Dr.Watson Odesláno 6. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2011 Tuto recenzi píši s lehkou obavou, zda mezi ostatními, výše ceněnými hodinkami, nezanikne. Věřím, že nikoliv, ba dokonce, že někomu napomůže v rozhodování při koupi hodinek,neb, jak situace vypadá, pravé Vostoky brzy nebudou. Tedy nové. Je to škoda, neb Chistopolský závod má velkou tradici jdoucí až do druhé světové k pověstnému stěhování továren. Tuším právě od poloviny roku 1940 se nachází v republice Tatarstán, městě Chistopol. Mapka zde. Jejich kalibry používá řada dalších značek, například Vostok-Europe, Volmax nebo Poljot International. Nyní již k mým, Vostokům Amfibia. Zde jsou: upload image Vostok Amfibia pouze moje mají jinou lunetu. Specifikace: Amphibia 2416B Watches with central second hand. Automatic movement with 31 jewels. Date calendar. Waterproof 200 meters. Stainless steel case and bracelet. Shock resistant balance. Average daily rate at temperature 20?5°? -20, +60 seconds. Totally wound watches run not less than 31 hrs. Average term of service 10 years. Doplním, že mají kovové šroubovací dno, šroubovací korunku a vlastní "patent" seřizování času a data. Sklíčko je vypouklé, plastové. Cena za kterou jsem nakoupil je 60 amerických peněz v obchodě Smirs.com. Indexy a ručky jsou sice svítící ale není to žádný reflektor. Kalibr je 2416b. průměr 40 mm, s korunkou 44 mm. Dodám, že konstrukce hodinek jako podvodních pro 200 metrů je původní. Výborný článek na toto téma zpracoval Steele na foru Watchuseek.com . Nyní několik obrázků, srovnání s Vostoky Neptun (úplně stejné co do specifikace, jen název a pouzdro je jiné) a má rachitická ruka. Pro zvětšení stačí kliknout, kvalita nicotná, foceno founem SE P1i. Hodinky mám cca 3 měsíce. Vybíral jsem je k vánocům, inspirován zdejším forem a svou budgetovou náturou a rodinným rozpočtem, neboť díky Habsburkovi jsem šlechticem velmi velmi zchudlým, neméně pak názorem, že "Kua, tady má každej Rolex, Panerai, Archimede a Seiko, potažmo Orient, Watsone, tady se odlišíš a ještě ušetříš...". Velkou posilou pro tento názor bylo právě forum Watchuseek.com, kde je dost Vostok-nadšenců. Nakoupiv přez Smirs.com, kde jsou asi nejlevnější s dopravou zdarma a velmi přátelským a komunikativním prodejcem Jevgenijem Medveděvem jal jsem se ponořit v očekávání časostrojku. Po cca třech týdnech jsem jim okamžitě vyměnil tah za svůj památeční (kdo pozná na fotce, nechť, prosím, mlčí... Tady by to byla asi hanba.). Poté následovalo měření přesnosti každou hodinu po dobu dvou měsíců podle návodů zde,na foru, leč bez vibrátoru, toho nemaje spokojil jsem se se stránkou ukazující přesný čas zapisujíc vše do excelovské tabulky, kresle grafy v závislosti na teplotě těla, prostředí, s odlišením polohy ruky. Jo, to byl záměr ale jsem děsně líný, tedy jsem nařídil časy o minutu dopředu a při pípotu rádia v dopoledních hodinách kontroloval, kdy a jak se přesnost zhruba vyvine. Po třech měsících mohu říci s přesností na desetinu sekundy, že za deset dnů se opozdí o minutu (+- 3 s ), což mne velmi mile překvapilo. Hodinky nosím furt (latinsky "pořád"), sundávám při hygieně při úplňku a mechtlích s Holmesovou (při techtlích je nosím...). Spokojenost je veliká, strach jsem měl z plastového sklíčka ale není to zlé. Hodinky nemají hacking, datum se přetáčí starým způsobem. Není to na závadu. Jak jsem zmiňoval, korunka je šroubovací, leč osička uvnitř taková "hejbací", kdo to nečeká mohl by se leknout, že to má rozbitý. Chce to trochu cviku s povytažením a nastavení času, či data. To je asi jediná věc, co mi na nich vadí. Používám je jak při sportu tak v práci, jen při společenštějších jednáních nebo příležitostech vymění za trochu elegantnější. Mají být nárazuvzdorné, čemuž bych docela věřil, nakonec na Youtube je jímavé video: Přejet autem jsem nezkoušel ale párkrát se mnou spadly z několika srázů, jednou štípaly dřevo a dobrý... Rozhodně je tedy mohu doporučit jedincům, kteří chtějí automaty za pár peněz, případně jako předstupeň honosnějším značkám nebo jen an vyzkoušení, jaké to je s mechanikami na ruce, případně jako "sportovní" mechaniky. Niméně, někdo tu na mne kejchl, nebo plivl a z ničeho nic jsem objevil novou sexuální úchylku. Fetišismus, který se zde prý šíří mutací odolnou antibiotikům... Tedy očekávám do týdne další Vostoky, Nové Komandirskije, bohužel ne ty, které jsem chtěl, neb Čistopolská nedoplňuje prodejcům regály ale jejich příbuzné lišící se vteřinovkou uloženou do středu a lunetou. Inu což... Pakliže mne zde nezabanují, časem napíši i o nich. image uploading Kterýmžto obrázkem se rozloučím a pokud jste vydrželi až sem, máte pro dnešek splněné políčko do Modrého života, uloveného Bobříka trpělivosti a pokud stále nemáte chuť přaštit mne do hlavy, tak i Bobříka tolerance... Jdu si dát placku na čelo a kus bio eko trendy cool uzeného do bříška neb jsemť vysílen, netuše, že znám tolik písmenek.
Návštěvník Snow Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 Vtipná recenze. Díky. Po ránu jsem se pobavil.
Radimk Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 (upraveno) Před časem, jsa taktéž prohnán zdejší masírkou jsem jedny Amfibie zakoupil, za mrzký peníz. Hodinky přesně odpovídají cenovce a hlavnš Ruské nátuře. Odolné a blbuvzdorné.V té době sem bohužel ještě trpěl mánií podprůměrnosti a proto jsem se honil za větším průměrem. Brzy tedy následoval neuvážený prodej. Technické nedostatky bych nechal stranou, jsou tam, ale hodinky s nimi žijí, a jsou poplatné době svého vzniku. Lepší pracovní hodinky asi nejde nalézti ( krom Géček).A proto není na místě přílišná stydlivost a obavy , jsou to hodinky a na toto fórum patří!! Upraveno 7. dubna 2011 uživatelem Radimk
mejsi Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 Vtipně a osobitě jsi pojal recenzi. Pro "zdůvodnění" své potřeby nákupu Vostok Amfibia jsem dospěl ke stejným závěrům. Tvé shrnutí je ovšem jedinečné .
funf5 Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 Díky za velmi vtipnou recenzi, replika Hodinky nosím furt (latinsky "pořád") mi přidala aspoň pět minut života Až budu hledat hodinky na takové to hrubé zacházení, bude to patrně správná volba.
Dr.Watson Odesláno 7. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 Dík. Musím tedy ještě dodat, že na ty černé Novye Komandirskije jsem díky dvouměsíčnímu čekání dostal 21 pct slevu ... Je fakt, že pokukuji po Aviatorech ale mají zásadní chybu - je tam málo azbuky a moc velký obrázek na ciferníku. Ale ty N. K. budou akorát jen ta luneta mne tam štve, lepší jsou ty bez ní,nebo titanová varianta. Jinak, to není vtip. Vše je pravda pravdoucí a sním svůj klobouk, jestli jsem tam lhal
Návštěvník Snow Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 (upraveno) Věřil jsem Vám každé slovo. Edit - samozřejmě i techtle a mechtle milý doktore. Upraveno 7. dubna 2011 uživatelem Snow
Dr.Watson Odesláno 7. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 (upraveno) V rámci pravdy to musím upřesnit. Už jen techtle, peníze na viagru jsem utratil za Vostoky a tím pádem je po mechtlích. Do vejplaty... Edit, von to byl upravený citát z Kozderkové, tuším na Televarieté, hm, pro pamětníky. Upraveno 7. dubna 2011 uživatelem Dr.Watson
pikec Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 Tyto hodinky znám a nedám na ně dopustit. I když momentálně osobně žádné tyto nevlastním. Ale vlastní je synek. Za tu cenu je to nezmar v říši hodinek. Ať ti dělají jen a jen radost.
Dr.Watson Odesláno 7. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 Lhal bych, pokud bych napsal, že mne to nepotěšilo. Ale! Opatrně, nebo sepíši recenzi na DealExtrémní automaty IK coloring Mimochodem, Nové Komandirskije jsou na moskevském letišti, takže počítám, že po neděli zaspamuji chlubírnu.
juradeus Odesláno 16. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2011 super review Pripojim sem este info, ako su na tom s presnostou moje troje amfiny. Jedny nosim stale na ruke, tie ostatne raz denne trosku natocim. Niekedy o takomto case presne pred tyzdnom som ich vsetky presne nastavil a dnesny vysledok je:1. tie, co su stale na ruke: nejake drobne cez dve minuty. cca +18s / den2. priemer rovnych +8s/ den.. (ked som ich predtym nosieval, tak primer mi vysiel +10s/den)3. a absolutne najvacsie prekvapenie mi spravili neptuny.+10s/ za 7 dni Iste, keby tie 2 a 3 nosim na ruke, zrejme by bola presnost ina. Hodinky pocas merania boli v polohe hore sklickom.
lub Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 často do recenzí nezavítám, ale tohle je pecka. díky, zvedla mi náladu . jenom bych měl dotaz - pouzdro je nerez nebo jen pokovené? měl jsem vostok partner a pokovení šlo celkem rychle dolů, jinak to byly pohledné hodinky.ty komandirskie vypadají pěkně, těším se na další postřehy.
jankoxxx Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 vyborna recenzia pan Doktor. urcite neapiste aj dalsie a prispievajte castejsie!
pato31681 Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 V 7. 4. 2011 v 7:55, 'Dr.Watson' napsal: Dík. Musím tedy ještě dodat, že na ty černé Novye Komandirskije jsem díky dvouměsíčnímu čekání dostal 21 pct slevu ... Je fakt, že pokukuji po Aviatorech ale mají zásadní chybu - je tam málo azbuky a moc velký obrázek na ciferníku. Ale ty N. K. budou akorát jen ta luneta mne tam štve, lepší jsou ty bez ní,nebo titanová varianta. Jinak, to není vtip. Vše je pravda pravdoucí a sním svůj klobouk, jestli jsem tam lhal Pokial chces mat na hodinkach azbuku, tak si prezri Sturmanskie - vyrobca je ten isty, takze aj kvalita je ako pri Aviatoroch
berhof Odesláno 22. května 2011 Nahlásit Odesláno 22. května 2011 Vybíral jsem je k vánocům, inspirován zdejším forem a svou budgetovou náturou a rodinným rozpočtem, neboť díky Habsburkovi jsem šlechticem velmi velmi zchudlým, neméně pak názorem, že "Kua, tady má každej Rolex, Panerai, Archimede a Seiko, potažmo Orient, Watsone, tady se odlišíš a ještě ušetříš...". Doktore málem to se mnou seklo:-)))))))))))super a těším se na pokračování
herrkomisar Odesláno 22. května 2011 Nahlásit Odesláno 22. května 2011 Tak s Amphibiami som začínal aj ja. Teraz ich nenosím, ale už ich mám 5 kusov v rôznom stave, ale všetky s nápisom CCCP - takže sa snáď raz reinkarnujú. Príjemné čítanie a je vidieť, že ťa naozaj potešili ... aj mňa.
vrcan Odesláno 24. května 2011 Nahlásit Odesláno 24. května 2011 super recenczia, vtipna a originalna, si talent! a pochvala za hodinky, myslim ze pomer vykon/cena je super a navyse originalnejsi kusok ako napr. seika diverky
Michál 333 Odesláno 28. června 2011 Nahlásit Odesláno 28. června 2011 Dobrá recenze.A docela mě zaujalo to video z výroby.Jedny starší Amphibia hodinky vlastním a jsem spokojen.Mají ruční nátah a jsou dost přesné rad je nosím.jak se naskytne příležitost tak si pořídím i automaty.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se