Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

V tomto případě jde opravdu pouze o vyplnění prázdného místa. Pokud by tento model neměl mít tachymetrickou stupnici, musel by mít buďto menší pouzdro nebo větší číselník - vše kvůli šíři lunety.

• Odpovědi 105
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

CERTINA

Ucelené informace k opravdu povedenému modelu. Jsem velice mile překvapen jednoduchým a funkčním číselníkem s klasickými indexy.

Při prvním letmým pohledu trošku Rolex, ale co už. Ručky maj svý (i když ta vteřinovka...) a ty s tím černým datumem vypadaj dobře. Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

První příspěvek o dojmech z letošní návštěvy Basileje. Vezmu to chronologicky, začali jsme návštěvou Stowy.

Stowa vystavovala opět ve sklepě přes ulici od haly 1, partyzánský styl Jorga "mimo oficiální účast ale přesto v Baselu vystavující". S Jorgem jsme se jen pozdravili a věnovala se nám opět paní Hafner, za střídavé účasti mladé dámy, která se zjevně zaučovala do prezentace hodinek. Začali jsem novinkami.

Flieger Chrono - v reálu je obří subciferník s minutovým sčítačem méně výrazný než na fotkách, ale jsou to zvláštní hodinky, u kterých jsem pořád váhal, jestli se mi líbí nebo ne. V každým případě jsou jiný než mnohokrát realizovaný letecký chrona ala IWC Pilot Chronograph. Nakonec jsem se rozhodl, že se mi spíš líbí, i když i pro mě by mohly být větší než 41 mm.

Chrono 1938 s datumovkou - ciferník se povedl, subciferníčky jsou zapuštěný, datumový okýnko s vyvýšenou ohrádkou, reliéfní číslice jsou bezvadný, podle úhlu dopadajícího světla jsou buď matný nebo lesklý, není jim téměř co vytknout, jen mě nějak nevzaly za srdce, nevím, pro jakou příležitost bych je nosil, pro mě trochu nuda. Ale mě nebraly ani ty loňský bílý chrona se zlatýma ručkama a číslicema.

Stowa Marine s Durowe kalibrem - fajn hodinky, stříbrný ciferník, kalibr OK, i když to na první pohled vypadá, že se změnil jen tvar můstků a nic moc dalšího. Ale snad se tam muselo odehrát něco víc, podle toho, jaký tomu Stowa dává význam. Na můstku strojku je germany made místo swiss made. Paní Hafner nám pošle kalendář Durowe, naštěstí začíná až dubnem. Marine je moje oblíbená řada, sice na ně teď dávají cibulový korunky, ale na přání bez problémů dají tu obyčejnou, kterou dávali dřív a která se mi líbí víc. Stříbrný cifeník vypadá dobře, hezky jde k retro stylu hodinek a k modřeným ručkám.

Antea Day Date - nic. Jorg to nestihnul, má toho moc. Mně to nevadilo, já tenhle styl pouzdra se zalomenýma tenkýma nožkama nemusím. Nic proti bauhausu, samozřejmě ;).

Pak jsme projeli kolekce, Marine automatic je můj favorit, jen bych na ně dal plný dýnko, to je za příplatek možný. Flieger automatic stále fajn pilotky od toho správnýho "původního" výrobce (s menším výpadkem kontinuity). Divery Prodiver taky výborný, jen ty lunety mají takový laciný nepřesný volný chod. Ale nejlepší jsou pořád Schauer Kulisse chrona, modelu s bílým cifrem a modřenýma ručkama na mesch tahu bych dal přednost před všema novinkama. Moc tohle rčení nepoužívám, ale ty hodinky mají koule.

Problémy s termíny dodání přetrvávají, přes sliby madam Hafner, že se to bude zlepšovat, bych osobně velký zlepšení nečekal. Strojky od Soprodu A10 přestali používat, Soprod s nima má nějaké problémy a není schopen zaručit dodávky. Plány na strojky na bázi Unitas s centrální vteřinovkou a můstky ala historické modely jsou u ledu, ten chlápek, co měl strojky dodávat, umřel. Unitas s převodem na centrální vteřinovku nejsou, lidi čekající už roky na Flieger Original budou čekat dál. Výroba Durowe se teprve rozbíhá, předváděný model byl pořád prototyp.

Přes všechny problémy zůstává Stowa sympatickou značkou, která se každý rok zlepšuje a zajímavě rozšiřuje modelový řady. Kdyby člověk nebyl chronomagor, tak by mu Jorg pokryl velmi pěkně základní potřeby, k obleku Marine, na volný čas Flieger a k vodě Prodivery, všechno pěkný hodinky za velmi rozummý peníze. Závěrečná poznámka: proud návštěvníků do Jorgova "underground" stánku byl stálý, půlka z nich byla z Asie.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Protože zrovna nemám co dělat, šel jsem vám to vyfotit. :D

- od výstavních hal to není daleko

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

- zmíněnou mladou dámu to dole evidentně nebavilo

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

- upozornění ve výtahu

- poněkud pochmurný vchod

- tady je to už trochu veselejší, prostory mi připomínají nějakou klubovnu

- Jorg zrovna vaří

- a nese

- kafe japonskému návštěvníkovi

- skromně vystavených pár kousků

- a východ stejně pochmurný jako na začátku

Odesláno

Kamile, super.

Jen ta blonďatá kočka přede dveřma patří k hodinkám Rodolphe v přízemí (vchod za ní), ta se musí nudit, protože nevím, kdo by se tak mohl jít na Rodolphe podívat, nás to ani nenapadlo.

Následoval Hublot.

Do Hublotu nemá cenu moc chodit, protože mají butik v Praze, kde se dají hodinky prohlížet ve větší pohodě a klidu než na veletrhu. Ale já tam chodit musím, protože mi Hublot každoročně posílá dva volný lístky :D. Bohužel jsem jim tentokrát "na hotelu" zapomněl dárkový balení Plzní, který jim vždycky nosím. Letos ale byla návštěva smysluplná, protože Hublot představoval zásadní novinky a ne jen další a další barevný a materiálový variace na Big Bang s upravenou Etou 7750.

Hublot má hlavně nový vlastní chrono kalibr, obrázky ještě nejsou, v rukách jsme měli prototyp, který nebyl plně funkční, mělo to čtyři subciferníky, celý to bylo černý, snad Kamil nějaký obrázek bude mít. Hodinky s novým kalibrem byly hrozně velký, myslím 48 mm, Kamilovi ještě seděly, i když přečuhovaly přes rukáv saka, na mě to bylo moc. Dost obludy.

To ale nebylo nic proti novýmu soudkovýmu modelu taky s in-house kalibrem, taky nefunkční. Ptali jsme se co se děje, že Hublot vyrobil něco jinýho než to kulatý jachtový okno. Souvisí to prý s akvizicí BNP Concept, firmy, která vyrábí strojky, a oni už měli hranatej strojek skoro vyrobenej, tak na to Hublot vyrobil pouzdro. No, byly velký i Kamilovi :D.

Pak ještě předváděli nový modely Classic Fusion, jednoduchý elegantní oblekovky bez stopek, nevypadaly špatně, ale na mě byly až moc elegantní. Hodily by se na štíhlýho modela v italským kvádru s polobotkama do špičky. Byly šedý, ale ciferníky i pouzdra byly určitě z nějakých méně obvyklých matrošů.

Posted Image

Problém řady Fusion jsou strojky, mají v tom, zdálo se, nijak neopracované Sellity, na který je podle mě záměrně špatně vidět přes loga a nápisy na skleněným dýnku. Sami uznávají, že spojení jejich hi-tech pouzder a Sellity není to pravý a že tam musí ještě zapracovat. Ale vyrobit nový spolehlivý stroj není zjevně žádná sranda.

Nejlepší na celým Hublotu byl náš hostitel, Amr Sidi, mladej veselej chlapík, vždycky odběhl pro nějaký model a nechal nám rukách jediný prototyp těch hranáčů nebo něco ze zlata, na všechno upřímně a bez vytáček odpovídal. Společně s Darjou ze Zenithu a dcerou/majitelkou z Nivrelu nejpříjemnější vystavovatelé. Nejšílenější byl chlápek z Vulcainu, ale o těch všech zase za chvíli.

Odesláno

"Problém řady Fusion jsou strojky, mají v tom, zdálo se, nijak neopracované Sellity"

Viktore víš pro zajímavost, kolik stojí Hublot se Sellitou? fakt by mě to zajímalo :smile_anim:

Nevím Kiwi-Ypo-San, ale je to Hublot, tak to asi pod 3 tácy EUR nepůjde :D. Myslím, že to byl "opaline dial", ale nemám teď čas hledat, co to je :D?
Odesláno

Glycine

V Glycine na nás čekala taková stará babka, vysoká asi metr čtyřicet, s velmi basic english. Velmi příjemná, ale na velký pokec to nebylo. Navíc pořád někam odbíhala.

Napřed nám ukázala nový Airman Chrona, tři barevný varianty, mně se nejvíc líbila varianta oranž luneta plus modrý cifr. Mají takový malý subciferníčky, už jsme je tu myslím probírali a jejich titěrnost kritizovali, v reálu to nevypadalo špatně. Je to už dvacátá čtvrtá (!) generace Airmanů od roku 1970. Měl jsem je na ruce a dovedl bych si je tam představit i na delší dobu.

Posted Image

Donesla nám ukázat i původní model chronographů - odtud ty malý subciferníky.

Posted Image

Pak babka zjistila, že Kubson má obchod s hodinkama a začala "pracovat" na novým distributorovi pro ČR. Přijela s velkou skříňkou se šuplíkama se všema modelama a začala jednotlivý šuplíky vršit na stůl. Se zájmem jsme si prohlídli kulatý Airmany a já ještě řadu Eugen Meylan a zavzpomínal na jejich vlastnictví. Ze všech dalších modelů vynikly svojí obludností modely se třema hodinkama/třema strojkama na jednom velkým číselníku, myslím, že ty hranatý byly ještě hnusnější než ty kulatý. Naopak v reálu velmi příjemně překvapil jejich base model Combat, nepotěšil ale absencí safírovýho sklíčka. Díky distributorské debatě jsme se dostali i k detailním cenám, které byly celkem příznivé.

Combat s manuálem

Posted Image

Kamila ještě zajímaly modely Incursore a KMU, ale já na tyhle velký sterilní hodinky moc nejsem. Pak ještě Glycine vynikl tvrdými ošklivými řemeny s kroko vzorem (opět jsem si vzpomněl na model Eugene Meylan, přesně na takovým blbým řemenu jsem je kdysi koupil) a sponou na kovových náramkách, měli tam ty nejprimitivnější plechový spony, co už nepoužívá ani Seikoprince na eBay.

Byli bychom rádi, kdyby Chronoshop prodával Airmany, protože jak ty chrona tak klasický GMT jsou super hodinky. Mám ale velký pochyby o potřebě ostatních modelů, zejména padl zákaz dovážet do ČR ty třístrojkový obludy :D. Dále je potřeba něco udělat s těma řemenama a sponama. Na závěr jsme každý dostali krabičku s čokoládovými bonbóny Glycine, měl jsem s nima včera doma velký úspěch. Takže díky Glycine.

Odesláno

Problém řady Fusion jsou strojky, mají v tom, zdálo se, nijak neopracované Sellity, na který je podle mě záměrně špatně vidět přes loga a nápisy na skleněným dýnku. Sami uznávají, že spojení jejich hi-tech pouzder a Sellity není to pravý a že tam musí ještě zapracovat. Ale vyrobit nový spolehlivý stroj není zjevně žádná sranda.

V tomto kontextu najednou člověk ty vlastní strojky od Primu vidí v úplně jiném (lepším) světle.

Nikdy by mě nenapadlo, že Hublot bude v pozici, že tam flákne Sellitu a ještě v základu.

Odesláno (upraveno)

Velmi krátce Schaumburg, více asi později Kamil.

Šli jsme s Kamilem z nepovedený návštěvy Dubey aspol., kde jsme měli být v devět ráno, ale ještě v 9.20 jsme tam byli sami s asistentkou, takže výsledek byl jen jedno Nesspresso v papírovým kelímku a nashle. Říkám Kamilovi, že je tam kousek "mini stánek" Schaumburg (taková ostrovní vitrínka, skleněný kvádr s prostorem cca 1 čtvereční metr) a že se mi tam líbí model s upraveným Unitasem (rezerva chodu na trojce a GMT ciferníček na dvanáctce). Tak tam přijdem, chvilku se díváme a bavíme o jednotlivých modelech a najednou se objeví takový mladý chlápek a německy se ptá, jak nám může hilfen. Kamil na nic nečeká a anglicky říká: "Jak je prosím možný, že tady máte vedle sebe docela pěkný hodinky a obyčejný ošklivý čínský hodinky?" Chlápek sebou trochu trhnul a začal vysvětlovat, že firma se vyvíjí, že dřív dělali různý hodinky, ale teď se soustředí na hodinkový komplikace a skeletonizaci. Kamil je prostě drsňák :D.

Měli tam ještě hezký hodinky s číselníkem z meteoritu z pouště Gobi a obrovským ukazatelem měsíční fáze, ty hranatý chrona s tenkými indexy jsou taky moc hezký. Firma snad patří opravdovýmu princovi ze Schaumburgu, na jeho počest tam měli zlatý hodinky s takovýma těma zdobenýma "stromečkovýma" ručkama, co byly na nejstarších kapsáčích. Potvrdili informaci, že získali zbylé strojky při likvidaci firmy Martina Brauna v Německu, pouzdra prý ne. Kamil se u nich chtěl ještě později stavit a udělat pár fotek, třeba se mu to i povedlo a něco doplní.

Upraveno uživatelem Viktor
Odesláno

Nivrel

Tahle obskurní německá značka určitě nepatří mezi hvězdy basilejskýho výstaviště, ale já tam našel jedny ze tří hodinek, který bych si rád koupil. Jejich stánek navštěvuju v Baselu pravidelně, abych se potěšil pohledem na jejich "Pi?ce Unique Répétition Erotique". Většinou tam nemají celou řadu ale vždy jen jeden kousek:

Posted Image

Tlačítkem repetice na šestce dole se nespouští zvonek ale akce na ciferníku. Letos tam měli ten třetí model, který je dost nenápadný a pro nás, co už hůř vidíme, není opakovaný pohyb úplně zřetelný. Dodám tedy jen, že se jedná o poctivou ruční práci :D.

Ne, to nejsou ty hodinky, co si chci koupit :D.

Nivrel vyrobil dva modely podle svých původních starých chronografů, nazývá je Le Chronographe Replique II. Jsou to krásný retro kousky, ten se zlatým kruhem a spirálou jsem tu už kdysi postoval.

Posted Image

Oba se mi moc líbí, víc ten první. To nejzajímavější je ale strojek - repasovaný Landeron 248 v krásným provedení.

Od každýho modelu je limitovaná edice v počtu 50 kusů. Zatím jsou a já si na ně myslím. Hodinky mi předváděla velepříjemná mladá dáma, ze které se vyklubala dcera zakladetele firmy Nivrel, pana Gerda Hofera, který před třemi roky zemřel. Pan Hofer byl dlouholetým distributorem firmy Milus v Německu, když se Milus dostal do problémů, rozhodl se vytvořit vlastní značku Nivrel. Všechny první modely navrhla jeho manželka.

Mladá paní Hofer měla na ruce překrásný skeletony, nějaký tenounký Piguet automat, v novým pouzdře z paladia, prý to byly hodinky jejího otce. Ten strojek se v pouzdře jen vznášel, tak byl delikátní. Ptali jsme se s Kamilem, kde sehnali těch 100 Landeronů, jen se smála a říkala že "kdesi v hlubokých švýcarských hvozdech".

Odesláno

Cuervo y Sobrinos

To musí napsat Kamil, jednak dostal kubánskej doutnik, pak si s nima nejvíc povídal a ještě ke všemu se mu ty jejich divný hodinky líbily :D.

Já udělám jenom úvod. CyS mají v Bázlu jeden z nejhezčích stánků, není největší ale je udělanej jako koloniální tříppodlažní domek, žlutá omítka, bílý balkónky, dole kubánskej bar, mulatky na stánku, mojito, piano, prostě paráda. Tak jsem tam letos domluvil schůzku na závěr dne, že si jako dáme mojito. Přijdeme na recepci, tam mladá černoška v kostýmku, tak na ní promluvím: "Holá, buenas tardes." Černoška vytřeštila voči, lehce zavrtěla hlavou a něco zamlela žabožroutsky. Po chvilce zmatků a přechodu na angličtinu se nás ujal sám výkonný ředitel, vzal nás nahoru a předved kolekci, s tím že je hrozná škoda, že nejsou v Praze. Blbý bylo, že nám zapomněl (?) nabídnout mojito. Naštěstí mu Kamil v půlce návštěvy slíbil, že mu domluví schůzku v Carollinu, tak se vzpamatoval, vobjednal mojita, nabídnul cigár, takže nakonec to dopadlo podle plánu a dobře. Teda až na ty hodinky, byly jako to mojito, moc sladký, málo ledu a máty, takový trochu připosražený a trochu divný :D. Ale doutňas prej byl výbornej.

Kamile, doplň to prosím :D.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...