NIGHTinGALE Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 zkuste tohle, to je taky nářez http://www.vericimaminky.info/ To je moc hezké fórum. A zajímavé. Tam budou zřejmě i ženy, které počaly a zůstaly pannami.
bandicoot Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 Co se týče vegetariánského stravování, padla tady zmínka o orientální kuchyni a je to tak... Já si občas kupuju indický jídla v marksi a musím říct, že třeba ten indian starter, kde jsou asi tři druhy různejch kuliček, taštiček a placiček, všechno bez masa, je strašně dobrej. Takže osobně si ten přechod představit dovedu. Nevim jestli nafurt, ale třeba na jeden měsíc v roce jako "očistu" určitě. Jde jen o to, nežrat mdlý jídla, ale umět si je orientálně okořenit, pak to i chutná.
boo-beek Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 A sakra, tak to jsou tezky masakry... Tadu s jeho laskou ke zbranim bych kazdopadne na maminkovska fora radeji neposilal... Jinak k tematu... Milisi, tata je vegetarian uz roky a naucil se dobre bezmasne varit.Zakladem celzho vegetarianskyho vareni je jedna vec - aby to chutnalo, nesmis pouzivat nahrazky stejne, jako maso. Tzn, ze sojovy maso, tempeh, cokoliv... je fajn, ale kdyz to budes upravovat uplne stejne, jako bys upravoval maso, bude to hnusny, protoze je to v tu chvili jen nahrazka. Musis to posunout dal, nez na uroven nahrazky - proste z toho udelat svebytny jidlo, coz je asi otazka v prve rade hlavy.Jinak, kdyz jsme s tatou delali o vikendu sojo-masovou smes na rejzi, tak:1. sojovy maso hoodne dlouho povarit v necem typu podravka (my jsme konkretne pouzili Wurzl - takova bio podravka)2. sojovy maso hodne okorenit, vyrazneji, nez by se korenilo maso 3. skrob + sojova omacka -> obalit sojovy maso, osmazit4. pak uz cokoliv... Bylo to dobry, protoze to nechutnalo jako nahrazka masa, ale proste jakasi hmota, ktera mela shodou okolonosti masu podobnou konzistenci, ale svebytnou - dobrou - zajimavou chut. Nesmis cekat, ze najdes neco, co nebude maso, ale bude to mit stejnou chut. Proste budes jist jiny veci, ne maso. Kdyz se s tim smiris, tak to asi pujde. Ja se s tim treba zatim nesmiril, a i kdyz je mi tech zviratek lito, tak si bez nich svuj jidelnicek nedokazu predstavit.
little_w Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 milisi, snad to nebude moc mimo misu... jenom muj nazor. byl jsem pracovne v Indii a prestoze jsem silene masozravej, pochopil jsem velice zahy, proc je tak jednoduchy v Indii byt vegetarian. je tam chuti na vyber, kuchyne skvela... a to radsi ani nezminuji to, ze spouste masa bych se vyhnul z bezpecnostnich duvodu. nicmene ve stredoevropskych pomerech... snad te omlouvaji leda ty zdravotni duvody. jinak by to bylo stejne, jako zavadet tady Hare Krsna a spol... mozna fajn myslenka, mozna i funguje, ale v nasich pomerech celorocne pyzamo a sandaly? to proste ne. cili, pises, ze to je ze zdravotnich duvodu, tak preju brzke zlepseni! se soudruzskym pozdravem "jitrnici nicim nenahradis", little_w
vanderB. Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 co to je? bejvalej komunista ? zní to tak americky to nastvíš papulu na Slunce, když nejvíc svítí a jsem najedenej, jak po zabijačce
funf5 Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 Být vegetariánem v našich končinách je docela složité, absolvoval jsem to dvakrát s bývalými přítelkami. Jde to, pokud se pohybuješ hlavně kolem domova a vaříš si převážně sám. Pokud musíš využívat i veřejné stravování, je to peklo a budeš věčně vracet jídla, nebo se hádat, protože nabídka je ubohá a navíc se kolikrát ve "vegetariánském" pokrmu schovává kus masa... Jak tady už padlo, nejlepší inspirace je Indická kuchyně, základem je spousta kari a dalšího koření. Během pobytu v Indii jsem to měsíc vydržel naprosto v pohodě, ale pak neodolal a občas si ten kus masa pro zpestření dal a to je nabídka surovin pro přípravu vege jídel nesrovnatelná s tou u nás. Co je v Indii vynikající, je značení všech potravin zelená tečka - vegetariánské, červená - ten zbytek.
Milis Odesláno 22. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2011 No, upřímně řečeno, ke zdraví by mi asi víc pomohlo, kdybych přestal chlastat. No dobře, vono ani s tím vegetariánstvím to není tak úplně ultimativní, jednoznačně ale přestávám žrát ty chudáky kuřata, co žijou do porážky 30 dnů a prasata z velkochovů, kde se žerou navzájem sami, to samý se slepicema a s vajíčkama. To všechno můžou bejt samozřejmě z poloviny hysterický lži rádobyochránců zvířat ale ta druhá polovina je prostě realita. Další věc je zpracování takovýho masa - vo růžovoučký šunčičce a jak se tý barvičky dosáhne, jsme se tady už bavili. Takže - zejména etické důvody plus obava, co to do mě vlastně ty kur\/y perou. A na hledání vlastních dodavatelů nemám čas - takže volím spíš radikálnější řešení a co z toho bude, uvidím. Zatím musím říct, že se cejtím líp, než se ráno, v poledne i večer nacpat flaksou.
Frantik Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 To je moc hezké fórum. A zajímavé. Tam budou zřejmě i ženy, které počaly a zůstaly pannami. To je myslím hlavní náplní toho fóra
Godin Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 (upraveno) Kinpiru - japonské jídlo Jarní kořínky pampelišky nakrájíme na kolečka. Pak nakrájíme stejné množství mrkve, kousky by měly být přibližně stejně velké. Na oleji smažíme 7-8 minut pampelišku, pak přidáme mrkev, zalijeme vodou a sojovou omáčkou, dusíme dalších 7-8 minut. Podáváme s brambory, rýží nebo pšenicí. Mám to vyzkoušené a je to výborné http://fiskars-cz.cz/_c1015_l3_p3544_/ryce-lopaty-a-vidle/fiskars-lehke-zahradni-ryci-vidle.aspx Pomůcka na snadné získání potřebné suroviny Upraveno 22. února 2011 uživatelem Godin
Horhe Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 Ideální by bylo, co si ulovím, to sním, a lovím jenom když mám hlad. Ale to bohužel v týhle době v centru města a dění nejde.
NIGHTinGALE Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 Jarní kořínky pampelišky nakrájíme na kolečka. To bych i zkusil, ale co budu jíst, až jaro skončí?
sureshot Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 no predsa letní kořínky pampelišky nakrájené na kostky.
bandicoot Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 Ideální by bylo, co si ulovím, to sním, a lovím jenom když mám hlad. Ale to bohužel v týhle době v centru města a dění nejde. Dneska ráno jsem s podobnou filosofickou náladou vstával. Nějak mě dneska sr.alo, že musím bejt 12 hodin denně v procesu, abych si moh koupit rostlinný máslo, jogurt ze škrobu, chleba ze zbytků, párek ze separátu a dětem nějakou tu hračku ze ftalátů.
XXXfazerXXX Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 No, upřímně řečeno, ke zdraví by mi asi víc pomohlo, kdybych přestal chlastat. No dobře, vono ani s tím vegetariánstvím to není tak úplně ultimativní, jednoznačně ale přestávám žrát ty chudáky kuřata, co žijou do porážky 30 dnů a prasata z velkochovů, kde se žerou navzájem sami, to samý se slepicema a s vajíčkama. To všechno můžou bejt samozřejmě z poloviny hysterický lži rádobyochránců zvířat ale ta druhá polovina je prostě realita. Další věc je zpracování takovýho masa - vo růžovoučký šunčičce a jak se tý barvičky dosáhne, jsme se tady už bavili. Takže - zejména etické důvody plus obava, co to do mě vlastně ty kur\/y perou. A na hledání vlastních dodavatelů nemám čas - takže volím spíš radikálnější řešení a co z toho bude, uvidím. Zatím musím říct, že se cejtím líp, než se ráno, v poledne i večer nacpat flaksou. kdybys prubnul vystřízlivět,to bys čuměl jak je svět bohatší........k tématu-napiš Leclerkovi,žere to co vopadá z traktoru už několik roku
Helex Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 Zkus třeba Falafel, prodává se i hotová směs a je výbornej, k tomu omáčku z jogurtu, trošku tahiny a máty, arabskej chleba a eventuelně Tabuleh (libanonskej salát z petržele, rajčat cibule)
Filipes Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 Milisi, jen nezáludnej dotaz - čim nahradíš živočišný proteiny v kulturistice? (vim žes tady psal o zvětšování objemu zápěstí) pokryje to soja?
vojt Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 No, upřímně řečeno, ke zdraví by mi asi víc pomohlo, kdybych přestal chlastat. No dobře, vono ani s tím vegetariánstvím to není tak úplně ultimativní, jednoznačně ale přestávám žrát ty chudáky kuřata, co žijou do porážky 30 dnů a prasata z velkochovů, kde se žerou navzájem sami, to samý se slepicema a s vajíčkama. To všechno můžou bejt samozřejmě z poloviny hysterický lži rádobyochránců zvířat ale ta druhá polovina je prostě realita. Další věc je zpracování takovýho masa - vo růžovoučký šunčičce a jak se tý barvičky dosáhne, jsme se tady už bavili. Takže - zejména etické důvody plus obava, co to do mě vlastně ty kur\/y perou. A na hledání vlastních dodavatelů nemám čas - takže volím spíš radikálnější řešení a co z toho bude, uvidím. Zatím musím říct, že se cejtím líp, než se ráno, v poledne i večer nacpat flaksou. Přeju pevnou vůli. Ale hlavní je, že se cejtíš líp. Před pár lety jsem z podobných důvodů omezil maso až na minimum, ale nesedělo mi to a asi jsem to i blbě kompenzoval, dost jsem zhubnul a špatně se mi chodilo i do schodů, jak jsem byl utahanej. Tak jsem konvertoval zpátky k salámu.
Milis Odesláno 22. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2011 Přeju pevnou vůli. Ale hlavní je, že se cejtíš líp. Před pár lety jsem z podobných důvodů omezil maso až na minimum, ale nesedělo mi to a asi jsem to i blbě kompenzoval, dost jsem zhubnul a špatně se mi chodilo i do schodů, jak jsem byl utahanej. Tak jsem konvertoval zpátky k salámu. Konvertování k salámu, to je dobrý. Já byl dnes poprvé v takový vegetariánský jídelně. Samý divný lidi, a navíc je zajimavý, že když vegetarián žere, tak se při tom tak jako kradmo rozhlíží. Tak sem to dělal taky, a vše OK. Měl jsem amarantový rizoto s takovou dost povadlou zeleninou. Bylo to hnusný, ale sem spokojenej.
Milis Odesláno 22. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2011 Milisi, jen nezáludnej dotaz - čim nahradíš živočišný proteiny v kulturistice? (vim žes tady psal o zvětšování objemu zápěstí) pokryje to soja? Na zápěstí kašlu a živočišný proteiny nahradím fazolema.
Dantechno Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Odesláno 22. února 2011 Rodina moji pritelkyne jsou vegani. Kdyz tam jedu, je to zazitek. Nesoli se ani nesladi. Nic zivocisnyho a ja nevim co vsechno. Jedi jenom vorechy a je jim snad i lito tu travicku povarit. Sice to snim ale ze bych to jedl delsi dobu si nedovedu predstavit. Kdyz tam jedu na delsi dobu, tak si vezu vobaleny rizky s sebou.. A kdyz jedou nekam oni je to jako stehovani narodu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se