Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 89
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Je tady někdo taky vegetarián, jako já?

S masem jsem skončil zejména z etickejch důvodů (sám jsem prase) a skrz cholesterol (naměřenej rekord 8,5). Takže peču řepu, vařím květák a sóju, močím hrách atd. Zatím mě to docela baví, jen se bojím, že mě brzo dojde fantasie. Na zejtra mám naložený sójový granule, že si udělám hamburgry a pozejtří budu dělat pohankovou sekanou. Co pak? Kroupy, jáhly, tempeh....

Seš ještě voe zelenáč, přečti si Morse. Pak budeš jíst jen to co ti vyroste na stromě. Nebo Humbleho, a budeš do sebe ládovat chlórnan sodný nebo vápenný. Pak se znova ozvi, vegoušem je dneska každá druhá měkota.Posted Image

Odesláno

Já jsem nad vegetariánstvím přemýšlel. Vadí mi jak se chováme ke zvířatům. Že je bereme mnohdy jen jako průmyslový produkt a tak s nimi i zacházíme. Kdo někdy dělal v masokombinátu (já jako student na brigádě), ví o čem mluvím.

Nejsem schopen přijmout vetetariánství filozoficky. Nechci se přesunout z vrcholku potravinového řetězce (predátor masožravec) na jeho konec (býložravá oběť).

Zůstanu masožravým. Bez ohledu na hladinu cholesterolu, ta v tom nehraje roli. Budu se ale zajímat o to, jak se zachází se zvířaty, jejichž maso kupuju.

Odesláno

Zvýšenej cholesterol je OK, nedej se zmást farmaceutickou mafií a sponzorovanými lékaři! :D

A hlavně cholesterol není o masu...než nežrat maso, radši si nech předepsat prášky :). Já takhle fungoval 3 roky (+ dieta), než jsem dostal infekční mononukleozu, shodil 15 kilo a od tý doby dobrý. Až doteď, kdy mám zase 20 kg přesváhu a cholesterol na 5,5.

Návštěvník Snow
Odesláno

Na zejtra mám naložený sójový granule, že si udělám hamburgry a pozejtří budu dělat pohankovou sekanou. Co pak?

:eek: :eek: :eek: :yucky: :yucky: :yucky: Co pak ? Pak seš v prdeli :lol:
Odesláno

Koukám, že se tady z toho stává spíš nějakej protivegetariánskej happening. Hele, já si tady chtěl vyměňovat recepty, a tak. Se*ru vám na to, du na www.mojetehotenstvi.cz.

Odesláno

G.B. Shaw řek jednu pěknou věc: Zvířata jsou mí přátelé a já své přátele nejím... Toliko k citátům.

Jinak Millisáku, držím palce, já to musel vzdát, netrávím rostlinnou bílkovinu a nedostatek živočišný mi dělá pěknou rotyku.

Co se týče vegetariánského stravování, padla tady zmínka o orientální kuchyni a je to tak, indická, arabská a thajská kuchyně mají spoustu jídel, která nejsou ze zvířat.

Jestli chceš nějaké recepty, které mám osvědčené, napiš SZ. Jinak jako inspiraci pár drobností: risotto bianco, brokolicové ragú, falafel, žampionový krém, francouzská cibulačka... Vezmi Brabce a projdi si italskou a francouzskou část, určitě se inspiruješ, co bys mohl vařit a nebudeš potřebovat maso. A ani ničím nahražovat. Nejde o to, abys dosáhnul stejné chuti, ale abys vycházel z osvědčeného receptu. Není pak potřeba hledat úplně nové cesty.

Odesláno

Já nijak zdravě nejím a hamburgery mám rád, ale když mi měřili cholesterol, tak jsem měl toho špatného neměřitelně málo a toho dobrého tolik, že doktorka nechápala.

Takže to bude asi tím, že si dávám každé ráno lžíci olivového oleje. Normálně mi to chutná a navíc to prý s cholesterolem dělá divy.

Odesláno (upraveno)

Se*ru vám na to, du na www.mojetehotenstvi.cz.

Milisi, já tě zabiju! Tak jsem tam cvičně nakouknul a musím říct, že mě některé dotazy a odpovědi naprosto zaskočily.

Vcera mi kamaradka rekla, ze mam zkusit davat fenyklovy caj na zizen, akorat nevim, kolik ji ho muzu dat. Poradte mamky. Pijeme z lahvicky, takze muzu davat taky z lahvicky, nebo podavat ze lzicky??

Asi to fórum budu sledovat, jsem zvědav, kdy se tam zaregistruje Tada a bude maminkám erudovaně radit.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno (upraveno)

Milisi, já tě zabiju! Tak jsem tam cvičně nakouknul a musím říct, že mě některé dotazy a odpovědi naprosto zaskočily.

Vcera mi kamaradka rekla, ze mam zkusit davat fenyklovy caj na zizen, akorat nevim, kolik ji ho muzu dat. Poradte mamky. Pijeme z lahvicky, takze muzu davat taky z lahvicky, nebo podavat ze lzicky??

Asi to fórum budu sledovat, jsem zvědav, kdy se tam zaregistruje Tada a bude maminkám erudovaně radit.

Ty woe, Tada a Milisák na těhotenství...no to by tam z toho měli radost, ještě ypo a fazer a holky by se zvencli...to snad raději na norníka :)

Edit : ryba je kámoš a ne žrádlo ;)

Upraveno uživatelem pete

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...