Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

mBank zavádí změny od 1.7. 

• Již si nebude možné sjednat mKartu Svět ani platební nálepku. Stávající nálepky i mKarty Svět budou dále standardně fungovat, avšak platební nálepky už po vypršení platnosti nebudou obnoveny. 
  • konec výhodných směnných kurzů na debitce pro nové klienty, nicméně moje mKarta Svět končící v září prý bude obnovena
  • Začneme nabízet zcela novou kreditní kartu mKreditka Travel. Při měsíčním obratu nad 5 000 Kč bude její vedení zdarma, jinak za 99 Kč měsíčně.
  • Zároveň již nebude možné si sjednat žádný z existujících typů kreditních karet, tedy mKreditku, mKreditku e-shop, mKreditku Plus a mKreditku Broker Consulting.
  • prý pod tuto kreditku přejde cestovní pojištění ze Zlaté mKarty a zřejmě i výhodné směnné kurzy z mKarty Svět. Opět, majitelů mKreditky Plus by se změny neměly dotknout. Otázka je, zda se nevyplatí přejít z mKreditky Plus právě kvůli výhodnějším směnným kurzům, uvidíme, zda tady budou i připojištění a služby momentálně nabízené u Plus.
Upraveno uživatelem Muffik
Odesláno

Úrokové sazby jdou dolů, výjimka je Raifka, drží 4 % p.a. na spořáku bez výpovědní lhůty. Omezení do částky půl milionu, jeden spořák k jednomu účtu. Ale proč si těch běžných účtů nezaložit víc? Tak jsem si byl dnes založit čtvrtý a pátý běžný účet 😉. Bonusem je, že ke každému jsou dvě zlaté karty a na každé kartě jsou 4 vstupy lounge key do letištních salonků. Ke každému běžnému účtu také eurový, protože na každém je 1 hotovostní operace v cizí měně zdarma. Takže jsem si třeba minulý týden výhodně nakoupil eura přes devizovku, poslal do Raifky a na pokladně zdarma vybral.

• Like 1
Odesláno
před 30 minutami, Patrik napsal:

Úrokové sazby jdou dolů, výjimka je Raifka, drží 4 % p.a. na spořáku bez výpovědní lhůty. Omezení do částky půl milionu, jeden spořák k jednomu účtu. Ale proč si těch běžných účtů nezaložit víc? Tak jsem si byl dnes založit čtvrtý a pátý běžný účet 😉. Bonusem je, že ke každému jsou dvě zlaté karty a na každé kartě jsou 4 vstupy lounge key do letištních salonků. Ke každému běžnému účtu také eurový, protože na každém je 1 hotovostní operace v cizí měně zdarma. Takže jsem si třeba minulý týden výhodně nakoupil eura přes devizovku, poslal do Raifky a na pokladně zdarma vybral.

U Rajfky můžeš mít víc jak dva běžné účty?

Odesláno

Můžeš, je to o rozhodnutí pobočky resp. konkrétního pracovníka. Musel jsem obejít víc poboček, než jsem nalezl nějakou ochotnou. Jednou už mi to skoro založil, ale šla kolem vedoucí a zatrhla mu to.

• Haha 1
Odesláno
před 19 minutami, Patrik napsal:

Můžeš, je to o rozhodnutí pobočky resp. konkrétního pracovníka. Musel jsem obejít víc poboček, než jsem nalezl nějakou ochotnou. Jednou už mi to skoro založil, ale šla kolem vedoucí a zatrhla mu to.

Aha, zajímavé. Díky za info 🙂 

Odesláno
před 7 hodinami, koveras napsal:

Tiež na to čumím. Myslel som, že u jednej banky môžeš mať na jedno rodné číslo iba jeden bežný účet. @Patrik A to má iba RB, alebo všetky banky?

U RB můžeš mít dva běžné účty na jedno rodné číslo. Ale tak jsem to dnes schválně zkusil a obešel dvě pobočky RB v Olomouci. Výsledek - nelze mít na rodné číslo víc jak dva běžné účty 🙂 

Odesláno
před 9 hodinami, koveras napsal:

Tiež na to čumím. Myslel som, že u jednej banky môžeš mať na jedno rodné číslo iba jeden bežný účet. @Patrik A to má iba RB, alebo všetky banky?

Zákon to nezakazuje, některé banky s více běžnými účty nemají vůbec problém (např. FIO teoreticky neomezeně, AirBank - až 10 (měl jsem v minulosti, když to dávalo smysl, měli také zvýhodněné úročení do určité částky), některé striktně trvají na jednom účtu (třeba mBank neumožňuje být spolumajitelem na běžném účtu a zároveň mít svůj vlastní běžný účet)

před 1 hodinou, Vorel napsal:

U RB můžeš mít dva běžné účty na jedno rodné číslo. Ale tak jsem to dnes schválně zkusil a obešel dvě pobočky RB v Olomouci. Výsledek - nelze mít na rodné číslo víc jak dva běžné účty 🙂 

Taky jsem musel obejít několik poboček, nakonec jsem na jednu pražskou dostal tip, kde s tím nemají problém.

jde to.png

Odesláno

Hm, a potom je tu slovenska CSOB a Slovenska Sporitelna, ktore ich rozdavaju neobmedzene...

https://bratislava.sme.sk/c/23499960/ako-spreneverit-z-petrzalky-miliony-eur-poradil-renemu-h-znamy-vyziadal-si-za-to-svoj-podiel.html?ref=njct

https://bratislava.sme.sk/c/23492799/odhalit-spreneveru-pomohol-petrzalke-najma-ohybny-vyklad-bankoveho-tajomstva.html

Obvinený René H. obral Petržalku o 2,7 milióna eur tak, že si zriadil desiatky účtov v bankách, na ktoré si posielal výplaty za zamestnancov, ktorí pre mestskú časť už nepracovali. Podvod mu vychádzal 30 mesiacov.

Mestský úrad si ho všimol až po tom, čo ho na podozrivé transakcie upozornila banka ČSOB. Podvodník v nej mal zriadených 72 účtov, na ktoré mu chodili peniaze zo samosprávy. Banka si to všimla a úrad mestskej časti na to upozornila.

Odesláno
před 1 hodinou, Harwey napsal:

skuste Fio, mam tam 3 bezne ucty, este aj s moznostou vyberu meny

image.png

Ono tu nejde primárně o běžné účty, ale o to, že ke každému běžnému si v Rajfce můžeš otevřít spořák s úrokovou sazbou 4% do 500 000,- 🙂 

• Díky 1
Odesláno (upraveno)
před 41 minutami, Patrik napsal:

Taky jsem musel obejít několik poboček, nakonec jsem na jednu pražskou dostal tip, kde s tím nemají problém.

jde to.png

Já ti to věřím, jen tady u nás to zkrátka nejde 🙂 

Upraveno uživatelem Vorel
Odesláno (upraveno)

Dostal jsem od kamaráda tajný tip na pobočku, kde s tím nemají problém :D

Ale, že jsem si sběhal!

Ještě jedna možnost je v pobočce Raiffeisen stavební spořitelny. Tam jsem zakládal třetí účet - oni vůbec neviděli, že už účty u RB mám. Jde tedy založit jen Chytrý, ale ten už pak v IB jde snadno změnit na Exkluzivní.

Upraveno uživatelem Patrik
Odesláno

@Patrikale ty podmínky obratu na účtu abys měl ten exkluzivní zdarma a k tomu i ty procenta na spořáku, to musíš plnit u každého běžného zvlášť nebo ne?

Odesláno

Pro procenta stačí 3 platby kartou libovolnou kartou Raifky ke kterémukoliv účtu, klidně i kreditkou. A naběhne to na všech účtech. Výhoda je, že se to dá ověřit, uvidíš to v IB, jen asi s 5 denním zpožděním, prostě uvidíš podmínky splněny/podmínyk nesplněny.

Pro bezplatné vedení buď 50 000 Kč obrat na každém (já vzdal 250 000 Kč a "rozstřelil" jsem to na všech pět účtů a pak "koncentroval" na spořák), ale také při celkovém objemu depozit u RB nad 1,5 milionu (což taky splním, takže jsem ty obraty vlastně ani dělat nemusel)

• Dát hlas 1
Odesláno

Ahoj, nejaky tip, jak vyřešit autopůjčovnu v Řecku ? Kreditní kartu mam v tuhle chvíli pouze v Apple Pay, fyzická karta by měla dorazit pozdě a půjčovny mají v podmínkách, že karta musí byt pouze fyzická 🤷‍♂️

Odesláno

Ahoj, v celé severní Africe mě stačila obyčejná Visa a tady v Řecku chtěli poplatek k debetní kartě 49Eur za to ze nemám kreditku…

Odesláno

V Itálii podobné. Dokud na debetkách nebylo napsáno debit, tak jakákoliv embosovaná karta šla prohlásit za kreditku, ale teď fakt v některých půjčovnách nepůjčí, nebo chtějí prodat dražší pojistku nebo vyžadují vyšší jistinu 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...