Přejít na obsah

Report z dnesniho drancovani bazaru, zastavaren a příbuzných

Doporučené příspěvky

Odesláno

Úlovky zo sobotňajšej burzy :

Vostok Automatic - COMMANDOS vyblednutý nápis na ciferníku 

ISKRA s retiazkou

post-14366-0-52439800-1460981679_thumb.jpg

post-14366-0-28183700-1460981691_thumb.jpg

• Odpovědi 849
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Od kamaráta som dostal tieto menej sa vyskytujúce hodinky ?????? ZIM - ????? ????? ????????????

15 kam

centralna sek

Kal 2608

v.č. 09634, čiže r.v.1950, alebo aj skôr.

Presnosť chodu je neuveriteľná : 20" /24 h.

post-14366-0-24161000-1461231755_thumb.jpg

post-14366-0-79913300-1461231764_thumb.jpg

Návštěvník eloga
Odesláno

to je docela pěkný, gratulace, mě by jen zajímala ta vazba mezi výrobním číslem a rokem výroby,

pár Zimů mám a nevím jak to odhadnout, ženevský pruhy,  to dělali v Zimu dokdy?

V pozdější produkci to již není, odhad asi 80. léta, tam je podobné primácké 68.4, taky bez chuti a bez zápachu a miniaturní kameny.

**

Návštěvník eloga
Odesláno (upraveno)

S Gordonem je to v tomto případě trochu jinak.  :photo:  :photo:

Ten vzorek č.983 z jeho galerie nejsou hodinky z roku 1950, to tam ani není přímo napsáno.

Je tam totiž uvedeno - "1950s". To však není rok 1950, ale obecné označení k odhadu - padesátá léta. Nelze to tedy brát jako bernou minci k přesnému roku. Přesné určení je tímto způsobem ze strojku možné jen v případě, že je na kalibru skutečný rok a kvartál. Není-li uvedeno je to u hodinek CCCP se vší pravděpodobností počátek šedesátých let a dále. 

U Zimu jsem k tomu dál nepátral, tahle značka a výrobna mi nepřišla ani zajímavá ani kvalitní, Už na pohled je na kalibrech Zimu i celkovém provedení patrné, že hodinky z Poljotu nebo Vostoku jsou kvalitativně úplně jinde. Byly u Zimu zajímavé jen málokteré designy, ale je jich hodně málo.

Takže to spojení mezi výrobním číselm a rokem výroby padá, pokud není rok vůbec uveden. No a tady u tebe není, takže bůhví, co to vůbec je za rok. To už nikdo nedohledá,, dle mého názoru je to jen zajímavý kus na případného dárce orgánů pro Pobědy z 1.závodu Kirova.

** 

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno

Zdravím zdedil som tieto POLJOT a chcel by som ich dať dokopy vedeli by ste mi poradiť ? Bohužial sú nefunkčné a bez remienka. Ak by ste mal niekto na predaj remienok bol by som rád. Ďakujem za pomoc

IMG_20160424_145042.jpg

Návštěvník eloga
Odesláno

jafurak

nojo, co k tomu ještě dodat, budeš se muset smířit s tím, že hodinky v CCCP byly po válce a v padesátých letech značené nějakým výrobním číslem a identifikací kvartál/rok. V šedesátých letech odpadl kartál/rok a na kalibrech byla jen nějaká čísla, která se dala považovat za "výrobní".

V dalším období 70/80.let se ta numera přestěhovala na dýnko, pokud tam byla, ale občas tam byl i jen kalibr. A nebylo to všude stejné, i když GOST na to měli. Kalibr tam někdy býval i předchozích obdobích, ale celkově to je hodně připálený boršč, ze kterého není nikdo moudrý, ale můžou z toho profitovat jen  skládačí a "vyhledávači zázraků", protože nikomu dnes nestojí za to se dohadovat o ruské výběhovky v ceně pár dolarů.

Tady je link, kde se dá vidět do kalibrů u modelů, o které je zájem. 

http://www.netgrafik.ch/civil_watches.htm

http://russianwatches.altervista.org/index3.html

**

Návštěvník eloga
Odesláno (upraveno)

ještě toto

U Gordona je Poběd mraky, dost a dost, i  ze Zimu. A všechny Zimky, pokud jsou skutečně z padesátých let, mají značení kvartál/rok, to platí. Není důvod si myslet, že když tam nic není, že je to rok 1950.

Hele a ty seš hodinář?

**

Návštěvník eloga
Odesláno

ještě tu něco přidám....

kalibr s kvartálem 3/50, Pobědy s centrálkou z 1.závodu im.Kirova a Zimky na design, takový skoro jako art deco.....

takový jo, jedny s ruským popisem a jedny s anglickým na vývoz, ale ty jsou v přípravě na lázně.

**

post-18915-0-94318800-1461522343_thumb.jpg

post-18915-0-63066200-1461522366_thumb.jpg

post-18915-0-14740900-1461522378_thumb.jpg

post-18915-0-42780800-1461522417_thumb.jpg

post-18915-0-15856600-1461522434_thumb.jpg

Návštěvník eloga
Odesláno (upraveno)

taky je na místě připomenout, že velká část ruských hodinek z 50/60 let je nositelem radiace, což si sběratelé nosí domů.......

včetně nejrozšířenějších modelů z 1.závodu Kirova o vojenských ani nemluvě....

**

post-18915-0-83353000-1461578723_thumb.jpg

post-18915-0-26331500-1461578946_thumb.jpg

Návštěvník eloga
Odesláno (upraveno)

nejsou to stejný hoďky,  teda stejný model a typ jo, ale ne totožný kus.

Jinak je to jen ilustrativní, foto je z ruských zdrojů.

**

Návštěvník eloga
Odesláno

to je pravda, jen už nevím ty souvislosti v ruském textu odkud jsem to vytáhl. Měl jsem to jako ilustraci, které Sportivnije jo a které ne. Podobně to má Poběda, Šturmanskie, Moskvy, Kamy a vše, co má podobné ručičky a tou barvou malované indexy nebo tečky u čísel. Jinak k tomu rozdílu - je možný, že ty jedny byly po nějaké dekontaminaci. Ale už nevím, vyhrabal jsem ty obrázky při úklidu disku. 

V každém případě stalinské hodinky /obecný design padesátých let/ svítí - prověřovali jsme měřením podobné Moskvy  a Kamy a byl to frkot. Ukázalo se, že takové vintage CCCP jsou poněkud nevhodným dárkem do rodiny sběratele ruských artefaktů s nově narozeným dítětem. Navíc si myslím, že když někdo tohle měl na ruce 20-30 let, muselo se to projevit negativním způsobem na jeho zdravotním stavu.  Já od jisté doby tyhle "svítivky" neberu vůbec. Ony už působením rádia stejně nesvítěj, tak je to stejně k ničemu. Ale na ebay to ukrajinci prodávají fest. Volím u starých ruských CCCP jen pozlacené ručičky, to je jistější. 

**

Ale v podobné záležitosti by mně docela zajímalo, jak na tom jsou hodinky vyrobené jako vzpomínkové na Gagarina z materiiálu ruských raket SS20. Máte to někdo?

:eek:

Odesláno

Ty blaho, ja tyhle hysterii z radioaktivnich matrosu nejak nerozumim.Uz se to tu resilo mnohokrat.Tim padem by si musel vyloucit PSI a 99% diveru, nebo obecne hodinek s tritiovym/fosforovym naterem na ruckach a indexech, starsich rekneme 30 let,mozna min,mozna vic.Tim padem veskery starsi Seiko divery(nejenom) ,nez treba 7002, pac promethium asi taky nebylo uplne v pohode, nez ho nahradil lumibrite.Pokud nebudes volizovat cifernik a snupat bordel z rucicek, nevidim duvod k tomu z toho mit strach...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...