Skalamander Odesláno 23. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2011 Tuky v běžné stravě nahradit výhradně olivovým olejem nebo řepkovým panenským olejem (velmi vysoký obsah Omega 3 kyselin - především v tom druhém případě), s ohledem na to, že výše zmiňované si na chleba nenamažete, tak v krajním případě doplnit jídelníček rostlinným tukem. To je názor tak z poloviny 90.let. Dnes již každý ví, že právě Omega mastné kyseliny, přijímané ve větší míře, způsobují ucpávání cév a různé rostlinné tuky typu Rama, které mají nahradit máslo, jsou ty největší jedy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 23. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2011 4 Milisák - vegetarián sice nejsem,ale na mase jsem taky hodně ubral. A nejen na mase. Zkus juknout na produkty ALNATURA ,sice je to trochu dražší,ale chutné. EDIT - právě baštím chleba s jejich sádlem s cibulí(sádlo tam žádné není) a je to prima. a jeden receptík,který u nás doma celkem jede - "Grenadýr" - příprava cca 10 minut,doba vaření cca 30 minut. Množství je pro 4 osoby - -500 g brambor -400 g těstovin (vrtule,penne,kolena - ne nic dlouhého,kdyžtak nalámat) -1 velkou cibuli -sladkou papriku -sůl(jakoukoliv....je to na vás) -olej -trochu pepře(ale vážně jen trochu) Brambory oloupat a nakrájet na tenké plátky,pak ještě rozčtvrtit. Osmahněte cibulku,zasypte paprikou. Přidejte brambory a duste,dokud brambory nezměknou. Přitom si uvařte těstoviny. Po zhruba 30-ti minutách(tzn. až jsou hotové brambory) to všechno promíchejte a pak už jen DOBROU CHUŤ !!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 23. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2011 (upraveno) To je názor tak z poloviny 90.let. Dnes již každý ví, že právě Omega mastné kyseliny, přijímané ve větší míře, způsobují ucpávání cév a různé rostlinné tuky typu Rama, které mají nahradit máslo, jsou ty největší jedy. Nehledě na to, že jsem použil slovo "krajní" v případě margarínů, tak bych tě rád poprosil o nějaký relevantní zdroj informací o škodlivosti Omega 3 kyselin. A nemyslím tím zcela pochopitelnou věc, že když se budu denně ládovat litrem tuku, tak je jedno, jestli je "dobrej" nebo "špatnej... Upraveno 23. února 2011 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maama Odesláno 23. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2011 Vidíš aamo, tohle téma by mě zajímalo - o tom jsme mohli pokecat na srazu. Poslední dobou na stravu taky zkouším dávat pozor, ale zatím jen občas - když si vzpomenu. (např. si dám z obědového meníčka místo guláše s houskovejma knedlíkama nebo bramborama radši rejži nebo těstoviny) Rozhodně ale až na jaře začnu s pohybem, zresetuju i jídelníček... to jsme samozřejmě mohli. tím spíš, že jsme seděli v sushi baru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 23. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2011 Milisáku, jsi mým dlužníkem, právě jsem ti zachránil život: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 23. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2011 To Gilius "Grenadýr" dělá máti , jídlo ze slovenska,jen tam necpe těstoviny ale z bramborového těsta uvaří v osolené vodě silnější nudle a ty tam dá a celé to osmahne.říkám tomu brambory s bramborama ale je to dobrý,mladá se po tom může utlouct Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2011 "Grenadýrský pochod" ve mě evokuje léta které jsem byl nucen trávit na vojně. Ty parodie na kuchaře které jsme tam měli to vařili minimálně jednou týdně. V jejich podání to byl nepředstavitelný hnus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2011 Jo...já to znám taky ještě jinak(a zgurvit se dá všechno,co si budeme povídat). Ale tak,jak jsem to popsal,to děláme doma a jedlé to opravdu je. Já jsem vůbec vyřadil takový jídla,který tělo tráví půl dne a já pak nefunguju. "Na smažák to prostě nejede"...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2011 (upraveno) Jednoduché a chutné jídlo jsou těstoviny - ty si normálně uvařím.Mezitím vezmu pánev, trochu oleje, cibuli, stroužek česneku a pár rajčat. Cibuli a česnek nakrájím na kousky, hodím na pánev a nechám zesklovatět. Rajčata připravím tak, že z nich vyříznu šušně (někdo tomu říká taky bubák, prostě to zelené místo, kde byla stopka) a rozpůlím je. Pak je přihodím do pánve k cibuli, trochu podleju a dusím, dokud se nerozvaří. Vytáhnu slupky, dochutím, sleju těstoviny, kydnu na ně omáčku z pánve a jde se jíst. Ta rajčata se dají dochutit jen solí, pak se dá kombinovat pepř, organo, posypat strouhaným pamezánem, dá se přihodit feferonka, jalapeňo, nebo to prostě zakápnout Tabascem...Dá se to samozřejmě udělat i s masem v nevegetariánské úpravě. ---------------- Mastné omega kyseliny jsou dvou druhů: omega-3 a omega-9. Omega-3 jsou ty v rostlinných tucích a v rybách, a omega-9 jsou ty v živočišných tucích, třeba v sádle. Nelze fanaticky vymýcovat ze stravy jedny ani druhé, je potřeba zachovat jejich správný poměr, který co vím, by měl být omega-3 / omega-9 = 1/3. V typické české stravě je to cca 1/9, což je celý ten problém. Takže omezit trochu ovar a nasadit víc zeleniny u většiny lidí není na škodu... ----------------Edit: hrubka Upraveno 26. února 2011 uživatelem Filip.J Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2011 To je názor tak z poloviny 90.let. Dnes již každý ví, že právě Omega mastné kyseliny, přijímané ve větší míře, způsobují ucpávání cév a různé rostlinné tuky typu Rama, které mají nahradit máslo, jsou ty největší jedy. To, co je špatně v margarínech, jsou tzv. trans-mastné kyseliny, nikoliv omega kyseliny. K nim též viz můj předchozí příspěvek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se