Pája 19 Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Dobrý den, rád bych Vám ukázal další kousek z našeho dědictví, popřípadě se o nich něco dozvěděl.Předem díky za informace. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Dr.Gaga Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Hihi... Mno hodinky Omega, manuál, vodotěsné pouzdro (kdysi). Potíž je v tom, že ten strojek je dost nešťastně vyfocený, takže Ti neřeknu ani přesný rok, ani kalibr. Kalibr je 28x (centrální vteřinovka), zřejmě to bude 285. Je to jeden z mladších bratříčků nezničitelného kal. 30, nebo chceš-li 30T2SC neboli kal. 280. Rok by mohl být ca 1955? Nevidím výrobní číslo strojku, takže Ti toho víc neřeknu. Dobré je, že mají origo korunku a kupodivu i origo sponu! Zasloužily by vyčistit, jsou jak vytažené z hnoje. Předpokládám, že se zeptáš, za kolik to prodat...?
Pája 19 Odesláno 14. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Mockrát díky za nějaké info. Kalibr, pokud je to číslo pod písmenem "omega", je 283. Výrobní číslo je 13952656. Jinak se omlouvám za stav, ale ještě sem s nima nestačil udělat něco ku prospěchu věci. Pokud je nechám dát trochu dohromady, tak se o výsledek určitě rád podělím. Co se týče hodnoty, tak je pravda, že by mě zajímala cena, ale spíš jen opravdu pro zajímavost. Neplánuji je prodávat, ale spíš dát dohromady.
mischa Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Cena v tomto stavu bude tak 3-5 k, když je necháš vyčistit, přeleštit a dát do pucu, tak 6-8k. Ale je to o náhodě, když se zadaří, můžeš takové podobné vydražit za 1500, nebo obráceně, když prodáváš, občas se najde někdo, kdo Ti za stejné hodinky dá po servisu třeba 12k....
Návštěvník Tada Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Vyčistit, promazat, seřídit, vyměnit sklíčko a budou super... Číselník má trošku patinu, ale žádná tragédie...
Jiribartl Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Tak po těch operacích co navrhuje Tada, bych už je osobně neprodal.
Dr.Gaga Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Já jenom dodávám: Druhá polovina roku 1953. V tomto stavu tak okolo 3-3,5 tis. Kč. Pokud se dají do ok stavu, tak počítám tak max 5tis Kč.
Pája 19 Odesláno 15. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2011 Mnohokrát díky, pánové. Docela zírám, co se dá zjistit, z pár špatnejch fotek. Kdyby někdo věděl u koho nechat ty hodiny dát do kupy, nezlobil bych se.
Dr.Gaga Odesláno 15. února 2011 Nahlásit Odesláno 15. února 2011 Omlouvám se za mystifikaci - pouzdro vodotěsné nebylo nikdy. Nemá ani vodotěsnou korunku. Promiňte...
skalis Odesláno 15. února 2011 Nahlásit Odesláno 15. února 2011 Mnohokrát díky, pánové. Docela zírám, co se dá zjistit, z pár špatnejch fotek. Kdyby někdo věděl u koho nechat ty hodiny dát do kupy, nezlobil bych se. Zkus kontaktovat clena fora jmenem mechano. Bude to sice neco stat, ale muzes se spolehnout na perfektne odvedenou praci.
Pája 19 Odesláno 17. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2011 Nemáte někdo nějaký obrázky práce člena "mechano"? Ptal sem se přímo jeho a odpověděl mi, že si fotky neschovává...
Josef01 Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Odesláno 17. února 2011 (upraveno) Tady porovnání : Před zásahem : Po zásahu : Upraveno 17. února 2011 uživatelem Josef01
pevo Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Odesláno 17. února 2011 Krásná práce, takhle bych si chtěl umět poradit s ciferníkem!
mechano Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Odesláno 17. února 2011 Krásná práce, takhle bych si chtěl umět poradit s ciferníkem! Hodinářské učiliště se nachází v Jihlavě...
pevo Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Odesláno 17. února 2011 Jj . Dá se ledacos, obor zlatník jsem v Solunce stihnul při zaměstnání, ale tohle mám trochu z ruky...
Bimbac Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Odesláno 17. února 2011 mechano: není to náhodou v Polné u Jihlavy?
mechano Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Odesláno 17. února 2011 mechano: není to náhodou v Polné u Jihlavy? Náhodou není.
Ciferník Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Odesláno 17. února 2011 Tady porovnání Tak tohle mě tedy zaujalo. Po obvodu číselníku mezi indexy 6 a 9 zůstaly ty drobné odřeniny, takže předpokládám, že číselník není kompletně předělaný (přemalovaný), ale jenom vyčištěný... mechano, nebudu vyzvídat podrobnosti Tvého know-how, ale můžeš prosím jenom potvrdit nebo popřít, že je to skutečně jen čištěno?
mechano Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Odesláno 18. února 2011 Tak tohle mě tedy zaujalo. Po obvodu číselníku mezi indexy 6 a 9 zůstaly ty drobné odřeniny, takže předpokládám, že číselník není kompletně předělaný (přemalovaný), ale jenom vyčištěný... mechano, nebudu vyzvídat podrobnosti Tvého know-how, ale můžeš prosím jenom potvrdit nebo popřít, že je to skutečně jen čištěno? Nic potvrzovat ani popírat nebudu....
Josef01 Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Odesláno 18. února 2011 Já myslím, že to je profesionální přístup, tedy vyčištění číselníku je ten nejmenší zásah do hodnoty vitážních hodinek.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se