Přejít na obsah

Přesnost chodu u in-housu

volfda

Doporučené příspěvky

No na DJ II používám program 650 oboustranně, podle toho, co jsem našel na orbita.ch . Na Panerai 1000 oboustranně, podle rady místních členů a odkazů na zahraniční fora. Jinak winder mám tento.

Divné, na prvních DJ II sem měl něco mezi -/+ 1 za den-dva, na nýnějších mám stabilně +1s/den, takže mi to v pořádku nepřijde.:sad01_anim:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 78
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO

Jinak winder mám tento.

no jo, to je vono :D - hodinky doma za melouna a winder za litr - ty mi připomínáš švagra, kterej si koupil auto za melouna a pak si chodil pučovat na benzín - ha ha

ono je potřeba si taky uvědomit, že inhouse neznamená chronometr = prostě to odnes Městkovi a oni ti to poladí - asi :)

Odkaz ke komentáři

Divné, na prvních DJ II sem měl něco mezi -/+ 1 za den-dva, na nýnějších mám stabilně +1s/den, takže mi to v pořádku nepřijde.:sad01_anim:

Dáváš je do winderu? Já je zkusím změřit mimo něja uvidim, případně se v Carollinu zeptám i na ně. Že bych zmagnetizoval všechny svoje hodinky? Pokud ano, koupím si zpátky Milgaussy a k tomu IWC Ingenieur, nebo Big Pilot a mam klid :)

Odkaz ke komentáři

no jo, to je vono :D - hodinky doma za melouna a winder za litr - ty mi připomínáš švagra, kterej si koupil auto za melouna a pak si chodil pučovat na benzín - ha ha

ono je potřeba si taky uvědomit, že inhouse neznamená chronometr = prostě to odnes Městkovi a oni ti to poladí - asi :)

Mel jsem Eilux,byl hlucny,neslel na nem nastavit pocet otacek a uchyceni na hodinky bylo tragicke. To myslis,ze tenhle winder bude fungovat tak hrozne,ze by zpusobil tyhle odchylky?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Mel jsem Eilux,byl hlucny,neslel na nem nastavit pocet otacek a uchyceni na hodinky bylo tragicke. To myslis,ze tenhle winder bude fungovat tak hrozne,ze by zpusobil tyhle odchylky?

windr určitě odchylky způsobovat nebude - bylo to spíše jenom zamyšlení :) - mimochodem slyším poprvé, že by eilux byl hlučný - respektive, že by byl hlučnější než to co máš

Odkaz ke komentáři

windr určitě odchylky způsobovat nebude - bylo to spíše jenom zamyšlení :) - mimochodem slyším poprvé, že by eilux byl hlučný - respektive, že by byl hlučnější než to co máš

Fakt byl,navic mi dvakrat prestal fungovat adapter a musel jsem ho reklamovat (problem nebyl v tom adapteru,ale v napajeni primo na winderu). Co se tyce zamysleni,radeji dam 1000eur do hodinek,nez do winderu.Na benzin mam,tak jsem v klidu:-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Fakt byl,navic mi dvakrat prestal fungovat adapter a musel jsem ho reklamovat (problem nebyl v tom adapteru,ale v napajeni primo na winderu). Co se tyce zamysleni,radeji dam 1000eur do hodinek,nez do winderu.Na benzin mam,tak jsem v klidu:-)

tak sry - proste sem to myslel kdyz konicek tak se vsim vsudy no - gumy na auto si asi taky nekupujes v baumaxu

Odkaz ke komentáři

Ad odchylka v natahovači:

- Polohová odchylka: např. COSC předepisuje rozmezí odchylek -6 / +8 sec/den mezi vodorovnými a svislými polohami. Vzhledem k tomu, že ve vrtiči bývají hodinky buď svisle nebo zešikma, je zřejmé, že v něm mohou vykazovat obecně jinou odchylku než při nošení na ruce nebo při vodorovném uložení. Záleží na konkrétním kusu, jak jsou u něj polohové odchylky poladěny. (Jiná bývá odchylka při poloze korunkou nahoru a korunkou dolů - srovnej doporučení Rolexu ohledně odkládání na noc.)

- Isochronismus: pokud je natahovač v akci po celý den nebo v několikahodinových intervalech, udržuje se péro ve víceméně stejně nataženém stavu, čímž se eliminuje odchylka způsobená rozdílným natažením péra.

Pokud jsi na odchylku hodinek fixován, požádej pana Městku o výtisk z vibrografu, kde uvidíš odchylku v jednotlivých pěti (šesti) polohách (pro dané natažení a pro danou teplotu).

Odkaz ke komentáři

...Pokud jsi na odchylku hodinek fixován, požádej pana Městku o výtisk z vibrografu, kde uvidíš odchylku v jednotlivých pěti (šesti) polohách (pro dané natažení a pro danou teplotu)...

S tím vibrografem je to taky zvláštní. Já tam byl nedávno s Fortisem a když mně to pan Městka vyjel, tak hodnoty byly:

cifr nahoru: -005

cifr dolů: -005

korunka dole: -003

korunka vlevo: -003

korunka nahoře: -001

A hodinky jdou teď v podstatě úplně přesně a když, tak sekundu do plusu a odkládám je na noc cifrem nahoru. :) Tak se v tom vyznejte. Tak se na mě tak usmál a říkal: Jestli vy od těch hodinek nechcete nějak moc." :D Ale já jsem ostatně v Carollinu nakonec skoro vždycky za Trkvase. :)

Jinak mně se zdá hodně pravděpodobný to zmagnetování. Měl jsem podobnou zkušenost (včetně podobnýho chování hodinek).

Odkaz ke komentáři

Kruci, no neteší ma to, uvidíme čo na to povedia servismani, keď ich budeš reklamovať. Ešte by ma zaujímalo, či sú na tom tak "zle" aj ostatné inhouse strojky od Panerai.

Ty jsi schopen udělat závěr, že ten strojek "je na tom zle" podle jednoho vlastníka, který s ním chodí do páry a skáče do bazénu??

Odkaz ke komentáři

Ty jsi schopen udělat závěr, že ten strojek "je na tom zle" podle jednoho vlastníka, který s ním chodí do páry a skáče do bazénu??

Takže pokud si koupím hodinky, co stojí přes 5000eur a jsou dělané pro námořnictvo, nesmím s nima do bazénu? Na skánání moc nejsem, nechci s mými 120kg způsobit tsunami :D V páře jsem byl snad jednou a nepředpokládám, že by jim to mohlo nějak vadit, pokud to nebudu dělat denně. Když jsem byl naposled v Egyptě, bylo tam místy k 60 stupňům, to znamená, že tam by tyhle hodinky nebyly použitelné? To se mi nějak nezdá. Neberte mě vážně... Něco s těma hodinkama patrně bude, co, to zjistímě brzy. Děkuji všem za rady, dám vědět, jak jsem pořídil. Sám nejvíce věřím tomu zmagnetizování... Pokud mi řeknou ,,Pane, vy jste skokan a tím to je", pak slibuji, že končím s hodinkama s automatem ;)

Odkaz ke komentáři

tak sry - proste sem to myslel kdyz konicek tak se vsim vsudy no - gumy na auto si asi taky nekupujes v baumaxu

Nemyslel jsem to nějak zle, ty určitě taky ne... Odkud mám gumy, to nevím, stará se mi o to můj strýc se svojí firmou, je na tom napsáno Michelin, to asi neznamená, že mám hvězdičku ve stravování, co? :D

Upraveno uživatelem volfda
Odkaz ke komentáři

Takže pokud si koupím hodinky, co stojí přes 5000eur a jsou dělané pro námořnictvo, nesmím s nima do bazénu? Na skánání moc nejsem, nechci s mými 120kg způsobit tsunami :D V páře jsem byl snad jednou a nepředpokládám, že by jim to mohlo nějak vadit, pokud to nebudu dělat denně. Když jsem byl naposled v Egyptě, bylo tam místy k 60 stupňům, to znamená, že tam by tyhle hodinky nebyly použitelné? To se mi nějak nezdá. Neberte mě vážně... Něco s těma hodinkama patrně bude, co, to zjistímě brzy. Děkuji všem za rady, dám vědět, jak jsem pořídil. Sám nejvíce věřím tomu zmagnetizování... Pokud mi řeknou ,,Pane, vy jste skokan a tím to je", pak slibuji, že končím s hodinkama s automatem ;)

woldfa, urcite mas pravdu, tie tvoje aktivity musia vydrzat kazde automaty... Moc sa to zvelicuje tento problem, pritom ide len o nahodu, hodinky su len mierne nepresne, tym to konci. Zrejme sa to stane mozno kazdym desiatim hodinkam, ale stava sa. Ked ti teraz nastavia presnost, s velkou pravdepodobnostou si ju hodinky dlhodobo zachovaju.

Nemam sice tolko skusenosti a znalosti, ale o tomto som takmer presvedceny, ved uvidis.

Mimochodom, iba na tomto fore co som cital co vselico automaty vydrzia (bike v terene, strelbu, atd.), tak netreba mat prehnany strach...

a v prevaznej vacsine to nema suvislost s cenou hodiniek, aj 500 dolarove automaty s nejakou ETA maju takmer rovnaku sancu na poruchu/nepresnost ako za 5000 EUR

Odkaz ke komentáři

Určitě se to tu řešilo, ale tak osvěžení paměti neuškodí, co vše může zmagnetizovat kalibr? Před časem jsem v Carollinu mluvil s prodejcem a ten mi tvrdil, že i notebook, resp. ta magnetická část, co ho drží zavřený. Začínám chytat schýzu, že mám zmagnetizované i DJ II, když mi dělají +9s... - A pak že to neřeším :D

Na noťas bacha! Nejen HDD, ten je vcelku uzavřený a oplastovaný, ale repráky u noťásku. Já je mám po stranách klávesnice a hodinky radši vždycky odkládám. Jednou jsem totiž čistil prach z plastové mřížky od repráků nožem a ten se pěkně přicucnul. Takže můžeš mít opravdu teď doma zmagnetované všechny hodinky. Teda nechci tě strašit a vůbec bych ti to nepřál. Ale magnety v reprácích nejsou žádný másla.
Odkaz ke komentáři

it depends... repraky v notebooku, pokial nie je nejaky extra "miltimedialny" a nechvali sa s lepsim audiom, tak je to ok. Zrejme ty mas neodymove magnety v reprakoch.

ak by toto bol nejaky problem vseobecme, uz by sa o tom pisalo viac, mechaniky v blizkosti notebookovych speakrov nie je ziadna rarita, co mozem povedat ze je aj v tejto sekunde ked pisem :)

...este ze nepouzivam trolejbus :)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si dal tu práci a změřil aktuální odchylku 312tek ve windru, ale i u položených hodinek. Sklíčkem dolů jsem je nedával. Pouze jsem je vždy, když jsem si na to vzpoměl dal do jiné pozice. Od úterka do čtvrtka udělaly +8s. Tak to su klidný.... :whistle: Příští týden si pro zajímavost změřím 250 a potom chrono Avengery.

Upraveno uživatelem Cyril
Odkaz ke komentáři

nemam to este uplne presne zmerane, skor ide o take zdanie - pokial natahujem kazdych 48h, presnost je nizsia, idu do minusu mierne. Oproti natahovaniu kazdych 24h je teda horsia presnost. Tazko sa mi to meria, kedze nemaju sekundovku (precista prs-20).

Ale potvrdzovalo by to aj to meskanie pri konci rezervy natahu... predpokladam, ze prave oneskorenie nastane v case po 40h chodu, pri natahovani kazdych 48h.

Budem asi dlhodobejsie skusat...dam vediet. 2-3 tyzdne budem natahovat kazdy den, potom rovnaku dobu kazde dva dni.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...