motorkár Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Opravujem a ospravedlňujem sa. Pre poslednou vetou mala byť práve tá veta.
MegaTenese Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 ja mam mensiho 40mm brachu SKX031 s K-ackem a jsou super vydrzi uplne vsechno, a ze nemaji J me nejak netrapi
Návštěvník eleven Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Hodinky J sú vyrábané, ako to Japonci s obľubou hovoria, nie vo veľkých sériách, ale malých kolekciách, kde prvé číslo pred písmenom označuje poradové číslo danej kolekcie. Číslo 1 X znamená prvú kolekciu danej výrobnej rady a po písmene nasleduje výrobné číslo. Ak máte teda v čísle Vašich hodiniek SKX007J prvé číslo 1, znamená to prvú kolekciu písmena, čo nasleduje a ďalej poradové číslo hodiniek tejto kolekcie. To si môžete blahoželať, máte prvú kolekciu daného písmena. A na to jsi, prosím tě, přišel kde??? To je úplná kravina.
Popelář Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Zdar seikaři, já jsem nedávno koupil model 7002 -7001 A1 JAPAN A v č.480842 zelený číselník za 2000 kc.V super stavu nechal jsem jenom vyčistit strojek ,jinak to jsou perfektní hodinky které už mají 20 let za sebou a doufám že snad ještě 20 let vydrží.
ggrand Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 To zas byla snůška keců od pana jednostopého. Nejvíc mě dojala část o japonské výstupní kontrole.
Návštěvník Kamil Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Všetky hodinky model SKX007 (J alebo K) patria k najpopulárnejším potápačským hodinkám, aké boli kedy vyrobené a jednoznačne patria ku kultovým hodinkám....To bych netvrdil, kultovní modely jsou trochu jiné, řekl bych. Třeba diver modely ze šedesátých a sedmdesátých let nebo ty, co měl Arnie v Komandu, Monstra, Samurai, tuna, je jich víc. A vlastně všechny scuba modely. A Marinemastery. Za mě osobně 6105.
Jezevcik2 Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 To zas byla snůška keců od pana jednostopého. Nejvíc mě dojala část o japonské výstupní kontrole.Přísná japonská výstupní kontrola zařídila,že mi tah u mých dvou naprosto stejných pětek(jedny"J",druhé"K")vrzal v úplně stejném místě.Když už vrzat,tak jednotně-takže vlastně v pořádku.Moc jsem nepochopil to o těch unikátních číslech sérií.Asi ale šlo o výrobní číslo s normálních kódováním nebo ne?
instant Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Motorkar, ak si to len odpisal alebo prelozil z nejakej orientalnej hatmatilky, napriklad z madarciny, je to relativne mensi pruser. Horsie by bolo, keby si ten sloh stvoril sam, to si okrem studia historie Seiko zarad do zoznamu aj zaklady slovesnej tvorby. V prvom rade, SKX je povedzme ze siesta generacia 150m Divers linie. 6217, 6105, 6306, 6309, 7002 a 7s26 alias SKX. SKX mam rad, su to dobre hodinky za neprekonatelne peniaze, ale pokial vojdu do miestnosti kde sa kona rodinná slezina 150m Dajvrov, vsetkym ostatnym v miestnosti poctivo vykaju. On sa totiz naskytne pohlad ze aj vintaznym Submarinerom malomocne odpadavaju kyklopy a chrastenie plechovych naramkov nabera vyssiu frekvenciu:
Dantechno Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Sice neodpovida pocet ale jo A na fotce konkretne je mistni Seiko gang...
Návštěvník eleven Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Sice neodpovida pocet ale jo A na fotce konkretne je mistni Seiko gang... Ja tam nejsem, páč jsem to fotil :-)
diver60 Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 (upraveno) Zdar seikaři, já jsem nedávno koupil model 7002 -7001 A1 JAPAN A v č.480842 zelený číselník za 2000 kc.V super stavu nechal jsem jenom vyčistit strojek ,jinak to jsou perfektní hodinky které už mají 20 let za sebou a doufám že snad ještě 20 let vydrží. Divery se zelenym cifrem v puvodnim stavu? To bude nejaka renovace asi ne? Nebo se takove delaly? Dej foto. Jinak motorkar pocti jeste tak 3mesice at mas trochu prehled. Upraveno 22. srpna 2012 uživatelem diver60
diver60 Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 (upraveno) Z te fotky se to jevi jako cerne neni ta barva nejak vybledla? Indexy jsou zase bile, ty by mely byt nazelenale...? Upraveno 22. srpna 2012 uživatelem diver60
instant Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Ja tam nejsem, páč jsem to fotil :-) mno.. na fotke je prvy japonsky velvyslanec v Europe Sadataro Takenaka Shibata, okolo stojaci zamestnanci ambasady - bez srandy - stelesneny Musashiho klan. Fotka je z roku 1862 ako pamiatka na stretnutie s Napoleonom III. Tohto pana fotil takmer vylucne celebritak tej doby Nadar inak to podobne vyzeralo na inych ambasadach, napriklad konzularne oddelenie ambasady v Utrechte sa vyznacovalo vludnym a empatickym pristupom k poddanym jeho cisarskej jasnosti - myslim ze je to jasne uz na pohlad.. Inak druhy zlava je Fukuzawa Yukichi, spisovatel, novinar, prekladatel, dobrodruh, povazovany za otca idey moderneho Japonska. Zalozil univerzitu Keio, najstarsiu univerzitu /zapadneho typu/ v Japonsku, je zobrazeny na bankovke s nominalnou hodnotou 10.000yenov. koniec kulturneho okienka feldkurata Katze
wotanek Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 (upraveno) Seika verze J podle mého názoru nejsou v ničem lepší, ani horší než K. Mé Stargaty mají např. posunutý index..Navíc se tady mluví o kvalitě, ale ještě jsem nečetl jaký je rozdíl mezi podmínkami umístění nápisu Made in Japan, podobně jako kritéria při Swiss made. Více méně bych řekl, že je to spíše o tom pocitu... Když jsem se snažil dopátrat, proč je na některých Seikách Stargate J a jinde K, tak np. oficiální zastoupení v Koreji (té jižní ) má takřka všechny Seika s verzí J. Jako by to byl více méně jen marketing - Korejec, který má asi peněz více, bude upřednostňovat ty s nápisem Made in Japan? Co myslíte?Abyste se sami přesvědčily: http://www.seikokorea.co.kr/ Chtěl jsem se zeptat na foto Instanta, ty Seika z roku 1966 v popředí (nebo ještě lépe ty z roku 1970), dělá se ještě něco designově podobného,třebas i u jiné značky? Děkuji. Upraveno 23. srpna 2012 uživatelem wotanek
instant Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 nerobi. su hodinky s cushion case, ale obvykle su nejakym modernym sposobom spotvorene. Ale zohnat vintage kusok nie je az tak nemozne. Len to nestoji 80usd plus posta, skor jednu nulu pridat, ak chces taky co vyzera ako novy jeden cas ma tu obchadzali chute zorganizovat remake 6217 s kalibrom 6R, ale ked vidim ako to je s Nautilusmi tak radsej kruzim rukami.. mali by v Seiku na vyrocie urobit reediciu s nejakym zaujimavym kalibrom, vsetko predam, zakupim onen horologicky drahokam, zrusim konto na chronomagu a zenu vymenim za dve dvadsatrocne.
jsstanik Odesláno 23. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2012 Měl jsem Seika jak "J" tak i "K" verze a žádný rozdíl v nich nebyl, tedy krom nápisu MADE IN JAPAN.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se