Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na Sigmy se vykašli, pokud u toho vydržíš, tak by jsi stejně zachvíli kupoval něco jinýho, lepšího. Já taky začínal u levnějšího sportesteru. Jo a než kupovat Suunta samostatně , a pak dokupovat footpod, tak je mnohem levnější koupit už "running" nebo "marathon" pack. A měření tepovky je důležité i u začínajícího běžce. Běhat podle tepovky tě udrží "krotit" se. Je důležité běhat ze začátku na nižší tepovku (aerobním pásmu) , než na doraz (anaerobním pásmu). Laicky se říká - měl by jsi běhat v takovém tempu, aby jsi byl schopen třeba s někým konverzovat. Já ze začátku běhal co to šlo, ale až s dodržováním doporučované tepovky jse šel výrazněji dopředu. Dosáhneš tak mnohem dříve pokroků. To vše samozřejmě platí pro začínajícího běžce. Držím ti palce ať u toho vydržíš. Já začal před pěti lety a teď je pro mě běh stejná droga jako hodinky :)

Odesláno

Osobne oceňujem aj ukazovateľ tempa min/km...takže keď ideš na výbeh kde udržuješ stabilné tempo, riadiš sa podľa toho. Ono to často zvádza na zbytočné včasné zrýchlovanie a hlavne u dlhých tratiach máš o tom prehľad...alebo v posledných xxkm tempo stupňuješ...čím postupne získavaš cit a hodinky už ani nebudeš musieť potrebovať :) .

Ako písal PavelK, sparing partner u Garminu je dobrá vec. Posledne som to dosť využíval...len potom človek stále čumí na hodinky a nie pod nohy :)

Hlavne, ale základom je, mať pekne prehľadný display, aby stačilo len mrknúť na údaje a nie hodinky natáčať a lúštiť čo tam mám (už som to tu spomínal - mám Garmin Forerunner 310XT na bike + beh a tam je to super zvládnuté).

Odesláno (upraveno)

těch 30m WR je ale reálných, nikoliv označení, jak bývá zvykem...

Upraveno uživatelem JanC
  • po měsících...
  • po měsících...
Odesláno
  V 20. 5. 2012 v 16:21, 'otilrak' napsal:

Mám dotaz. To všichni používáte při běhání sporttestery s měřením tepu?

Trénink s přihlédnutím k TF lze zefektivnit. (Trenér Ti asi řekne, že bez tepáku nejde individualizovat žádný rozpis.)

petr

Návštěvník pitrs182
Odesláno

Úplně off topic, ale napsat to prostě musím. Já četl, že běhat bez tepláků nemá smysl, né bez tepáků. Asi by to chtělo brýle :eek:

Odesláno

Já právě běhám již hodně dlouho bez měřiče tepu a snažím se na to jít přes pocity. Letos chci dát maraton pod 3:20. Teď právě uvažuji nad novými hodinkami, které budou umět měřit mezičasy a počítat kola. Líbí se mi Timex T5K494, ale stále nevím jestli náhodou nekoupit nějaký tepák...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...