Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

predpokladam, ze prave oneskorenie nastane v case po 40h chodu, pri natahovani kazdych 48h.

Ona ta odchylka bude asi v závěru nestabilní, určitě ne lineární nebo geometrická - v jistým momentu by dokonce hodinky měly zrychlovat, protože se díky menší síle nátahu zmenší amplituda setrvačky...
  • Odpovědi 78
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

bandi dik... trosku moc odborne na mna :)

v minulosti som tiez niekde zachytil info, ze od urciteho momentu sa hodinky budu zrychlovat - chcel som tento poznatok vyuzit pre regulaciu presnosti (pre vyvarovanie sa casteho manipulovania s korunkou). Cisto teoreticky, pokial by si vystihol (poznal) presny cas, kedy hodinky natiahnut, vedel by si byt na uplne presnom case, nie?

Otazne je, kedy nastava toto zrychlovanie, zrejme v uplne poslednej faze pred uplnym vybitim pruzin... a asi netrva dlho.

Odesláno (upraveno)

neskusal si na nejakych panerai forach zistit, ci ma niekto s tymto motorom podobny problem? Minimalne by som napisal do panerai "dakovny" list... toto uz trosku naser.e....

a za nastavenie nedaj ani halier... skor naopak, mali by ti vratit oni, resp. nejaku pozornost (napr. nastenne panerai :))

drzim palce...

edit: ... a dufam ze nezanevres na panerai a celkovo na mechaniky... toto k tomu proste patri! :) Alebo nie?

Upraveno uživatelem vrcan
Odesláno

neskusal si na nejakych panerai forach zistit, ci ma niekto s tymto motorom podobny problem? Minimalne by som napisal do panerai "dakovny" list... toto uz trosku naser.e....

a za nastavenie nedaj ani halier... skor naopak, mali by ti vratit oni, resp. nejaku pozornost (napr. nastenne panerai :))

drzim palce...

edit: ... a dufam ze nezanevres na panerai a celkovo na mechaniky... toto k tomu proste patri! :) Alebo nie?

Nezanevřu, Panerai se mi líbí a mechanické hodinky miluji. Tohle je poprvé, co mám s nějakýma problém. Na forech jsem to nezkoumal. Dám vědět, jak mi v Carollinu řeknou víc.

Odesláno

Takže slyšte slyšte.... :smile_anim: Docela mě to překvapilo, ale dle rádiem řízeného budíku vykazují moje 312ky po 33 hodinách ve windru -14s. Jestli se v průběhu měření něco nepřenastavovalo na budíku, je to docela dost. Teď právě si jdu nacvakat internetový presnycas.cz a radši to ještě jednou zkontroluju pomocí tohoto zdroje.

Odesláno

Zdá se mi to až neuvěřitelné, ale možná jsem měl při nákupu svých PAM312 opravdu štěstí. :santa: . Po téměř 35 hodinách chodu na ruce, odložených pouze na noc, vykazují necelou +1 vteřinu!!!!! :whistle: Protože mi bohužel nevyšel výlet do Basileje na výstavu (samotnému se mi nechtělo a ostatním to na poslední chvíli nevyšlo), zkusím teď otestovat PAM 250.. Jsem z toho tak nadšen, že jsem to musel vyfotit. Za fotku se omlouvám...moc se nepovedla. :crying_anim02:

Odesláno

Cyrile, poporiadku:

1. mal si radsej vyfotit v lahsie odcitatelnej pozicii ked rucicka je zarovno s indexom - cize napr 20:10h - aby sa to dalo porovnat s presnym casom podla netu

2. testovat presnost treba vo viacerych polohach, taktiez winder/ruka... pretoze rozdiely su velke ako citam (winder versus ruka)

3. ked tak nad tym rozmyslam, nie je to jedno, ci idu par sekund dopredu, dozadu, hore, dole? Zalezi na tom?

4. body 1 az 3 ignoruj, to je len mala zavist!! :) gratulujem, tiez by ma to potesilo :)

:)

Odesláno

Cyrile, poporiadku:

1. mal si radsej vyfotit v lahsie odcitatelnej pozicii ked rucicka je zarovno s indexom - cize napr 20:10h - aby sa to dalo porovnat s presnym casom podla netu

2. testovat presnost treba vo viacerych polohach, taktiez winder/ruka... pretoze rozdiely su velke ako citam (winder versus ruka)

3. ked tak nad tym rozmyslam, nie je to jedno, ci idu par sekund dopredu, dozadu, hore, dole? Zalezi na tom?

4. body 1 az 3 ignoruj, to je len mala zavist!! :) gratulujem, tiez by ma to potesilo :)

:)

K bodům

1. Měl jsem fotek víc, ale pouze tahle se dala trochu použít. Odečítal jsem to průběžně, jen to pořád nefotil.

2. Zajímá mě hlavně přesnost hodinek v běžném provozu, tedy tak, jak je používám já. ( Obvzvláště, pokud bych měl pouze jedny :whistle: )

3. Máš pravdu - nezáleží. Jde pouze o statistickou hodnotu a o mírné ubezpečení, že jsme nevyhodili spoustu peněz za šunt.

4. Dík :guitar:

Odesláno

Tak to buď nemám štěstí na kousky, nebo vyzařuji magnetické pole. Zítra jdu do Carollina a budu tam vypadat jako ničitel, protože ponesu jak Panerai, tak Rolex. Oboje mi dělají +30s denně. Věřím tomu, že jsou zmagnetizované, ale proboha z čeho? Mac Book Pro, nebo samotný winder? Je to možné? Pokud ano, pak oboje prodám a koupím si zpátky Milgaussy, nebo Ingenieury... V minulosti jsem s tímto nikdy problém neměl, teď mi to sost štve, kdyby jedny, ale že oboje :(

Odesláno

Tak to buď nemám štěstí na kousky, nebo vyzařuji magnetické pole. Zítra jdu do Carollina a budu tam vypadat jako ničitel, protože ponesu jak Panerai, tak Rolex. Oboje mi dělají +30s denně. Věřím tomu, že jsou zmagnetizované, ale proboha z čeho? Mac Book Pro, nebo samotný winder? Je to možné? Pokud ano, pak oboje prodám a koupím si zpátky Milgaussy, nebo Ingenieury... V minulosti jsem s tímto nikdy problém neměl, teď mi to sost štve, kdyby jedny, ale že oboje :(

Dej potom prosím vědět, jak jsi dopadl v Carollinu. Docela by mě zajímala jejich reakce. Kupoval jsme u nich dvoje PAM, tak abych věděl, co mě případně čeká. Jak skončím s měřením 250 Daylightů, vrhám se na manželčiny 048..... :oneeyed02:

Odesláno

Dej potom prosím vědět, jak jsi dopadl v Carollinu. Docela by mě zajímala jejich reakce. Kupoval jsme u nich dvoje PAM, tak abych věděl, co mě případně čeká. Jak skončím s měřením 250 Daylightů, vrhám se na manželčiny 048..... :oneeyed02:

Já tam koupil 111, dost (15 sekund?)se zpožďovaly, pan Městka řekl, ať to nechám zaběhnout, po roce se pořád zpožďovaly, tak jsem mu je odnesl, on je poslal do servisu (tuším, že do Mnichova), kde je poštelovali a přetěsnili (doufal jsem, že je malinko přeleští, ale to ne). Pak jsem to měřil, chodily několik málo sekund do plusu, jak je to teď nevím, asi to zase změřím.
Odesláno

Tak problém je na peru, které hodinky natahuje, prý prokluzuje a to dělá ty odhcylky. Hodinky tedy jedou na záruku do Mnichova a já nebudu na 4-6 týdnů italský instalatér, a to mám dva nové řemeny, které jsem na ně ještě ani nenasadil... Na druhou stranu budu mít po té době pocit, že mám nové hodinky, a to se vyplatí :speak_cool: Co se týče Rolexů, tam je ta odhchylka způsobována winderem, když se zastavují v poloze korukou doprava, dělají až +5s denně, jinak jsou v pořádku, takže jsem měl nejspíš jen halušky :)

Odesláno

Tím mi taky vyhrožovali a nakonec byly zpět do 3 týdnů.

Třeba to zmáknou i dřív... Alespoň jsem tam při té příležitoti nechal kontakt, aby mi zavolali, jak jim dorazí 386tky :)

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak mám zpět ze servisu svoje 312tky. Ptal jsem se, co s nima dělali, hodinář pokrčil rameny a podal mi papír v němčině, ten mi známá přelouskala, že je čistili, přetěsnili (pač je museli otevřít) a seřídili. Když si je hodinář v Carollinu bral, říkal něco o prokluzujícím péru. V každém případě hodinky mám a sand půjdou tak, jak mají. Doufal jsem, že je v servisu přeleští, ale to prý dělají jen u placeného servisu, ne když je to na záruku... Po pár dnech napíšu, jak jdou ;)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak moje 312tky dělají po servisu v průměru +4,5s denně, což je krása. Zajímavé je, že jdou lépe při pobytu ve winderu, než když je nechám venku... Asi je ukládám ve špatné poloze (korunkou nahoru, ale zkute dát tu instalaterskou kournku dolu, se prostě převalej :D). Mám tedy radost, že mám hodinky v pořádku a se zanedbatelnýma odchylkama :smile_anim:

Odesláno

parada... tak nech ta presnost vydrzi...

korunkou dole najlepsie na nejaky makky podklad, potom to ide :) napr. na balicek servitok, vankus...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...