svijanskymaz Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Odesláno 27. července 2011 V 27. 7. 2011 v 14:56, 'Patrik' napsal: Připravuji článek o bezplatných účtech, snad už vyjde brzy. Každopádně přechodem k FIO nic nezkazíš (a jako nádavkem budeš mít zdarma i převody jak v rámci ČR tak SR). Ale můžeš mít účet zdarma i u ČS. Stačí, když si účtem necháš každý měsíc protéct 100 000 Kč (pošleš ze spořicího účtu u jiné banky, např. ING a zase zpět) a uplatníš tak 100 % slevu na paušál. No a do paušálu si můžeš naklikat tuzemské platby, výběry z bankomatu, internetové bankovnictví a několik platebních karet. http://www.mesec.cz/...-vernost-slevy/ Každopádně nic nezkazíš tím, když si ten účet u FIO zřídíš jaksi "vedle". Je zdarma, krásně si vyzkoušíš jestli ti vyhovuje no a když bude vše OK, účet u ČS zrušíš. Ok,dik.
Patrik Odesláno 27. července 2011 Nahlásit Odesláno 27. července 2011 V 27. 7. 2011 v 13:24, 'Frantik' napsal: Urcite, rozumim ti. Ja to nekritizuju. Ja myslim, ze to ze te to bavi, je to hlavni "Normalni" clovek by to takto nedelal Což o to, pokud by to nedělal proto, že jsou mu ty 2,5 tisíce ročně fuk, je to jeho věc. Bohužel mám poslední dobou pocit, že "normální" je nechat se odrbávat a nadávat na toho, kdo mě odrbává, místo toho, abych s tím něco dělal, tzv. "hlasoval nohama" - tedy přešel k jiné bance. To je totiž podhoubí pro populistické politické strany, které slíbí, že vše zařídí za voliče. Lidi se prostě nechtějí sami starat, chtějí aby se někdo postaral za ně. Ale zpátky k bankám. Takovým etalonem je Česká spořitelna. Je skoro všude, bankomaty má na každém rohu a poskytuje komplexní rozsah služeb. Pokud chce někdo nějakou exotičtější měnu, je pravděpodobné, že ji sežene právě v ČS. Stejně tak se obtížně najde služba, kterou by ČS neposkytovala, ať jde o bezpečnostní schránky, šeky nebo zahraniční převody (a to i v méně obvyklých měnách), atd. Dalo by se říci ideální banka, která si sice nechá za služby řádně zaplatit, ale klientovi stačí 1 účet a 1 pobočka, kde zařídí vše (kromě bankovních služeb i penzijní a životní pojištění, stavební spoření, atd. Jenže se ukazuje, že když dojde na lámání chleba, tak ne vše funguje jak má. Prvním příkladem z mé vlastní zkušenosti bylo inkaso šeku. Dle podmínek ČS to dělají pouze klientům. Klientem je ale i držitel vkladní knížky. Když ale někdo takový přijde na pobočku ČS, tak mu řeknou, že to nedělají, že musí mít běžný účet. Ano, podařilo se mi to už dvěma lidem protlačit, musel jsem napsat na helpline ČS a oni s vytištěnou odpovědí přišli na pobočku, kde teprve na základě toho jim byla pracovnice ochotna přijmout šek k inkasu. Ten tzv. "normální klient" by to neudělal, ani by ho nenapadlo, že to, co mu tvrdí na pobočce nemusí být úplně pravda. Druhou zkušenost učinil Dalibor Chvátal při ztrátě karty v zahraničí http://www.mesec.cz/clanky/na-pomoc-od-banky-v-zahranici-radeji-nespolehejte/?do=articleText-pollInText3314-viewResult . Jako člověk financí velmi znalý se dokázal probojovat přes operátorku, která mu tvrdila, že ČS službu zaslání karty do zahraničí neposkytuje, nicméně ani tak mu to nebylo nic platné. "Normální klient" by skončil už na té operátorce, která by mu řekla, že daná služba se neposkytuje. Suma sumárum velké kamenné banky poskytují širší rozsah služeb za patřičně vyšší cenu, ovšem praktická dostupnost je převážně pro znalé klienty, kteří vědí co mají chtít a jsou připraveni na tom trvat i přes "odpor" pracovníka, pro kterého je služba poskytovaná tak 1 x za rok naprosto neznámou a tak bude tvrdit, že neexistuje. V této souvislosti mě napadla třeba i služba Cash advance (neplést s Cash back), tedy výběr z karty (i jiné banky) na přepážce. Schválně s tím zkuste někdo přijít do pobočky v nějakém menším městě. Nejdříve vás budou přesvědčovat, ať si vyberete z bankomatu, pak že služba se poskytuje jen klientům ČS, případně že danou službu neposkytují vůbec, nebo že je velmi drahá (to je věc vaší banky, kolik vám za ní naúčtuje, např. u mBank je za 35 Kč). Když to tak shrnu, co nabízí "drahá" banka oproti levné? Kvalitnější služby? Jde poslat peníze z jednoho účtu na druhý nějak "kvalitněji"? Prostě buď tam dojdou, nebo ne. Doba převodu je dána zákonem (D+1). Lepší IB? No nevím, ČS má limity pro platby v IB (větší převody se musí převádět papírovým pokynem na přepážce), naproti tomu FIO, mBank, ING a další banky nikoliv. Další zásadní nevýhodu ČS vidím v omezené historii IB (tuším jen 3 měsíce). V ostatních bankách najdu v IB i několik let staré převody (už se mi to párkrát hodilo). Širší rozsah služeb? Ano, ale kolikrát musí klient vědět víc, než přepážkový pracovník, aby se k takové službě dostal. Tak mi to nakonec přijde, že zbývá jen ta vyšší cena Vhodnou kombinací více účtů, nebo mírným přizpůsobením chování dosáhnu stejného rozsahu služeb zcela zdarma. To, co mám já (7 bank a 3 záložny a dohromady přes 20 účtů) je už extrém, to uznávám. Však to už je využívání našeho bankovního trhu na maximum. Ale dá se velmi dobře vyžít i třeba se 3 účty - osobně bych to postavil takto: FIO - běžný účet pro pravidelné platby, výběry a vklady na přepážce zdarma a 10 výběrů z vlastních bankomatů a pokud nechceme využívat služeb devizovek, tak i výhodné europlatby (jen za 50 Kč) mBank - kreditka a 3 výběry měsíčně z jakéhokoliv bankomatu (dle obratu na účtu i zdarma, nebo za 9 Kč) Axa - dobře úročený spořák + karta pro placení v cizí měně a výběry z bankomatu v zahraničí To snad není až tak moc.
Matthew Odesláno 2. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 tak jsem nakonec vytiskl VIP kupón pro http://czech-exchange.cz/ tak pak poreferuju jak jsem byl spokojen
Patrik Odesláno 3. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2011 Dnes mě vyšel článek o bezplatných běžných účtech:http://www.mesec.cz/clanky/vyberte-si-bezpoplatkovy-bankovni-ucet-zadarmo-na-miru/
paolous Odesláno 3. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2011 Patriku, diky za clanek, mas to fakt neskutecne zmakly...
horal Odesláno 3. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2011 Za mě 1*.Po dovolené se dle toho zařídím.Díky
Návštěvník maxipesfik Odesláno 20. září 2011 Nahlásit Odesláno 20. září 2011 Další chce ukousnout něco z koláče: http://www.equabank.cz/
FrantisekH Odesláno 20. září 2011 Nahlásit Odesláno 20. září 2011 Sice to není otázka k bance, ale budete investovat do státních dluhopisů?
Georf Odesláno 20. září 2011 Nahlásit Odesláno 20. září 2011 (upraveno) Finanční rezervu si radši nechám na spořícím účtu s prémii jedné největší banky v ČR, ale spíš než u dluhopisů pana Kalouska vidím efekt v zajištěných, či tzv. aktivně spravovaných fondech. O akciích radši nemluvím, včera jsem nakupoval jako divý.... Jinak přemýšlím, že část mých EUR a USD asi směním na CZK - tzv. středoevropský švýcarský frank V 20. 9. 2011 v 17:55, 'FrantisekH' napsal: Sice to není otázka k bance, ale budete investovat do státních dluhopisů? Upraveno 20. září 2011 uživatelem Georf
Patrik Odesláno 21. září 2011 Nahlásit Odesláno 21. září 2011 V 20. 9. 2011 v 17:47, 'maxipesfik' napsal: Další chce ukousnout něco z koláče: http://www.equabank.cz/ Jo, vypadá zajímavě. Hlavně těch 9 Kč za výběr z jakéhokoliv bankomatu a to i v zahraničí, trochu to ale zabíjí špatnými kurzy (uvidíme, jestli na kartě nebudou jiné). Já si zřizovat nebudu (pro vedení účtu zdarma je třeba obrat 15 000 Kč / měsíc a ten jejich účet nemá tu správnou "kill application" abych ho na něm vytvářel), ale kdo potřebuje vybírat z bankomatu a nemá po ruce "ten správný", tak to pro něj může být zajímavá volba. Spíš nechápu, na koho cílí Air bank s tím jejich ceníkem (poplatek 150 Kč / měsíc u Velkého účtu, nebo 5 Kč za odchozí platbu u Malého).
Patrik Odesláno 21. září 2011 Nahlásit Odesláno 21. září 2011 V 20. 9. 2011 v 17:55, 'FrantisekH' napsal: Sice to není otázka k bance, ale budete investovat do státních dluhopisů? Já určitě ne. je to pěkná kulišárna. Inzerují to jako s až 6 % úrokem, ale to až poslední (pátý) rok, předtím jsou úroky nižší, např. v prvním roce 0,85 %. Dost lidí na to naletí (neumí si to spočítat), průměrná úroková sazba je 3,09 % a to je u de facto 5 letého termíňáku poměrně málo, to lze u bank (např. JTbank.cz) nebo záložen (Metunion.eu, Akcenta.cz, Unibonsud.cz) získat víc. Takže nic pro mě.
Patrik Odesláno 21. září 2011 Nahlásit Odesláno 21. září 2011 V 20. 9. 2011 v 19:14, 'Georf' napsal: Finanční rezervu si radši nechám na spořícím účtu s prémii jedné největší banky v ČR, ale spíš než u dluhopisů pana Kalouska vidím efekt v zajištěných, či tzv. aktivně spravovaných fondech. O akciích radši nemluvím, včera jsem nakupoval jako divý.... Jinak přemýšlím, že část mých EUR a USD asi směním na CZK - tzv. středoevropský švýcarský frank Snad ne ČSOB? To je taky pěkná kulišárna - maximální úrok včetně prémie je 1,7 % ročně (viz http://www.mesec.cz/clanky/vyberte-si-sporici-ucet-na-miru/ ) a to ještě za předpokladu splnění podmínek. To jsou spořáky bez výpovědní lhůty s lepším úrokem (Equa 2,3 %, Wüstenrot 2,1 %, Axa 2 % plus prémie 0,3 % (i když i to není úplně férová nabídka http://www.mesec.cz/clanky/bonus-od-axa-bank-za-sto-tisic-devadesat-dva-korun/ ) Zuno 2 % (díky daňové optimalizaci ale u vkladu do 127 tisíc vycházejí lépe než úrok 2,3 %, těch vkladů je možné mít až deset, viz. http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&p=8406212#p8406212 )
Alessio Odesláno 21. září 2011 Nahlásit Odesláno 21. září 2011 Moc zajímavý článek! Ještě mě napadlo...co si peníze nechat posílat na účty někam na západ, když teď internet banking vládne světu? Je v tom nějaký zádrhel?
Patrik Odesláno 21. září 2011 Nahlásit Odesláno 21. září 2011 (upraveno) Ne, není v tom žádný zádrhel. Co se transakčních účtů týče, tak to spoustu lidí takhle má, pro Čechy je dobrá např. http://www.vr-bank-zittau.cz/inhalt/. Hodně německých bank ale má jako požadavek trvalé bydliště v Reichu, dvě už mě odmítly (no, uznávám, že jsem neměl úplně čisté úmysly, jedna dávala za založení účtu pevný disk, druhá 100 éček ). U spořicích účtů je to trochu komplikovanější v tom, že je potřeba podávat v ČR daňové přiznání a úroky danit, případně jsou zdaněny srážkovou daní, která bude příští (?) rok 35 % ! http://www.penize.cz/svetova-ekonomika/49949-o-dane-z-uroku-ze-zahranici-se-stat-pripravit-nenechaSamozřejmě jsou pak možnosti jako založit si účet v Singapuru, případně jiné diskrétní zemi, ale to už je o milionech kvůli pár tisícovkám se to nevyplatí. Upraveno 21. září 2011 uživatelem Patrik
simon_magus Odesláno 17. října 2011 Nahlásit Odesláno 17. října 2011 Neni tu nekdo, kdo by delal v bance a umel s rozumem poresit firemni uver??Me uz nebavi porad dokola vsem vysvetlovat, ze moje jednorocni srocko opravdu nema chut krachovat.Chtel sem uver na vyrobni prostory .. nedostal sem ho, tak se to vzal cash.A rikal sem si, ze uver jisteny nemovitosti, kterou uz mam a do ktere syou penize nemuze byt problem ... ale je , nehlede na to, ze banky se rozhuduji radove mesice.Ted jeste cekam na rakusaky, ale kdyby tu nekdo vedel o dobrem reseni, tak se urcite branit nebudu. Musel sem se vypovidat
simon_magus Odesláno 18. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2011 Jeste jeden dotaz. Ktera CZ banka ma civilizovane poplatky za EURo ucet pro prevod z/na EUR v Rakousku?Zatim jsem nasel jen FIO
Patrik Odesláno 18. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2011 V 18. 11. 2011 v 9:54, 'simon_magus' napsal: Jeste jeden dotaz. Ktera CZ banka ma civilizovane poplatky za EURo ucet pro prevod z/na EUR v Rakousku? Zatim jsem nasel jen FIO PŘÍCHOZÍ platby má zdarma ještě Zuno a Citibank (ta má nyní nový účet, kde při obratu 25 000 Kč je zdarma vedení + karta + 10 transakcí a 4 výběry z jakéhokoliv bankomatu, ale nemohl bys ho mít na firmu, ale jen na soukromou osobu). Co se odchozích plateb týče, tak moc konkurence není. U větších částek ale zase záleží spíše na kurzu (který FIO nejlepší nemá ), než na poplatku. Já osobně používám pro platby v ? devizovou společnost Easychange, zrovna dneska jsem posílal 2,61 ? a stálo mě to 66,89 Kč, tedy jen kurz (a lepší než u jakékoliv banky), poplatek žádný. Takže pokud můžu, doporučil bych založit si účet u nějaké německé nebo rakouské banky (máš-li problém s němčinou, tak rozhodně VR Bank Zittau, která komunikuje i česky a je schopna založit účet i v Praze, jinak je kousek od Liberce za hranicemi). No a tenhle účet "dotovat" nebo naopak "vysávat" pomocí devizovky podle toho jestli ti tam budou peníze spíše scházet nebo přebývat. Poslední článek o devizovkách jsem psal zde: http://trhy.mesec.cz/clanky/prisnejsi-podminky-procistily-trh-devizovych-spolecnosti-nektere-neprezily/, ale mám i starší, kde jsem se zabýval jejich přesnými podmínkami. Pro platby v PLN a HUF je zase skvělá Akcenta.
Patrik Odesláno 18. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2011 V 17. 10. 2011 v 10:34, 'simon_magus' napsal: Neni tu nekdo, kdo by delal v bance a umel s rozumem poresit firemni uver?? Me uz nebavi porad dokola vsem vysvetlovat, ze moje jednorocni srocko opravdu nema chut krachovat. Chtel sem uver na vyrobni prostory .. nedostal sem ho, tak se to vzal cash. A rikal sem si, ze uver jisteny nemovitosti, kterou uz mam a do ktere syou penize nemuze byt problem ... ale je , nehlede na to, ze banky se rozhuduji radove mesice. Ted jeste cekam na rakusaky, ale kdyby tu nekdo vedel o dobrem reseni, tak se urcite branit nebudu. Musel sem se vypovidat Je-li úvěr jištěný nemovitostí a není vyšší než polovina její hodnoty, tak by mohly pomoci záložny, zejména MPÚ a WPB. Ty se na tento typ úvěrů (dostatečné zajištění, nedostatečná bonita) specializují.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se