortéberty rolexlike vzhledu. Už to slyším! Ale obě firmy měly hodně společného, kdysi používaly společné strojky, mám i, bohužel jen fotku, Cortébertů s logem Rolexácké korunky!V těchhle ovšem tluče a velmi přesně ETA 2783.Strašně prima se nosí, mají trochu oxidované okolí některých indexů a už povolující spojky tahu, tak se je snažím šetřit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 29. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2011 Ještě jeden zřetelnější... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 9. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2011 Tak ty předchozí nikoho nezaujaly, tak to zkusíme z jiného soudku. Za povšimnutí stojí i původní řemen ve slušném stavu.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 11. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2011 Tak popojedem, trochu novější vintage, 70tá léta.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ciferník Odesláno 11. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2011 Tyhle jsou nádherný. Ale jseš si jistý těmi 70. léty? Já bych je tipoval na čtyřicátá, padesátá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 13. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Taky bych je tipoval starší, ale takhle to udával prodejce na eBayi - nějaký snad anglický hodinář. To ale neznamená, že měl pravdu. Vevnitř je bohužel nějaký kalibr, který neznám, ne Cortebert. Cizí strojky tam dávali až později, tak možná proto ta datace? Nevím, nechám se rád poučit. Uvnitř je strojek značený FF/ST 96 (Ta F jsou zády k sobě). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 (upraveno) Taky bych je tipoval starší, ale takhle to udával prodejce na eBayi - nějaký snad anglický hodinář. To ale neznamená, že měl pravdu. Vevnitř je bohužel nějaký kalibr, který neznám, ne Cortebert. Cizí strojky tam dávali až později, tak možná proto ta datace? Nevím, nechám se rád poučit. Uvnitř je strojek značený FF/ST 96 (Ta F jsou zády k sobě). Fontainemelon ST 96. Dobrý kaliber z konca 60-tych rokov. Dokonca som ho videl v obmedzenom množstve v súčasných pilotkách jedného z nemeckých výrobcov strednej triedy a myslím, že aj Azimuth Bombardier ho používa v jednom z modelov. Tiež ho používal Vulcain, Edox a i. Upraveno 13. února 2011 uživatelem railmaster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 13. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Aha! Moc děkuju! Já už tady někde ta dvě F zády k sobě někde viděl, ale to vlákno jsem nemohl zaboha najít... Takže s datací přelomu 60/70 léta by to mohlo souhlasit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se