Přejít na obsah

Report z dnesniho drancovani bazaru, zastavaren a příbuzných

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 849
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník eloga
Odesláno (upraveno)

Rakety SS20 byly realita, a když se rozmontovaly na materiál, dalo se s tím něco dělat. V podstatě jde o trofej, jen jestli to je ale opravdu z toho materiálu, Naštěstí tenhle novoruský design je tak hnusný a s cenou kolem 500e se mi to nechytá...

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/cernobylsky-reaktor-se-branil-az-do-poslednich-chvil-zlomily/r~747e0a280a1b11e68281002590604f2e/

**

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno (upraveno)

ještě tu něco přidám....

kalibr s kvartálem 3/50, Pobědy s centrálkou z 1.závodu im.Kirova a Zimky na design, takový skoro jako art deco.....

takový jo, jedny s ruským popisem a jedny s anglickým na vývoz, ale ty jsou v přípravě na lázně.**

Na  tých prvých POBEDAch  je ešte tá páčka na kompase regulátora zotrvačky. Otázka je, odkedy to zjednodušili a prestali ju používať ?

Upraveno uživatelem Jafurak
Odesláno

ještě toto

U Gordona je Poběd mraky, dost a dost, i  ze Zimu. A všechny Zimky, pokud jsou skutečně z padesátých let, mají značení kvartál/rok, to platí. Není důvod si myslet, že když tam nic není, že je to rok 1950.

Hele a ty seš hodinář?

**

Hej - už asi 5 rokov zberateľ a samouk.

Odesláno

Dovolím si přispět s jedněmi Vostoky.

Koupil jsem je asi před měsícem v bazaru a dnes se mi vrátily z vyčištění, promazání a seřízení od místního váženého člena fóra, čímž mu ještě jednou děkuji. Zatím je mám na obyčejném koženém řemínku.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Návštěvník eloga
Odesláno

no tak dobrá, můžeš si tam zajet, exkurze jsou dobrovolný a než tam nastrčí nový sarkofág můžeš ješte uspět bo chudáci rusáci jsou schopný suvenýr na CCCP prodat bez problémů za pár šupů.

**

Návštěvník eloga
Odesláno

Hej - už asi 5 rokov zberateľ a samouk.

na ja, podle toho, co tady prezentuješ to tak fakt vypadá, gratulace.

**

Návštěvník eloga
Odesláno

Na  tých prvých POBEDAch  je ešte tá páčka na kompase regulátora zotrvačky. Otázka je, odkedy to zjednodušili a prestali ju používať ?

Na tohle téma a otázky ti nejlépe odpoví na watch.ru v sekci Ruské časy. Někteří "forumčanin" jsou fakt dobří a Pobědy se probírají po závodech, modelech a kolekcích.  Mám za to,  že pro hledače otázek a odpovědí je to asi jediná možnost, jak se v té ruské produkci nějak rozumně a logicky orientovat a najít odpověď i na tuto otázku.

**

Návštěvník eloga
Odesláno

hezký, kalibr 1801 ne?, ještě nafoť strojek, äby to mělo pokračování.

**

Odesláno

Dobrá trefa, je tam strojček 1800.

V tom päťuholníku je nejaký čudný znak. Vie ho niekto rozpoznať?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Návštěvník eloga
Odesláno (upraveno)

no vida, já ani netušil, že je taková blbost na netu, stačí hledat a zadat správný znaky, tedy řetězec znaků....., pak je to raz dva, ovšem co jsem sledoval ty podobný Zarji, tak měly kal.1801, tady to bude nějaký speciál nebo to spravil někdo  tím, co se tam vešlo a bylo po ruce. Řekl bych tak 50/50.

**

Upraveno uživatelem eloga
  • po měsíci...
  • po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Tak mne na pražském "Blešáku" technicky zaujaly tyhle malé, zachovalé, dámské hodinky ZARIA průměru jen 24 mm, ale s 21 kameny. Usmlouval jsem je za cenu tak tří krabiček kuřiva. Tikají pěkně a jdou přesně a tak jsem se těšil jako technický "chronomagor" že budou mít snad i krycí kameny na krokovém kole, ale po otevření vidím, že nemají a pořádně nevím kam těch 21 šutrů (bez samonátahu) nacpali a ani té změti koleček moc nerozumím - myslím, že mají nepřímý náhon vteřinového kola.

Edit: Ještě podle nápisů v latince by to měly být ruské exportní hodinky.

Upraveno uživatelem Mipa

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...