M@nas Odesláno 6. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2011 Co dodat ... už jsi tady Papi měl fotku Homera, že ? Škoda, že se nebudu motat o víkendu po Praze, rád bych zašel na čumendu. Těším se na pokračování !! V 4. 4. 2011 v 21:11, 'Ondrej Berkus' napsal: A když už jsem zmínil CK&G buildoff, aspoň vám ukážu, co jsem tam kutil A aby to nebylo úplně mimo mísu, je na obrázku soutěžní nůž i s hodinkama, které jsou součástí setu pro jednoho kamaráda z USA. PS: zatímco nůž je hotový, hodinky jsou jenom poskládané kvůli fotky, takže prosím omluvte drobné nedostatky... O'p'B
Ondrej Berkus Odesláno 6. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. dubna 2011 Pokračování... se musím přiznat, že se mi to trochu vymklo z rukou. Asi takhle, moje práce se mi líbí (asi, že? ), ale to, jakým způsobem jsem propadl zrovna těmhle hodinkám je na pováženou. Dneska jsem na nich strávil celý den, a úplně jsem zapomněl fotit, a byl jsem do toho tak zažraný, že jsem si ani nevšiml kolik je, než mě přítelkyně lehce upozornila, že bych nemusel být v dílně až do druhého dne...Mám ten dojem, že se o ně budeme s Petrem při předání pěknou chvíli přetahovat Zítra se ten fotící kolaps pokusím napravit O'p'B
Ondrej Berkus Odesláno 7. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 (upraveno) Tak aspoň něco pouzdro navrtané, ofrézované pro tlačítka, s vyřezaným závitem a kapsou pro korunku. Na fotce je i samotná korunka. Ještě není hotová, ale už funguje tak jak má tady jsou kromě tlačítek všechny díly pouzdra - ještě chybí opískovat a znova selektivně přebrousit základ, nalisovat sklo do zadního víka, vyrobit tlačítka, dofinišovat a namodřit ciferník... jejda, toho je Tady se můžete kouknout jak vypadá korunka zašroubovaná... Díky za kouknutí, mějte se, O'p'B Upraveno 7. dubna 2011 uživatelem Ondrej Berkus
Návštěvník Tada Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 Myslím si, že výsledek bude skutečně skvělý!
HonzaN Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 To je fakt zážitek sledovat jak vzniká takovej Másterpiece díky papi za všechny ty fotky a dokumentaci a těším se na pokračování a hlavně na slavné finále. Máš můj obdiv za takovou poctivou ruční práci, to se opravdu už dnes jen tak někde nevidí!
gougy Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Já bych měl tolik otázek, ale je lepší zavřít hubu a zůstat s hubou otevřenou...
sashator Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Jako u tvých posledních hodinek, musím i nyní smeknout...je to krása sledovat prostřednictvím fotek práci na tak parádních a naprosto originálních hodinkách...zkrátka zlatý český ručičky:clap:
Ondrej Berkus Odesláno 8. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Díky pánové, musím přiznat, že jako klasického ješitného chlapa mě chvála těší :) A ono když je nejhůř a fakt už to nejde, tak to člověka vždycky nakopne do dalšího úsilí. Takže děkuju A pokud máte dotazy, sem s nima. O'p'B
bandicoot Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Tak já se zeptám znova, papi, jak začistíš okýnka na day/date aby byly pečlivě obdélníkový?
Ondrej Berkus Odesláno 8. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 No před tuhle otázku budu postaven dneska, takže pak dám vědět jak to dopadlo O'p'B
bandicoot Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Díky, jsem na to zvědavý. Z laického pohledu mi to totiž přijde jako solidní oříšek, aby obě okna byly pravoúhlý a stejně vysoký.Asi by to šlo obejít rámečkem shora nalepeným, ale jak vyrobit rámeček a neřešit stejný problém?
Ondrej Berkus Odesláno 8. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Pánové, chýlí se nám to ke konci... Soustružení tlačítek 'hotová' tlačítka - po soustružení, před broušením... A tady už tlačítka dobroušená, namodřená, přebroušená, a nainstalovaná v pouzdře. Hodil jsem je jenom tak narychlo na řemen, který jsem měl ležet v šuplíku, prostě jsem si je musel zkusit... A protože jsem z nich fakt vedle, začal jsem si konečně dloubat svoje vlastní hodinky Damasteel pouzdro, damaškový ciferník, jednoduchá černobílá kombinace. Díky za kouknutí, mějte se, O'p'B
Návštěvník Tada Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Ty titanové jsou velká bomba! A na ty ocelové se teky těším
sonny.c Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 je to parádní,klobouk dolů a poklona až na zem
Návštěvník Tada Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Co mě dostává, jsou ty tlačítka, perfektně pasují k pouzdru a korunce.
StanoBare Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Pekné tlačidlá! A ako to vyzerá s vodotesnosťou? Viem, že u podobných kúskov nebude prioritná, ale aj tak, dáš nejakú základnú "oblekoviek" ?
Ondrej Berkus Odesláno 8. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Díky Tadíku můj milej, ty damasteelové si ponosíš A co se vodotěsnosti týká, korunka je šroubovací, skla budou kromě presování i lepené, pod oběma víky bude těsnění, a tlašítka jsem snad technicky dostatěčně vyřešil, aby nebyly slabé místo. Schválně je nechám otestovat, a uvidíme O'p'B
Návštěvník Tada Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 V 8. 4. 2011 v 20:31, 'Ondrej Berkus' napsal: Tadíku můj milej, ty damasteelové si ponosíš Už se těším! Řekl bych, že spolu s vrácením řidičáku to bude pro mě asi největší údálost tohoto roku
bandicoot Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Papi, jak vzniká a jak je dokumentován samotný nápad? Skica? Technický výkres? Vždyť i u "pouhých" nožů si děláte výstřižky z papíru aby to sedělo...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se