Přejít na obsah

Teraristicke okenko

Doporučené příspěvky

• po 4 týdnech...
  • Odpovědi 861
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zřejmě budu muset v brzké době dát pryč krásného chameleona jemenského a to včetně terárka. Jedná se o samce, stáří zhruba něco přes rok. Kdyby měl někdo zájem, napiště mi SZ a třeba se domluvíme.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Zeptám se na zkušenosti s gekony. Chová je někdo? Nevím zda bych se o ně zvládl patřičně starat, popřípadě jak náročné to je. Nikdy jsem nic takové nechoval, domácnost není proti, máme kočku a psa. Snad by to nevadilo....

Odkaz ke komentáři

Zeptám se na zkušenosti s gekony. Chová je někdo? Nevím zda bych se o ně zvládl patřičně starat, popřípadě jak náročné to je. Nikdy jsem nic takové nechoval, domácnost není proti, máme kočku a psa. Snad by to nevadilo....

Gekony nemám, mám gekončíky. Plazi, všeobecně, tě v podstatě k životu nepotřebují. Krom toho, že jim v umělém ( terarijním) světě dodáváš potravu.

Jistě, jsou vyjímky- vousatá agama, kterou ochočíš jako psíka, ale jinak mají svůj život a svoje potřeby, do kterých nezapadáš.

Náročné to je, pokud budeš počítat i shánění stravy. jinak denně úklid výkalů, voda podle druhu, já dávám denně, a jinak nic. Občas totální restrukturalizace teraria.

A pak je to o domluvě s ještěrkama, obvykle mají jiný vkus..

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Jako malej sem choval strašilky, potom české pavouky (pokoutníky a třesavky - těch sem měl jednu dobu asi 50 různě po pokoji - výborný "repelent")

Minulý rok sem měl asi 25 tropických zlatohlávků, Woermani a Gralli, bohužel ale všechny napadly larvy nějakých roztočů, přes všechny pokusy o kulírováni to dopadlo zle, začaly odpadávat nožičky a tak sem je zbavil trápení. Larvy se mi následně vzájemně sežraly, poslední největší prokousala umělohmotný květináč a uschla v podmisce - smutný příběh :suicide_anim:

Neznáte někdo nějaký druh pavouka který by byl vhodný k chovu, větších rozměrů a zároveň nevypadal jako jehelníček? Přítelkyně nemá ráda chlupaté pavouky. (původně nechtěla žádného pavouka ale pohrozil sem jí že si pořídím malé mraveniště (zcela vážně) a s pavouky už souhlasí):rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Jako malej sem choval strašilky, potom české pavouky (pokoutníky a třesavky - těch sem měl jednu dobu asi 50 různě po pokoji - výborný "repelent")

Minulý rok sem měl asi 25 tropických zlatohlávků, Woermani a Gralli, bohužel ale všechny napadly larvy nějakých roztočů, přes všechny pokusy o kulírováni to dopadlo zle, začaly odpadávat nožičky a tak sem je zbavil trápení. Larvy se mi následně vzájemně sežraly, poslední největší prokousala umělohmotný květináč a uschla v podmisce - smutný příběh :suicide_anim:

Neznáte někdo nějaký druh pavouka který by byl vhodný k chovu, větších rozměrů a zároveň nevypadal jako jehelníček? Přítelkyně nemá ráda chlupaté pavouky. (původně nechtěla žádného pavouka ale pohrozil sem jí že si pořídím malé mraveniště (zcela vážně) a s pavouky už souhlasí):rolleyes:

Tak napriklad asijske druhy, treba Haplopelma lividum, ma velmi kratky chlupy. Problem je, ze tyto druhy se dost zahrabavaji, takze bys ji casto ani nevidel. Z nezahrabavajicich maji kratsi chloupky Grammostoly... velmi casta a docela levna je Gr. rosea.... ostatni rodu Grammostola se hure shaneji, ale obcas se zadari.

Insektarium jsem vzdycky chtel... porad nad nim premyslim...

Odkaz ke komentáři

nAscA: Insektárium bylo pěkné a na pohled atraktivní, ti velcí brouci ale docela dělají bugr, škrabou nožičkama po pařezech a perou se. Je potřeba jim tak hodinu před spaním vypnout světlo aby zchladli :D

Gram. rosea mi teda přijde chlupatá opravdu brutálně :D Ale ty haplopelmy jsou docela pěkné :)

Jináč od přítelkyně k Vánocům dvě knížky, Naši pavouci od Academie a Pavoukovci a další bezobratlí, vydal Knižní klub :)

Odkaz ke komentáři

No tak co sem tak pročítal ideální by byla buď nějaká grammostola nebo brachypelma, takže to co si říkal. :) Brachypelma bude ale ze soutěže asi vyloučena kvůli těm chloupkům.

Jinak pokud by si měl zájem o nějaké brouky, mám kontakt na chovatele (kamaráda), zlatohlávků má kupu, tenkrát sem od něj kupoval 15ks (8f a 7m) za asi 100kč (neříkám že to tak prodává furt), byli to nicméně i kříženci woermani/gralli. Myslím, že mají taky nějaké vzácnější druhy.

Líbí se mi třeba Grammostola Mollicolma, nemyslim že bych jí ale sehnal takže nakonec určitě skončím u rosey :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...