neuromancer Odesláno 15. května Nahlásit Odesláno 15. května V tom případě bych nakoupil USD https://www.exchange.cz/ nebo i jinde, kde mají dobré kurzy. P.S. A nejde to poslat přes účet? Já občas platím pár tisíc dolarů za pronájem domu v USA a dělám to tak, že nakoupím přes Roklen USD, převedu si je na USD účet u Monety a z toho to platím, poplatek za převod 5 dolarů a druhý den měla paní na Havaji peníze na účtu.
Micey Odesláno 15. května Nahlásit Odesláno 15. května Hele varianty jsou budto poslat celou castku ted, nebo jim to dat cash pri prijezdu. Letenky mam koupeny, na 100% s tim pocitam, ale s dvema detma proste preci jen radeji neposilam ne uplne zanedbatelny prachy vic nez mesic dopredu.. Jako jasne, kdyz jim ted reknu ze platim cash a par dni pred odletem napisu ze bych to preci jen radeji poslal, predpokladam ze me s tim nekam neposlou..
Patrik Odesláno 15. května Nahlásit Odesláno 15. května Výběr z bankomatu na místě může mít následující háčky: 1) bankomaty mají limity pro výběr - teď jsem třeba v Tádžikistánu a zde je maximální výběr v přepočtu 6 - 10 tisíc korun 2) za použití zahraniční karty si bankomaty často účtují poplatek, pohybuje se někde mezi 3 a 10 dolary za 1 výběr. Nemusí to být všechny bankomaty v dané zemi, i když v některých zemích (např. Thajsko) jsou to úplně všechny bankomaty Záleží na tom, odkud jsi. Pokud z Prahy (nebo přes Prahu pojedeš), tak zde můžeš koupit dolary s minimálním spreadem. Moje oblíbená směrnárna je Alfaprague, kde je aktuální kurz 20,90/21,15, tedy "ztráta" na 1 dolaru bude asi 12 haléřů a to se u 4 tisíc možná bude dát ještě vyjednávat a jsou i výhodnější směnárny, třeba v Jindřišské ulici, Politických vězňů, Opletalovy, atd. Pokud ti tvoje banka umožňuje výběr zahraniční měny zdarma (já využívám u Raifky), můžeš si dolary nakoupit přes nějakou devizovku nebo dealingové oddělení banky a pak vyzvednout v hotovosti. Další problém při bankovním převodu je, že může být odmítnut. Řeším teď výlet na Antarktidu, posílal jsem už dvě splátky do Argentiny a jedna splátka se vrátila jednou, druhá dvakrát. A blbé je, že nevíme proč. Stalo se mi to i v bývalé práci, kdy jsem posílal platbu škodnímu zástupci mojí pojišťovny do Británie a platba byla zadržena, protože v poznámce bylo arabské jméno poškozeného klienta. Takže posílat na poslední chvíli není úplně nejlepší nápad.
sam.svi Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května V 15. 5. 2026 v 20:08, Patrik napsal: Výběr z bankomatu na místě může mít následující háčky: 1) bankomaty mají limity pro výběr - teď jsem třeba v Tádžikistánu a zde je maximální výběr v přepočtu 6 - 10 tisíc korun 2) za použití zahraniční karty si bankomaty často účtují poplatek, pohybuje se někde mezi 3 a 10 dolary za 1 výběr. Nemusí to být všechny bankomaty v dané zemi, i když v některých zemích (např. Thajsko) jsou to úplně všechny bankomaty Záleží na tom, odkud jsi. Pokud z Prahy (nebo přes Prahu pojedeš), tak zde můžeš koupit dolary s minimálním spreadem. Moje oblíbená směrnárna je Alfaprague, kde je aktuální kurz 20,90/21,15, tedy "ztráta" na 1 dolaru bude asi 12 haléřů a to se u 4 tisíc možná bude dát ještě vyjednávat a jsou i výhodnější směnárny, třeba v Jindřišské ulici, Politických vězňů, Opletalovy, atd. Pokud ti tvoje banka umožňuje výběr zahraniční měny zdarma (já využívám u Raifky), můžeš si dolary nakoupit přes nějakou devizovku nebo dealingové oddělení banky a pak vyzvednout v hotovosti. Další problém při bankovním převodu je, že může být odmítnut. Řeším teď výlet na Antarktidu, posílal jsem už dvě splátky do Argentiny a jedna splátka se vrátila jednou, druhá dvakrát. A blbé je, že nevíme proč. Stalo se mi to i v bývalé práci, kdy jsem posílal platbu škodnímu zástupci mojí pojišťovny do Británie a platba byla zadržena, protože v poznámce bylo arabské jméno poškozeného klienta. Takže posílat na poslední chvíli není úplně nejlepší nápad. Je to trochu mimo téma vlákna, každopádně přes co se na Antarktidu chystáš? Předpokládám, že je to něco lokálního když se posílá záloha do Argentiny
Patrik Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května Zařizují kamarádi ;), společnost se jmenuje Antrarply.
paya01 Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května Jen pro zajímavost - když mám dva Exkluzivní účty, musím plnit obratové kritérium a platby kartou na obou? Nebo stačí na jednom? U obou by mohl být problém s přeposíláním peněz mezi účty, pokud jsou oba vedeny na stejné jméno.
paolous Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května (upraveno) Myslím že na obou. Používám přesně tak - systém nalej - vylej, pošlu každý měsíc vždy na začátku měsíce abych nezapomněl z ČSOB účtu 55000kc na jedno exkluzivní, hned přeposílám zpět do ČSOB a sup ten druhej stejně. 2 minuty - za ty salónky a pojištění to stojí Upraveno 18. května uživatelem paolous
paya01 Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května No a tím nemám problém, ale hlídat si 10 + 10 plateb je vopruz...
paolous Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května (upraveno) Ty platby plnim jen z jednoho - a funguje to, z druhého neplatim vubec nic. Ideal Kaufland - samoobslužná pokladna - vícenásobná platba kartou - a po korunách tam zaplatíš 3 rohlíky a je to do 2 minut zas... Ale teď mě napadlo - že 10 plateb kartou je podmínka jen pro bonusovej úrok na sporicim účtu, podmínka exkluzivního konta zdarma je jen těch 50000kc měsíčně myslím... Upraveno 18. května uživatelem paolous
paolous Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května Ted jsem našel ty podmínky RB a měl jsi pravdu, 10 plateb kartou je podmínka. Tak stačí ale platit jen desetkrát z jednoho účtu
Patrik Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května Obratové kritérium (50 tisíc měsíčně) pro vedení Exkluzivního účtu zdarma, je nutné splnit na všech účtech zvlášť. Není třeba plnit při objemu spravovaného majetku nad 1,5 milionu (takže já třeba mám těch účtů pět, k nim pět spořáků, takže mám celkový objem vkladů 2,5 milionu). 10 plateb kartou stačí splnit za všechny účty dohromady ať už jednou kartou, nebo kombinací více karet, může to být i kreditní kartou. Nově je ještě bonus 0,2 % pokud pravidelně investujete 500 korun. Uvažuji o tom, protože pro mne ten bonus je nějakých 340 korun za všechny účty :).
Patrik Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května před 17 hodinami, paolous napsal: Myslím že na obou. Používám přesně tak - systém nalej - vylej, pošlu každý měsíc vždy na začátku měsíce abych nezapomněl z ČSOB účtu 55000kc na jedno exkluzivní, hned přeposílám zpět do ČSOB a sup ten druhej stejně. 2 minuty - za ty salónky a pojištění to stojí Bacha na to, že ČSOB "odečítá" platby na stejný účet, ze kterého peníze přišly. Tedy pokud např. pošleš z účtu u RB v daném měsíci 100 tisíc a pak z ČSOB pošleš na stejný účet 50 tisíc, bere se to, jako bys měl obrat jen 50 tisíc. Ideální tedy "do trojúhelníku"
paolous Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května Já u ČSOB žádný prémiový účet nemám, jen nějaký ten obyč zdarma, tak žádné odečítání neřeším a nedělá to zatím žádnou neplechu
Patrik Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května Aha, já myslel, že musíš plnit obrat i u ČSOB. Pokud ne, tak pak to nevadí. Já musím plnit obraty u RB, ČSOB, ČS a KB, takže to musím vždy vymyslet tak, aby to nikde nevadilo
OndraPod Odesláno 16. června Nahlásit Odesláno 16. června Chci se zeptat jak řešíte při platbě převodem halíře v odeslané částce? Teď se mi stalo, že moje platba nebyla přijata a automat jí obratem vrátil protože jsem místo řekněme 22 222,06 Kč poslal jen 22 222,00 Kč Desetiny zaokrouhluju klasicky 0,10-0,40 na 0Kč a 0,50-0,90 na 1Kč ale halíře jsem vždycky ignoroval co si pamatuju a nikdy nebyl problém až teď. Docela mně to štve, protože je to zbytečný opruz hlídat ještě desetinný čarky, jestli se člověk nesekl a neposlal omylem o řad víc/míň než měl v plánu
Patrik Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června Česká koruna stále má 100 haléřů, zaokrouhlování platí pouze u hotovostních plateb. Neuhrazením celé částky se můžeš vystavit i sankcím a to někdy i z celé částky. Typicky kreditní karta, pokud čerpanou částku neuhradíš celou (i třeba o jeden haléř) ztrácíš nárok na bezúročné období a celá čerpaná částka je ti úročena už od okamžiku platby, což u velkých částek může dělat i několik tisíc korun. 1 1
Patrik Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června Když už tu reaguji, ČS má soutěž o svítíci kartu / karetní hru. Otázky jsou pro všechny stejné, jde jen o rychlost naklikání odpovědí. Soutěž je ukryta pod volbou Extra v aplikaci. Dnešní odpovědi na soutěžní otázky s ČS: Jak se nazývá armadá nemrtvých, která ve třetím díle pronásleduje Ciri? Divoký hon. Jak se jmenuje mág a navigátor Divokého honu? CARANTHIR Doplňte jméno postavy. Krvavý...baron Které monstrum je známé jako duch lesa? Lešij Které znamení vytváří na zemi magickou past? Yrden 2 1
Patrik Odesláno 18. června Nahlásit Odesláno 18. června V reakci na zvýšení sazeb ČNB zvyšuje úrok na spořicích účtech mBank.cz. U zůstatku do 250 000 Kč se úrok od 1.7. zvyšuje na 4,21 % p.a. Dnešní odpovědi na otázky do soutěže ČS jak zní jméno velmistra školy Vlka? Vesemir Která z čarodějek je osudovou láskou Geralta? Yennefer Geraltův kůň se jmenuje - Klepna 3. rozšíření videohry - Srdce z ... Kamene Ciri se přidá ke skupině zbojníků s názvem --- Potkani 1
Patrik Odesláno 20. června Nahlásit Odesláno 20. června Další banka, která reaguje na zvýšení sazeb ČNB. Trinity bank nabízí 4,08 % u zůstatků do 200 000 Kč. Bohužel, jak je u této banky zvykem - pouze pro nové klienty a nové vklady a při nejbliží příležitosti úrok sníží, aby opět zavedla nový akční účet. Takže jen pro ty, které baví si to hlídat. Další negativum - banka nepodporuje okamžité platby. 1
Patrik Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června Kaufland updatuje SW na pokladnách a postupně mizí možnost rozdělení nákupu na korunové platby
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se