Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Co dodat ... už jsi tady Papi měl fotku Homera, že ? :smile_anim:

Škoda, že se nebudu motat o víkendu po Praze, rád bych zašel na čumendu.

Těším se na pokračování !!

V 4. 4. 2011 v 21:11, 'Ondrej Berkus' napsal:

A když už jsem zmínil CK&G buildoff, aspoň vám ukážu, co jsem tam kutil :) A aby to nebylo úplně mimo mísu, je na obrázku soutěžní nůž i s hodinkama, které jsou součástí setu pro jednoho kamaráda z USA.

Posted Image

PS: zatímco nůž je hotový, hodinky jsou jenom poskládané kvůli fotky, takže prosím omluvte drobné nedostatky...

O'p'B

Odesláno

Pokračování...

se musím přiznat, že se mi to trochu vymklo z rukou. Asi takhle, moje práce se mi líbí (asi, že? :) ), ale to, jakým způsobem jsem propadl zrovna těmhle hodinkám je na pováženou. Dneska jsem na nich strávil celý den, a úplně jsem zapomněl fotit, a byl jsem do toho tak zažraný, že jsem si ani nevšiml kolik je, než mě přítelkyně lehce upozornila, že bych nemusel být v dílně až do druhého dne...

Mám ten dojem, že se o ně budeme s Petrem při předání pěknou chvíli přetahovat :)

Zítra se ten fotící kolaps pokusím napravit :)

O'p'B

Odesláno (upraveno)

Tak aspoň něco :)

pouzdro navrtané, ofrézované pro tlačítka, s vyřezaným závitem a kapsou pro korunku. Na fotce je i samotná korunka. Ještě není hotová, ale už funguje tak jak má :)

Posted Image

tady jsou kromě tlačítek všechny díly pouzdra - ještě chybí opískovat a znova selektivně přebrousit základ, nalisovat sklo do zadního víka, vyrobit tlačítka, dofinišovat a namodřit ciferník... jejda, toho je :)

Posted Image

Tady se můžete kouknout jak vypadá korunka zašroubovaná...

Posted Image

Díky za kouknutí, mějte se,

O'p'B

Upraveno uživatelem Ondrej Berkus
Odesláno

To je fakt zážitek sledovat jak vzniká takovej Másterpiece :) díky papi za všechny ty fotky a dokumentaci a těším se na pokračování a hlavně na slavné finále.

Máš můj obdiv za takovou poctivou ruční práci, to se opravdu už dnes jen tak někde nevidí!

Odesláno

Jako u tvých posledních hodinek, musím i nyní smeknout...je to krása sledovat prostřednictvím fotek práci na tak parádních a naprosto originálních hodinkách...zkrátka zlatý český ručičky:clap:

Odesláno

Díky pánové,

musím přiznat, že jako klasického ješitného chlapa mě chvála těší :) :) A ono když je nejhůř a fakt už to nejde, tak to člověka vždycky nakopne do dalšího úsilí.

Takže děkuju :)

A pokud máte dotazy, sem s nima.

O'p'B

Odesláno

Díky, jsem na to zvědavý. Z laického pohledu mi to totiž přijde jako solidní oříšek, aby obě okna byly pravoúhlý a stejně vysoký.

Asi by to šlo obejít rámečkem shora nalepeným, ale jak vyrobit rámeček a neřešit stejný problém?

Odesláno

Pánové, chýlí se nám to ke konci...

Soustružení tlačítek

Posted Image

'hotová' tlačítka - po soustružení, před broušením...

Posted Image

A tady už tlačítka dobroušená, namodřená, přebroušená, a nainstalovaná v pouzdře. Hodil jsem je jenom tak narychlo na řemen, který jsem měl ležet v šuplíku, prostě jsem si je musel zkusit...

Posted Image

Posted Image

A protože jsem z nich fakt vedle, začal jsem si konečně dloubat svoje vlastní hodinky :) Damasteel pouzdro, damaškový ciferník, jednoduchá černobílá kombinace.

Posted Image

Díky za kouknutí, mějte se,

O'p'B

Návštěvník Tada
Odesláno

Ty titanové jsou velká bomba!

A na ty ocelové se teky těším :P :)

Návštěvník Tada
Odesláno

Co mě dostává, jsou ty tlačítka, perfektně pasují k pouzdru a korunce.

Odesláno

Díky :)

Tadíku můj milej, ty damasteelové si ponosíš :)

A co se vodotěsnosti týká, korunka je šroubovací, skla budou kromě presování i lepené, pod oběma víky bude těsnění, a tlašítka jsem snad technicky dostatěčně vyřešil, aby nebyly slabé místo. Schválně je nechám otestovat, a uvidíme :)

O'p'B

Návštěvník Tada
Odesláno
  V 8. 4. 2011 v 20:31, 'Ondrej Berkus' napsal:

Tadíku můj milej, ty damasteelové si ponosíš :)

Už se těším! Řekl bych, že spolu s vrácením řidičáku to bude pro mě asi největší údálost tohoto roku :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...