hirsch Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2013 Já řadu let z nějaké pohodlnosti nebo konzervatismu přetrvávám u ČSOB, ale mám cukání od nich odejít k FIO bance mám ze zkušeností mých přátel takový dojem, že tam by byl můj osobní i podnikatelský účet v lepších rukách, nebo se mýlím?
Patrik Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2013 (upraveno) Ahoj Patriku, chtěl bych se zeptat, co si mám myslet o GE Money. Teď mi přišel dopis o změně úrokové sazby spořícího účtu Génius II z 1,1% na 0,8% p.a. Nabízejí taky různé nabídky podílových fondů. ( s takovou pěknou *, která znamená, že se Vám nemusí vrátit ani vložené peníze ) Existuje někde nějaký spořící účet, kam by jsme případně mohli převést i peníze ze stavebního spoření a s kterým by se dalo průběžně manipulovat bez poplatku, kvůli škole aj. ? DíkSituace je špatná, nikoliv však zoufalá . Bude to ale takové vybírání "jednooký mezi slepými králem".Úrokové sazby spadly snad skoro všude, aktuálně mají nejvyšší úrok na spořicím účtě Wüstenrot, Air Bank a Equa, všechny shodně 2,1 %. U Air Bank si vyber Malý tarif. Vedení běžného i spořicího účtu zdarma, karta k běžnému zdarma. Za odchozí transakci mimo banku ale zaplatíš ale 5 Kč (takže na častější výběry to není), převody v rámci banky jsou zdarma. Nicméně pokud máš poblíž jejich pobočku, můžeš si chodit vybírat z jejich bankomatu zdarma (tedy převedeš ze spořáku na běžný a hned vybereš, na pobočce mají počítače, kde si vše můžeš zadat), výběr z cizího stojí 25 Kč a na pobočkách Sazky 10 Kč (je to nová služba, zatím o ní nemám žádné reference). U Equa máš dvě možnostia) zřídit si jen spořák. Ten je veden zdarma, ale odchozí transakce stojí 9 Kč zřídit si i běžný účet. Převod ze spořicího účtu na běžný je zdarma, takže se můžeš vyhnout těm 9 Kč (ze spořicího na běžný a z běžného kam chceš). K běžnému je zdarma karta s výběry ze všech bankomatů v ČR zdarma a v zahraničí za velmi nízkých 9 Kč. Účet ovšem stojí 99 Kč měsíčně, těm je ale možné se snadno vyhnout - stačí splnit jednu ze dvou podmínek. Buď objem prostředků u banky (dohromady běžný účet, spořák, termíňáky) 100 000 Kč, nebo obrat na účtě (stačí uměle systémem "najej-vylej" z jiné banky a zpět) 10 000 Kč. Pak je to velmi dobrá náhrada běžného účtu. U Wüstenrotu je to trochu složitější, mají spořáky označené písmeny podle toho, kdy si je klient zakládal. Já mám "A", takže mám úrok 2,3 %, aktuálně se nabízí "E", kde je úrok 2,1 % p.a. Úroková sazba platí jen pro zůstatek mezi 30 000 Kč a 3 miliony. Bacha na to, kdybys tu částku 3 miliony přesáhl (byť jen o 1 korunu), tak se ti sníží úroková sazba z celého vkladu na 0,1 %! To samé platí pro vklady do 30 000 Kč.U "Wurstu" můžeš získat bonus za "zafixování" (lze i část vkladu) a to 0,1 % za každé 3 měsíce, max. 0,4 % za 12 měsíců. "Kouzlo" je v tom, že když zatermínování předčasně zrušíš, neplatíš nejen pokutu za předčasné zrušení, ale pořád dostáváš základní sazbu (tedy těch 2,1 %), přicházíš jen o ten bonus. Myslím, že vhodnou kombinací různě dlouhých fixací lze dosáhnout docela zajímavého zhodnocení. No a pak jsou tu družstevní záložny:MSD (Metropoitní spořitelní družstvo, www.metunion.eu). Jejich spořák má úrok 2,8 % (termíňáky 3,3 až 4,8 %), ale ti nemají internetové bankovnictví, takže pokud nemáš jejich pobočku po ruce, nepřichází v úvahu MPU (Moravský peněžní ústav, www.mpu.cz) - úrok 2,3 %, úrok připisovaný denně (už ale neplatí "daňový trik"). Mají internetové bankovnictví. Ovšem pozor: Pro vkladový účet bez výpovědní lhůty platí, že první dvě transakce (odchozí tuzemská platba, platby v rámci MPU nebo výběr napobočce) jsou v kalendářním měsíci zdarma. Ostatní platby v rámci MPU, odchozí tuzemské platby a výběry na pobočce jsouzpoplatněny částkou 99,- Kč.. Nejspíše to ale půjde obejít více účty - já mám čtyři, i když z jiného důvodu. WPB www.wpb.cz. Ti mají úrok 2,55 %. Jediný ze zmíněných účtů, který nemám. Nějak jsou mi "nesympatičtí", kamarád s nima měl nějaký konflikt, který nakonec skončil zrušením účtu (z jejich strany), uvidíme, v půlce února letím na 3 týdny pryč, tak podle toho jak budou vypadat úrokové sazby v březnu možná začnu přehodnocovat. Kdyby sis zakládal účet u Equa, tak pokud jsi z Prahy či Ostravy, můžeš získat odměnu 300 Kč. http://www.mesec.cz/clanky/banky-lakaji-na-slevy-a-bonusy-dostanete-i-tisicovky-navic/ . Pokud to máš do obou měst daleko a budeš zakládat přes Internet, stále můžeš získat 150 Kč, pokud tě někdo doporučí, rád to udělám (dostanu druhých 150 Kč ), stačí poslat SZ. Pak jsou ještě různé akční nabídky, aktuálně dává ING novým klientům úrok 2,5 % po dobu 5 měsíců, pak ale klesne na standardních 1,5 %, takže můžeš využít a zmizet. Opět rád doporučím, dostanu 300 Kč Upraveno 31. ledna 2013 uživatelem Patrik
Patrik Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2013 (upraveno) Já řadu let z nějaké pohodlnosti nebo konzervatismu přetrvávám u ČSOB, ale mám cukání od nich odejít k FIO bance mám ze zkušeností mých přátel takový dojem, že tam by byl můj osobní i podnikatelský účet v lepších rukách, nebo se mýlím?Tak záleží na tom, jaký máš účet a jaké služby používáš (např. jak máš dostupné bankomaty FIO oproti ČSOB, atd).Nepodnikatelský účet u ČSOB si se zachováním čísla účtu můžeš převést k Poštovní spořitelně a zvolit tarif On-line konto (možná se to teď jmenuje jinak). Při splnění průměrného zůstatku 15 000 Kč máš zdarma vedení účtu. Zdarma (vždy) jsou všechny tuzemské převody (v rámci banku i mimo ni) a vklady a výběry přes bankomaty ČSOB. Jsou tam ale drahé všechny operace na přepážce, většinou 50-100 Kč. Pokud bys ale účet ovládat přes Internet, není co řešit.Ideálním doplňkem je spořicí účet Červené konto, které sice nemá zázračný úrok (1,3 % pro zůstatky nad 50 000 Kč), ale umožňuje hotovostní vklady na každé poště za 12 Kč (na odvod tržeb to nemusí být špatné , jen ti nesmí vadit, že nebude na firmu, ale na soukromou osobu). Peníze jsou připsány následující pracovní den. No a pak v pracovní době banky převedeš jen s několikaminutovým zpožděním na běžný účet přímo v IB . FIO vedle mBank jsou jediné dva běžné účty, kde jsou základní operace zdarma i pro podnikatele. Jen u mBank je omezení, že jde jen pro OSVČ, nejde na společnost (sro, akciovka,...), zatímco FIO jde i na právnickou osobu (využívá i naše SVJčko). obě banky: vedení účtu, tuzemské transakce, karta zdarma (u FIO je příplatek 100 Kč za bezkontaktku, u mBank je bezkontaktní karta standard, naopak karta bez této funkce je pouze na zvláštní žádost) mBank: první tři výběry z bankomatu jakékoliv banky za 9 Kč (zdarma při obratu 2, 3 a 4 tisíce NA KARTĚ, pak je 1, 2 nebo 3 výběry zdarma), další jsou za 35 KčFIO: 10 výběrů z vlastních bankomatů (je jich opravdu málo a jsou rozesety velmi nerovnoměrně) zdarma a za každé 4 tisíce obratu na kartě je 1 výběr z cizího bankomatu zdarma Využívám obě banky i když mým hlavním běžným účtem je FIO. Vyhovuje mi jejich jednoduché IB, ale třeba i taková fičurka, jako to, že si můžeš zvolit uživatelské jméno i heslo (bez povinných znaků). Stejně tak, že si můžeou přístup do internetového bankovnictví zřídit i osoby, které u FIO nemají účet a ty jim pak jen nadefinuješ práva, např. takto to má naše SVJčko pro účetní. Přistupuje pod svým vlastním uživatelským jménem a může pouze "koukat", nemůže zadávat transakce.U mBank jsou zase dobré "šablony plateb", které můžeš volitelně nastavit tak, že se nemusejí potvrzovat SMSkou.Jinak dnes končí akce mBank (neplánovaně dřív), takže pokud bys chtěl 500 Kč za zřízení účtu (já dostanu taky ), pošli mi SZ FIO se na spoření nehodí vůbec (úrokové sazby na spořáku jsou špatný vtip - 0,6 % u soukromého a 0,15 % u firemního), mBank má aktuálně aspoň slušné termíňáky (2,5 až 3 % pro 3 až 12 měsíců), ale spořák, to je úplně stejná (0,4 % eMax a 0,5 % eMax plus) bída. Na podnikatelském běžném účtu je ale úrok dle zůstatku a pro zůstatek nad milion je to už (na běžný účet solidních) 0,5 % p.a. Ale pozor, jde o PÁSMOVÉ ÚROČENÍ! Upraveno 31. ledna 2013 uživatelem Patrik
hirsch Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2013 Patriku, díky moc za podrobné informace!!!
IzTaPa Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2013 (upraveno) Nevýhodou Citi je otřesná zákaznická podpora, jejich CallCentrum je tragedie a naprostá neochota cokoliv řešit - kamarád musel dokonce jeden problém řešit přes finančního arbitra. CitiVIP -- nikdy jsem necekal a nemluvil se zaznamnikem... Upraveno 31. ledna 2013 uživatelem IzTaPa
revue gt Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2013 Situace je špatná, nikoliv však zoufalá . Bude to ale takové vybírání "jednooký mezi slepými králem".Úrokové sazby spadly snad skoro všude, aktuálně mají nejvyšší úrok na spořicím účtě Wüstenrot, Air Bank a Equa, všechny shodně 2,1 %. U Air Bank si vyber Malý tarif. Vedení běžného i spořicího účtu zdarma, karta k běžnému zdarma. Za odchozí transakci mimo banku ale zaplatíš ale 5 Kč (takže na častější výběry to není), převody v rámci banky jsou zdarma. Nicméně pokud máš poblíž jejich pobočku, můžeš si chodit vybírat z jejich bankomatu zdarma (tedy převedeš ze spořáku na běžný a hned vybereš, na pobočce mají počítače, kde si vše můžeš zadat), výběr z cizího stojí 25 Kč a na pobočkách Sazky 10 Kč (je to nová služba, zatím o ní nemám žádné reference). U Equa máš dvě možnostia) zřídit si jen spořák. Ten je veden zdarma, ale odchozí transakce stojí 9 Kč zřídit si i běžný účet. Převod ze spořicího účtu na běžný je zdarma, takže se můžeš vyhnout těm 9 Kč (ze spořicího na běžný a z běžného kam chceš). K běžnému je zdarma karta s výběry ze všech bankomatů v ČR zdarma a v zahraničí za velmi nízkých 9 Kč. Účet ovšem stojí 99 Kč měsíčně, těm je ale možné se snadno vyhnout - stačí splnit jednu ze dvou podmínek. Buď objem prostředků u banky (dohromady běžný účet, spořák, termíňáky) 100 000 Kč, nebo obrat na účtě (stačí uměle systémem "najej-vylej" z jiné banky a zpět) 10 000 Kč. Pak je to velmi dobrá náhrada běžného účtu. U Wüstenrotu je to trochu složitější, mají spořáky označené písmeny podle toho, kdy si je klient zakládal. Já mám "A", takže mám úrok 2,3 %, aktuálně se nabízí "E", kde je úrok 2,1 % p.a. Úroková sazba platí jen pro zůstatek mezi 30 000 Kč a 3 miliony. Bacha na to, kdybys tu částku 3 miliony přesáhl (byť jen o 1 korunu), tak se ti sníží úroková sazba z celého vkladu na 0,1 %! To samé platí pro vklady do 30 000 Kč.U "Wurstu" můžeš získat bonus za "zafixování" (lze i část vkladu) a to 0,1 % za každé 3 měsíce, max. 0,4 % za 12 měsíců. "Kouzlo" je v tom, že když zatermínování předčasně zrušíš, neplatíš nejen pokutu za předčasné zrušení, ale pořád dostáváš základní sazbu (tedy těch 2,1 %), přicházíš jen o ten bonus. Myslím, že vhodnou kombinací různě dlouhých fixací lze dosáhnout docela zajímavého zhodnocení. No a pak jsou tu družstevní záložny:MSD (Metropoitní spořitelní družstvo, www.metunion.eu). Jejich spořák má úrok 2,8 % (termíňáky 3,3 až 4,8 %), ale ti nemají internetové bankovnictví, takže pokud nemáš jejich pobočku po ruce, nepřichází v úvahu MPU (Moravský peněžní ústav, www.mpu.cz) - úrok 2,3 %, úrok připisovaný denně (už ale neplatí "daňový trik"). Mají internetové bankovnictví. Ovšem pozor: Pro vkladový účet bez výpovědní lhůty platí, že první dvě transakce (odchozí tuzemská platba, platby v rámci MPU nebo výběr napobočce) jsou v kalendářním měsíci zdarma. Ostatní platby v rámci MPU, odchozí tuzemské platby a výběry na pobočce jsouzpoplatněny částkou 99,- Kč.. Nejspíše to ale půjde obejít více účty - já mám čtyři, i když z jiného důvodu. WPB www.wpb.cz. Ti mají úrok 2,55 %. Jediný ze zmíněných účtů, který nemám. Nějak jsou mi "nesympatičtí", kamarád s nima měl nějaký konflikt, který nakonec skončil zrušením účtu (z jejich strany), uvidíme, v půlce února letím na 3 týdny pryč, tak podle toho jak budou vypadat úrokové sazby v březnu možná začnu přehodnocovat. Kdyby sis zakládal účet u Equa, tak pokud jsi z Prahy či Ostravy, můžeš získat odměnu 300 Kč. http://www.mesec.cz/...isicovky-navic/ . Pokud to máš do obou měst daleko a budeš zakládat přes Internet, stále můžeš získat 150 Kč, pokud tě někdo doporučí, rád to udělám (dostanu druhých 150 Kč ), stačí poslat SZ. Pak jsou ještě různé akční nabídky, aktuálně dává ING novým klientům úrok 2,5 % po dobu 5 měsíců, pak ale klesne na standardních 1,5 %, takže můžeš využít a zmizet. Opět rád doporučím, dostanu 300 Kč Děkuji Ti za vyčerpávající info, tady přímo nemám ani jednu banku a to jsme město na konci první 10 a začátku druhé 10
Patrik Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2013 (upraveno) CitiVIP -- nikdy jsem necekal a nemluvil se zaznamnikem...A tak já si na Citi nestěžuji. Kartu Citi Life mám od listopadu a už jsem z ní na odměnách vytáhl 3,5 tisíce a "tahám" dál, je to úžasný stroj na peníze a teď co zavedli 2 % i ze SIPO, tak tahám o sto šest. Kamarád si dokonce na SIPO převedl splátky hypotéky a tak dostává zpět 2 % z každé splátky . Jen vím, na co se mám připravit. Kamarád, kterého jsem zmiňoval v předešlém příspěvku, je v oboru financí velmi známou osobou a přesto musel svůj problém dotáhnout až k finančnímu arbitrovi. Tedy jako kdyby chtěl, tak mohl zvednout telefon a zavolat přímo řiditeli české Citi a problém by byl okamžitě vyřešen, ale v rámci své profese se schválně rozhodl projít procedurou jako běžný klient, bez využití svých nadstandardních konexí. No a musel to dotáhnout právě až k tomu arbitrovi. A díky mílím z Citi ČSA mám letenku do Mexika za 4400 Kč Upraveno 31. ledna 2013 uživatelem Patrik
Patrik Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2013 Děkuji Ti za vyčerpávající info, tady přímo nemám ani jednu banku a to jsme město na konci první 10 a začátku druhé 10Equa, mBank a asi i Air Bank k tobě klidně pošlou kurýra kamkoliv v ČR .
P_P Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2013 Měl bych dotaz na vaše zkušenosti. Vybírám brokera a zvažuji ČS-brokerjet nebo FIO e-broker. Je mezi nimi nějaký výrazný rozdíl. Ovládání, podpora při nesnázích, funkčnost, přístup, bezpečnost, ...Také jsem našel LYNX. Má cenu o něm uvažovat. Dík za vaše postřehy.
Patrik Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2013 Investice a obchodování s akciemi jde mimo mě, prostě na to nemám. Můžu se spoléhat jen na to, co čtu v diskusích a tam jedni chváli FIO, jiní ČS. Z příspěvků jsem dostal dojem, že ani jeden z nich není vyloženě špatný, zkus se ale zeptat na nějakém finančním fóru, např. Finexpert.cz, Mesec.cz
pikec Odesláno 1. února 2013 Nahlásit Odesláno 1. února 2013 (upraveno) Zdravím všechny a prosím o info. Asi zase Patrika Který mě už nejednou poradil.Používám FIO, AXA banku, LWWB. Chci další zdarma účet používat jen pro co největší úrok, kde bude ležet min cca 50000Kč a více. A peníze převedu do spořícího účtu třeba 10x za měsíc, ale z účtu, tak max 1x za měsíc a to do ceny max 10Kč za převod, internetové bankovnictví je podmínka nebo aspoň aplikace pro Android. Tak co jsem se dočetl, tak mě asi jako spořící bude vyhovovat AIR BANKA pak zvažuji WPB a Equa bank. A co ZUNO SPOŘENÍ PLUS, tam je nějaký fígl? A ještě prosím o info, který účet bude nejvýhodnější, nejlépe zdarma, pro měnu USD. Bude na něj přicházet tato měna cca měsíčně a až přijde vhodný čas, tak USD vyberu a někde směním na CZK, jelikož nepředpokládám, že by nějaká banka provedla směnu s příjemným kurzem. Díky moc za info. :notworthy: Upraveno 1. února 2013 uživatelem pikec
Patrik Odesláno 1. února 2013 Nahlásit Odesláno 1. února 2013 Jak už jsem psal. Air, Wurst a Equa mají všechny tři aktuálně stejný úrok - 2,1 %. Jsou tam drobné rozdíly (poplatek za transakce, minimální částka), ale nic extrémního (vše bylo popsáno výše).Pak jsou tu ty tři záložny - MSD, MPU a WPB i o těch jsem napsal co se dalo. Ze zmíněných nemá internetové bankovnictví jen MPU, všechny ostatní ano. O spoření PLUS od Zuno nemá smysl uvažovat. Od 15. února snižuje úrok také na 2,1 % (aktuálně 2,3 %) a navíc, pokud v daném měsíci vybereš, přicházíš úplně o všechny úroky, takže jako "průtokový" spořák moc vhodný není. U klasického Spoření je úrok jen 1,7 % (dd 15. února 1,8 %) S těmi dolary je to problém. Protože je to cizí měna, bude platit poplatek za příchozí zahraniční transakci, pokud to odesilatel nepošle jako "OUR", ale to se většinou nedělá, většina transakcí se posílá jako "SHA". Poplatek za příchozí cizoměnovou transakci (a je jedno, jestli je tuzemská nebo zahraniční) je u většiny bank cca 1 %, minimálně 200 až 300 Kč, je dobré si to konkrétně zjistit u banky, kterou si vybereš. Jsou u nás dvě banky, které mají všechny příchozí transakce zdarma a to včetěn cizoměnových/zahraničních. A to Citi (ale jen u některých typů účtů) a Zuno. Pokud tedy jde o drobné částky, tak bych to nekomplikoval a nechal to posílat do Zuno a u nich převést na CZK. Nemají sice dobrý kurz, ale jestli jde o pár set dolarů, tak to jinde stejně dáš na poplatcích. Ze Zuno nejde vybírat hotovost v cizí měně, takže ti stejně nic jiného nezbude (za převod do jiné banky bys zase platil). Také pozor na to, že za výběr cizí měny na přepážce banky (u těch bank, které to umožňují) se obvykle platí poplatek a to zpravidla vyšší, než za výběr českých korun. Také si nezapomeň započíst poplatek za vedení účtu. Je to prostě rovnice o velkém množství neznámých a bez konkrétních údajů (jaké částky, jak často, jak často by se vybíralo,...) nelze jednoznačně říct, co by bylo nejlepší. Alternativou k bankám jsou devizové společnosti. Kurzy mají lepší než banky (o hodně, spread (rozdíl mezi nákupním prodejním kurzem) je obvykle mezi 10 a 20 haléři na 1 USD/EUR u větších částek i pod 10 halérů. Stejně tak jsou schopné být vstřícnější i co se poplatků týče, není problém si domluvit i nulové poplatky.Jen to klade vyšší nároky na odesilatele - peníze odesílá ne na tvůj účet, ale na účet devizové společnosti a tak kromě čísla účtu musí vyplnit i nějaké údaje, podle kterých devizovka pozná, že jde o "tvojí" platbu, např. variabilní symbol. Některé společnosti s tím mají problém (typicky sázkovky, brokeři a podobně), někdy se dají "ukecat" ke konkrétní devizovce (prý někdo ukecal amerického brokera, aby mu zasílal platby do Akcenty), jindy trvají na tom, že platba musí být na tvůj účet.Výjimka mezi devizovkami je CitFin, která díky spolupráci s vlastní záložnou umožňuje klientům, aby měl každý vlastní číslo účtu. Já mám zkušenosti s těmito devizovkami:Easychange - malá devizovka, jsou ochotni k individuálním jednáním (provozují i službu Europlatba.cz), i když teď v poslední době mě přijdou poněkud méně pružníAkcenta - hodně velká devizovka, velký rozsah služeb, trošku "zpychli" a začali "prudit" drobné klienty http://www.mesec.cz/aktuality/akcenta-zvysuje-poplatky-u-drobnych-plateb/Fortissimo (devizy.cz) - u malých plateb dávají velmi nevýhodné kurzy, platil jsem v HUF ekvivalent asi 4 000 Kč a dostal jsem horší kurz, než v bance (na druhou stranu pořád to díky nižšímu poplatku vyšlo výhodně)Interchange - trošku mě zklamali, ze začátku slibovali hory i s horákama a skutek utek (moje drobné platby byly pro ně příliš drobné) Zprostředkovaně s CitFinem (používal můj bývalý zaměstnavatel) - musí se jim hodně "šlapat na krk", pak umí dát velmi zajímavé podmínky, ale jak člověk dá najevo, že je ochoten "odkývnout" první nabídku, tak začnou plíživě zvyšovat svoji kurzovou marži. Takže občas to chce s kurzem nesouhlasit a vzít jinde. Rüesch (opět ze zaměstnání) - ten se sloučil s Travelexem a zaměřuje se na velké (miliony) transakce, s "plebs" se nebaví Měl jsem ještě smlouvu s REOLem a Walichem, ale oba skončili. Pak ještě, bez osobní zkušenosti:SAB - jsou majetkově propojeni s MPU ale bohužel toho nijak nevyužívají (jako Citfin). Jsou ochotni k jednání, takže opět to chce "okovanou botu a šlápnout na krk ", pak jsou schopni dát zajímavé podmínkyAccredi - vím toliko, že existují, nemám osobní zkušenost Princip fungování devizovek je vesměs stejný. Peníze v cizí měně přijdou k nim, oni je přemění na české koruny a přepošlou na tvůj český účet. Kurz lze domlouvat dopředu (výhoda proti bankám), nebo je možné ho nechat na devizovce
Patrik Odesláno 1. února 2013 Nahlásit Odesláno 1. února 2013 Oprava: IB nemá MSD (tedy má, ale jen pasivní) MPU internetové bankovnictví má!
pikec Odesláno 1. února 2013 Nahlásit Odesláno 1. února 2013 (upraveno) edit posláno 2x to samé Upraveno 1. února 2013 uživatelem pikec
pikec Odesláno 1. února 2013 Nahlásit Odesláno 1. února 2013 (upraveno) Ještě jeden dotaz na ty co mají MSD (Metropolitní spořitelní družstvo, www.metunion.eu) Jak jde provádět výběr nebo spíše převod peněz, od nich na jiný účet. Musím osobně na jejich pobočku a tam u někoho zadat převod peněz? Nebo to jde přes telefon, email nebo tak něco. Díky za info. Upraveno 1. února 2013 uživatelem pikec
Patrik Odesláno 1. února 2013 Nahlásit Odesláno 1. února 2013 S tím MSD to je nejhorší, jak je vůbec možné. Zasílání peněz - mají sběrný účet u ČSOB (nemají vlastní kód banky), takže kromě čísla účtu musíš správně vyplnit i variabilní a konstantní symbol - vopruz Vybírání peněz - musíš tam osobně dojít, vyplnit papír a oni pošlou peníze na zvolený účet a snad ani není možné ani zvolit specifický symbol A od 1. ledna přestali úplně pracovat s hotovostí, no prostě zábava. Jenže ty jejich úrokové sazby mě stějně nakonec dostanou, klidně budu i před pobočkou tančit kozáčka, když to bude součást smluvních podmínek (na SZ odpovím později, teď jsem přišel domů, bude to delší ).
pikec Odesláno 1. února 2013 Nahlásit Odesláno 1. února 2013 S tím MSD to je .......Díky za info dnes jsem se nakonec objednal a zajedu do Prahy si zařídit účet, aspoň výběry budu hodně moc zvažovat a tím i vlastně nebudu rozhazovat . A taky zajdu do WPB. Takže jsem to nakonec celé přehodnotil snad k dobrému. ZS Nespěchá v klidu. A díky moc.
Patrik Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Odesláno 2. února 2013 U WPB mi unikla (no jo no, jediný účet ze zmíněných, který nemám ) jedna "drobnost" úrokový výnos 2,55 % ročně pro zůstatek do výše 150 000 Kč (pro částku převyšující 150 000 Kč činí úrok 0,05 % p.a.) Takže je to jen taková vějička a na žádné velké spoření to není!
Patrik Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Odesláno 2. února 2013 Když už jsme u těch bank, na tohle jsem náhodou narazil na mFóru: Česká spořitelna má dobrou akci dvakrát ročně květen a listopad losování výherních vkladních knížek o půl milionu, stačí tam těsně před tím dát tisícovku a pak se to může zase zrušit, dvakrát ročně to někdo vyhraje! Tak jsem se podíval blíže na podmínky a je to fakt jednoduché - stačí mít k 31.10. nebo 30.4. na vkladní knížce ČS zůstatek alespoň 1000 Kč a můžete vyhrát půl milionu . A když to nevyjde, peníze zase vyberete.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se