Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Josef01: účet u ČS můžeš mít i zdarma. Stačí si "naklikat" nejvyšší paušál (kde budeš mít všechny služby jako převody, karty, výběry,... v ceně) a pak protočit přes účet měsíčně 100 000 Kč, čímž dostaneš 100 % slevu na paušál. Stačí 1x do měsíce si poslat peníze z účtu v jiné bance a zpět. Výsledek je, že máš vše zadarmo.

Já tedy dávám přednost jiným bankám (na základní služby mám FIO, na platby kartou v ČR mBank, na platby v cizí měně Axu, spořák u Wüstenrotu,...), ale když ti ČS z nějakého důvodu vyhovuje, tak proč ne. Ne každý má finance jako koníčka a musí vyzobat všechny rozinky z dortu :).

Odesláno

Tady ten návod vypadá dobře. Tipuji, že jste zadal špatně typ karty (Visa Electron), nebo to CVN číslo zezadu, ale spíš pak nečekáte na provedení kontrolní platby kde se objeví kontrolní znaky (tuším 4).

Visa Electron tam vůbec není na výber...Takže jsem dal pouze Visu,ty čísla jsem dal dobře,to vím určitě...k tej kontrolní platbě..ty 4 znaky přijdou až poté,co to potvrdim,pokud se nemýlim...

ps:Volal jsem na HELPDesk - řekli mi,že karta je v pořádku a měla by normálně jít...a zdělila mi,že pravděpodobně na účetě neni dostatek peněz (ačkoliv jsem peníze přidával při založení karty a to 31.3..),takže se zeptám a pokud tam budou,tak to mám asi rozbitý :-D

Odesláno

ps:Volal jsem na HELPDesk - řekli mi,že karta je v pořádku a měla by normálně jít...a zdělila mi,že pravděpodobně na účetě neni dostatek peněz (ačkoliv jsem peníze přidával při založení karty a to 31.3..),takže se zeptám a pokud tam budou,tak to mám asi rozbitý :-D

Mě asi čtyři zaměstnanci tvrdili že nemám na kartě limit, než to pátý odblokoval. Díval jsem se že jsi dal na nejrůznější fóra ten stejný dotaz. Nechápu, proč místo toho prostě na tu pobočku konečně nezajdeš a hned by se ukázalo co a jak.

Odesláno

Já mám soukr. karty od ČS (ty poplatky mě štvou), ale zase jim všechno funguje (teda skoro). Najde se omezení, třeba klasickou MasterCard se nedá přes PayPal poslat více než 50 tis. Ideální je mít asi oddělený "internetový účet" od od ostatních účtů, protože i přes veškerou snahu čas od času někdo čísla karet zneužije a i mě se to jednou stalo a to si fakt dávám pozor.

Pay Pal mám od roku 2004.U e Bank mi nefungovala VISA electron,musel jsem požádat o vydání embosované.Další problém byl s manipulací nad částku 500?,Pay Pal tyto operace odmítal.Po roce prodávání a nakupování mi konto zablokovali s tím,že tam proteklo více jak 1000? i s částkou co tam zůstala.Nešla převest zpět ani s ní zaplatit.Napsali mi,že může docházet k nelegálním převodům a jediná cesta k uvolnění peněz a dalšímu fungování Pay Pal je zaslání 3. dokladů v digitálních fotokopiích přes "case" na účtu.Byl tam dokonce požadavek na doklad od zaplacení elektřiny nebo telefonu :).Po měsíci urgencí mi účet odblokovali a ten fungoval bez problému do doby než jsem přešel k mBank.

Karta od BRE bank mi fungovala bez závad od prvního ověření (převod 50CZK ),ale cash back nefunguje dodnes.....česká pobočka BRE bank totiž NEMÁ ani po 2 letech IBAN.

Jinak srovnání s pay sec :Jednoduší založení českého platebního systemu,nevýhoda pro ty co nemají ČSOB nebo poštovní spořitelnu je ve výši ročního cash back(asi jen 23 tisíc) a omezení nabití na 65 tisíc ročně.Hlavní problém vidím v tom,že je tento platební system možno použít jen s českými bankami.

Odesláno

Visa Electron tam vůbec není na výber...Takže jsem dal pouze Visu,ty čísla jsem dal dobře,to vím určitě...k tej kontrolní platbě..ty 4 znaky přijdou až poté,co to potvrdim,pokud se nemýlim...

Tak by to mělo být dobře. S tím odblokováním, mám MaxKartu co ji začali dávat. Nic jsem neodblokovával (tedy platby na netu), takže od základu by měla být odblokovaná a zablokovaná na žádost. Jestli si ale pamatuji, tak na novějších žádostech jak o účet tak karty se už delší čas volí druhy povolených plateb vč. limitů. Ale to by měli vidět na infolince, kam jste volal. Snad to bude tím zůstatkem, že ještě nebyla částka připsána.

IMHO to bude stejně nějaká ptákovina jako že se to smí dělat pouze lichý ten v týdnu za úplňku o půlnoci na křižovatce u hřbitova s levou nohou na pravém rameni, kdy noťas je položen na bříšku rusovlasé panny... ;)

No. Pokud Vám to ani po zjištění zůstatku nepůjde, zkusil bych (pokud je pobočka daleko-nezaměňovat s poštou, tam informace neřeknou, jen provedou, co potřebujete) zaplatit za nějakou drobnost rovnou kartou na netu. Třebas mechanické hodinky na DealExtreme... (já nic, to poštovní skřítek napsal) Pak byste měl jasno, zda to jde, čili nic. Na HelpDesku ví skorem prdík pokud chce člověk něco podrobnějšího. Napadá mne ještě jedna věc-MaxKarta má dva týdenní limity. Na čipovou část (výběry na poště, pobočce) a na tu Visu. Není ožné, že by ten týdenní limit na kartě byl vyčerpán a proto tu kontrolní platbu/kartu všeobecně banka neakceptovala?

Odesláno

V tej PŠ jsem byl..na přepážce seděla starší paní a dorazila mě svou odpovědí .. "Co je to paypal ?" a druhá .."To já nevim,jestli to takhle funguje.." .. Bych tam mohl dělat i já,neznalec :D

Týdenní limit jsem ještě rozhodně nevyčerpal,páč jsem ještě přes ní neplatill..takže dneska si zavolám na ten pozůstatek na účtě....achjo,jsem čekal,že to jenom přidám a bude hotovo..asi jsem si to vazne představoval jak Hurvínek válku :-D

Odesláno

.česká pobočka BRE bank totiž NEMÁ ani po 2 letech IBAN.

Opět další omyl. IBAN nemá banka co mít nebo nemít. IBAN je jen a pouze způsob záznamu čísla bankovního účtu. Můžeš si ho nechat vypočíst např. zde:

www.iban-rechner.de. Co mBank nemá je SWIFT (resp. už má, ale nepoužívá) a není tak možné účet použít pro zahraniční transakce (a ani tuzemské transakce v cizí měně). No, tedy jde to, ale přes takovou fintu - uvede se SWIFT kód ČSOB. Je to ale "nelegální" cesta, spoléháš se na to, že ČSOB tvůj "omyl" vyřeší tak, že peníze přepošle. Zatím to (snad ještě) funguje, ale kdykoliv to může být jinak.

Další věcí je, že karty mBank jsou kvůli kurzu mimořádně nevhodné pro platby v cizích měnách, zejména v jiných, než EUR.

Odesláno

V tej PŠ jsem byl..na přepážce seděla starší paní a dorazila mě svou odpovědí .. "Co je to paypal ?" a druhá .."To já nevim,jestli to takhle funguje.." .. Bych tam mohl dělat i já,neznalec :D

Týdenní limit jsem ještě rozhodně nevyčerpal,páč jsem ještě přes ní neplatill..takže dneska si zavolám na ten pozůstatek na účtě....achjo,jsem čekal,že to jenom přidám a bude hotovo..asi jsem si to vazne představoval jak Hurvínek válku :-D

Představoval jste si to dobře. Tak by to mělo fungovat. Pokud zjistíte, kde se stala chybka, prosím, napište to sem, samotného by mne to zajímalo, jeden neví kdy to bude potřebovat. Dík. Reakce těch ženských mne trochu překvapuje, protože i ČSOB zná svoji alternativu - PaySec, pokud neznají PayPal, dobře, ale název je mohl nakopnout... Co už.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...