Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

mohl bych vás poprosit o radu ? Už jsem zoufalý.Založil jsem si účet na Paypalu a mám maxkartu.Jakmile ji tam chci vložit tu kreditku a dám OK,následně mi napíše,že "Karta byla zamítnuta bankou".Na infolince Poštovní spořitelny mi bylo řečeno,že podle jejich informací Maxkarta (Visa electron) je kompatibilní s Paypalem,ale nemají to ověřené..Nevíte,co s tím,či co je špatně ?

Mockrát vám děkuji za jakoukoliv odpověd

L*

Odesláno

Nepotěším, na maxkartu od PS visa electron paypal nereagoval. Zkoušel jsem to jak šlo, ale ne. Na kartu z České spořitelny žádný problém. PS navíc propaguje pay sec, což je v podstatě konkurent paypalu. Jestli nemáš jinou kartu, tak jednoduše zajdi na pobočku. Známý měl podobný problém (nevím jestli s kartou z PS) a zprovoznili mu to na počkání.

Odesláno

budu off topic

odkaz v podpisu - lunadesign.eu

hezká práce. vždycky jsem si myslel, že mám úplně blbý monogram, ze kterého logo nejde udělat. ale vidím, že jsem spíš blbý grafik -viz čj :clap:
Odesláno

budu off topic

hezká práce. vždycky jsem si myslel, že mám úplně blbý monogram, ze kterého logo nejde udělat. ale vidím, že jsem spíš blbý grafik -viz čj :clap:

Díky. Pošli link ať taky kouknu.

Odesláno

Já pro PayPal Maxkartu používám a šlo to absolutně bez problémů. Jediná "komplikace" byla, jak se vytváří virtuální karta a pro ověření a zadání kontrolního kódu se zadává kontrolní (první) platba cca 50,- Kč, trvá to cca 3-5 dnů, než naskočí na i-netovém bankovnictví resp. se objeví ve výpisu.

Zadal jste správně kontrolní znak - taková ty čtyři čísla u "okénka s podpisem" vzadu na kartě? Myslím, že v tom bude ten problém, jinak není důvod aby se to nepovedlo, MaxKarta je na toto celkem vyzkoušená-vím o pár lidech kteří ji používají, tedy použili pro vtvoření virtuální.

Odesláno

Díky. Pošli link ať taky kouknu.

nene, vyjádřil jsem se špatně, sice jsem jako mladý a naivní koketoval s designem, ale grafik nejsem. vlastně jsi mi připoměl, že jsem si kdysi na talentovkách naběhnul právě při zadání: logo založené na vlastním monogramu. ale když už tam máš tu polici, tak jsem něco prdnul sem:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/11114-cim-se-zivite/page__view__findpost__p__573379

Odesláno

nene, vyjádřil jsem se špatně, sice jsem jako mladý a naivní koketoval s designem, ale grafik nejsem.

Jasně vyznělo mi to nopak. Jelikož mimo jinné disponuji výučním listem uměleckého truhláře, tak chválím obor. :) Bohužel se mi ale ty historizující věci už před drahnou dobou zprotivily.

Odesláno

no,ted se stalo opět něco jiného.Když tam tu kartu vložim,tak to píše,že nebyli schopni rozeznat kartu .... Napíšu ten kod ... a pak to security číslo (3 místné) a pak toto to píše...

Dr.Watson - Ano ? A nevíš,v čem může být problém ? Když mi píšou,že karta nebyla rozpoznána ...?

Odesláno

abych byl přensnější..Asi nějak jsem tam vložil tu kartu .. . dole pak mam napsané ty kecy,že do 24h by se mělo připsat 50CZK a číslo karty XXX 335 a adresu,město..atp a ted když dám Pokračovat,tak mi to napíše,že nelze ověřit kartu..Prostě mi asi paypal neni přán,nebo nevím :(

Odesláno

Tady ten návod vypadá dobře. Tipuji, že jste zadal špatně typ karty (Visa Electron), nebo to CVN číslo zezadu, ale spíš pak nečekáte na provedení kontrolní platby kde se objeví kontrolní znaky (tuším 4).

Tím registrace nekončí, přidání čísla vaší karty k účtu

Poté co jste odeslali registrační formulář PayPal, zobrazí se vám další formulář pro přidání platební karty k PayPal účtu. Online platební systém PayPal podporuje následující platební karty: Visa Classic, Mastercard, případně American Express. Další podmínkou vlastnosti vámi zadávané karty je, aby vaše karta byla tzv. embossovaná (musí mít reliéfní písmo, které z karty zřetelně naomak vystupuje) a s musí mít povoleny transakce v prostředí internetu.

K tomuto bychom ale podotklil následující. V případě, že takovou kartu ještě zatím nevlastníte, neznamenáto, že si nemůžete zřídit tento účet u PayPal. Potvrdit platební kartu můžete kdykoli v budoucnu.

Po zadání typu karty (card type), čísla karty (Card Number), datumu expirace (Expiration Date) a verifikačního kódu (Card Verification Number) z druhé strany karty (poslední tři číslice) odešleme tyto údaje pomocí tlačítka "Add Card". Následně máte u PayPal účtu registrovanou neověřenou platební kartu.

Ověření vaší platební karty nakonec.

Nakonec je třeba ověřit platnost vaší platební karty. To se provede první transakcí, kdy je vám z ní stržena částka 1,5 ?, která je vám následně připsána na účet u PayPal a to při provedení první platby z vašeho PayPal účtu.

K samotnému dokončení ověření platební karty dojde až když vám poštou (nebo jinak) přijde od banky výpis transakcí platební kartou. U některých bank můžete zjistit stav blokace plateb přímo přes internetbanking. Naleznete zde i platbu u PayPal ve výši 1,5 ? v přepočtu na Kč. U této transakce v jejím popisu také naleznete 4 místný kód, který slouží pro dokončení její registrace u PayPal. Přihlásíte se na svůj účet u PayPal ( použijete jméno a heslo, které jste v registraci uvedli) a u této platební karty zadáte tento kód a tím dojde k její plné aktivaci u PayPal.

Od této chvíle vám již nebrání nic, aby jste začali svůj PayPal aktivně užívat pro placení na internetu.

Odesláno

Ještě bývaly problémy s neembosovanou kartou.

Tohle se snad nikdy nepodaří vymýtit. Emboss je pouze fyzické provedení karty s možností platit přes Internet to NIJAK nesouvisí. Je to vždy na nastavení karty bankou a karetní společností.

Kupříkladu Visa Classic může být v embossovaném provedení (akutálně všechny Visa Classic na našem trhu), ale i v neembossovaném (původní karty k mKontu - a nebyly to Visa Electron). Stejně tak i Mastercard může být vydána jako neembossovaná (a není to Maestro, nabízí ČSOB pod názvem "Mastercard Unembossed").

Další věcí je to, že to, že karta umožňuje nějaký druh platby bez fyzické přítomnosti karty, nemusí znamenat, že umožňuje všechny druhy těchto plateb. Kromě klasické elektronické transakce je tu ještě možnost MO/TO transakce.

Nejširší možnosti nastavení zabezpečení karty má mBank, kde se to on-line a zdarma nastavuje přímo v internetovém bankovnictví. Je možné tak mít všechny limity na nule a zvednout je jen těsně před platbou a zase je snížit. Bohužel to zabíjí příšernými kurzy.

Další zajímavostí je karta Cetelem - pro internetové platby se generuje jednorázový CVV kód a datum platnosti karty. Nevýhodou je, že neumožňuje MO/TO transakce (platnost kódu je velmi krátká) a lze s ní platit jen v některých měnách (údaje se generují ke konkrétní platbě v konkrétní výši). Další výhodou "Cetelky" jsou používané kurzy - Mastercard bez příplatku (většina bank má kurz deviza-prodej). Nevýhodou je, že karta není zdarma.

Nejvýhodnější kartou vydávanou zdarma je co se kurzu týče Axa ke spořicímu účtu (ne k penzijnímu, tu vydává Unicredit). Používá kurzy VISA bez úprav. Oproti průměru trhu tak ušetříte asi 1,5 %, oproti mBank až 4,5 %. Nevýhodou je, že karta ověřuje platbu ke "včerejšímu" zůstatku, není tak možné "nalít" peníze na účet až těsně před platbou. Já mám k PayPalu přiřazenou právě tuto kartu.

Odesláno

Jinak kdybyste někdo potřebovali, mám zdarma bankovní převody v EUR po celé EU (i skutečně minimální částky, už jsem převáděl i 8 EUR) a tento týden bych měl uzavřít smlouvu s další devizovou společností na převody PLN a HUF (opět zdarma bez ohledu na částku).

Odesláno

Jéje! Patrik! Ahoj!!

No vida a když jsem chtěl založit PayPal učet já, právě Patrik mi na jiném foru také radil a povedlo se.

Krom toho má ve světě financí přehled a já na něj dám (ehm, Patriku, toto nečti ;) )

Ale abychom něčeho dosáhli-

-Leecek: pokud se Vám jedná o jednorázový nákup, třebas by se to dalo koupit jiným členem na Vaši adresu po přeposlání peněz. Ale ono to půjde.

Odesláno

Nevím co pořád řešíte. Jak už bylo řečeno, tak je to v odblokování funkcí karty. Psal jsem tu zkušenost s tou samou kartou a službou. Přes ebanking a správu to nešlo odblokovat atd. Prostě vemte kartu a běžte na pobočku a do deseti minut to máte spuštěné.

Odesláno

Krom toho má ve světě financí přehled a já na něj dám

Tak tak, kdo jiný by nám měl radit o platebních kartách, když ne Patrik?
Odesláno

Já mám soukr. karty od ČS (ty poplatky mě štvou), ale zase jim všechno funguje (teda skoro). Najde se omezení, třeba klasickou MasterCard se nedá přes PayPal poslat více než 50 tis. Ideální je mít asi oddělený "internetový účet" od od ostatních účtů, protože i přes veškerou snahu čas od času někdo čísla karet zneužije a i mě se to jednou stalo a to si fakt dávám pozor.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...